Ανυπότακτοι εξωτερικού (2018)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
giannismar
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από giannismar »

Ναι παιδια μου, με την ιδια λογικη να μην πληρωσετε και φορους φετος γιατι τα χρηματα τα χρειαζεστε για το μεταπχιακο σας, η γιατι θα πατε πισω στα οικονομικα σας και δεν υπαρχει λογος. Βεβαιως καθενας θα κανει το καλυτερο για τον ευτό του! Εχοντας ομως γνωση των συνεπειων. Αλλα μη λεμε τωρα οτι ειναι κακοι οι νόμοι. Ουτε φυλακη, μπαινεις, ουτε το προστιμο ειναι δυσβασταχτο για μισθους εξωτερικου, και μπορεις ναι το πληρωσεις και σε 100 δοσεις. Παλι καλα επρεπε να λετε.
Άβαταρ μέλους
Τέο
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 36

Δημοσίευση από Τέο »

giannismar έγραψε:Ναι παιδια μου, με την ιδια λογικη να μην πληρωσετε και φορους φετος γιατι τα χρηματα τα χρειαζεστε για το μεταπχιακο σας, η γιατι θα πατε πισω στα οικονομικα σας και δεν υπαρχει λογος. Βεβαιως καθενας θα κανει το καλυτερο για τον ευτό του! Εχοντας ομως γνωση των συνεπειων. Αλλα μη λεμε τωρα οτι ειναι κακοι οι νόμοι. Ουτε φυλακη, μπαινεις, ουτε το προστιμο ειναι δυσβασταχτο για μισθους εξωτερικου, και μπορεις ναι το πληρωσεις και σε 100 δοσεις. Παλι καλα επρεπε να λετε.

Συμφωνώ εν μέρει και πίστεψε με ότι έκανα το έκανα απόλυτα νόμιμα. Και το πρόστιμο το πλήρωσα και όχι με 100 δόσεις όπως λες το οποίο ήταν μόνο για μερικούς μήνες η δυνατότητα να μπεις σε αυτή τη ρύθμιση (δεν ισχύει πια). Το κράτος παρόλα αυτά δεν μου επέστρεψε ακόμα το ποσό που πλήρωσα πριν βγω ΜΚΕ. Δηλαδή οι νόμοι ισχύουν μόνο για τους πολίτες και όχι για το κράτος; Άραγε θα μου το επιστρέψουν με τόκους μετά την καθυστέρηση; Όχι βέβαια. Δεν λέω να μην υπάρχουν κανόνες και σου είπα ένα παράδειγμα που συμφέρει όλους - θητεία στα 18 χωρίς αναβολές. Προτιμώ έναν τέτοιο νόμο παρά το αλαλούμ που πέρασα. Όταν είσαι 25 και δεν έχεις δουλειά στο εξωτερικό δεν έχεις να πληρώσεις τα 6 χιλιάρικα και υπάρχουν πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις.

Άβαταρ μέλους
Τέο
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από Τέο »

Και για να σου απαντήσω για τους φόρους. Φόρους δεν πληρώνεις όταν είσαι φοιτητής ή ανεργος για ευνόητους λόγους.
Ανυποτακτος

Δημοσίευση από Ανυποτακτος »

Εκτος από αυτά που ηδη υποθήκαν.

1. Το thread ειναι για ανυποτακτους εξωτερικου και οχι για να τους πεισεις να πανε στρατο. Οποιος δε το καταλαβαινειβαυτο σα κλασικος καραβανας ειναι προφανως σε λάθος thread

2. Κατά την άποψή μου πρακτικά όλοι οι ανυποτακτοι εσωτερικού και εξωτερικού για λόγους που αφορούν την ζωή τους ως πολίτες και επέλεξαν να μην πάνε στρατό είναι εν δύναμη αντιρρεισιες συνείδησης αυτό τρομάζει το κατεστημένο και μας πιέζει με την οικονομική καταστολή των 6000.

Δε θες σας κάνουμε την χάρη λοιπον καθώς κάτι μας έπεισε να μην μπούμε φαντάροι.

LoneWolf_24
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από LoneWolf_24 »

Ξέρεις όμως ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να το κάνεις όταν έρθει η ώρα. Επίσης είπα "κανε τη θητεία σου πριν φύγεις" αρα εννόω για άτομα που μεγάλωσαν Ελλάδα πέρα τα 18 έτη της ζωής τους. Εγω έχω περάσει τα ίδια, δυσκολες εποχές οικονομικα όπως όλοι. Δε έβγαινα έξοδο ως φαντάρος, καθόλου διοτί δεν είχα λεφτά. Έκανα εν τέλη τη θητεία μου και μετά έφυγα εξωτερικό. Πρέπει να έχεις πλάνο και να προσχεδιάζεις τις καταστάσεις. Όχι να τα αφήνεις όλα στον αέρα. Σαφώς και η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Αλλά όλοι οι Έλληνες ξέρουν ότι κάποια στιγμη πρέπει μα υπηρετήσουν. Μη κατηγορούμε όλα τα άλλα εκτός απο τον εαυτό μας!
Άβαταρ μέλους
Τέο
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από Τέο »

Όπως είπα είμαι ΜΚΕ οπότε όχι δεν θα χρειαστεί να το κάνω εκτός αν επιστρέψω Ελλάδα μόνιμα. Το ότι μπόρεσες και το έκανες δεν σημαίνει ότι ισχύει για όλους ή ότι μόνο εσύ είχες πλάνο. Ότι έκανα το έκανα με πλάνο ευτυχώς. Ξέρω πολλά άτομα σαν εμένα που ξεκινήσαμε μαζί και τους έκοψε ο στρατός και εν τέλει δεν μπόρεσαν να βρουν δουλειά στο εξωτερικό ή να φύγουν έξω. Προσπάθησε να καταλάβεις ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 12
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Παίδες, παράκληση, μπορούμε να μείνουμε στο θέμα; Εδώ δίνονται πληροφορίες-οδηγίες-κατευθύνσεις για να μπορέσουν οι ανυπότακτοι εξωτερικού να πράξουν αναλόγως.
Άβαταρ μέλους
Τέο
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από Τέο »

Συμφωνώ και συγνώμη που επεκτάθηκα αλλά νομίζω κάποιες διευκρινίσεις ήταν απαραίτητες. Επίσης να μην μπλέκουμε το θέμα των ανυπότακτων με τους αντιρρησίες συνείδησης όπως ο φίλος παραπάνω. Όπως ξαναείπα κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό, τι θέλει χωρίς όμως να τσουβαλιάζει τους υπόλοιπους. Δεν χρειαζόμαστε εκπροσώπους.
Ανυποτακτος

Δημοσίευση από Ανυποτακτος »

Προσωπικά δε θα επανέλθω στο θέμα. Είναι ενοχλητικό να έρχονται εδώ και να τοποθετούνται για ένα ζήτημα άσχετο με το σκοπο του θέματος και με καθηγητικό ύφος χωροφύλακα και εισαγγελέα και ειδικά όσοι δεν έχουν επίγνωση της πραγματικότητας. Τουλάχιστον η συζήτηση γίνεται με ένα επίπεδο ακόμα και ετσι οπότε ας κρατήσουμε το θετικό πάρα την εμφανη διαφωνία.

Άβαταρ μέλους
_Mike_
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από _Mike_ »

Βρήκα μια ραδιοφωνική συνέντευξη ενός δικηγόρου-στρατιωτικού εξειδικευμένου στα θέματα στρατολογίας να μιλάει για τα θέματα που μας απασχολούν όλους μας.

Αξίζει να το δείτε, έχει πάρα πολλές χρήσιμες πληροφορίες δοσμένες σύμφωνα με τον νόμο και όχι απλά φήμες.

https://greeklist.co.uk/interview-with-christos-mesaretzidis-from-gr-army/

ΥΓ:Για να μην παρεξηγηθώ δεν έχω καμία σχέση με το δημοσιογράφο η το νομικό απλά το βρήκα και σκέφτηκα να το μοιραστώ μαζί σας. Αν είναι ενάντια στους κανόνες του forum Παρακαλώ διαγράψτε το.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 12
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Ίσα-ίσα, πολύ καλή συνέντευξη. Όσοι έχουν χρόνο αξίζει να το δούν.
Μάκης

Δημοσίευση από Μάκης »

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να μάθω πόσο συνηθως χρειάζεται για εναν ανυπότακτο εξωτερικού να οριστεί δικασίμο και να πραγματοποιηθεί η δικη. Επίσης με το ποινικό μητρώο τι ισχυει;

LoneWolf_24
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από LoneWolf_24 »

Πολύ χρήσιμη συνέντευξη! Μπράβο φιλε μου.
Klerk

Δημοσίευση από Klerk »

Να ξερεις ότι το πρόστιμο μπορει να πληρωθεί σε 24 δόσεις όταν καταστεί ληξιπρόθεσμο δεν ξερω τι ισχύει με την προσωποκράτηση για χρέη προς το δημόσιο και απο τι ποςο αυτό να ελέγξεις
Ανυπότακτος

Δημοσίευση από Ανυπότακτος »

Ο νόμος για προσωποκράτηση για χρέη προς το δημόσιο συμπυκνώνεται σε αυτό το άρθρο και από όσο ξέρω δεν έχει αλλάξει

http://www.odigostoupoliti.eu/piniki-dioxi-gia-chrei-sto-dimosio/

παρόλα αυτά το πρόστιμο αν και το ζητάει η εφορία και πρέπει να πληρωθεί εκεί ΔΕΝ ειναι χρέος προς το δημόσιο και δεν υπάγεται σε αυτή την κατηγορία (καθώς χρέη στο δημόσιο ειναι πχ να μην πληρώσεις ΙΚΑ ή εφορία για τα εισοδηματά σου) αλλά είναι ένα πρόστιμο που απλά η εφορία αναλαμβάνει να το εισπράξει για κάποια άλλη υπηρεσία.

Αυτό που μπορεί να σε κολλήσει παρόλα αυτά είναι 1. Να σου τραβήξουν λεφτά από λογαριασμό 2. Να πειράξουν γενικά την περιουσία που έχεις στο όνομά σου (αν έχεις) 3. Να πειράξουν λογαριασμούς που είσαι συνδικαιούχος και το πιο απλό αλλά ενοχλητικό 4. Να μην σου δώσουν φορολογική ενημερότητα.

α. Το να ψάξουν λογαριασμούς σε εξωτερικό ειναι απίθανο καθώς ας βρούνε πρώτα τα κλεμένα και για τα 6 χιλιάρικα τα δικά σου αν τα χουνε βρει τα υπόλοιπα θα τα ψαξουν και αυτά
β. Ειναι δυσκολο καθως πρεπει να διασταυρωθούν λογαριασμοί σου στο εξωτερικό (τωρα ξεκινανε να γινονται συμφωνίες με άλλα κράτη οπότε έχει πολύ δρόμο)
γ. Ακόμα και μέσα στην ΕΕ έρχεται σε σύγκρουση με εθνικούς νόμους που μόνο για κατηγορίες χρεών επιτρέπεται να πειραχθεί προσωπική περιουσια/καταθέσεις και αν αναλογιστεί κανείς ότι μέχρι και άσυλο έχει ζητήσει ανυπότακτος σε άλλη χώρα στο παρελθόν και αρκετοί προσφεύγουν στα δικαστήρια ενάντια στο πρόστιμο και στην χάγη για ζητήματα ανυποταξίας και εναλλακτικής θητείας... Προσωπικά το θεωρώ πολύ δύσκολο.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες