mixanikara έγραψε:Το δύσκολο δέν είναι να περάσεις στην Ικάρων. Το δύσκολο είναι να μείνεις στην Ικάρων και ακομα πιο δύσκολο να περάσεις την μετεκπαίδευση. Θα φατε καλα οσοι μπείτε. Απο την πρώτη βδομάδα όπλα θα παρετε και απο την πρώτη μέρα θα βλασθημάτε την ώρα που γεννηθήκατε. Δειτε και το Full Metal Jacket καποια στιγμη να μπείτε στο νόημα.
Καμια σχεση. Μην συγκρινεις ταινιες με την πραγματικοτητα.
mixanikara έγραψε:Το δύσκολο δέν είναι να περάσεις στην Ικάρων. Το δύσκολο είναι να μείνεις στην Ικάρων και ακομα πιο δύσκολο να περάσεις την μετεκπαίδευση. Θα φατε καλα οσοι μπείτε. Απο την πρώτη βδομάδα όπλα θα παρετε και απο την πρώτη μέρα θα βλασθημάτε την ώρα που γεννηθήκατε. Δειτε και το Full Metal Jacket καποια στιγμη να μπείτε στο νόημα.
Ημουν εκεί κάποτε και πέρασα όλη την στρατιωτική εκπαίδευση... Και ξέρω απο πρώτο χέρι. Οχι απο ταινίες. Οποιος πάει στρατιωτικές σχολές να ξέρει ότι θα φτύσει αίμα για να βγεί απο κεί. Και έτσι πρέπει.
Ημουν εκεί κάποτε και πέρασα όλη την στρατιωτική εκπαίδευση... Και ξέρω απο πρώτο χέρι. Οχι απο ταινίες. Οποιος πάει στρατιωτικές σχολές να ξέρει ότι θα φτύσει αίμα για να βγεί απο κεί. Και έτσι πρέπει.
Οχι. Δεν έχω σχέση με Ενοπλες Δυνάμεις. Αλλα καλο είναι αυτοι που θέλουν να περάσουν στρατιωτικές σχολές και μαλιστα ΣΙ που ειναι η πιο απαιτητική ότι δεν ειναι κολέγια... Χα χα χα . Εγω είχα τύχει κάτι παλικάρια στη σειρά μου που δέν μπορουσαν να τρεξουν 1 χιλιομετρο. Το τί κλάμα ρίξανε μέσα στην εκπαιδευση.
Εδώ κάνεις λάθος γιατί στην ικάρων και σε κάθε στρατιωτική σχολή σε προετοιμάζουν αυξάνοντας σταδιακά την ένταση των ασκήσεων για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις. Δεν σε μισούν όλοι και θέλουν να σε διώξουν. Εξάλλου τα αγωνίσματα που δίνεις αποτρέπουν όλους όσους που δεν είναι αρκετά γυμνασμένοι και δεν θα μπορούν να τα καταφέρουν.
Σωστός ο mitsiras! Έχω φίλους στην ΣΣΕ και τη ΣΙ και μου έχουν πει πως η ένταση της γυμναστικής αυξάνεται σταδιακά. Σίγουρα στην αρχή είναι λίγο δύσκολο να προσαρμοστείς στην καθημερινή γυμναστική, αλλά μετά τη βασική εκπαίδευση που ξεκινούν και τα μαθήματα είναι καλύτερα! Κατά τη γνώμη μου (αλλά και των φίλων μου) το πιο δύσκολο είναι η πίεση των πρώτων ημερών, όπου προσπαθούν να σου σπάσουν τον τσαμπουκά και να δουν ποιος πραγματικά αξίζει να είναι στη σχολή! Γι' αυτό όσοι φεύγουν το κάνουν τις πρώτες μέρες...
Κατα την διαρκεια της σταδιοδρομιας σας στις ΕΔ θα δειτε τοσους πολλους αγυμναστους και κοιλαραδες που θα αναρωτιεστε αυτη η κοιλια ποση ροπη αδρανειας εχει, ειδικα οσοι ειστε μερακληδες με την φυσικη... Το να ειναι καποιος γυμνασμενος στην σχολη εμενα δεν μου λεει τιποτα, η φυσικη αγωγη η εστω η συντηρηση μιας μετριας σωματικης καταστασης πρεπει να θεωρειται πανακεια για εναν στρατιωτικο, γιατι δεν ειναι υπαλληλος σε τραπεζα, αλλα στρατιωτης, με την ευρυτερη εννοια της λεξης!
Ροπη αδρανειας ΧD ΚΛΑΙΙΙΩΩΩΩΩ! Παντως με καποιον παραδοξο τροπο, μπορουν και τρεχουν. Τους εχω δει με τα ματια μου! Απλα τις στροφες παιρνουν λιγο ανοιχτα
Οχι, η επιλογη γινεται αφου τελειωσει και το τελευταιο εκπεδευτικο σταδιο (επιχειρησιακο) με το εκπεδευτικο α/φος Τ-2Ε Στην Καλαματα, ως ανθγος βεβαια 1 χρονο μετα την αποφοιτση του απ'τη σχολη. Αναλογα με τη βαμολογια που εχει βγαλει ο καθενας στο αεροπλανο δηλ. Φυσικα οι πρωτοι πανε μαχητικα και οι υπολοιποι αναλογως.
Υπαρχει βεβαια και η δυνατοτητα της επιλογης οπου βαζεις με σειρα προτιμησης το που θες να πας, και για καθε προτιμηση αναλογως τις θεσεις και την αποδοση σου περνας Ή πας στην επομενη προτιμηση (αυτο ξερω οτι γινοταν μερχι προσφατα, τωρα δεν ξερω σιγουρα, ας το επιβεβαιωσει καποιος)
Κοιταξε, αν αγνοησουμε εναν γνωστο παραγοντα (Β-Ι-Σ-Μ-Α) για τον οποιο δε θα επεκταθω, ετσι γινεται εν μερει, μονο που επιλεγεις ξεροντας ηδη τη βαθμολογια σου... Ωστοσο δεν ξερω κανεναν που να τελειωσε πρωτος το Τ-2 και να πηγε οικειοθελως στα RF για παραδειγμα... Το μονο που εχει αλλαξει ειναι αν θελει καποιος να παει μεταγωγικα απευθειας, δεν χρειαζεται να κανει το Τ-2.