ακριβως illy, σχεδον ιδια, με την μονη διαφορα οτι σε εμας στην βασικη μας τα λενε 100 φορες να τα εμπεδωσουμε πχ,(δινουν μεγαλυτερη βαρυτητα στο να τα καταλαβουμε)ενω στους φανταρους οχι τοσο.. το σχολειο μαχητη ομως το δικο μας με των φανταρων, αυτο ειναι αλλου παππα ευαγγελιο.. απλως καμια σχεση!
Ξερω οτι μιλαμε για εποπ, απλα ειναι μια απο τις αποριες μου... θελω να δω κατα ποσο καποια πραγματα ειναι κοινα για ολους ειτε ειναι αλπος πολιτης ειτε επαγγελματιας οπλιτης κ ξερω οτι η εκπαιδευση των εποπ ειναι περισσοτερο σε διαρκεια... κ μολις μου εδωσες πασα ντ-ν να σε ρωτησω για το σχολειο οποτε ξερεις που θα βρεις την ερωτηση
Καλησπέρα.Είμαι ΕΠΟΠ στην πολεμική αεροπορία με πάνω από 15 χρόνια υπηρεσίας. Ούτε με τις υπηρεσίες έχω παράπονα, ούτε με τους προϊστάμενους, ούτε με τις άδειες. Ειμαι μάλιστα σε σχετικά μάχιμη για την αεροπορία ειδικότητα, αμύνης αεροδρομίων για όσους γνωρίζουν σχετικά.
Έχω τεράστια απογοήτευση με την έλλειψη στρατιωτικής εκπαίδευσης που πέρα από το κέντρο εκπαίδευσης στην Τρίπολη υπήρξε σχεδόν μηδαμινή και μάλιστα από την αρχή της σταδιοδρομίας μου που ήμουν νέος με όρεξη και εξαιρετικά αθλητικός.
Έχω κάνει αναφορές για πολλά σχολεία και εκπαιδεύσεις και ούτε ένα δεν εγκρίθηκε ποτέ. Πάντα έβλεπα μια νωχελικότητα και μία αδιαφορία λες και δεν άξιζα να εκπαιδευτώ ή τους ήταν βάρος να προχωρήσω. Έχω κάνει αναφορές για σχολεία χβρπ, ταχυδρομείου, αγγλικών, πληροφορικής,
stinger ακόμα και για σχαλ, κεαπ ή κεοαχ και σε όλα μου κάνανε κόμπλα. Στο μεταξύ γνωρίζω πολύ καλά ότι η ειδικότητα που έχω πάρει μπορεί μια χαρά να συμετάσχει σε όλα αυτά.
Ούτε ποτέ υπήρξα στην υπηρεσία μου ανόητος ή ανεύθυνος ή έδωσα σημεία πως δε μπορώ να ανταπεξέλθω σε ό, τι μου είχε ζητηθεί.
Όπως και να έχει έχω ξενερώσει απίστευτα και το μόνο που περιμένω είναι το συνταξιοδοτικό όριο στα 50, που μακάρι να ισχύσει και ας είναι και 500? το μήνα, να πάω στο χωριό μου να ησυχάσω. Δυστυχώς θέλουνε έναν ανεκπαίδευτο στρατό γιωτάδων που να κάνει τις αγγαρείες και τις δημόσιες σχέσεις τους και τίποτα παραπάνω. Κρίμα.
Δεν είμαι στη ΜΕΕΔ μόνο και μόνο επειδή δεν ήθελα να μείνω Αθήνα για δέκα χρόνια τουλάχιστον. Αλλά ίσως τελικά έπρεπε να έχω στραφεί εκεί με οποιοδήποτε κόστος. Καλά, αυτό με τα βύσματα το θεωρώ δεδομένο, αλλά δεν παύει να με ενοχλεί και να μην το δέχομαι. Δε θα πάμε πουθενά έτσι.
D.O.A. έγραψε:Δεν είμαι στη ΜΕΕΔ μόνο και μόνο επειδή δεν ήθελα να μείνω Αθήνα για δέκα χρόνια τουλάχιστον. Αλλά ίσως τελικά έπρεπε να έχω στραφεί εκεί με οποιοδήποτε κόστος. Καλά, αυτό με τα βύσματα το θεωρώ δεδομένο, αλλά δεν παύει να με ενοχλεί και να μην το δέχομαι. Δε θα πάμε πουθενά έτσι.
η ειδικοτητα σου δικαιολογηται για να πας σχαλ, κεαπ και κεοαχ και να περασεις τα σχολεια που αναφερεις;
Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση για όποιον γνωρίζει. Πρόκειται, για την προκήρυξη που όλοι αναμένουμε, να κάνω αίτηση και εγώ και ο σύντροφός μου. Δεν είμαστε ακόμα παντρεμένοι. Οι ερωτήσεις μου:
1. Πόσο καιρό διαρκεί η εκπαίδευση;
2. Μετά την εκπαίδευση Να φανταστώ μας μεταθέτουν ανεξάρτητα από προτιμήσεις (για αυτό ανέφερα το δεσμό μου) ;
Georgina έγραψε:Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση για όποιον γνωρίζει. Πρόκειται, για την προκήρυξη που όλοι αναμένουμε, να κάνω αίτηση και εγώ και ο σύντροφός μου. Δεν είμαστε ακόμα παντρεμένοι. Οι ερωτήσεις μου:
1. Πόσο καιρό διαρκεί η εκπαίδευση;
2. Μετά την εκπαίδευση Να φανταστώ μας μεταθέτουν ανεξάρτητα από προτιμήσεις (για αυτό ανέφερα το δεσμό μου) ;
Σας ευχαριστώ.
Καλησπερα,
1) Η εκπαιδευση θελει τουλαχιστον 5-6 μηνες. Ειναι το κεντρο / σχολειο μαχητη, σχολειο ειδικοτητας κτλπ.
2) Διχως να ειμαι 100% σιγουρος, νομιζω πως ναι. Διοτι εφοσον δεν ειστε παντρεμενοι, τοτε σαφως και δεν φαινεστε για τον Στρατο " μαζι ", οποτε ο καθενας θα παει οπου τον ριξουν.
Αν και σε αυτο μπορει να σε βοηθησει ο Δ. Υ. Κ οταν το δει μιας και εχει περισσοτερες γνωσεις σε αυτο το θεμα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Lefteris 2αμαλ την Πέμ Φεβ 11, 2021 7:48 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.