Αναβολή για κοινωνικούς - οικονομικούς λόγους
Καλησπέρα,Η αναβολή μου (λόγω σπουδών) έληξε στις 31/12/2011 και δεδομένου ότι ήταν 9 χρόνια (είμαι 27) προφανώς δεν δικαιούμαι άλλη τέτοιου τύπου. Παρ'όλ'αυτά χρειάζομαι οπωσδήποτε αναβολή για μία ΕΣΣΟ (δηλαδή αντί για το Μάρτιο να μπώ το Μάιο) διότι έχω να τελειώσω την πτυχιακή μου στο διάστημα αυτό καθώς και έχω ανάγκη τα χρήματα που θα μαζέψω τους 2 αυτούς μήνες ετσι ώστε να μπορέσω να αντεπεξέλθω των οικονομικών μου αναγκών κατά τη διάρκεια της θητείας. Το ερώτημα μου λοιπόν είναι το εξής : Τι ακριβώς χρειάζεται να προσκομίσω έτσι ώστε να εξασφαλίσω τη συγκεκριμένη αναβολή; Τι είδους δήλωση πρέπει να συμπληρώσω, υπάρχει κάποιο πρότυπο; Υπάρχει περίπτωση η βεβαίωση σπουδών να είναι αρκετή ή πρέπει να μπλέξω και τη δουλειά μου ς'αυτό (κάτι το οποίο θα προτιμούσα να αποφύγω μιας και τους ενημέρωσα οτι μπαίνω Μάιο, και αυτό επειδή όταν το κοίταξα στην ιστιοσελίδα της στρατολογίας πάνω από ένα μήνα πριν που οι ΕΣΣΟ ήταν 4, τότε έλεγε ότι έμπαινα). Η λύση στην οποία τελικά θα προβώ πρέπει να μου εξασφαλίζει 100%, χωρίς κανένα περιθώριο για το αντίθετο, την αναβολή για κοινωνικούς λόγους. Τι μου προτείνετε να κάνω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Φιλε Μιχαλη, ομοιως κι εγω θέλω να παρω αναβολή για κοινωνικους λόγους ωστε να μπω το Μάιο. Την Παρασκευή (17-02-12) με πηραν τηλ. Απ'την αστυνομια να παραλαβω το σημειωμα καταταξης, και μετα πηγα κατευθειαν στη στρατολογια να ζητησω την εν λογω αναβολη.
Ο λογος που χρησιμοποιησα ειναι συμβαση εργασιας. Στη στρατολογια συμπληρωνεις απλα ενα εντυπο (σα δελτιο απογραφης) και μια υπευθυνη δηλωση, οπου εκει πρεπει να γραψεις αναλυτικα τους λογους της αναβολης. Αφου δε θελεις να γραψεις για τη δουλεια σου, παρε οπωσδηποτε καποιο πιστοποιητικο απ'τη σχολη σου ή ακόμα και χαρτι που Λεει οτι χρωστας την πτυχιακη σου ή δεν ξερω γω τι.
Σε αυτα που θα γραψεις πρεπει να εισαι πολυ αναλυτικος και να ισχυριστεις ακομα οτι μπορει να εχεις οικονομικη και ψυχολογικη ζημια αν αναγκαστεις για 2 μηνες να εγκαταλειψεις την ολοκληρωση των σπουδων σου. Τέλος πρεπει να επισυναψεις ό, τι έγγραφα έχεις προς υποστηρηξη του αιτηματος σου.
Έχε υποψιν σου οτι πιθανώς να πέσεις σε μαλακα στη στρατολογια και να σε πρηξουν με ερωτησεις τυπου "γιατι να παρεις αναβολη", "να μπεις το Μαρτη" κλπ. Εμενα με πρηξανε και μου ειπαν οτι δεν ειναι σιγουρο οτι θα μου δωσουν αναβολη και τετοια. Πιστευω παντως οτι αυτα τα λενε για εκφοβισμο. Ιδωμεν. Μου ειπαν οτι το αργοτερο ως τελη Φλεβαρη θα μου απαντησουν και τηλεφωνικως και εγγραφως.
Ο λογος που χρησιμοποιησα ειναι συμβαση εργασιας. Στη στρατολογια συμπληρωνεις απλα ενα εντυπο (σα δελτιο απογραφης) και μια υπευθυνη δηλωση, οπου εκει πρεπει να γραψεις αναλυτικα τους λογους της αναβολης. Αφου δε θελεις να γραψεις για τη δουλεια σου, παρε οπωσδηποτε καποιο πιστοποιητικο απ'τη σχολη σου ή ακόμα και χαρτι που Λεει οτι χρωστας την πτυχιακη σου ή δεν ξερω γω τι.
Σε αυτα που θα γραψεις πρεπει να εισαι πολυ αναλυτικος και να ισχυριστεις ακομα οτι μπορει να εχεις οικονομικη και ψυχολογικη ζημια αν αναγκαστεις για 2 μηνες να εγκαταλειψεις την ολοκληρωση των σπουδων σου. Τέλος πρεπει να επισυναψεις ό, τι έγγραφα έχεις προς υποστηρηξη του αιτηματος σου.
Έχε υποψιν σου οτι πιθανώς να πέσεις σε μαλακα στη στρατολογια και να σε πρηξουν με ερωτησεις τυπου "γιατι να παρεις αναβολη", "να μπεις το Μαρτη" κλπ. Εμενα με πρηξανε και μου ειπαν οτι δεν ειναι σιγουρο οτι θα μου δωσουν αναβολη και τετοια. Πιστευω παντως οτι αυτα τα λενε για εκφοβισμο. Ιδωμεν. Μου ειπαν οτι το αργοτερο ως τελη Φλεβαρη θα μου απαντησουν και τηλεφωνικως και εγγραφως.
Μαγκες, αρχικα ηταν να παρουσιαστω αρχες Φεβρουαριου, πηγα λοιπον και πηρα μια κοινωνικη αναβολη Με μερικα χαρτια (καλο ειναι να υπαρχουν) και επικαλεστηκα οικονομικα - οικογενειακα προβληματα, πραγμα που ισχιει και Αλλα πολλα που δε θα ηθελα να πω δημοσιως... Το λοιπον μετα απο 20 μερες με πηραν απο την αστυνομια να παρουσιαστω 5 Μαρτιου... Μουφες... Πολυ απλα καβλωσε στον τορινο υπουργο η επομενη ΕΣΣΟ να μπει μετα απο 1 μηνα, και οχι 3 οπως συνιθηζεται να ειναι. Τωρα τι γινεται; Βλεπουμε, καλη τυχη σε ολους, παντως η κατασταση ειναι επιεικως για την *****.
Φιλε ετσι ειναι τα πραγματα, κι εγω την πατησα, γιατι νομιζα οτι αρχικα μπαινω το Μαιο, οποτε λεω ωραια, με την αναβ. Για κοιν. Λογους θα μπω Αυγουστο, και οργανωσα ολη μου τη χρονια γυρω απο αυτο το δεδομενο. το τελευταιο πραγμα που μπορει κανεις να κανει ειναι πλεον μονο οι αναβολες για λογους υγειας, δε μενει κατι αλλο.
Γεια και παλι,
σημερα ενημερωθηκα οτι μου δωσαν την αναβολη για κοινωνικους λόγους, οποτε τώρα θα ξανακληθώ το Μάιο.
τελικά δεν ήταν τόσο δύσκολο, παρά τους ψαρωτικούς αξιωματικούς της στρατολογίας.
σημερα ενημερωθηκα οτι μου δωσαν την αναβολη για κοινωνικους λόγους, οποτε τώρα θα ξανακληθώ το Μάιο.
τελικά δεν ήταν τόσο δύσκολο, παρά τους ψαρωτικούς αξιωματικούς της στρατολογίας.
- rexlex1100
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 4
Φιλε cntrlgm και εγω περιμενω αναβολη για τους ιδιους λογους μια και οικονομικον προβληματων δεν μπωρο να παω τωρα εγω το εκανα στα κεπ εδω στην πολη μου και περιμενω απαντηση την τεταρτη ειχαν σταλει περιμενω απαντηση απο την αλλη εβδομαδα ελπιζω να την παρω τη λες ; Εγραψα οτι ειμαι ανεργος και για οικονομικους λογους οτι δεν μπωρο να παω τωρα. Θα την παρω λες η δυσκολα.
Τι να σου πω φίλε, ελπίζω να την πάρεις την αναβολή, αυτό είναι θέμα της κάθε στρατολογίας.
αυτό που ξέρω γενικά, είναι ότι για οικονομικούς λόγους (ακομη περισσότερο αν επικαλεστείς ψυχολογικούς λόγους ως απόρροια τω πρώτων) δίνουν, φτάνει βέβαια να υποστηρήξεις κάπως το αίτημά σου με κάποια αποδεικτικά έγγραφα. Στην περίπτωσή μου επισύναψα σύμβαση εργασίας (χωρίς πάντως να λέει ότι λήγει το Μάιο)
και ισχυρίστηκα ότι είχα κάνει Τον προγραμματισμό μου να δουλέψω ως το Μάιο, και ότι Λόγω της αιφνίδιας μεταβολής στις ΕΣΣΟ θα ζημιωθώ οικονομικά και ψυχολογικά.
αυτό που ξέρω γενικά, είναι ότι για οικονομικούς λόγους (ακομη περισσότερο αν επικαλεστείς ψυχολογικούς λόγους ως απόρροια τω πρώτων) δίνουν, φτάνει βέβαια να υποστηρήξεις κάπως το αίτημά σου με κάποια αποδεικτικά έγγραφα. Στην περίπτωσή μου επισύναψα σύμβαση εργασίας (χωρίς πάντως να λέει ότι λήγει το Μάιο)
και ισχυρίστηκα ότι είχα κάνει Τον προγραμματισμό μου να δουλέψω ως το Μάιο, και ότι Λόγω της αιφνίδιας μεταβολής στις ΕΣΣΟ θα ζημιωθώ οικονομικά και ψυχολογικά.
Γεια σας! Εγω κληθηκα για τωρα στις 6-3 στη σπαρτη αλλα εκεινη την μερα δινω σηματα για διπλωμα αυτοκινητου και θελω να παρω αναβολη για κοινωνικους λογους και να κληθω τον μαιο μετα, γινετε αυτο και αν ναι πρεπει να τους παω την καρτελα μου; Ρωτησα και τον δασκαλο της σχολης μου για να μου δωσει την καρτελα οταν βγει την πεμπτη και να παω στο ρουφ θα μου ζητησουν και τιποτα αλλα χαρτια ξερει κανεις;
Χωρίς να έχω πολλές γνώσεις, ξεκαθαρίζω, προσωπικά μου φαίνεται ανεπαρκής ο λόγος του διπλώματος οδήγησης για να σου δώσουν την "αναβολή για κοινωνικούς λόγους".
αν θελεις σώνει και καλά να πάρεις δίμηνη αναβολή, καλύτερα να ισχυριστείς κάτι αλλο, που να τεκμηριώνει σοβαρή οικονομική ζημία. Ή σοβαρή ψυχολογική, όπως ένα οικογενειακό πρόβλημα υγείας. Απ'ότι έχω καταλάβει, τη συγκεκριμενη αναβολή τη δίνουν σχετικά εύκολα, φτάνει όμως και ο αιτών να έχει επικαλεστεί κάτι εύλογο. Όπως πχ. Ότι δινεις το τελευταίο σου μάθημα για πτυχίο ή παρουσιαζεις τη διαδκτορική σου διατριβή, όπως έγραψε και κάποιος παραπάνω. Κάτι τέλος πάντων που θα φέρει στη ζωή σου σοβαρές συνέπειες αν δεν το κάνεις. Έτσι όπως το έχω καταλάβει εγώ, η "αναβολή για κοινωνκούς λόγους" δεν είναι "δικαίωμα" του στρατεύσιμου, αλλά "ευεργέτημα" κοινωνικού χαρακτήρα που δίνει Η στρατολογία εφόσον κρίνει ότι συντρέχει σοβαρός λόγος.
ας απαντησει όμως και κάποιος που ξέρει στα σίγουρα, για να μην παρεξηγηθώ κιόλας.
αν θελεις σώνει και καλά να πάρεις δίμηνη αναβολή, καλύτερα να ισχυριστείς κάτι αλλο, που να τεκμηριώνει σοβαρή οικονομική ζημία. Ή σοβαρή ψυχολογική, όπως ένα οικογενειακό πρόβλημα υγείας. Απ'ότι έχω καταλάβει, τη συγκεκριμενη αναβολή τη δίνουν σχετικά εύκολα, φτάνει όμως και ο αιτών να έχει επικαλεστεί κάτι εύλογο. Όπως πχ. Ότι δινεις το τελευταίο σου μάθημα για πτυχίο ή παρουσιαζεις τη διαδκτορική σου διατριβή, όπως έγραψε και κάποιος παραπάνω. Κάτι τέλος πάντων που θα φέρει στη ζωή σου σοβαρές συνέπειες αν δεν το κάνεις. Έτσι όπως το έχω καταλάβει εγώ, η "αναβολή για κοινωνκούς λόγους" δεν είναι "δικαίωμα" του στρατεύσιμου, αλλά "ευεργέτημα" κοινωνικού χαρακτήρα που δίνει Η στρατολογία εφόσον κρίνει ότι συντρέχει σοβαρός λόγος.
ας απαντησει όμως και κάποιος που ξέρει στα σίγουρα, για να μην παρεξηγηθώ κιόλας.
Ναι αλλα τη μερα που παρουσιαζομαι δινω σηματα πως θα γινει δηλαδη θα μου πουν οχι δεν γινετε εχω πληρωσει και για τα παραβολα και μετα θα αρχισω και τα πρακτικα μαθηματα και η αναβολη αυτη με βολευει για να κληθω τον μαιο δηλαδη ποιος ειναι ο πιο σιγουρος λογος για να μου δωσουν αυτη την αναβολη μπορω να πω για οικογενειακο προβλημα;
- rexlex1100
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 4
Μαλλον για οικονομικους λογους φιλε και εγω αυτο ειπα και περιμενω απαντηση.
Φιλε BACK, εγώ σου λέω τι έχω καταλάβει διαβάζοντας απο εμπειρίες άλλων παιδιών εδώ απ'τα φόρουμ, και τι αποκόμισα απ'τη δική μου εμπειρία. Για να ενδιαφέρει τη στρατολογία ο "οικονομικός λόγος" που επικαλείσαι, πρέπει να έχει κοινωνικό χαρακτήρα. Δηλαδή να κινδυεύεις να μείνεις απένταρος ή η οικογένειά σου να έχει σοβαρά προβλήματα, ή να σε πάει στα διακαστήρια το αφεντικό σου αν παραβιάσεις σύμβαση που λέει ο λόγος. Τέτοιο στιλ.
Όχι γενικά ο, τιδήποτε έχει να κάνει με λεφτά. Δηλαδή αν πας και τους πεις ότι "έχω κανονίσει να πάω διακοπές με τη γκόμενά μου, και να, δείτε, έχω πληρώσει ήδη εισητήρια για αεροπλάνο και ξενοδοχεία, ένα σωρό λεφτά".
θα ενδιαφέρει τη στρατολογία; Θα σου απαντήσουν ένα μεγαλοπρεπέστατο "χεστήκαμε".
Κατά τη γνώμη μου Το να ισχυριστείς ότι έχεις πληρώσει τα παράβολα για τα σήματα, είναι της ίδιας φύσης.
Στην τελική για το δίπλωμα οδήγησης έχεις το περιθώριο κάποιων χρόνων πριν λήξει η αίτησή σου.
Αν θες να μη φας τα μούτρα σου, βρες χαρτιά που να αποδεικύουν κάτι σοβαρό, κάτι που συνιστά όντως ζημία. Γνώμη μου πάντα.
Όταν εγώ πήγα στη στρατολογία και είπα στον αξιωματικό ότι μένω και δουλεύω εξωτερικό και θέλω τη συγκεκριμένη αναβολή, Μου είπε "Ε, Και; "
Τώρα αν πας εσυ και τους πείς ότι δίνεις σήματα και παρόλαυτά σου πουν "κανένα πρόβλημα"
τότε, γράψε λάθος, ζητώ συγνώμη προκαταβολικά.
Όχι γενικά ο, τιδήποτε έχει να κάνει με λεφτά. Δηλαδή αν πας και τους πεις ότι "έχω κανονίσει να πάω διακοπές με τη γκόμενά μου, και να, δείτε, έχω πληρώσει ήδη εισητήρια για αεροπλάνο και ξενοδοχεία, ένα σωρό λεφτά".
θα ενδιαφέρει τη στρατολογία; Θα σου απαντήσουν ένα μεγαλοπρεπέστατο "χεστήκαμε".
Κατά τη γνώμη μου Το να ισχυριστείς ότι έχεις πληρώσει τα παράβολα για τα σήματα, είναι της ίδιας φύσης.
Στην τελική για το δίπλωμα οδήγησης έχεις το περιθώριο κάποιων χρόνων πριν λήξει η αίτησή σου.
Αν θες να μη φας τα μούτρα σου, βρες χαρτιά που να αποδεικύουν κάτι σοβαρό, κάτι που συνιστά όντως ζημία. Γνώμη μου πάντα.
Όταν εγώ πήγα στη στρατολογία και είπα στον αξιωματικό ότι μένω και δουλεύω εξωτερικό και θέλω τη συγκεκριμένη αναβολή, Μου είπε "Ε, Και; "
Τώρα αν πας εσυ και τους πείς ότι δίνεις σήματα και παρόλαυτά σου πουν "κανένα πρόβλημα"
τότε, γράψε λάθος, ζητώ συγνώμη προκαταβολικά.
Αα χρειαζετε χαρτια αυτο η απλως το δηλωνεις στο εντυπο που θα σου δωσουν οτι αδυνατης αυτη τη στιγμη λογο οικονομικου προβληματος;
Οχι καλα κανεις και μου το λες γιατι και εγω φοβαμαι οτι μπορει να βγει ακυρο αυτο που θα ζητησω απλως για οικονομικους λογους δεν εχω Κατι το συγκεκριμενο να πω διοτι ειμαι 19 δεν δουλευω αλλα ουτε και ανεργος μπορω να πω γιατι δεν δουλευα πριν και απλως τωρα δεν βρισκω δουλεια εε και η οικογενεια μου τα βγαζει περα οπως σχεδον ολοι τωρα δυσκολα τωρα για οικογενειακο προβλημα κατι εχω λογο προβληματος υγειας της αδερφης μου ας πουμε μπορω να το δηλωσω ετσι;
Οχι καλα κανεις και μου το λες γιατι και εγω φοβαμαι οτι μπορει να βγει ακυρο αυτο που θα ζητησω απλως για οικονομικους λογους δεν εχω Κατι το συγκεκριμενο να πω διοτι ειμαι 19 δεν δουλευω αλλα ουτε και ανεργος μπορω να πω γιατι δεν δουλευα πριν και απλως τωρα δεν βρισκω δουλεια εε και η οικογενεια μου τα βγαζει περα οπως σχεδον ολοι τωρα δυσκολα τωρα για οικογενειακο προβλημα κατι εχω λογο προβληματος υγειας της αδερφης μου ας πουμε μπορω να το δηλωσω ετσι;
Το θεμα υγειας της αδερφης σου κατι παραπανω ειναι. Αν μπορεις να το στηρηξεις με κανενα χαρτι και να γραψεις μερικες σαλτσες στην υπευθυνη δηλωση που θα κανεις στη στρατολογια, καλο ειναι. Απλα σε αυτα που θα γραψεις πρεπει να δικαιολογεις γιατι πιστευεις οτι αν παρεις 2 μηνες αναβολή θα αλλάξει κάτι.
όταν εγώ πήγα να κάνω την αίτηση, ο αξιωματικός μου είπε με νόημα "γράψε (πάνω στην υπεύθυνη δήλωση) το λόγο, και αν δε σε παίρνει,γράψε και από πίσω. " Έτσι και έκανα, ήμουν πολύ αναλυτικός. Όταν του παρέδωσα την υπεύθυνη δήλωση, διάβασε αυτά που είχα γράψει, και μου είπε "βλέπω το πιασες το νόημα".
Εγώ απλά ακολούθησα τις συμβουλες παλιοτερων εδώ απ'το φόρουμ. Δηλαδή δεν έδωσα τηλεγράφημα, εξήγησα γιατί το να κληθώ 2 μηνες νωρίτερα θα με βλάψει κι εμενα και την οικογενεια μου, και τέλος, ισχυριστηκα ότι θα έχω σοβαρές ψυχολογικές συνέπειες, πράγμα που θα εμποδίσει μια ομαλή θητεία. Ενώ όλα αυτά δε θα συμβούν, αν πάρω λίγο χρόνο παραπάνω να προλάβω να διευθετήσω τις εκκρεμότητές μου.
Η γνώμη μου είναι ότι η στρατολογία δίνει εύκολα αυτές τις Αναβολές, φθάνει ο αιτών να κρατά τα προσχήματα.
Το συμπέρασμα αυτό το βγάζω απ'το ότι τα χαρτιά που κατέθεσα ως δικαιολογητικά, θα μπορούσαν άνετα να αμφισβητηθούν γιατί δεν παρείχαν συγκεκριμένη στήρηξη στο αίτημα μου, αλλά απλώς ένα γενικό πλαίσιο. Αν ήταν όντως αυστηροί, τότε σίγουρα θα με απορρίπτανε. Όμως είχα φροντίσει τα χαρτιά μου να φαίνονται πολύ εντάξει, αφού τα είχα μεταφράσει (ήταν από εξωτερικό) και επικυρώσει σε δικηγόρο. Δε νομίζω καν ότι τα διάβασαν, να στο πω κι έτσι.
όταν εγώ πήγα να κάνω την αίτηση, ο αξιωματικός μου είπε με νόημα "γράψε (πάνω στην υπεύθυνη δήλωση) το λόγο, και αν δε σε παίρνει,γράψε και από πίσω. " Έτσι και έκανα, ήμουν πολύ αναλυτικός. Όταν του παρέδωσα την υπεύθυνη δήλωση, διάβασε αυτά που είχα γράψει, και μου είπε "βλέπω το πιασες το νόημα".
Εγώ απλά ακολούθησα τις συμβουλες παλιοτερων εδώ απ'το φόρουμ. Δηλαδή δεν έδωσα τηλεγράφημα, εξήγησα γιατί το να κληθώ 2 μηνες νωρίτερα θα με βλάψει κι εμενα και την οικογενεια μου, και τέλος, ισχυριστηκα ότι θα έχω σοβαρές ψυχολογικές συνέπειες, πράγμα που θα εμποδίσει μια ομαλή θητεία. Ενώ όλα αυτά δε θα συμβούν, αν πάρω λίγο χρόνο παραπάνω να προλάβω να διευθετήσω τις εκκρεμότητές μου.
Η γνώμη μου είναι ότι η στρατολογία δίνει εύκολα αυτές τις Αναβολές, φθάνει ο αιτών να κρατά τα προσχήματα.
Το συμπέρασμα αυτό το βγάζω απ'το ότι τα χαρτιά που κατέθεσα ως δικαιολογητικά, θα μπορούσαν άνετα να αμφισβητηθούν γιατί δεν παρείχαν συγκεκριμένη στήρηξη στο αίτημα μου, αλλά απλώς ένα γενικό πλαίσιο. Αν ήταν όντως αυστηροί, τότε σίγουρα θα με απορρίπτανε. Όμως είχα φροντίσει τα χαρτιά μου να φαίνονται πολύ εντάξει, αφού τα είχα μεταφράσει (ήταν από εξωτερικό) και επικυρώσει σε δικηγόρο. Δε νομίζω καν ότι τα διάβασαν, να στο πω κι έτσι.
Ααα εε χαρτι κατι συγκεκριμενο οχι μονο οταν βγηκε απο το νοσοκομειο που της δωσανε εξιτηριο αυτο ηταν τον οκτωμβριο και το προβλημα της ηταν ψυχικο μπορω να πω αυτο και να συμπληρωσω οτι εχω και εγω καποιες εκρεμοτητες πχ το διπλωμα και οτι αμα κληθω τωρα θα με βλαψει ολο αυτο ενω τον μαιο θα εχω διευθετηση τις εκρεμοτητες μου; Και πριν ποσες μερες πρεπει να πας 5 οπως εχει αναφερθει παραπανω και μετα σε ειδοποιουνε συντομα για την αποφαση σε περνουν τηλεφωνω?
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες