Το δίαβασα και εγω το άρθρο. Δυστιχός θα πιάσει και εμάς που μπαίνουμε Νοέμβρη... Στο κάτω κάτω 3 μήνες παραπάνω είναι. Έχω και σπουδές (μεταπτυχιακό δηλαδή) και πρακτική... Αλλά τι να κάνω υπομονή... Θα περάσει... Μια εμπειρία είναι και αυτό.1
Gianis έγραψε:Ειμαι 27 και ειναι να μπω 27 Σεμπτεμβρη (αναβολες λογω σπουδων). Κατι ακουγεται Για αυξηση θητειας το Νοεμβρη η αρχες του 2012. Εμενα η θητεια μου θα ειναι 9 μηνες η θα παει 12 συμφωνα με την αποφαση; Ευχαριστω...
Εσύ φίλε μου μην ανησυχείς... Δεν σε πιάνει...9μηνο θα κάνεις κανονικά ... Εγώ (Δ' ΕΣΣΟ Νοέμβριος) θα κάνω 12μηνο...
Επίσης http://www.army.gr/default.php?pname=Article&art_id=76489&cat_id=55 δεν ξέρω γιατί να το βάλουν στην ιστοσελίδα του στρατού άμα είναι απλά φήμη...
Πάντως δεν είναι περίεργο να αλλάξει στην μέση του χρόνου η θητεία και όχι από την επόμενη χρονιά (1η εσσό) ;
Θα ειναι γελοιο να ισχυσει η αυξηση απο Νοεμβρη. Οταν ανακοινωθει η αποφαση θα πρεπει να ισχυσει για οσους δεν εχουν κοψει ακομη την αναβολη ωστε αν δε μπορουν για διαφορους λογους να χασουν 12 μηνες απο τη ζωη τους, να μη τη κοψουν. Δε γινεται να υποχρεωσουν εμενα, που μπορει να εχω προγραμματισει πραγματα για το επαγγελματικο μου μελλον, να κανω 3 μηνες παραπανω. Και επειδη ειναι σιγουρο πως μετα απο καποιο δφιαστημα θα ξαναπαει 9 μηνες, δε προκειται σχεδον κανεις να κοβει την αναβολη οσο ειναι 12μηνο. Οσο για τις σκεψεις για υποχρεωτικη στρατευση αμέσως μετά το λύκειο, με βρίσκει απολυτα συμφωνο. Ειναι μεγαλο πραγμα να εχεις τελειωσει τον στρατο στα 19. Κανεις δε το καταλαβαινει μολις τελειωνει το λυκειο, αλλα μετα απο χρονια ολοι θα ηθελαν να εχουν παει στρατο στα 18 και να εχουν ξεμπερδεψει. Και αν ο στρατος αποτλειται μονο απο 18χρονους, τοτε θα εχει και καποιο νοημα. Το να πας 27 ετων και να σε βαζουν να κανεις αγγαρειες δε λεει καθολου, ενω το να τα κανει αυτα καποιος στα 18 πιστευω οτι καλο του κανει.
COMMANDO13 έγραψε: Εσύ φίλε μου μην ανησυχείς... Δεν σε πιάνει...9μηνο θα κάνεις κανονικά ... Εγώ (Δ' ΕΣΣΟ Νοέμβριος) θα κάνω 12μηνο...
και εγω Δ θα μπω αλλα δεν εχω δει πουθενα να λεει αυτο για το 12μηνο. Εσυ φιλε μου απο που το εμαθες/διαβασες αυτο;
Αδερφέ καλησπέρα, το διάβασα απο τα παραπάνω άρθρο και απο εδώ http://news247.gr/ellada/amyna/aukshsh_thhteias_ton_noemvrio.1337105.html Το έχει στο site του στρατού, επίσημο δηλαδή, ένας, ο οποίος είναι μέσα στο πεντάγωνο και ξέρω ότι θα έχουν πάρει απόφαση μέχρι 31 του μήνα, έχουμε μία ελπίδα οτι μπορεί να ξεκινήσει απο το 2012 με την Α ΕΣΣΟ και να μην μας πιάσει εμάς αν και μάλλον δύσκολο πλέον.
Ρε παιδιά εντάξει η θητεία όπως φαίνεται αυξάνεται σε 12μηνο τον Νοέμβριο. Την σειρά 316 που μπαίνουμε τώρα μας πιάνει; Εμείς θα κάνουμε 9 μήνες,12 μήνες ή θα αυξηθεί κλιμακωτά για όσους είναι μέσα (π. Χ.10-11 μήνες) ;
Μακαρι να μην πιασει το μετρο, προσωπικα σιχαινομαι τον ελληνικο στρατο, δυστυχως ειμαι σε 1 χωρα που σε αυτον τον τομεα ειμαστε αιωνες πισω, δεν το κρυβω οτι δεν θελω να παω, για αυτο αργω και ειμαι και 25. Αν παει 12μηνο ειναι για κλωτσιες, αυτοι τα φαγανε και πανε να μπλεξουν τα νοικοκυρια, που 3 μηνες παραπανω ειναι εξοδα για μια μεσαια οικογενεια. Με αυτο που κανουν απλα θα αυξηθουν οι ανυποτακτοι, οι αντιρρησιες συνειδησης κλπ. Απλα *****
Καλησπερα, να ρωτησω κατι που εχει ξαναειπωθει, σε περιπτωση που βγει ιη αποφαση απο νοεμβριο 12μηνο, η σειρα αυγουστου -σεπτεμβριου κανει κανονικα 9μηνο; ευχαριστω.
army έγραψε:Καλησπερα, να ρωτησω κατι που εχει ξαναειπωθει, σε περιπτωση που βγει ιη αποφαση απο νοεμβριο 12μηνο, η σειρα αυγουστου -σεπτεμβριου κανει κανονικα 9μηνο; ευχαριστω.
ενδεχεται η 316. Δηλαδη αυγουστου-σεπτεμβριου να κανει 10μηνο... Δηλαδη να γινει προοδευτικα η αλλαγη