ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου
Γειά σας αν και εχω βρει πολλές πληροφορίες και είμαι σχεδόν καλυμμένος σε πολλά θέματα θελω να κάνω ακόμα μια ερώτηση. Στο κέντρο που θα κάνουμε υγειονομικές εξετάσεις αν βγούμε ι1 ή ι2 ώστε να μας δεχτούν για Κυπρο, μετά ξανά κάνουμε εξετάσεις υγειονομικές και στην Κύπρο; Και αν ναι, υπάρχει περίπτωση να βγάλουν κάποιον ι3 και να μην τον δεχτούν στην ΕΛΔΥΚ?Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
- psofos
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 2
1. Ποσο % πιθανοτητες εχω (στο περιπου τωρα οκ) να παω Κυπρο (εφοσον το δηλωσω οταν παρουσιαστω); Παιζει ρολο και η ΕΣΣΟ; Αν ναι, τοτε ποια ειναι η καλυτερη για να παει καποιος Κυπρο; 2.300? το μηνα ειναι ακομα; Θελω να πω οτι δεν εχει αλλαξει κατι ετσι;
3. Εχω ακουσει οτι στην 35η Μ/Κ παιρνουν πιο πολλα. Αληθευει;
4. Η ερωτηση του φιλου απο πανω :)
3. Εχω ακουσει οτι στην 35η Μ/Κ παιρνουν πιο πολλα. Αληθευει;
4. Η ερωτηση του φιλου απο πανω :)
- JohnTehGreek
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 14
1. Πολλές πιθανότητες αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι 100% σίγουρο που γράφουν από πάνω. Ξέρω μερικά παιδιά που δήλωσαν και δεν πήγαν. Αλλά οι πιθανότητες παραμένουν πολύ ψηλά (στο 80%+ θα έλεγα).
2.250? είναι περιπου (και κάτι ψιλά παραπάνω αν δεν κάνω λάθος)
3. Δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο.
4. Έχω φίλο τώρα στην ΕΛΔΥΚ και όχι δεν τον εξέτασαν ξανά.
2.250? είναι περιπου (και κάτι ψιλά παραπάνω αν δεν κάνω λάθος)
3. Δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο.
4. Έχω φίλο τώρα στην ΕΛΔΥΚ και όχι δεν τον εξέτασαν ξανά.
- Laskaris
- Posts in topic: 10
Τα ίδια λεφτά πέρνουν και στην 35ΜΚ. Επιπλέον σε σχέση με τους ΕΛΔΥΚΆΡΙΟΥΣ θυμάμαι (πρίν ένα χρόνο αυτά) ότι ξοδεύαμε περισσότερα χρήματα σε πράγματα που συνδέονταν με την εκπαίδευση. Για παράδειγμα οι παραλλαγές σκίζονταν και ήθελαν συνέχεια ράψιμο, πολλά υλικά τα πληρώναμε εμείς όπως φούμο, αρτάνη, καπέλο jungle, σακούλες αδιαβροχοποιήσεως ενώ αρκετά χρήματα έφευγαν και σε τρόφιμα, λόγω της κόπωσης μόνο με του στρατού δεν εβγαινες. Οπότε μιλάμε για πολλές κονσέρβες τόνου. Παρ'όλα αυτά όμως τα χρήματα σου έφταναν άνετα. Αμά ήσουν και λίγο οικονόμος μπορόυσες να γυρίσεις με κανένα 300-400 πίσω.
- psofos
Ευχαριστω πολυ για τις αμεσες και κατατοπιστικες απαντησεις σας!!!
- greenalexyo
- Λοχαγός
Tι εννοεις θα βριζεις ρε φιλε?liabu94 έγραψε:Καλησπερα, αρχες Ιουλιου θα παω στο Ρουφ ή σε κοντινο ΚΕΠ να κοψω την αναβολη μου για να μπω τον Νοεμβριο. Εχω ενα φιλο που εχει τελειωσει πριν ενα χρονο 35ΜΚ στην Κυπρο και μου λεει οτι αξιζει να πας εκει για την εμπειρια αλλα οτι θα βριζεις κιολας. Εγω σκεφτομουν ΕΛΔΥΚ αλλα δεν ξερω τι αξιζει περισσοτερο και ηθελα μια εξτρα γνωμη. Κατα ποσο ευκολο ή δυσκολο ειναι. Επισης οταν παω να κοψω την αναβολη θα πρεπει εκει να δηλωσω οτι θελω να παω πχ ΕΛΔΥΚ ή 35ΜΚ ή δεν ειναι απαραιτητο αυτο και θα το δηλωσω μονο οταν μπω στο κεντρο;
Γειά σας παιδιά, μπήκε ο κολλητός μου Μεσολόγγι και δήλωσε ελδυκ, αυτός και το υπόλοιπο στρατόπεδο, οι λοχαγοι του λένε ότι πλέον δεν είναι σίγουρο τίποτα καθώς όλοι δηλώνουν ελδυκ... εεεερεεε πως αλλάζουν οι καιροί από εκεί που παρακαλούσαν τώρα θέλουμε και βύσμα!
Εγώ που είμαι μέσα πάντως δεν βλέπω και κάποια αλλαγή στο πόσα άτομα ειναι αναμενόμενο να έρθουν ανα εσσο.
Δεν άλλαξε δηλαδή κάτι για να θέλει βυσμα.
Δεν άλλαξε δηλαδή κάτι για να θέλει βυσμα.
Γεια σας,
Θα ήθελα να ρωτήσω. Επειδή είμαι προστάτης μονογονεϊκής οικογένειας, θα δηλώσω από την Ελλάδα ότι είμαι προστάτης ή θα το κάνω σε συνέντευξη στην ΕΛΔΥΚ για να μην τυχόν δεν με αφήσουν να πάω Κύπρο σαν 8μηνος; Διάβασα ότι έχουν δικαίωμα και οι 8μηνοι απλώς δεν αναφέρθηκε ποια είναι η διαδικασία για να δηλωθεί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Θα ήθελα να ρωτήσω. Επειδή είμαι προστάτης μονογονεϊκής οικογένειας, θα δηλώσω από την Ελλάδα ότι είμαι προστάτης ή θα το κάνω σε συνέντευξη στην ΕΛΔΥΚ για να μην τυχόν δεν με αφήσουν να πάω Κύπρο σαν 8μηνος; Διάβασα ότι έχουν δικαίωμα και οι 8μηνοι απλώς δεν αναφέρθηκε ποια είναι η διαδικασία για να δηλωθεί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Θα το δηλώσεις εξ αρχής ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Δεν είναι τίποτα.
Καλησπέρα. Έχω ακούσει διάφορες φήμες ότι κατα καιρούς, άτομα έχουν δεχτεί πιέσεις στα κέντρα εκπαίδευσης τους να υπηρετήσουν Κύπρο και ορισμένοι βρέθηκαν να είναι στην Κύπρο χωρίς να το έχουν δηλώσει, πράγμα που είναι παράνομο εφόσον η Κύπρος βρίσκεται εκτός συνόρων και υποτίθεται ότι δεν μπορείς να σταλθείς εκεί αν δεν είναι από προσωπική επιλογή. Ιδιαίτερα όσον αφορά ΕΔ και πεζοναύτες, έχω ακούσει ότι είναι πολύ πιθανόν να συμβεί αυτό άμα έχεις καταταγεί εκεί. Άκουσα πως και η ηλικία παίζει ρόλο, είμαι 24. Αληθεύει τίποτα από αυτά;
- Laskaris
- Posts in topic: 10
Φίλε σήμερα γίνεται σφαγή για να πάνε Κύπρο. Ακόμα και στην 35 που έχει στάξιμο κατέβαιναν τεράστιες σειρές. Πέρα από τα χρήματα και οι συνθήκες είναι καλύτερες και οι υπηρεσίες λιγότερες. Απλά στην Κύπρο θα καταλάβεις λίγο τι σημαίνει στρατός. Απορώ εάν υπάρχουν ακόμα άτομα που προτιμούν να πάνε στον Έβρο ή στην Σάμο, να τους πηγαίνει 10 μέσα και να βγαίνουν σε χωριά από το να πάνε Κύπρο να παίρνουν χρήματα και να βγαίνουν στην Λάρνακα και στην Λευκωσία. Υστερόγραφο: Αυτές οι ιδέες του τύπου η Κύπρος δεν ανήκει στην Ελλάδα και η μετάθεση είναι παράνομη και τα γνωστά δεν έχουν καμμία υπόσταση. Το γεγονός ότι λόγω των μεταπολεμικών συγκυριών η Κύπρος δυστυχώς αποτελεί ανέξάρητο κράτος δεν αναιρεί την Ελληνικότητα της. Η Κύπρος έίναι ελληνική. Ο αγώνας της ΕΟΚΑ έγινε μόνο για την ένωση και τίποτα άλλο. Είναι εθνικό μας χρέος να προστατέψουμε τον έσχατο προμαχώνα του ελληνισμού. Όλα τα άλλα τα ακούω βερεσέ.
- JohnTehGreek
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 14
Υπάρχουν φυσικά άτομα και ο λόγος είναι ότι είναι πολύ δύσκολα στην Κύπρο.
Μου έλεγε ένας φίλος που υπηρετεί εκεί τώρα ότι αρκετοί σηκώθηκαν και φύγανε.
Αλλά και εγώ είμαι της άποψης ότι χίλιες φορές να πας Κύπρο, μόνο για το οικονομικό του πράγματος. Κάνεις που κάνεις την θητεία, γυρνάς με ένα κομπόδεμα σπίτι σου.
Μου έλεγε ένας φίλος που υπηρετεί εκεί τώρα ότι αρκετοί σηκώθηκαν και φύγανε.
Αλλά και εγώ είμαι της άποψης ότι χίλιες φορές να πας Κύπρο, μόνο για το οικονομικό του πράγματος. Κάνεις που κάνεις την θητεία, γυρνάς με ένα κομπόδεμα σπίτι σου.
Ε εντάξει το ζήτημα είναι να μην γυρίσεις και με άλλου είδους κομποδεμα πίσω 
Γνωρίζει κανείς αν θα αργήσει να παρουσιαστεί η Δ Εσσο στις μονάδες της Κύπρου?

Γνωρίζει κανείς αν θα αργήσει να παρουσιαστεί η Δ Εσσο στις μονάδες της Κύπρου?
Γειά σας παιδιά μπαίνω ΚΕΥΠ στη Λαμία σώματα υλικού πολέμου 18/9. Θέλω να δηλώσω Κύπρο, αλλά μου είπαν γνωστοί μου ότι δεν περνούν υλικοπολεμιτες γιατί δεν τους χρειάζονται. Ισχύει; Αλλιώς αν είναι να μην σκέφτομαι το Νησί γιατι ειχα ψηθει για Κυπρο απο την αρχή και τώρα λίγο πάγωσα. Ρωτάω και εγώ σαν ψάρακας.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης