Θητεία στο Σώμα Έρευνας - Πληροφορικής

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
vengas
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από vengas »

dirty harry έγραψε:Χωρίς 1 πτυχίο (minimum) κ σοβαρό background από πίσω δεν κρατάς την ειδικότητα ΕΠ... Β
εξαρτάται πάντα από το τι πτυχία θα έχουν αυτοί που επιλέχθηκαν ΕΠ στην κάθε ΕΣΣΟ...

στη ΣΤ οι περισσότεροι είχαν ένα πτυχίο...

με την κρίση που έχουμε, λίγο δύσκολο να πάει ο άλλος πρώτα έξω να κάνει το master και να γυρίσει Ελλάδα για στρατό και δουλειά.

Σε κάθε περίπτωση, οι ΕΠ πάνε σε κέντρο εκπαίδευσης πυροβολικού, αν δεν παραμείνουν ΕΠ, πάνε συνήθως σε μονάδα πυροβολικού που είναι πιο χαλαρά από ΤΘ και ΠΖ... Οπότε αν έχεις πτυχίο/α και σου κάτσει για ΕΠ καλώς, αν όχι δε χάλασε και ο κόσμος.

Άβαταρ μέλους
kth
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από kth »

vengas κάτι μου λέει ότι ήμασταν μαζί για εκπαίδευση στην ΣΑΕΠ ΕικόναΕικόναόπως και να'χει απαραίτητη προϋπόθεση για να έχεις ελπίδες να κρατήσεις την ειδικότητα (εκτός και αν έχεις ΤΟ βύσμα) είναι να έχεις πάρει το πτυχίο σου. Υπήρχαν άτομα στην ΣΤ απόφοιτοι ΤΕΙ που κράτησαν την ειδικότητα ενώ επί πτυχίω π. Χ Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί που την έχασαν... Όσο για το mail από όλη την ΕΣΣΟ το είχαν στείλει 4-5 άτομα... Δεν χάνεις και τίποτα πάντως

mixalhs_d
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από mixalhs_d »

Καλησπέρα Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

Έλαβα το σημείωμα κατάταξής μου για κατάταξη στο ΚΕΠΒ ΘΗΒΑ στις 21/1/2013.

Στο σημείωμα αναγράφεται "Έχει επιλεγεί για: Ερευνας Πληροφορικης ΥΕΑ".

Έχω πτυχίο Bachelor (Computing) στο εξωτερικό και έχω μόλις ολοκληρώσει πρακτική άσκηση. Διάβασα όλα όσα έχετε πει σε αυτό το θέμα, και αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι: Πως δεν έχω ορκιστεί (λάβει το πτυχίο μου ακόμα) και το παίρνω τέλη Φεβρουαρίου. Πίσω από το σημείωμα κατάταξης λέει: Αν έχεις επιλεγεί στο Σώμα "Έρευνας Πληροφορικής" να προσκομίσεις κατά την κατάταξη σου επικυρωμένα αντίγραφα πτυχίου κλπ... Θα ισχύει η ειδικότητα αυτή όταν θα καταταγώ και μετά; Ή λέτε να υπάρξει κάποιο θέμα;

Άβαταρ μέλους
vengas
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από vengas »

mixalhs_d έγραψε:Καλησπέρα Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

Έλαβα το σημείωμα κατάταξής μου για κατάταξη στο ΚΕΠΒ ΘΗΒΑ στις 21/1/2013.

Στο σημείωμα αναγράφεται "Έχει επιλεγεί για: Ερευνας Πληροφορικης ΥΕΑ".

Έχω πτυχίο Bachelor (Computing) στο εξωτερικό και έχω μόλις ολοκληρώσει πρακτική άσκηση. Διάβασα όλα όσα έχετε πει σε αυτό το θέμα, και αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι: Πως δεν έχω ορκιστεί (λάβει το πτυχίο μου ακόμα) και το παίρνω τέλη Φεβρουαρίου. Πίσω από το σημείωμα κατάταξης λέει: Αν έχεις επιλεγεί στο Σώμα "Έρευνας Πληροφορικής" να προσκομίσεις κατά την κατάταξη σου επικυρωμένα αντίγραφα πτυχίου κλπ... Θα ισχύει η ειδικότητα αυτή όταν θα καταταγώ και μετά; Ή λέτε να υπάρξει κάποιο θέμα;

θα δώσεις βεβαίωση περάτωσης σπουδών

πάντως μην αγωνιάς αν μπεις, γιατί εγώ με αυτά που μου έτυχαν ζηλεύω αυτούς που δεν μπήκαν.

Πήγαν σε μονάδες πυροβολικού, ενώ εγώ κατέληξα σε ταξιαρχία, σε γραφείο. Το κακό είναι ότι δεν έχω διανυκτέρευση στην πόλη και ότι στο θάλαμο έχει μαζευτεί οποιοδήποτε λουλούδι (κυρίως Γεωργιανοί) έκανε φασαρία στα άλλα 7 στρατόπεδα της ταξιαρχίας και όπως καταλαβαίνεις είναι μια κόλαση... Καπνίζουν τσιγαριλίκια με οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς μέσα, μεθάνε κάθε βράδυ, βγάζουν μέχρι και εσώρουχα κλπ... Άτομα που μόλις τα βλέπεις λες ότι μόλις βγουν θα καταλήξουν στη φυλακή

Και επειδή είμαι σε γραφείο βάζουν τα δυνατά τους για να μου σπάσουν τα νεύρα...

μέχρι και σκατά μπορείς να βρεις επάνω στην κουβέρτα και φυσικά τα μπάνια είναι θεοβρώμικα

Φυσικά επόπτες κλπ δεν μπορούν να κάνουν τπτ σε τέτοια άτομα και την πληρώνεις εσύΕικόναΕικόνα

b

Δημοσίευση από b »

Παιδια, τωρα ειδα το θεμα και θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα. Εχω τελειωσει εφαρμοσμενα μαθηματικα και φυσικη στο ΕΜΠ και εχω μεταπτυχιακο στην πληροφορικη. Το Μαρτιο μπαινω (δεν εχουμε προς το παρον πληροφορηση για ειδικοτητες-ημερομηνια κλπ). Ακομα δεν τους εχω παει τιποτα απο τα πτυχια (υπαρχει μονο το οτι ειχα μπει στα εφαρμοσμενα οταν πηρα την αναβολη στα 18). Γενικα δεν ηξερα καν οτι υπαρχει σωμα πληροφορικης.

Θα ηθελα να ρωτησω, αν δεν σου ερθει ενδειξη για ΣΕΠ, μετα την καταξη σου υπαρχει περιπτωση να σε παρουν αν δουν οτι εισαι σχετικος με το θεμα ή πρεπει να σου εχει ερθει εξαρχης ενδειξη και τελος; Τα χαρτια των πτυχιων θα προτεινατε να τα καταθεσω τωρα μηπως αυξησω τις πιθανοτητες για να μου ερθει τουλαχιστον ενδειξη ή να το αφησω και να τα παω τελευταια στιγμη γιατι το πραγμα γινεται στην τυχη;

Ευχαριστω εκ των προτερων για τις πληροφοριες.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 8
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

b έγραψε:Παιδια, τωρα ειδα το θεμα και θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα. Εχω τελειωσει εφαρμοσμενα μαθηματικα και φυσικη στο ΕΜΠ και εχω μεταπτυχιακο στην πληροφορικη. Το Μαρτιο μπαινω (δεν εχουμε προς το παρον πληροφορηση για ειδικοτητες-ημερομηνια κλπ). Ακομα δεν τους εχω παει τιποτα απο τα πτυχια (υπαρχει μονο το οτι ειχα μπει στα εφαρμοσμενα οταν πηρα την αναβολη στα 18). Γενικα δεν ηξερα καν οτι υπαρχει σωμα πληροφορικης.

Θα ηθελα να ρωτησω, αν δεν σου ερθει ενδειξη για ΣΕΠ, μετα την καταξη σου υπαρχει περιπτωση να σε παρουν αν δουν οτι εισαι σχετικος με το θεμα ή πρεπει να σου εχει ερθει εξαρχης ενδειξη και τελος; Τα χαρτια των πτυχιων θα προτεινατε να τα καταθεσω τωρα μηπως αυξησω τις πιθανοτητες για να μου ερθει τουλαχιστον ενδειξη ή να το αφησω και να τα παω τελευταια στιγμη γιατι το πραγμα γινεται στην τυχη;

Ευχαριστω εκ των προτερων για τις πληροφοριες.

Πήγαινε στην στρατολογία να δηλώσεις τα πτυχία σου, και άμεσα. Σε αντίθετη περίπτωση, όταν μπεις και δεν σου έρθει ένδειξη για το σώμα (ΕΠ) και παρουσιαστείς Αλλού, θα πας στο κέντρο και θα δηλώσεις τα πτυχία σου εντός 10 ημερών στο 1ο γραφείο, και είναι πιθανόν να σου βγει η μετάθεση για το (ΕΠ).

greece24

Δημοσίευση από greece24 »

Καλησπερα,

ειμαι τελειοφοιτος στη σχολη Ηλεκτρολογων Μηχανικων στο Εμπ (μονο διπλωματικη μ εχει μεινει) και προκειται να κοψω την αναβολη για να μπω Νοεμβρη. Υπαρχει καποια περιπτωση να μπω στο εν λογω τμημα; Πρεπει να καταθεσω καποια βεβαιωση μαζι με τα χαρτια που θα καταθεσω (πχ οτι δε χρωσταω μαθηματα)

ευχαριστω πολυ

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από D.Y.K »

greece24 έγραψε:Καλησπερα,

ειμαι τελειοφοιτος στη σχολη Ηλεκτρολογων Μηχανικων στο Εμπ (μονο διπλωματικη μ εχει μεινει) και προκειται να κοψω την αναβολη για να μπω Νοεμβρη. Υπαρχει καποια περιπτωση να μπω στο εν λογω τμημα; Πρεπει να καταθεσω καποια βεβαιωση μαζι με τα χαρτια που θα καταθεσω (πχ οτι δε χρωσταω μαθηματα)

ευχαριστω πολυ

Διάβασε τα προηγούμενα μηνύματα για να σου λυθούν οι απορίες. Μην τα περιμένετε όλα στο χέρι. Έλεος!

kersor
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από kersor »

Καλησπέρα σε όλους

9/9 μπαίνω και εγώ Θήβα και Έχω επιλεγεί για σώμα πληροφορικής. Έχω πτυχίο Μηχανικού πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων (5ετές) από το πανεπιστήμιο Αιγαίου καθώς και μεταπτυχιακό στην ίδια σχολή. Επειδή όμως θα κάνω τρίμηνη μειωμένη θητεία θεωρείται ότι είναι εύκολο να με κρατήσουν ΣΠ η θα με μεταθέσουν; Γιατι γενικά ξέρω ότι με μειωμένη θητεία και ειδικά 3μηνους δεν πολυπαίρνουν στο ΣΠ.

Άβαταρ μέλους
Gosla
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Gosla »

Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω τις θέσεις που υπάρχουν για ΕΠ στα διάφορα στρατόπεδα;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από D.Y.K »

Gosla έγραψε:Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω τις θέσεις που υπάρχουν για ΕΠ στα διάφορα στρατόπεδα;

Εάν τελικά σε επιλέξουν να υπηρετήσεις στο ΕΠ (που είναι για όλους εξαιρετικά δύσκολο όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενα μηνύματα) τότε οι περισσότεροι απορροφούνται στο είτε στο ΓΕΕΘΑ, είτε στο ΓΕΣ ή ακόμη και σε κάποιες θέσεις του ΥΕΘΑ! Εικόνα

Θα μπορούσαν να σου δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες / πληροφορίες και άτομα που υπηρέτησαν πρόσφατα ή αντίστοιχα να διαβάσεις και προηγούμενα μηνύματα.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 21

Δημοσίευση από Greek_Army »

ΔΥΚ δεν νομίζω να ισχύει αυτό, μονάδες ΕΠ έχει και στον Έβρο και στα νησιά και χωρίς βύσμα εκεί καταλήγουν οι περισσότεροι.
Άβαταρ μέλους
Gosla
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Gosla »

Greek_Army έγραψε:ΔΥΚ δεν νομίζω να ισχύει αυτό, μονάδες ΕΠ έχει και στον Έβρο και στα νησιά και χωρίς βύσμα εκεί καταλήγουν οι περισσότεροι.
Ναι αυτό ισχύει, για αυτό ρωτάω αν ξέρει κανείς που έχει θέσεις

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 21

Δημοσίευση από Greek_Army »

Ρόδο, Κω, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Λήμνο, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, φαντάζομαι θα υπάρχουν και άλλες μονάδες.
Ψάρακας

Δημοσίευση από Ψάρακας »

Καλησπέρα!

Σήμερα έμαθα από την εφαρμογή στην σελίδα της στρατολογίας ότι κατατάσσομαι τον Νόεμβρη με ένδειξη ΕΠ. Διάβασα ενδελεχώς τα προηγούμενα μηνύματα σε αυτό το θέμα και μου έχει μέινει η εξής απορία:

Σε αυτό το σώμα μπορείς να υπηρετήσεις μόνος ως έφεδρος αξιωματικός ή μπορείς να υπηρετήσεις και ως κανονικός φαντάρος με την δεδομένη 9μηνη θητεία; Ρωτάω γιατι βλέπω ότι μέρος της εκπαίδευσης Γίνεται σε Σχολή Αξιωματικών Έρευνας και Πληροφορικής. Το χαρτί δεν μου έχει έρθει ακόμα, αλλά η ένδειξη Στην σελίδα της στρατονομίας λέει: "Έχετε επιλεγεί 'Ερευνας Πληροφορικής. ", δηλαδή τουλάχιστον προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ενδειξη για ΥΕΑ.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες