συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Καλή αντιπυρική2 Μαλ έγραψε:Καλησπέρα σε όλους ! Έτσι εποχικός όπως έχω ξανααναφερει και εθελοντής. Προσωπικά ξέρω τι υπέγραψα και έχω έρθει σε αντιπαράθεση με αρκετούς εποχικούς. Ωστόσο, είμαι και φοιτητής και μπορώ να πω με σιγουριά πως και οι φοιτητές είναι εξίσου καλοί (είχε αναφερθεί ότι χρειάζονται εργατικά χέρια και όχι άτομα βγαλμένα από θρανία) . Προσωπικά, δεν έχω ακούσει εποχικό (της σειράς μου τουλάχιστον) να λέει ότι δεν θέλει να πάρουν άλλους. Μακάρι να πάρουν και άλλους θα πω εγώ γιατί όλοι χρειαζόμαστε χρήματα και μας αρέσει και η δουλειά. Δεν πρέπει να μπαίνουμε σε τακτικές διαφωνίες κόντρας κτλ. Όσο για τα σωματεία η δουλειά τους είναι να πιέζουν ανεξαρτήτως σωματείου. Σκεφτείτε λοιπόν να ξεκινούσαν να πιέζουν για μονιμότητα στο 5ο έτος... Θα καταλήγαμε να αννανεωναμε για άλλα 5 έτη ως εποχικοί. Καλύτερα λοιπόν να πιέσουν τώρα ώστε στην πενταετία να υπάρξει η όποια αλλαγή. Τέλος, όπως είπε και ο φίλος πλέον όλοι πάμε για εθελοντές. Θα πρότεινα λοιπόν αν όντως θέλετε να ενταχθείτε στο συγκεκριμένο σώμα να γίνετε εθελοντές. Στο κάτω κάτω θα κάνετε αυτό που σας αρέσει και θα υπάρξει και η αντίστοιχη αμοιβή (και ηθικά αλλά και με μοριοδοτηση) . Καλή αντιπυρικη θα πω σε ΟΛΟΥΣ και με το καλό να αποκατασταθούμε ΟΛΟΙ.
Προσλήψεις Εποχικών Πυροσβεστών (2021)
με τη λογική σου γτ ζητάς μονιμότητα αφού για εποχιακός υπέγραψες ; Επίσης μάλλον δεν έχεις πάει σε σταθμό της επαρχίας να δείς τι παίζει (στις περισσότερες περιπτώσεις θα δείς εθελοντή ακόμα και στην Α έξοδο με τα κενά που έχουν) . Επίσης φίλε μου είμαι στο δεύτερο χρόνο του εθελοντισμού και τηλέφωνο δεν έχω κάνει πάνω από 3 φορές. Δεν ξέρω που υπηρετείς εσύ αλλά στην επαρχία δεν ισχύει αυτό που γράφειςDriver52 έγραψε:Οι εθελοντες ας μην ξεσπαθωνουν και πολυ και βγαζουν τη ζηλια τους για τους εποχικους. Γιατι ζητατε εξτρα μοριοδοτηση αφου εθελοντικα και αγνα λετε οτι πατε; Το 80% των εθελοντων κανει τηλεφωνο μονο.
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 269
Κ εγώ τηλέφωνο δεν έχω κάτσει ποτε ... Δν ξέρω τηλέφωνο
Πες τα ρε 2μαλ... Λες και εμείς οι εποχικοί δεν θέλουμε να μπούνε άλλα άτομα γιατί φοβόμαστε. Δεν καταλαβαίνουν ότι όσο πιο πολλά άτομα τόσο πιο πολύ πίεση θα υπάρχει για μονιμοποίηση. Και επίσης όλοι θέλουμε να βγει προκήρυξη γιατί πίστεψτε μας οι πιο πολλοί θέλουμε να μπουν και φίλοι μας που θέλουν να κάνουν τα χαρτιά τους... Το έχετε κανει καραμέλα ότι δεν θέλουμε. Εγώ δεν ξέρω κανέναν εποχικό που να μην θέλει να μπουν αλλοι. Το αντίθετο. Στην αντιπυρικη του 20 στο τελος όλοι ρωτάγαμε και λέγαμε θα βγάλει αλλη του χρόνου για να πούμε σε φίλους μας να κάνουν τα χαρτιά τους...
predator όσο το να αναφέρεις έναν χοντρό επειδή μπήκε. Λοιπόν η πυροσβεστική ούτε τρέξιμο είναι ούτε αγώνας. Αγάπη, ψυχή, θέληση, ομαδικότητα. Εχω δει χοντρό να πετάει στο βουνό και να αναιβένει βουνό με τις 3πλασιες μανικες που έπαιρναν άλλοι. Τι ρατσιστικό είναι αυτό. Εθελοντές δεν υπάρχουν χόντροι (οπως τους αναφερεις) ; Υπάρχουν και πολλοί που κάνουν και καλύτερη δουλειά απο τα ντερέκια... Έχω δει μονιμάδες να μην μπορούν να περπατήσουν ένα βουνό και εποχικούς να τρέχουν. Έχω μαζέψει δεκάδες μάνικες εθελοντών επειδή βαριόντουσαν και βάζαν εμας (δεν το λέω για κακό. Το κάθε σώμα κάνει τη δουλειά του.).
ναι θελουμε να γίνουμε μόνιμοι όσο πιο γρήγορα γίνετε. Και θα το κηνυγάμε και θα ελπίζουμε... Εσυ πχ θα μπεις μέσα και θα πεις μην κηνυγάτε μονιμότητα ρε παιδιά περιμένετε να περάσουν πρώτα τα 5 χρόνια και μετά; Ξέρουμε τι υπογράψαμε. Αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να ελπίζουμε και να κηνυγάμε. Το πότε θα γίνουμε; Κανείς δεν ξέρει... Αλλά θα το κηνυγάμε όσο πι ογρήγορα γίνετε να γίνουμε
τα συνδικάτα κάνουν τη δουλειά τους. Η δουλειά τους είναι να πιέζουν για τα πάντα και αυτό πρέπει να κάνουν. Με αγώνες κερδίζεις τη μονιμοποίηση σου. Όπως με αγώνες κηνύγησαν τη μονιμοποίηση τοσοι εποχικοί που δεν είχαν καν λύκειο...
ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ αλλά να λέμε και σωστά πράγματα. Το ότι δεν μπήκες δεν φταίνε οι άλλοι. Αλλα εσύ που δεν είχες μόρια... Ας τα είχες και να εμπαινες. Και γενικά είσαι τοσο γαματος ο καλύτερος πυροσβέστης και εχεις δει τοσα κλπ μπράβο σου. Αλλα ο σωστός πυροσβέστης δεν τα λέει. Και γενικά στη ζωή σου να μιλάς με πράξεις όχι με λόγια.
τελος παντων. Σου εύχομαι να μπεις στο σώμα και γιατί όχι να είμαστε και σε επιχείρηση μαζί... Λογικά φέτος ετσι κι αλλιώς θα έρθω Ευβοια. Αφού έχει γενικά εχει καλές δυστυχώς φωτιές
καλή αντιπυρική εύχομαι και όσοι θέλετε σύντομα να είμαστε συνάδελφοι... Ώστε να γίνουμε ομάδα και να πιέσουμε ακόμα πιο πολύ για μονιμότητα
predator όσο το να αναφέρεις έναν χοντρό επειδή μπήκε. Λοιπόν η πυροσβεστική ούτε τρέξιμο είναι ούτε αγώνας. Αγάπη, ψυχή, θέληση, ομαδικότητα. Εχω δει χοντρό να πετάει στο βουνό και να αναιβένει βουνό με τις 3πλασιες μανικες που έπαιρναν άλλοι. Τι ρατσιστικό είναι αυτό. Εθελοντές δεν υπάρχουν χόντροι (οπως τους αναφερεις) ; Υπάρχουν και πολλοί που κάνουν και καλύτερη δουλειά απο τα ντερέκια... Έχω δει μονιμάδες να μην μπορούν να περπατήσουν ένα βουνό και εποχικούς να τρέχουν. Έχω μαζέψει δεκάδες μάνικες εθελοντών επειδή βαριόντουσαν και βάζαν εμας (δεν το λέω για κακό. Το κάθε σώμα κάνει τη δουλειά του.).
ναι θελουμε να γίνουμε μόνιμοι όσο πιο γρήγορα γίνετε. Και θα το κηνυγάμε και θα ελπίζουμε... Εσυ πχ θα μπεις μέσα και θα πεις μην κηνυγάτε μονιμότητα ρε παιδιά περιμένετε να περάσουν πρώτα τα 5 χρόνια και μετά; Ξέρουμε τι υπογράψαμε. Αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να ελπίζουμε και να κηνυγάμε. Το πότε θα γίνουμε; Κανείς δεν ξέρει... Αλλά θα το κηνυγάμε όσο πι ογρήγορα γίνετε να γίνουμε
τα συνδικάτα κάνουν τη δουλειά τους. Η δουλειά τους είναι να πιέζουν για τα πάντα και αυτό πρέπει να κάνουν. Με αγώνες κερδίζεις τη μονιμοποίηση σου. Όπως με αγώνες κηνύγησαν τη μονιμοποίηση τοσοι εποχικοί που δεν είχαν καν λύκειο...
ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ αλλά να λέμε και σωστά πράγματα. Το ότι δεν μπήκες δεν φταίνε οι άλλοι. Αλλα εσύ που δεν είχες μόρια... Ας τα είχες και να εμπαινες. Και γενικά είσαι τοσο γαματος ο καλύτερος πυροσβέστης και εχεις δει τοσα κλπ μπράβο σου. Αλλα ο σωστός πυροσβέστης δεν τα λέει. Και γενικά στη ζωή σου να μιλάς με πράξεις όχι με λόγια.
τελος παντων. Σου εύχομαι να μπεις στο σώμα και γιατί όχι να είμαστε και σε επιχείρηση μαζί... Λογικά φέτος ετσι κι αλλιώς θα έρθω Ευβοια. Αφού έχει γενικά εχει καλές δυστυχώς φωτιές
καλή αντιπυρική εύχομαι και όσοι θέλετε σύντομα να είμαστε συνάδελφοι... Ώστε να γίνουμε ομάδα και να πιέσουμε ακόμα πιο πολύ για μονιμότητα
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 83
Κ. Δ. ΑΛ σε ποίο νομό υπηρετείς εάν επιτρέπεται
Πεζοπόρο Αττικής φίλε.
συμφωνώ στα περισσότερα που λες. Υπάρχουν και καλοί και κακοί πυροσβέστες (εποχικοί, εθελοντές, ΠΠΥ, μόνιμοι) . Εκεί που αντιδράω εγώ είναι στην άδικη μοριοδότηση των εθελοντών αλλά ΚΥΡΙΩΣ στο μίσος που βγάζουν οι εποχικοί ή οι υποψήφιοι εποχικοί απέναντί μας. Πάντα μας υποβίβαζαν και μας κατηγορούσαν παρότι έχουμε δείξει πολλές φορές την αξία μας. Όταν έρχεται ο εποχικός με 15 μέρες εκπαίδευση που τον προηγούμενο μήνα δεν είχε ιδέα από πυρόσβεση όταν οι εθελοντές έτρεχαν σε συμβάντα και σου λέει τι κάνεις εδώ ή φύγε δεν ξέρεις ενώ υπηρετείς χρόνια (το λέω και για τους παλιούς εθελοντές) εεε μου έρχεται να πάρω μια 65άρα σωλήνα και να του τη φέρω στο κεφάλι. Δεν ισχύει για όλους αυτό υπάρχουν και εποχικοί που έχουμε άψογη συνεργασία αλλά το 90% είναι πραγματικά απαράδεκτοι. Καλώς ή κακώς όλοι την ίδια φωτία θα σβήσουμε οπότε καλό είναι κάποιες συμπεριφορές να σταματήσουν (το λέω και για όσους θέλουν να μπούν εποχικοί για να ξέρουν τι γίνεται)Κ. Δ. ΑΛ. έγραψε:Πες τα ρε 2μαλ... Λες και εμείς οι εποχικοί δεν θέλουμε να μπούνε άλλα άτομα γιατί φοβόμαστε. Δεν καταλαβαίνουν ότι όσο πιο πολλά άτομα τόσο πιο πολύ πίεση θα υπάρχει για μονιμοποίηση. Και επίσης όλοι θέλουμε να βγει προκήρυξη γιατί πίστεψτε μας οι πιο πολλοί θέλουμε να μπουν και φίλοι μας που θέλουν να κάνουν τα χαρτιά τους... Το έχετε κανει καραμέλα ότι δεν θέλουμε. Εγώ δεν ξέρω κανέναν εποχικό που να μην θέλει να μπουν αλλοι. Το αντίθετο. Στην αντιπυρικη του 20 στο τελος όλοι ρωτάγαμε και λέγαμε θα βγάλει αλλη του χρόνου για να πούμε σε φίλους μας να κάνουν τα χαρτιά τους...
Κ. Δ. ΑΛ ότι καλύτερο έχω δει σε σχόλιο εδώ μέσα.
-
- Αντισυνταγματάρχης
με αμοιβαία φαντάζομαι! Καλός να μας έρθεις στην ΕύβοιαΚ. Δ. ΑΛ. έγραψε:Πεζοπόρο Αττικής φίλε.
Φίλε gramm θα συμφωνήσω απόλυτα... Αλλά όπως λες και εσύ παντού θα υπάρχουν καλοί και κακοί. Όπως και εθελοντές που ο σεβασμός Μου είναι μεγάλος προς αυτούς. Όπως και εποχικοί υπάρχουν αυτοί που νομίζουν ότι μπηκαν στο σώμα και μπιπ και δέρνουν. Και οι άλλοι που είμαστε οι πιο πολλοί πίστεψε με που αγαπάν τη δουλειά και σέβονται τους συναδέλφους τους. Όσο για τα μόρια πάλι θα συμφωνήσω Έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη μοριοδότηση και επίσης όλοι οι εθελοντές πιστεύω θέλουν να βγει προκήρυξη 5ετών γιατί αναγκαστηκά Θα βγεί και πολιτών και ειδικής κατηγορίας που είναι οι εποχικοί. Εκεί για μένα όπως και το λέω και σε άλλα πιο πάνω μηνύματα πρέπει να παίρνει απο εθελοντές. Δηλαδή η μοριοδότηση του εθελοντή να είναι μεγάλη
όσο για τη δουλειά όπως είπες την ίδια φωτιά σβήνουμε. Όπως ο εποχικός όπως ο μόνιμος και όπως ο εθελοντής έχουν την ανάγκη όλων για μια καλή συνεργασία ώστε να μην κινδυνέψει κανείς. Και το έχω βιώσει αυτό Κεχριές που συνεργαστήκαμε με εθελοντικό και είχαμε απίστευτη συνενόηση και συνεργασία.
όσο για τη δουλειά όπως είπες την ίδια φωτιά σβήνουμε. Όπως ο εποχικός όπως ο μόνιμος και όπως ο εθελοντής έχουν την ανάγκη όλων για μια καλή συνεργασία ώστε να μην κινδυνέψει κανείς. Και το έχω βιώσει αυτό Κεχριές που συνεργαστήκαμε με εθελοντικό και είχαμε απίστευτη συνενόηση και συνεργασία.
Όχι αμοιβαία αδερφέ. Στο πεζοπόρο είμαι και δεν φεύγω απο εκει. Σαν πεζοπόρο πάω σε όλη τη Ελλάδα. Πέρσυ σκέψου πήγα Αλεξανδρούπολη-Ζάκυνθο-Κήθυρα-Κόρινθο. Αμα ακους 1η εμακ εμείς είμαστε οι εποχικοί. Απλά για κάπιο λόγο μας λένε 1η εμακ.(βέβαια είμαστε παρακλάδοι της 1ης εμακ) αλλά δεν τους φτάνουμε ούτε καν

-
- Αντισυνταγματάρχης
τώρα κατάλαβα τι ήθελες να πεις, εχω 2 φιλαράκια εποχικούς στην 1ΕΜΑΚ και είναι πορομενοιΚ. Δ. ΑΛ. έγραψε:Όχι αμοιβαία αδερφέ. Στο πεζοπόρο είμαι και δεν φεύγω απο εκει. Σαν πεζοπόρο πάω σε όλη τη Ελλάδα. Πέρσυ σκέψου πήγα Αλεξανδρούπολη-Ζάκυνθο-Κήθυρα-Κόρινθο. Αμα ακους 1η εμακ εμείς είμαστε οι εποχικοί. Απλά για κάπιο λόγο μας λένε 1η εμακ.(βέβαια είμαστε παρακλάδοι της 1ης εμακ) αλλά δεν τους φτάνουμε ούτε καν
Λογικό mikeangel. Γιατί όπως σου έχουν πει καταλαβαίνεις ότι έχεις λίγο περιπέτεια και γενικά όταν πάς σε φωτιά στο βουνό κάνεις πράγματα κοιμάσαι στο βουνό και πας σε όλη την Ελλάδα. Και γενικά κάνουμε πράγματα απο ότι σε κλιμάκια (χωρίς να το λέω μειονεκτικά) ... Γενικά αξίζει το πεζοπόρο... Δηλαδή σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 139
Καλησπέρα, η θετική απάντηση που σου δίνουν αφορά εποχικούς;Predator έγραψε:Όλα είναι ρευστά. Από πολιτική προστασία την προηγούμενη Πέμπτη μου είπαν ότι θα πάρει περίπου 1000 άτομα για πολλοστή φορά μ έδωσαν θετική απάντηση. Τώρα εάν με κοροϊδεύουν κοροϊδεύω κ εγώ εσάς
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 269
Καλησπέρα. Ναι αφορά εποχικούς. Όσες φορές ρώτησα και το τόνισα μου είπαν ναι
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες