Σχολή Αστυφυλάκων - Γενικές Πληροφορίες

Συζητήσεις για την Αστυνομία και τις ειδικές μονάδες αυτής (ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ, ΔΙΑΣ, ΜΑΤ κλπ), την εκπαίδευση και τη ζωή στις σχολές
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
dim92
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από dim92 »

Παιδιά καλησπέρα.

Θέλω να μπω σχολή αξιωματικών αστυνομίας αλλά δεν πιάνω το όριο ηλικίας για λίγο. Δηλ το όριο για πανελλήνιες το 2018 είναι μικρότεροι από 1.1.1993 και έχω γεννηθεί Ιούλη του 92. Θα γινόταν αν έπιανα τη βαθμολογία στις πανελλήνιες να με δεχοταν?

Ευχαριστώ εκ τον προτερον

anna229
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από anna229 »

Θα ηθελα να ρωτησω αν πιστευετε οτι θα καταργηθει η τροποποιηθει το υψος των γυναικων για εισαγωγη στην αστυνομια δεδομενου του οτι βγηκε η αποφαση του ευρωπαικου δικαστηριου και υπηρξε χθες παρεμβαση του συνηγορου του πολιτη που ζητα την αρση του οριου αναστηματος. Σε περιπτωση που δεν αλλαξει κατι αν κανω προσφυγη μπορω να δικαιωθω?
Bill1993
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από Bill1993 »

Προφανως και δεν θα καταργηθει αλλα θα αλλαξει. Επειδη ομως τα σωματα ασφαλειας εχουν τεραστια ζητηση στην ελλαδα σε σχεση με αλλες χωρες πιθανοτατα να υπαρξουν αλλαγες στα αθληματα ωστε να περιορίσουν τον αριθμο των γυναικων που ειναι ηδη αυξημενος. Το αναφερουν αλλωστε και οι συνδικαλιστες. Προπονησου οσο σκληρα γινεται για να βηεις κερδισμενη. Το υψος μην σε αγχωνει θα αλλαξει.
dim92
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από dim92 »

Παιδιά με το ανώτατο όριο ηλικίας παίζει να γίνει κάποια αλλαγή; Γνωρίζει κάποιος?Εγώ για 5 μήνες δεν το πιάνω..

anna229
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από anna229 »

Με υψος 1.64 εχω πιθανοτητες να περασω; Επισης προσφυγη για το οριο ηλικιας των 26 ετων δυναται να μ δικαιωσει?
Άβαταρ μέλους
johnny13
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 135
Ενδιαφέροντα: Ζωγραφικη,βολτες,γυμναστικη και parkour
Επάγγελμα: Μαθητής

Δημοσίευση από johnny13 »

Οχι απο ενα 1.70 χωρις υποδηματα πρεπει αυστηρα αντρες και γυναικες να ειναι. Δεν νομιζω.
dim92
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από dim92 »

Άννα αυτό με την ηλικία που ρωτάς με ενδιαφέρει κ εμένα. πήρες να τους ρωτήσεις;
Bill1993
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από Bill1993 »

Γνωμη μου ειναι οτι το υψος θα παει ενα 1,60 για γυναικες οπως παντου. Τωρα για την ηλικία δεν μπορεις να κανεις τιποτα, οπου και να προσφυφεις δεν πρόκειται να δικαιωθεις γιατι πολυ απλα δεν παρααβζιει καποιο δικαιωμα σου, οπως γινεται στην περιπτωση του υψους για τις γυναικες.
Άβαταρ μέλους
TOULK
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 11

Δημοσίευση από TOULK »

