MrGeo5 έγραψε:Και τώρα με βάση αυτό σου Το σχόλιο θα ήθελα να κάνω μια διαμαρτυρία αγανάκτησης και οργής την οποία ήθελα να κάνω εδώ και πολύ Καιρό παρεμπιπτόντως.Ο Στρατός δεν κάνει τους άντρες... Άντρες. Ο Στρατός ένα μεγάλο τίποτα είναι. Εκτός Του ότι είναι Ένας "νεκρός χρόνος" μπορεί Και να κοστίσει την ζωή κάποιου.
Μάντεψε ποίος φταίει γιατί κατάντησε ένα τίποτα. Όχι δεν είναι οι πολιτικοί, εμείς οι ίδιοι φταίμε και οι πολιτικοί ακολούθησαν κατα πόδας.
Αυτό που με τρελαίνει είναι ότι στις περισσότερες χώρες του κόσμου η θητεία ΔΕΝ είναι υποχρεωτική, ενώ ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ είναι!
Γιατί η Νορβηγία που ας πούμε έχει στρατιωτική θητεία απειλείται από πχ καμμιά Τουρκία; Στη Φινλανδία γιατί ανεπίσημα την έχουν υποχρεωτική; Στην Ελβετία επίσης που εδώ και αιώνες δεν τις έχουν επιτεθεί;
Είναι εντελώς ανόητοι γιατί αν έκαναν ότι και τα υπόλοιπα κράτη, δηλαδή να πληρώσεις για να μην πας τώρα θα είχαν γίνει πλούσιοι! Γιατί βασικά κανείς δεν θέλει να πάει.
Ναι, ναι. Μόνο που στα υπόλοιπα κράτη έχουν την πολυτέλεια να διατηρούν χαμηλές οροφές στρατιωτικού δυναμικού εν συγκρίσει με εμάς που πρέπει να διατηρούμε δυνάμεις μέχρι το Καστελόριζο και τη Κύπρο. Αλλά τι λέω λεπτομέρειες.
Γιατί δεν θέλουν να πάνε; Επειδή είναι "χαμένος χρόνος"; Ποίος φταίει για το γεγονός ότι κατήντησε έτσι;
Ποιο το νόημα του στρατού; Προστασία πατρίδας;
Μα γίνονται πόλεμοι το 2010;'Ισως και να γίνεται αλλά ΟΧΙ σε αναπτυγμένες χώρες.
Καλά καληνύχτα. Οι "ανεπτυγμένες" χώρες πάνε και κάνουν πόλεμο στους "υπανάπυκτους" για να έχουν φτηνές πρώτες ύλες.
Α, και για εξήγησε μου γιατί είναι αδύνατο να γίνει πολεμική σύρραξη μεταξύ "ανεπτυγμένων" κρατών.
ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΡΑΤΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Ε, ψιτ, απειλούμαστε από μια χώρα που λέγεται Τουρκία. Επίσης δεν έχουμε την οικονομική πολυτέλεια να συντηρήσουμε έναν επαγγελματικό Στρατό 200.000 ατόμων σε μια τεράστια ακτογραμμή.
Οι περισσότεροι που πάνε αυτοκτονούν.
ΜΗ ΛΕΣ *****. Αν ήταν έτσι η μiσή Ελλάδα θα ειχε αυτοκτονήσει.
Ποιοι νομίζουν ότι είναι αυτοί που κόβουν το νήμα της ζωής του κάθε νέου στερώντας του την ελευθερία και κάνοντας την ζωή του κόλαση;
Θα έπρεπε να ντρέπονται και να εύχονται να μην τους τιμωρήσει ο Θεός.
Υπηρέτησες; Όχι; Τότε μην εκφράζεις γνώμη σε κάτι που δεν ξέρεις.
Ο Κολλητός μου Ο οποίος είναι ήδη μέσα 5 μήνες μου περιγράφει κάθε μέρα τι περνάει... Ακόμη και αυτός που θεωρείται ο σκληρός της παρέας κατάφεραν να τον λυγίσουν και όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα τις τάσεις αυτοκτονίας.Εγώ όμως τον έσωσα από βέβαιο θάνατο.
Αίσχος και ντροπή για όλα αυτά που ακούω κάθε μέρα.
Επειδή σου είπε ένας τι περνάει σχηματίζεις και γνώμη περί στρατιωτικής θητείας ενώ δεν έχεις πατήσει το πόδι σου μέσα σε Στρατόπεδο;
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ με την βλακεία που βαράει μερικούς σε αυτή τη χώρα!
... ...