ΣΜΥ - Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
Rafail_95
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Rafail_95 »

Θα χάσω 1400 μόρια για το όνειρο της ζωής μου! Θα τα καλύψω όμως με τις γνώσεις μου γιατί τον αγαπώ τον στρατό και είμαι πρόθυμος να ''δουλέψω'' σκληρά για να μπώ εκεί! ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ Η ΠΑΤΡΙΣ!
ΕΛΛΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ... ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ.
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 8
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Πολλα παιδια συσχετιζουν τον στρατο με ασκησεις σε συνεχες επιπεδο, πολεμικες τεχνες υψηλη ετοιμοτητα, φουμο οπλασκησεις κτλ κτλ, ο στρατος δεν ειναι ακριβως ετσι και ειδικα οσοι ειστε τρελοι και νομιζετε οτι ειστε στρατοκ... Οι και πατριωτες θα ξενερωσετε απο τους πρωτους οταν μπειτε. Ο στρατος καλλιεργει το αισθημα της ρουφιανιας και του πως θα επιβιωσει ο ενας κανοντας κακο στον αλλο, ειτε ειναι στη σχολη ειτε στις μεταθεσεις ειτε στις μετεκπαιδευσεις... Το πατριωτικο αισθημα δεν καλλιεργειται με συνθηματα κατα των τουρκων ουτε με την αμφιβολου ελληνικοτητας "ΕΘΝΙΚΗ" επανασταση, ο πατριωτισμος καλλιεργειται με την γνωση και το διαβασμα.Και οσοι ειστε φουλ κ... Οι με το πεζικο μπορει να καταληξετε σε κανα μηχανοκινητο ταγμα να ξυνεστε ολη μερα η σε κανενα αλλο ακυρο οπλο και να γινετε γραφειαδες... Σκεφτειτε τα ολα πριν μπειτε. Αυτο που εχει ενδιαφερον στην ΣΜΥ και σε κραταει σε εγρηγορση ειναι το να γινεις τεχνικος, ειδικα σε ιπταμενα μεσα γιατι θα πας πολλες φορες εξωτερικο, θα μελετησεις, θα ψαχτεις, θα εισαι περιζητητος, ολα τα αλλα μετα τον αρχικο ενθουσιασμο θα ειναι μια βαρετη ρουτινα.

Παλαια στην ΣΜΥ εμπαιναν 16 χρονων παιδια που ειχαν τελειωσει 4η γυμνασιου (Α λυκειου) και σε ειδικες θεσεις πχ αεροπορια στρατου, τηλεπικοινωνιες, ηλεκτρονικα κτλ πηγαιναν μονο ατομα που ειχαν απολυτηριο λυκειου

Αλέξης
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Αλέξης »

Α γειά σου ρε rover πές τα ***** το μου γιατί δε βγάζω άκρη...
Άβαταρ μέλους
AlexTheGood
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από AlexTheGood »

Καλησπέρα σε όλους,

Θέλω να ρωτήσω 1-2 πράγματα για την ΣΜΥ. Είμαι λίγο άσχετος για τις Στρατ. Σχολές και πριν λίγες μέρες μου ήρθε η απορία για την ΣΜΥ.

Λοιπόν:
1ον: Είμαι 20 χρονών (τον Ιούνιο 21) και έχω τελειώσει στρατό στις Ειδικές Δυνάμεις. Λέει να μπω ΣΜΥ με 22 χρονών (τόσο θα είμαι του χρόνου γιατί φέτος δεν προλαβαίνω για πανελλήνιες) ή θα είμαι ο "παππούς"; Έχει σημασία στο αν θα πάω Ε. Δ. Εφόσον έχω τελειώσει απο εκεί, μετά την αποφοίτηση μου;
2ον: Στις πανελλήνιες που έδωσα όταν τελείωσα το Λύκειο είχα δώσει μαθήματα Γενικού Λυκείου, παρόλο που ήμουν σε Επα. Λ. Και είχα γράψει (χωρίς ιδιαίτερο διάβασμα) κοντά στα 8.000. Με λίγο διάβασμα μπορώ να βγάλω παραπάνω και με λιώσιμο πιστεύω αρκετά. Αλλά πόσα είναι πάνω κάτω για ΣΜΥ; Έμαθα οτι ο χαμηλότερος είναι 13,5; Και πρέπει να δώσω μαθήματα Γενικού ή Επα. Λ.
3ον Η μετάθεση μου θα είναι σε νησί ή Εβρο και Μακεδονία; Το οτι είμαι απο νησί παίζει ρόλο;

Ευχαριστώ για τυχόν απαντήσεις.

Δεν είναι ακόμα σίγουρο αν θέλω να πάω γι αυτό και ρωτάω και διαβάζω διάφορες ερωτήσεις και πληροφορίες περι του θέματος.
Ου πόσοι αλλά που
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 11

Δημοσίευση από Greek_Army »

Όριο ηλικίας στρατιωτικών σχολών (2012)

Βάσεις - μόρια για ΣΜΥ (2011)

Βάσεις - μόρια για ΣΜΥ (2010)

για τα μαθήματα διάβασε εδώ

Μεταθέσεις στρατιωτικών

Υ. Γ μόνο αν υπηρέτησες στα αλεξίπτωτα θα έχει σημασία, γιατί θα έχεις και την πουλάδα στην στολή σου αλλιώς δεν παίζει κάποιο ρόλο

Άβαταρ μέλους
AlexTheGood
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από AlexTheGood »

Greek_Army έγραψε:
Όριο ηλικίας στρατιωτικών σχολών (2012)

Βάσεις - μόρια για ΣΜΥ (2011)

Βάσεις - μόρια για ΣΜΥ (2010)

για τα μαθήματα διάβασε εδώ

Μεταθέσεις στρατιωτικών

Υ. Γ μόνο αν υπηρέτησες στα αλεξίπτωτα θα έχει σημασία, γιατί θα έχεις και την πουλάδα στην στολή σου αλλιώς δεν παίζει κάποιο ρόλο

Απ' οτι είδα είμαι πάνω στο όριο για του χρόνου.

Ευχαριστώ.
Ου πόσοι αλλά που
fistikisfiction
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από fistikisfiction »

Η ΣΜΥ και η καθε στρατιωτικη σχολη δεν εχει καμια σχεση με αυτα που φανταζεται ο καθενας... Οσοι ειστε στρατοκαυλοι θα ειστε οι πρωτοι που θα απογοητευθειτε... Δυστυχως αυτη ειναι η αληθεια... Η σχολη ειδικα φετος δεν εχει κανενα επιπεδο δυσκολιας... Ισως λιγο οι πρωτες μερες. Ουτε προκειται να σας πειραξει κανεις... Σκεφθειτε πολυ πριν μπειτε ειναι αποφαση ζωης... Δυστυχως η πραγματικοτητα δεν εχει καμια σχεση με αυτα που πιστευουν οι απεξω... Αμα θελετε μπειτε αλλα ευχομαι να μην ξενερωσετε... Αυτο ισχυει και για την ΣΣΕ. Αλλιως δειχνουν τα πραγματα και αλλιως ειναι...rover με μπερδευεις με την σταση που κρατας απεναντι σε καποια θεματα... Απο τη μια λες οτι το επιπεδο της ΣΜΥ εχει ανεβει και υπαρχουν ενδιαφεροντα αντικειμενα σπουδων απο την αλλη ισχυριζεσαι οτι το μονο που αξιζει ειναι να γινεις τεχνικος και οτι η ΣΜΥ ειναι ισοτιμη με ΙΕΚ. Οι αποψεις σου διιστανται. Προσεχε τι γραφεις γιατι εισαι γνωστης στρατιωτικων θεματων και μπερδευεις τους ενδιαφερομενους με αυτα που γραφεις... Κρατα μια σταθεροτητα στις αποψεις σου... Παντα φιλικα... Απλα σου λεω την γνωμη μου.
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 8
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

fistiki εχεις δικιο, το επιπεδο στην ΣΜΥ εχει ανεβει πολυ, παιρνει πλεον καλους μαθητες και οχι 16χρονους αποφοιτους τεταρτης γυμνασιου. Τα δικαιωματα τα επαγγελματικα των αποφοιτων ΣΜΥ ειναι ισοτιμα με ΙΕΚ, απο κει και περα οι τεχνικοι, ειναι παρα πολυ καλα εξειδικευμενοι τεχνιτες και ειναι περιζητητοι γιατι περνανε πολυ καλα σχολεια και μεσα απο την μελετη των manuals και την εμπειρια γινονται παρα πολυ καλοι. Οποτε ενας εμπειρος τεχνικος αποφοιτος ΣΜΥ ειναι πολυ πιο περιζητητος και εχει πολυ περισσοτερες γνωσεις απο εναν αποφοιτο ΤΕΙ, καταλαβαινεις οτι ειναι ευαισθητο το θεμα και οτι στην Ελλαδα 5-6 σχολες ΤΕΙ υπαρχουν που προσφερουν πραγματικα επιστημονικο αντικειμενο... Ενας αποφοιτος ΣΜΥ του πεζικου σιγουρα δεν ειναι επιστημονας, ενας ομως λοχαγος (ΤΧ) τεχνιτης ελικοπτερων που εχει δουλεψει μαθει διαβασει και εχει περασει σχολεια εντος κ εκτος Ελλαδος ειναι κεφαλαιο για τον στρατο και για πολλες εταιριες.

Just facts...

μαρια

Δημοσίευση από μαρια »

Ραφαηλ για να πας σμυ θελεις ιστορια γενικης παιδειας και οχι μαθηματικα. Ειμαι θεωρητικη και εγω και δινω το 13 πανελληνιες το εψαξα το θεμα και χρειαζεσαι ιστορια που ανοιγεις 2ο και 4ο οπου ειναι και η σμυ

Άβαταρ μέλους
GreekSoldier1
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από GreekSoldier1 »

μαρια έγραψε:Ραφαηλ για να πας σμυ θελεις ιστορια γενικης παιδειας και οχι μαθηματικα. Ειμαι θεωρητικη και εγω και δινω το 13 πανελληνιες το εψαξα το θεμα και χρειαζεσαι ιστορια που ανοιγεις 2ο και 4ο οπου ειναι και η σμυ

Μαθηματικά χρείαζοντα Μαρία. Το 13 δίνω και εγώ... Το έχω ψάξει πολύ και μόνο με μαθηματικά ανοίγεις 2ο-4ο...
ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ
Κώστας Κ.

Δημοσίευση από Κώστας Κ. »

Καλησπέρα παιδιά. Είμαι 17 και θα δηλώσω ΣΜΥ πρώτη επιλογή φέτος. Επειδή θέλω να μπω λίγο στο κλίμα της σχολής είναι εύκολο κάποιος από εκεί να μας πει την καθημερινότητα του. Τι ώρα τους ξυπνάνε, αν κάνουν ασκήσεις μετά που θα ξυπνήσουν και ποιες, πότε τρώνε και τα λοιπά. Επειδή το βλέπω πολύ σοβαρά το όλο θέμα, θέλω λίγο να έχω μια ιδέα του που πάω και να μην βρεθώ προ εκπλήξεως σε ότι μου τύχει. Καταλαβαίνετε.

Από αυτά που έχω ακούσει πάντως πέφτουν τρελές κάμψεις εκεί μέσα και η Αϋπνία Είναι δεδομένη. Με το πρώτο κάτι θα κάνω με τον ύπνο ομολογώ πως έχω ένα θεματάκι άλλα είμαι πρόθυμος να τον αλλάξω άμα λάχει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 13
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Υπάρχει ήδη σχετικό θέμα

ΣΜΥ: Η ζωή στη Σχολή

Κώστας Κ.

Δημοσίευση από Κώστας Κ. »

Ευχαριστώ πολύ Nassos.

Κάτι ακόμα, έχω proficiency αγγλικών και αναρωτιέμαι εάν αυτό μειώνει τα μόρια που απαιτούνται για να μπω. Ισχύει κάτι τέτοιο ; Εάν όχι, βοηθάει πουθενά το πτυχίο αυτό η μπα ;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 11

Δημοσίευση από Greek_Army »

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης