Εξαγορά θητείας

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Λευτέρης

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Λευτέρης »

Καλησπέρα αυτό που υπάρχει εδω

Όσοι ανήκουν στις κλάσεις 1987 και παλαιότερες (γεννηθέντες το έτος 1966 και προηγούμενα) καθώς και όσοι ανεξαρτήτως κλάσεως έτυχαν οποτεδήποτε αναβολής κατάταξης ως κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος που διαπρέπουν σε επιστημονικές εργασίες ή έρευνες στο εξωτερικό, δικαιούνται να εξαγοράσουν Το υπόλοιπο των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων μετά την εκπλήρωση στρατιωτικής υπηρεσίας:
- Έξι (6) μηνών, οι υπόχρεοι πλήρους θητείας
- Τεσσάρων (4) μηνών, οι υπόχρεοι μειωμένης θητείας ή τριών (3) μηνών, εφόσον επιπλέον κριθούν ικανοί κατηγοριών τρίτης (Ι3) ή τέταρτης (Ι4)

ισχύει;

εγώ ειμαι του 1986 καιι ο πατέρας μου ειναι 70χρονων τον δεκεμβρη και παρουσιαζομαι τον Σεπτέμβρη

Αντώνης

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Αντώνης »

Γαβριήλ έγραψε:Γεια σας ! Είμαι 41 και σε ένα μήνα περίπου θα πάω στρατό για πρώτη φορά. Μετά τις πρώτες 15 μέρες θα κάνω αίτηση για εξαγορά και μάλλον σε άλλες 5 ημέρες λογικά θα φύγω. Αναρωτιέμαι, θα προλάβω την ορκωμοσία σε αυτές τις 20 μέρες; Ξέρει κανείς κάτι παραπάνω; Σας ευχαριστώ !
Καλησπέρα.

Είμαι ακρίβως στην ιδια θέση με εσένα αλλά για τον Σεπτέμβριο, στην Ε ΕΣΣΟ.

Μπορείς να μου πεις τι έκανες τελικά για να γνωρίζω και εγώ;

Σε ευχαριστώ.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 25
Επικοινωνία:

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Nassos »

Δ. Βίτσας: Προς εξαγορά θητείας από τα 33 χρόνιαΣτα 33 έτη (από τα 35 που ισχύει σήμερα) μειώνεται το όριο ηλικίας για την εξαγορά της στρατιωτικής θητείας. Την κατάθεση της σχετικής ρύθμισης προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μέτρο με δημοσιονομικό όφελος.

Στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου, το οποίο ρυθμίζει θέματα σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων και προβλέπει την σύσταση Κοινού Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών, ο κ. Βίτσας προανήγγειλε επίσης την κατάθεση τροπολογίας με την οποία θα δικαιούνται περισσότερου χρόνου αναβολής στράτευσης και οι διακριθέντες επιστήμονες που εργάζονται εντός της χώρας, πέραν των επιστημόνων του εξωτερικού, που γι΄αυτούς ισχύει ήδη.

"Θα υπάρχει ένας κατάλογος ερευνητικών ιδρυμάτων, οι οποίοι είναι σε αντιστοιχία με το εξωτερικό, όπως για παράδειγμα ο Δημόκριτος, όπου τα παιδιά που δουλεύουν εκεί και πιθανώς η δουλειά τους να έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από το να δουλεύει κάποιος στο Λονδίνο, να απολαμβάνουν την δυνατότητα μεγαλύτερης αναβολής στράτευσης" εξήγησε ο αν. Υπουργός Άμυνας, προσθέτοντας πως με τον τρόπο αυτό επιχειρείται να αποτραπεί "ένα κομμάτι του brain drain".

Capital.gr
Ιάκωβος
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Ιάκωβος »

Γειά σας. Είμαι σε φάση μεταπτυχιακού και πρόκειται να συνεχίσω για διδακτορικό. Θέλω να ρωτήσω αν μπορώ μέσω αναβολών να φτάσω μέχρι την εξαγορά της θητείας που είναι στα 33 πλέον και ποιο είναι το ποσό της εξαγοράς. Είναι καλύτερα να πάρω απαλλαγή; Ή αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πόσο θα με επηρεάσει στην επαγγελματική μου πορεία και σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο να έχω ένα τέτοιο έγγραφο στο βιογραφικό μου. Ευχαριστώ.

Επίσης σε περίπτωση εξαγοράς το πιστοποιητικό μου θα αναφέρει ότι έχω εκπληρώσει κανονικά τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις και πως δεν υπέχω υποχρεώσεων; Η εξαγορά θα αναφέρεται κανονικά;
Άβαταρ μέλους
ΜΑΣΤΕΡ
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από ΜΑΣΤΕΡ »

Γεια σας. Έχω υπηρετήσει το μεγαλύτερο μέρος της θητείας και έχω υπόλοιπο 2 μηνών. Στο μεταξύ λήγει η αναβολή μου. Μπορώ να εξαγοράσω το υπόλοιπο της θητείας και πως; Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
Akira
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 3

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Akira »

Ιάκωβος έγραψε:Γειά σας. Είμαι σε φάση μεταπτυχιακού και πρόκειται να συνεχίσω για διδακτορικό. Θέλω να ρωτήσω αν μπορώ μέσω αναβολών να φτάσω μέχρι την εξαγορά της θητείας που είναι στα 33 πλέον και ποιο είναι το ποσό της εξαγοράς. Είναι καλύτερα να πάρω απαλλαγή; Ή αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πόσο θα με επηρεάσει στην επαγγελματική μου πορεία και σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο να έχω ένα τέτοιο έγγραφο στο βιογραφικό μου. Ευχαριστώ.
Γίνεται, ως διαπρέπων επιστήμονας εξωτερικού, αλλά η διάταξη είναι μάλλον εντελώς φωτογραφική αν δεν κάνεις ιατρική ειδικότητα ή είσαι στο CERN, κοινώς, δεν έχεις πολλές ελπίδες.