Καλησπέρα σε όλους. Καταρχήν ως καινούργιος στην παρέα να αναφέρω ότι γουστάρω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου για αυτόν τον ευλογημένο τόπο και θα θεωρούσα τιμή να προστατεύω τους συμπολίτες μου! Θα ήθελα όμως να κάνω κάτι όντως δημιουργικό και όχι να είμαι σε ένα γραφείο και να κοιτάω το ρολόι, όποτε θα ήθελα να μάθω αν από την σχολή αστυφυλάκων μπορώ να διαλέξω από μόνος μου σε ποιόν δραστήριο κλάδο θέλω να πάω και αν μπορώ με το που τελειώσω την σχολή να ασκώ το επάγγελμα για πάντα Αθήνα! Τελευταίο μου ερώτημα είναι οι διαφορές ανάμεσα σε αστυφύλακα και αξιωματικό εκτός του οικονομικού σε μία δραστήρια ομάδα όπως ματ! Συγνώμη για τα πολλά και ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Άβαταρ μέλους
johnny13
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Καταρχην σε γραφειο πολυ δυσκολο να εισαι σαν νεοξερχομενος ειτε Αστυφυλακας ειτε Υπαστυνομος. Κοιτα δεν πας σιγουρα και οπου θες αλλα κατα καποιον τροπο μπορεις να δηλωσεις επιθυμια για καποια μαχιμη υπηρεσια της ΕΛΑΣ και αν υπαρχουν θεσεις (που στις περισσοτερες μαχιμες υπηρεσιες παντα υπαρχουν θεσεις) θα σε τραβηξουν εκει.

Αφου τελειωσεις την σχολη σε 2.5 χρονια για την Αστυφυλακων και σε 4 χρονια για την Αξιωματικων (ΣΑΕΑ) πας υποχρεωτικα 2 χρονια σε ΑΤ και μετα πας σε οποια υπηρεσια επιλεξεις (αν υπαρχουν θεσεις οπως προειπα) . Οτι και να κανεις Αθηνα θα εισαι. Αθηνα θα δουλευεις μια ζωη (εκτος αν εννοειτε παρεις μεταθεση με την θεληση σου) Ο Αξιωματικος κυριως ειναι ο χαλαρος της υποθεσης καθως ολα τα τραβαει ο Αστυφυλάκας και παιρνει και μεγαλυτερο μισθο. Αλλα δεν ειναι ολα ροδινα.

Ο Αξιωματικος πρεπει να εχει πληρη εποπτεια των γεγονοτων και επικοινωνει με την ΔΑΕ (Διευθυνση Αστυνομικων Επιχειρησεων) ή με την Αμεση Δραση αναλογα την υπηρεσια που ειναι μεσω ραδιοασυρματου. Εννοειτε αν παει κατι στραβα αυτος παιρνει την ευθυνη. Για τα ΜΑΤ που ειπες ο Αξιωματικος ειναι ο Διμοιριτης ή ο Βοηθος Διμοιριτη και επικοινωνει με την ΔΑΕ και καθοδηγει βαση των εντολων που του δινουν οι ανωτεροι την διμοιρια Ενω οι Αστυφυλακες ειναι με τις ασπιδες και τραβαν τα μυρια οσα σε καθε διαδηλωση.

Γενικα το δυσκολο ειναι να περασεις σε καποια Αστυνομικη Σχολη. Απο εκει και περα δεν ειναι τοσο δυσκολα τα πραγματα. Σε μαχιμες υπηρεσιες πας ευκολα γιατι θελουν κοσμο και εννοειτε στην Αθηνα θα εισαι 100%
Άβαταρ μέλους
TOULK
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 11

Δημοσίευση από TOULK »

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση johnny! Το ωράριο εργασίας έχεις ιδέα πως είναι;(νομίζω 8ωρα κατά βάση, συν κάποιες υπηρεσίες ανά εβδομάδα)
Άβαταρ μέλους
wolver
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 62

Δημοσίευση από wolver »

8Ωρες ειναι οι βαρδιες εκτος απο υπηρεσιες οπως ΔΙ. ΑΣ ΔΕΛΤΑ ΖΗΤΑ εκει οι υπηρεσιες ειναι 6ωρες λογω το οτι ειναι σε μηχανες
Άβαταρ μέλους
johnny13
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Εχω μπερδευτει ρε wolver. Η Ομαδα ΔΕΛΤΑ επανασυσταθηκε; Ακουω συνεχεια οτι μερικα τμηματα της μονο επανασυσταθηκαν
Άβαταρ μέλους
wolver
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 62

Δημοσίευση από wolver »

Οχι απλα υπαρχουν καποια τμηματα της που κανουν πολυ ηπια δουλεια πλεον. Δυστηχως
Άβαταρ μέλους
johnny13
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Ετσι οπως το βλεπω η ΝΔ θα βγει το 2019. Οποτε θα την επανασυστησει πληρως. Η ποιο μαχιμη υπηρεσια καταργηθηκε και ο βλακας ελεγε οτι ηταν και αχρηστη απο πανω... ΕΛΕΟΣ
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες