Καλησπερα σε ολα τα μελη του φορουμ.
Φετος δινω πανελλαδικες και θελω να περασω Σ. Μ. Υ οπλα (δεν εχω βλεψεις για Ευελπιδων λογω μοριων), και αφου απο μικρος ειχα βλεψεις για Στρατο Ξηρας, θελω να ρωτησω λεπτομερειες σχετικα με τις Ειδικες Δυναμεις. Ξερω οτι ειναι λιγο νωρις ακομα αλλα θελω να παω να γραψω με ενα οραμα
Εχω διαβασει το σχετικο αρθρο της ιστοσελιδας για τις Ε. Δ και μπορω να πω οτι κατατοπιστηκα αρκετα. Ξερω βασικες πληροφοριες αλλα θα ηθελα να αναλυσετε οσο μπορειτε και αλλα στοιχεια (πχ εκπαιδευσης), ωστε να με βοηθησετε να κατασταλαξω σε καποιο τμημα, γιατι θα αποτελεσει την υπολοιπη ζωη μου.
Ειμαι πολυ καλος στο κολυμπι αλλα δεν θα μου αρεσε να επιχειρω στο υγρο στοιχειο, ασχετα απ' το οτι δεν μπορω να το αποφυγω. Αυτος ειναι ο μονος λογος που με αποτρεπει απο το να δηλωσω αμφιβιος καταδρομεας και να ειμαι σε πληρης ετοιμοτητα. Ισχυει κατι τετοιο ομως για τους πεζοναυτες; Ξερω πως απλα κανουν αποβασεις μεσω θαλασσας αλλα τι συμβαινει αμα βρεθουν στο νερο; Προετοιμαζονται για κατι τετοιο μεσω ασκησεων (νομιζω πως φορανε σωσιβια); Το να επιλαγεις για αερομεταφερομενος ειναι σπανιο;
Παλιοτερα ειχα βλεψεις για ορεινος καταδρομεας, οι οποιοι ομως εξειδικευονται στην ορειβασια και στην επιβιωση στα βουνα, το οποιο σημαινει πως θα ημουν αχρηστος μεχρι να εισχωρησει ο εχθρος στην ενδοχωρα, ετσι δεν ειναι;
Σχετικα με τους αλεξιπτωτιστες. Γνωριζω πως λογω της ιδιαιτεροτητας της ριψης ολοι οι υποψηφιοι "χανουν" πολυ χρονο στην εκπαιδευση πανω στις ριψεις. Μολις τελειωσει ολο αυτο επικεντρωνονται στα υπολοιπα στοιχεια της εκπαιδευσης και δεν πραγματοποιουν καποια ασκηση ριψεων περα απο τις "ριψεις συντηρησης". Διορθωστε με αν κανω λαθος. Αλλα η ριψη γινεται σε πεδιαδες η στην θαλασσα για προφανεις λογους, το οποιο σημαινει πορεια μεχρι το πεδιο της μαχης; Υποτιθεται ταχειας αντιδρασης για υποστηριξη δεν ειναι αυτο το τμημα;
Και επισης θα ηθελα πολυ να περασω στο Ε. Τ. Α αλλα απ' οτι διαβαζω χρειαζονται πολλα ειδικα προσωντα. Ποια ειναι αυτα; Υπαρχουν καθολου θεσεις;
Αν καποιος γινει ΕΠ. ΟΠ στην Μ. ΑΛ και καταφερει μετεπειτα να μπει στο Ε. Τ. Α ανανεωνεται αυτοματα το συμβολαιο του;
Με αλλα λογια αμφιταλαντευομαι κυριως μεταξυ πεζοναυτων και αλεξιπτωτιστων και θελω καταληξω καπου. Βασικο κριτηριο ειναι η εκπαιδευση ειδικοτητας και το κατα ποσο χρησιμος θα ημουν στην πατριδα και στο πρωτο πεδιο της μαχης που θα δημιουργηθει.
Και κατι τελευταιο, η ειδικοτητα (δηλαδη αντιαρματιστης, ελευθερος σκοπευτης, υποστηριξη κλπ) επιλεγεται τυχαια η απο τις ειδικες γνωσεις/ικανοτητες του καθε στρατιωτη και τις ελευθερες θεσεις;
Συγνωμη αν σας κουρασα και για τον βομβαρδισμο ερωτησεων, ευχαριστω προκαταβολικα!