Δες εδώ: http://www.ellinikos-stratos.com/forum/forum_posts.asp?TID=18811

Θοδωρής

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Θοδωρής »

Φίλε μου η εξαγορά θητείας είναι στα 35 ακόμα. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Η τροπολογία που ανακοίνωσε ο φίλτατος υπουργός δεν κατέβηκε τελικά με το χθεσινό νομοσχέδιο, εκτός αν κάποιος ξέρει κάτι άλλο...
Ιάκωβος
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Ιάκωβος »

Γειά σας. Διάβασα ότι όντως ψηφίστηκε η εξαγορά της θητείας στα 33 έτη. Ας το επιβεβαιώσει και κάποιος υπεύθυνος. Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
Akira
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Akira »

Ιάκωβος έγραψε:Γειά σας. Διάβασα ότι όντως ψηφίστηκε η εξαγορά της θητείας στα 33 έτη. Ας το επιβεβαιώσει και κάποιος υπεύθυνος. Ευχαριστώ.
Το διάβασα και εγώ εδώ: http://www.presspublica.gr/miosi-oriou-ilikias-sta-33-chronia-gia-exagora-stratiotikis-thitias/
Ωστόσο, δεν βρήκα αυτό το νομοσχέδιο πουθενά, και νομίζω πως δεν υπάρχει κιόλας. Το τελευταίο σχετικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε στις 25 Οκτώβρη, και εκεί δεν υπάρχει η ρύθμιση για εξαγορά στα 33 έτη, αλλά μόνο η ρύθμιση για αναβολή κατάταξης σε διαπρέποντες επιστήμονες εσωτερικού: https://www.e-nomothesia.gr/law-news/oloklerotheke-suzetese-kai-psephise-toy-nomosxedioy-ypetha.html

Cowboy

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Cowboy »

Διαβαστε τον νομο που ψηφιστηκε, πηγε 33 κανονικα. Απλα δεν το ειχαν συμπεριλαβει στο αρχικο
προσχεδιο ενω δεν ηταν και σε τροπολογια. Μαλλον το περασαν στη ζουλα αλλα ειναι νομος του
κρατους.
Θοδωρής

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Θοδωρής »

Τελικά επιβεβαιώνω ότι πέρασε η ρύθμιση. Δείτε το νομοσχέδιο όπως αυτό κατατέθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης (άρθρο 38). Αν πάτε στον ιστότοπο της Βουλής θα το βρείτε στα ψηφισθέντα νομοσχέδια

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bcc26661-143b-4f2d-8916-0e0e66ba4c50/r-noloen-pap-synolo.pdf

«1. Όσοι συµπληρώνουν το τριακοστό τρίτο (33ο) έτος της ηλικίας τους, µπορούν να εξαγοράσουν το υπόλοιπο των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων, εφόσον έχουν καταταγεί ή θα καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάµεις και αφού προηγουµένως εκπληρώσουν ενόπλως στρατεύσι- µη στρατιωτική υποχρέωση είκοσι (20) ηµερών. »

Άβαταρ μέλους
Akira
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Akira »

Πράγματι, ψηφίστηκε! http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Psifisthenta-Nomoschedia?law_id=f74b931b-be44-4ff8-80bc-a7fb01154700

Κάντε κλικ στο ψηφισθέν νομοσχέδιο.

Guestaporia

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Guestaporia »

Με την αλλαγή του νόμου εξαγορά θητείας στα 33 τι εννοεί; Εγώ γεννήθηκα το 85, από τον Γενάρη με πιάνει?
Kostas

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Kostas »

Εχω πάρει Ι5 και είμαι 33 ετών. Μπορώ να παω στη στρατολογία τωρα να ζητήσω επανεξέταση απο γιατρό, να υπηρετήσω τις 20 ημέρες και να εξαγοράσω τις υπόλοιπες;Το πιστοποιητικό τι θα αναφερει μετα την εξαγορα; ότι εχω εκλπηρώσει τις στρατιωτικες μου υποχρεώσεις ή οπως τώρα που αναφέρει ότι έχω μονίμως απαλλαγεί;

Mparmpas
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 4

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Mparmpas »

Kostas έγραψε:Εχω πάρει Ι5 και είμαι 33 ετών. Μπορώ να παω στη στρατολογία τωρα να ζητήσω επανεξέταση απο γιατρό, να υπηρετήσω τις 20 ημέρες και να εξαγοράσω τις υπόλοιπες;Το πιστοποιητικό τι θα αναφερει μετα την εξαγορα; Ότι εχω εκλπηρώσει τις στρατιωτικες μου υποχρεώσεις ή οπως τώρα που αναφέρει ότι έχω μονίμως απαλλαγεί;

Ο νομος λεει οτι εκεινοι μπορουν να σου ζητησουν επανεξεταση της ΣΙ πολλα χρονια αφοτου πηρες το Ι-5. Η λογικη λεει
οτι μπορεις κι εσυ να το ζητησεις. Ρωτα στη στρατολογια να δουμε τι λεει κι αυτη.

Το πιστοποιητικο θα λεει οτι υπηρετησες 20 μερες και εξαγορασες 8 μηνες εναντι 6500 ευρω. Σε καθε περιπτωση θα εχεις
νομιμο απολυτηριο που ειναι και αυτο που θελεις. Αναφορα στο Ι-5 δεν θα υπαρχει μιας και θα προχωρησεις σε επανεξεταση
της ΣΙ σου και θα παρεις αλλο Ι.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης