Απαλλαγή με Ι5 Παθολογικό

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 66

Δημοσίευση από Greek_Army »

Μαριος έγραψε:Γεια σας πριν καποιες μερες πηγα στο φρουραρχειο και ζητησα παραπεμπτικο για νοσοκομειο για λογους υγειας (ιλλιγγοι και βουητα) γιατι παρουσιαζομε στις 8 του φλεβαρη στο στρατιωτικο νοσοκομειο μου δωσανε διετη αναβολη χωρις να με εξετασουνε απλα κοιταξανε τη γνωματευση και τις εξετασεις και ο γιατρος μου ειπε οτι οταν ληξη η αναβολη μετα απο 2 χρονια ισως Να με νοσηλεψουνε για να παρω οριστικη απαλλαγγη. Ισχυη κατι τετιο;Αμα εχω εξετασεις και γνωματευσης ειναι υποχρεοτικο να νοσηλευτο; Επεισης η επιτροπη αναβολων απαλαγγων επικυρωνα τα λεγομενα του στρατιωτικου ιατρου;

1. Φυσικά
2. Ναι.

donpip
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από donpip »

Ηθελα να ρωτησω αν δεν εχει κλεισει το θεμα βγαζουν ι5 για θεματα κεφαλιου. το κουτελο μου ειναι φτιαγμενο απο την αρχη και σε 3 βδομαδες παρουσιαζομαι. ευχαριστω προκαταβολικα
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

donpip έγραψε:Ηθελα να ρωτησω αν δεν εχει κλεισει το θεμα βγαζουν ι5 για θεματα κεφαλιου. Το κουτελο μου ειναι φτιαγμενο απο την αρχη και σε 3 βδομαδες παρουσιαζομαι. Ευχαριστω προκαταβολικα

Διάβασε το ΦΕΚ και δες αν η πάθηση που έχεις βρίσκεται εκεί μεσα. Αν υπάρχει θα αναφέρεται και η σωματική ικανότητα που θα έχεις στην θητεία σου
Kyriakos

Δημοσίευση από Kyriakos »

Καλησπερα, ονομαζομαι Κυριακος, γενηθεις το 1983, η αναβολη μου εληξε τον Δεκεμβριο του 2010 και παρουσιαζομαι 4 Μαϊου στην Τριπολη. Πασχω απο χρονειο ασθμα (το οποιο το αντιμετοπιζω με κορτιζονη), εχω μεγαλη αλεργια στην σκονη/τριχα/γυρη/γρασιδι (τα ματια μου κοκκινιζουν, με πιανει ασφυξεια, βηχας που δεν σταματαει με τιποτε), εχω απο ατυχημα αυτοκινητιστικο κομενο αριστερο υσχιο (χωρις καποιο "κουσουρι", απλα με ενοχλει κατα καιρους και δεν μπορω να κατσω πολυ ωρα ορθιος και ακινητος) και πριν απο 3 χρονια ειχα ενα ατυχημα με μηχανακι, και μου κανανε σπληνεκτομη (ολικη αφαιρεση σπληνας), καθως επεισης εσπασα τα Ο3-Ο4 στην σπονδυλικη στηλη (στην βαση της ουρας, εκει δεν νωθω τπτ πλεον).

Ευτυχως ουτε αυτο μου αφησε καποιο κουσουρι, εκτος του οτι δεν επιτρεπεται να σηκωνω βαρη. Τελος, εχω μεγαλο προβλημα με την ζεστη, με ποιανει δυσπνοια και τασεις λυποθυμιας (ο πατερας μου ειχε πυποθυμικο επεισοδειο πριν απο 4 χρονια απο θερμοπληξεια). Επηθημω να βγω Ι5, και εχω χαρτια απο δημοσια νοσοκομεια για ολα τα ανωτερω. Με ολα τα ανωτερω εχω ευκαιρια η πρεπει να επικαλεστω ψυχολογικους λογους;(πχ δε μπορω να κοιμαμαι με αλλα ατομα στο ιδιο δωματιο, νιωθω οτι καποιος με κυνηγαει κτλ κτλ;).

Ο δημοσιος τομεας μου ειναι αδιαφορος για να εργαστω μιας κ εχω την δικη μου επειχηριση. Ευχαριστω εκ των προτερων
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Ακριβώς από πάνω είναι το ΦΕΚ δες αν κάποιο από τα προβλήμα που έχεις σου δίνει απαλλαγή
Kyriakos

Δημοσίευση από Kyriakos »

Το διαβασα ολο αλλα εν βρηκα τπτ οσο αναφορα την σπληνα. Και για τις αλλεργιες ειναι πολυ τυπικο, δεν ξεκαθαριζει κατι. Μπορω να απευθηνθω καπου να ρωτησω, στο 401 για παραδειγμα; Η πρεπει να περιμενω να περασω γιατρους; Ευχαριστω
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Kyriakos έγραψε:Το διαβασα ολο αλλα εν βρηκα τπτ οσο αναφορα την σπληνα. Και για τις αλλεργιες ειναι πολυ τυπικο, δεν ξεκαθαριζει κατι. Μπορω να απευθηνθω καπου να ρωτησω, στο 401 για παραδειγμα; Η πρεπει να περιμενω να περασω γιατρους; Ευχαριστω

Περίμενε να περάσεις από γιατρούς γιατί δεν νομίζω να καταφέρεις να πάρεις απάντηση από τηλέφωνο.
billy_fleg
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από billy_fleg »

Παιδια πάσχω από στενωση αορτικης βαλβιδας εκ γενετης, εχω χειρουργηθει μικρος αλλα η βαλβιδοπαθεια εχει παραμεινει σε βαθμο και απαγορευεται να κανω ασκησεις και τα σχετικα και επισης εχω αρυθμιες και φυσημα. Γνωριζει κανεις αν παιζει να βγω Ι5 παθολογικο;

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 37
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Καλησπέρα και καλώς ήρθες. Κοίταξε στο ΦΕΚ αν υπάρχει κάτι σχετικό με τη πάθηση σου.

/stratologia/swmatikiikanotita.pdf
billy_fleg
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Nassos έγραψε:Καλησπέρα και καλώς ήρθες. Κοίταξε στο ΦΕΚ αν υπάρχει κάτι σχετικό με τη πάθηση σου.

/stratologia/swmatikiikanotita.pdf

Το διαβασα... Αναφερει για βαλβιδοπαθεια και αν αυτη χαρακτηριστει με μετρια εως σοβαρες λειτουργικες διαταραχες πας για Ι5 αλλιως Ι4... ! Ισχυει οτι για θεματα καρδιας συνηθως φοβουνται και σε διωχνουν;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 37
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Για πολλά θέματα υγείας φοβούνται, όχι μόνο για θέματα καρδίας.

Η απαλλαγή εξαρτάται και από το ιστορικό της παθήσεως σου. Στη περίπτωση σου λογικά θα στη δώσουν την απαλλαγή, αυτό όμως θα το κρίνουν οι ιατροί που θα σε εξετάσουν στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
billy_fleg
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Nassos έγραψε:Για πολλά θέματα υγείας φοβούνται, όχι μόνο για θέματα καρδίας.

Η απαλλαγή εξαρτάται και από το ιστορικό της παθήσεως σου. Στη περίπτωση σου λογικά θα στη δώσουν την απαλλαγή, αυτό όμως θα το κρίνουν οι ιατροί που θα σε εξετάσουν στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

πιο συγκεκριμενα πασχω απο "συγγενη στενωση αορτικης βαλβιδας με ανεπαρκεια 2/4"
Πως το βλεπετε για Ι5;
... Μπορει καποιος να μου εξηγησει τι πρεπει να κανω με τη φρουραρχια μπας και το γλιτωσω πριν παω στο κεντρο; Τι γινεται δεν εχω καταλαβει. Ευχαριστω
antrew_87
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από antrew_87 »

Να Κάνω Μια Ερώτηση Ρε παιδιά... Έχω κάνει αφαίρεση θυρεοειδούς με κακοήθεια (χασιμότο) και έχω κάνει 3 χειρουργια... Μου έχουν βγάλει 80% αναπηρία... Είμαι από Σαλαμίνα και μου είπαν στο ΡΟΥΦ να πάω με το χαρτί κατάταξης στο φρουραρχείο και μετά θα με έστελναν στο 401, πηγα περίμενα 4-5 ώρες και ο φρούραρχος μου λέει δεν είμαι αρμόδιος αφού μένεις Σαλαμίνα, πρέπει να πας στον ναύσταθμο Σαλαμίνας, καλά δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Έλεος πιααα... (στο 401 μου είχαν δώσει ήδη μια αναβολή των 2 χρονών). Αν γνωρίζει κάποιος ας με βοηθήσει. Ευχαριστώ!

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Πάρε τηλέφωνο στον Ναύσταθμο
Πολιησ

Δημοσίευση από Πολιησ »

Για σας πεδια εχω μια ερωτιση για σας από την ημερα γενισης μου εκανα ενχειρηση ανιχτης καρδιας (φυσημα) απλά θελώ να δω αν θα μπορεσω να παρω απαλλαγή...

Ευχαρηστω!
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης