Πόλεμος Ελλάδας - Τουρκίας;
- pao-13
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 2
Αν σε όσα συμβαίνουν γύρω μας προσθέσουμε την τεράστια παγκόσμια χρηματιστηριακή πτώση, τη Μεραρχία που στέλνουν στην Ουκρανία οι Αμερικάνοι, την επείγουσα ενίσχυση των ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων των Ρώσων στη Μεσόγειο και την ανησυχητική τροπή των σχέσεων μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας, θα αντιληφθούμε ότι βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση με αυτήν που επικρατούσε λίγες εβδομάδες πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο... (από anargyros.blogspot)
-
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 24
Αν υπάρξει περίπτωση πολέμου, καλό θα ήταν όσοι γνωρίζουν να παραθέσουν πάνω κάτω τι θα συμβεί και πως πρέπει να κινηθεί ο καθένας.
(Θα γίνει ανακοίνωση στα Μ. Μ. Ε; Αν αποκοπεί η επικοινωνία (δολιοφθορά), παω στην τελευταία μου μονάδα; Πάω στην 72 Μ. Ε;
Επίσης, τι συμβαίνει αν ξεσπάσει ταυτόχρονα εσωτερικό μέτωπο και περάσουμε σε μάχες πόλεων, δυσχερένοντας την επιστρατευτική διαδικασία. Αν δεν μπορείς να φτάσεις φρουραρχείο ή Μ. Ε. μπορείς να πας στα αστυνομικά τμήματα αντ'αυτού; Τα οποία όμως θα είναι πηγμένα αν παίξει το 2ο σενάριο. Εντάσσομαι σε κάποιο άλλο σχηματισμό (πολιτικό-αστυνομικό);
Αν συμβεί κάτι τέτοιο στα μεγάλα αστικά κέντρα, θα γίνει αλλαλούμ. Οπότε, αν μπορεί κάποιος, ας παραθέσει μία λίστα απο στάνταρ κινήσεις που θα συμβούν, όποιο σενάριο και να επικρατήσει.
(Θα γίνει ανακοίνωση στα Μ. Μ. Ε; Αν αποκοπεί η επικοινωνία (δολιοφθορά), παω στην τελευταία μου μονάδα; Πάω στην 72 Μ. Ε;
Επίσης, τι συμβαίνει αν ξεσπάσει ταυτόχρονα εσωτερικό μέτωπο και περάσουμε σε μάχες πόλεων, δυσχερένοντας την επιστρατευτική διαδικασία. Αν δεν μπορείς να φτάσεις φρουραρχείο ή Μ. Ε. μπορείς να πας στα αστυνομικά τμήματα αντ'αυτού; Τα οποία όμως θα είναι πηγμένα αν παίξει το 2ο σενάριο. Εντάσσομαι σε κάποιο άλλο σχηματισμό (πολιτικό-αστυνομικό);
Αν συμβεί κάτι τέτοιο στα μεγάλα αστικά κέντρα, θα γίνει αλλαλούμ. Οπότε, αν μπορεί κάποιος, ας παραθέσει μία λίστα απο στάνταρ κινήσεις που θα συμβούν, όποιο σενάριο και να επικρατήσει.
Destiny comes to those who listen,the rest will meet their fate!
Αυτά που ζητάς να μάθεις είναι απόρρητα. Μπορείς να έχεις προσωπική ενημέρωση/πληροφόρηση μόνο αν πας στη ΜΕ της περιοχής ευθύνης που σου αναφέρει το ΕΦΠ.
Η μόνη διαθέσιμη πληροφορία για το κοινό είναι η παρακάτω
Πολιτική Σχεδίαση Έκτακτης Ανάγκης - Παλλαϊκή Άμυνα
Η μόνη διαθέσιμη πληροφορία για το κοινό είναι η παρακάτω
Πολιτική Σχεδίαση Έκτακτης Ανάγκης - Παλλαϊκή Άμυνα
-
- Ταγματάρχης
Ναι, δεν είπα να βγάλουμε φόρα τις λεπτομέριες.
Το λινκ σου δεν λειτουργεί.
Αν δεν μπορώ να φτάσω στην ΜΕ του ΕΦΠ μου, τι γίνεται;
Το λινκ σου δεν λειτουργεί.
Αν δεν μπορώ να φτάσω στην ΜΕ του ΕΦΠ μου, τι γίνεται;
Διεύθυνση Παλλαϊκής Άμυνας-Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης (Π. ΑΜ-Π. Σ. Ε. Α)
Βγαίνει διαταγή να πάς στο πλησιέστερο στρατόπεδο και από κει μεταβαίνεις με άλλους επίστρατους σε ΜΕ ή μονάδες διασποράς.
Στο ΕΦΠ μου αναφέρει που πρέπει να παρουσιαστώ εναλλακτικά αν υπάρξει κόλλημα να μεταβώ κατευθείαν στη ΜΕ.
Βγαίνει διαταγή να πάς στο πλησιέστερο στρατόπεδο και από κει μεταβαίνεις με άλλους επίστρατους σε ΜΕ ή μονάδες διασποράς.
Στο ΕΦΠ μου αναφέρει που πρέπει να παρουσιαστώ εναλλακτικά αν υπάρξει κόλλημα να μεταβώ κατευθείαν στη ΜΕ.
Παιδιά πείτε ότι γίνεται πόλεμος... Από ποια ηλικία γίνετε να πάρεις μέρος εθελοντικά ;
-
- Ταγματάρχης
Leyteris έγραψε:Παιδιά πείτε ότι γίνεται πόλεμος... Από ποια ηλικία γίνετε να πάρεις μέρος εθελοντικά ;
Λευτέρη άμα γίνει σύρραξη, δεν υπάρχουν ηλικίες, αν μπορείς να κρατήσεις όπλο, θα πας.
Εκτός αν φτάσει στις πόλεις γρήγορα, οπότε θα έρθει αυτός σε σένα.
Leyteris έγραψε:Παιδιά πείτε ότι γίνεται πόλεμος... Από ποια ηλικία γίνετε να πάρεις μέρος εθελοντικά ;
Πές μας την ηλικία σου να σου πούμε. Γιατί Leyteris ανησυχείς τόσο ξαφνικά άκουσες τίποτε εσύ?
Είμαι 15. Πήγε ο αδερφός μου στον Ισραήλ και μου είπε πως ένας Ιερέας του είπε πως περιμένουν ''αναταραχές'' στην Ελλάδα.
- marsupilami
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 10
leyteris χωρίς να θέλω να σε θίξω και καλοπροαιερετα πάντα πιστεύω πως είναι τουλάχιστον άτοπο να βασιστουμε στα λόγια ενός ιερέα (με κάθε σεβασμό στους ιερείς) για το αν η χώρα θα έχει αναταραχές η όχι. Όλα είναι πιθανά! Θα συμφωνήσω με την άποψη του φίλουAtomicYeti ωστόσο να σε ενημερώσω πως η νομοθεσία αναφέρει πως σε περίπτωση γενικης επιστρατευσης καλούνται όσοι άνδρες είναι άνω των 18.
Καλούνται όπως είπες. Υποχρεωτικά δηλαδή. Αλλά κι ο 15χρονος που λέει ο λόγος, εάν θελήσει εθελοντικά να συμμετέχει όλο και κάποιο πόστο θα βρεθεί εν καιρού πολέμου.
Πάλι με Φάνη Πετραλιά, πάλι δικια μας θα'ναι...
- marsupilami
- Συνταγματάρχης
Σίγουρα θα βρεθεί κάποιο πόστο αλλά φαντάζομαι δεν θα είναι "μάχιμο"... Από την άποψη ότι οι περισσότεροι 15χρονοι δεν μπορούν να χειριστούν όπλα. Πχ θα μπορούσε να βοηθήσει στον ανεφοδιασμό των στρατιωτων. Όλα αυτά βέβαια είναι θεωριες σε καιρό πολέμου αλλάζουν τα δεδομένα...
-
- Ταγματάρχης
Μια χαρά κρατάει όπλο ο 15χρονος, μάλιστα παίζει να είναι και ποιο αποτελεσματικός και απο 35άρηδες του καναπέ.
- marsupilami
- Συνταγματάρχης
Η άποψη σου έχει βάση όμως πιστεύω πως θα ήταν ποιο αποτελεσματικος σε θέσεις μη μαχιμες διότι κάποιος που δεν γνωρίζει πως γεμίζει ένα όπλο η τι κάνει αν μπλοκάρει σε συνδυασμό με τον πανικό του πολέμου τον καταστεί άμεσα ευάλωτο προς τον εχθρό που σημαίνει πως στο πεδίο μάχης δεν θα έχει πολλά λεπτά επιβίωσης. Όλα αυτά όμως είναι θεωρίες υποκειμενικες σε πραγματικές συνθήκες όλα μεταβαλλονται ας ευχόμαστε να μην έρθουν τέτοιες στιγμές.(με απόλυτο σεβασμό στην άποψη σου)
-
- Ταγματάρχης
Το μπλοκάρισμα σε συνδιασμο με πανικό είναι κάτι που όλοι θα το βιώσουν, μιας που είμαστε χώρα α-πολέμων. Αν επιβιώσουμε τα πρώτα 10 λεπτά μετά δεν υπάρχει πρόβλημα για κανέναν,10 λεπτά είναι αρκετά για να ψηθείς επι τόπου
. Σε πλήρη σύρραξη στην πρώτη γραμμή, οι περισσότεροι δεν θα την βγάλουν για πολλά λεπτά.
Σεβαστές οι ευχές σου αλλά αντεύχομαι να έρθουν τέτοιες στιγμές (και δεν είμαι φιλοπόλεμος). Είναι όπως το σεξ, κάποιοι το κάνουν, και κάποιοι προτιμούν τις τσόντες :). Μόλις το κάνεις, σταματάς να φοβάσαι.O πόλεμος είναι άλλη μία εκφανση της ανθρώπινης συμπεριφοράς, χρησιμοποιούμε τη θήρευση για να λύσουμε τις διαφορές μας. Καλό θα ήταν να παραμείνουμε ικανοί στο να παίξουμε το παιχνίδι, χωρίς να το φοβόμαστε.

Σεβαστές οι ευχές σου αλλά αντεύχομαι να έρθουν τέτοιες στιγμές (και δεν είμαι φιλοπόλεμος). Είναι όπως το σεξ, κάποιοι το κάνουν, και κάποιοι προτιμούν τις τσόντες :). Μόλις το κάνεις, σταματάς να φοβάσαι.O πόλεμος είναι άλλη μία εκφανση της ανθρώπινης συμπεριφοράς, χρησιμοποιούμε τη θήρευση για να λύσουμε τις διαφορές μας. Καλό θα ήταν να παραμείνουμε ικανοί στο να παίξουμε το παιχνίδι, χωρίς να το φοβόμαστε.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες