ΥΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις
Εγώ ας πούμε θέλω να μηνώ μέχρι να τελείωση η θητεία μου στο στρατόπεδο δεν μπορώ απαγορεύεται;
Δεν θα στο επιτρέψουν.
αν πεις ότι έχεις οικονομικούς λόγους δεν μπορείς να μείνεις;
- greenalexyo
- Λοχαγός
- Posts in topic: 2
Απαγορεύεται να μένουν μέσα , αλλά μπορείς παρόλαυτα μόνο εάν το εγκρίνει ο διοικητής σου.
chockos έγραψε:υπάρχει κάπου που να το λέει ότι απαγορεύεται;
Εσύ πήγαινε ΔΕΑ και όταν πας στην μονάδα θα αναφέρεις στο διοικητή σου τους λόγους (οικονομικούς) που πρέπει να μένεις μέσα ενώ ο στρατός ήδη σε πληρώνει. Και αν το εγκρίνει ο Διοικητής κανένα πρόβλημα. Αλλά αυτό κατά 99% δεν γίνεται, θα πρέπει να βρεις σπίτι.
Γεια σας παιδιάΕγώ θα ήθελα να μάθω εάν γίνεται να περάσω ΕΦ μεσώ του στρατού δηλαδή μέσω των ειδικών δυνάμεων, από τι διάβασα εδώ στο φόρουμ γίνεται μαζεύοντας μόρια και εδώ έχω μια ερώτηση: Γίνετε από οποιοδήποτε κλάδο τον Ένοπλων δυνάμεων πχ ΟΥΚ ΛΟΚ ΜΑΚ αλεξίπτωτα; Η από κάποια συγκεκριμένα; Επίσης εγώ θέλω να κάνω την θητεία μου σαν ΔΕΑ θα μπορέσω να πάω ΕΦ και αν ναι, παίζει ρόλο άμα είναι Δεα πεζικού η ειδικών δυνάμεων. Γνωρίζω ότι για να μπω ΕΦ θα πρέπει να βγει προκήρυξη. Σας ευχαριστώ για την Προσοχή σας!
Καλησπερα σας,
Σε λιγους μηνες θα υπηρετησω την πατριδα, και σκεφτομαι να μπω στις Ειδικες Δυναμεις συγκεκριμενα Ορεινων Καταδρομων. Ο λογος ειναι οτι εφοσον θα βγω απο την κοινωνια ετσι και αλλιως για την θητεια μου, ας λαβω τουλαχιστον μια εμπειρια που πρεπει να εχει καθε σωστος υπερασπιστης του τοπου μας (κατα την ταπεινη μου γνωμη). Εχω μερικες ερωτησεις για τους πιο εμπειρους, και πριν με προλαβετε και πειτε πως υπαρχουν ηδη θεματα στο φορουμ, ναι υπαρχουν θεματα αλλα μερικα ειναι απο το 1821, και ο καθενας ρωταει διαφορετικα πραγματα για διαφορετικες περιστασεις.
Σε περιπτωση ΔΕΑ, είναι αποδεικτεα προυπηρεσια;
6- Ενας γνωστος μου ειπε οτι κανανε 3 μπανια το μηνα Ε. Δ; Ισχυει τετοια βρωμα;
Ευχαριστω για τον χρονο σας.
Σε λιγους μηνες θα υπηρετησω την πατριδα, και σκεφτομαι να μπω στις Ειδικες Δυναμεις συγκεκριμενα Ορεινων Καταδρομων. Ο λογος ειναι οτι εφοσον θα βγω απο την κοινωνια ετσι και αλλιως για την θητεια μου, ας λαβω τουλαχιστον μια εμπειρια που πρεπει να εχει καθε σωστος υπερασπιστης του τοπου μας (κατα την ταπεινη μου γνωμη). Εχω μερικες ερωτησεις για τους πιο εμπειρους, και πριν με προλαβετε και πειτε πως υπαρχουν ηδη θεματα στο φορουμ, ναι υπαρχουν θεματα αλλα μερικα ειναι απο το 1821, και ο καθενας ρωταει διαφορετικα πραγματα για διαφορετικες περιστασεις.
Σε περιπτωση ΔΕΑ, είναι αποδεικτεα προυπηρεσια;
6- Ενας γνωστος μου ειπε οτι κανανε 3 μπανια το μηνα Ε. Δ; Ισχυει τετοια βρωμα;
Ευχαριστω για τον χρονο σας.
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Ταπεινη μου αποψη ειναι οτι θα απογοητευτεις. Φανταζομαι οτι ηλικιακα εισαι κοντα στα 25-26 οποτε ταπεινη μου αποψη
ειναι οτι για εσενα ισως αρμοζει μια πιο χαλαρη θητεια 9 μηνων. Βλεπω οτι εχεις αγνα αισθηματα και εισαι καλοπροαιρετος
αλλα θα δεις πραγματα μεσα που δεν εχουν καμια σχεση με αυτα που φανταζεσαι.
Επιπροσθετα το που θα βρεθεις ειναι πολυ στην τυχη, πολυ πιθανον να βρεθεις στου διαολου τη μανα μακρυα απο το σπιτι
σου και ο μισθος δεα να μην σου φτανει και να βαζεις και απο την τσεπη σου. Οποτε Για μενα πρωτιμοτερο να ξεμπερδευεις
οσο πιο ευκολα και ανωδυνα μπορεις ειδικα αν παιζει να βρεις δουλεια με 700-800 ευρω εξω οπως λες.
ειναι οτι για εσενα ισως αρμοζει μια πιο χαλαρη θητεια 9 μηνων. Βλεπω οτι εχεις αγνα αισθηματα και εισαι καλοπροαιρετος
αλλα θα δεις πραγματα μεσα που δεν εχουν καμια σχεση με αυτα που φανταζεσαι.
Επιπροσθετα το που θα βρεθεις ειναι πολυ στην τυχη, πολυ πιθανον να βρεθεις στου διαολου τη μανα μακρυα απο το σπιτι
σου και ο μισθος δεα να μην σου φτανει και να βαζεις και απο την τσεπη σου. Οποτε Για μενα πρωτιμοτερο να ξεμπερδευεις
οσο πιο ευκολα και ανωδυνα μπορεις ειδικα αν παιζει να βρεις δουλεια με 700-800 ευρω εξω οπως λες.
Σωστα,25 ειμαι, απο οτι καταλαβαινω με προτρεπεις σε απλη θητεια Ε. Δ, πριν τελειωσω θητεια θα ψαχνω δουλεια εξωτερικο σε αυτη τη περιπτωση. Ευχαριστω για την απαντιση Mparmpas!
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Αποψη μου ουτε καν θητεια σε ΕΔ, θητεια σαν απλος πεζικαριος η οπου σε στειλουν, με πτυχιο και μεταπτυχιακο υπαρχει και πιθανοτητα να εισαι γραφεας σε καποιο γραφειο αρα να περασει σχετικα ανωδυνα και ευκολα ο χρονος. Στη φαση που εισαι και εφοσον ουτε μια στις
χιλιες δεν παιζει να ενδιαφερθεις για οβα η κατι παρομοιο μην ασχοληθεις καν. Οσο πιο ευκολα τοσο πιο καλα!
χιλιες δεν παιζει να ενδιαφερθεις για οβα η κατι παρομοιο μην ασχοληθεις καν. Οσο πιο ευκολα τοσο πιο καλα!
Καλα τα λεει ο μπαρμπας, ασε που , και δεα και ε. δ, μαλλον ο στρατος θα σε θυμηθει μερικες φορες ακομα μετα την απολυση σου.. Οποτε αν δε σ αρεσει παρα πολυ ο στρατος η δε χρειαζεσαι τα μορια καλυτερα μην πας, γιατι μαλλον θα πας για μαλι κ θα βγεις κουρεμενος.
- OpNeptuneSpear
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Καλησπερα σε ολο το community! Στις 15 Ιανουαριου παρουσιαζομαι στο ΚΕΕΔ. Με ενδιαφερει απο μικρος να παω στα αλεξιπτωτα αλλα παντα ο μεγαλος μου αδερφος μου ελεγε κατι για ΚΕΑΠ. Τωρα που μεγαλωσα και το εψαξα μπορω να πω πως αλλαξα την γνωμη μου! Στο Ψητο τωρα! Με ενδιαφερει πρωτα απο ολα να παρω τα μορια ειτε απο Ειδικες Δυναμεις σαν Αλεξιπτωτιστης ειτε σαν ΔΕΑ. Ακουσα ομως οτι δινουν τα διπλα μορια απο οτι απλος φανταρος στους Δοκιμους ΕΔιτες. Θελω να ρωτησω λοιπον τα εξης :
-Πρωτα απο ολα χριαζομαι μεσο για να περασω ΔΕΑ ΕΔ;(Αν ναι γιατι θα μου χρειαστει; Δλδ στα αθληματα η στο να ανοιξει καποια θεση)
-Ποια ειναι τα Αθληματα; ! (Θα ηθελα τεκμηριωμένη γνωμη και κατα ποσο τις εκατο τα βγαζουν τα ορια απο αυτους που επιλεγουν να πανε ΔΕΑ ΕΔ)
-Τι γινετε αν τελικα δεν βγαλω τα αθληματα;
-Εαν τα βγαλω εχω ακουσει οτι κανω ενα μηνα στο ΚΕΑΠ, εχω δει ομως και πολλους με πουλαδα παρολο που ηταν ΔΕΑ. Πως εβγαλαν και 2ο σχολιο;
Φοβαμαι να παρω το ρισκο και αν κοπω να κατσω 14 μηνες πεζικο. Καποιος που να τα εχει περασει ας μου πει παρακαλω ποσες πιθανοτιτες εχω να περασω ΔΕΑ ΕΔ;
-Πρωτα απο ολα χριαζομαι μεσο για να περασω ΔΕΑ ΕΔ;(Αν ναι γιατι θα μου χρειαστει; Δλδ στα αθληματα η στο να ανοιξει καποια θεση)
-Ποια ειναι τα Αθληματα; ! (Θα ηθελα τεκμηριωμένη γνωμη και κατα ποσο τις εκατο τα βγαζουν τα ορια απο αυτους που επιλεγουν να πανε ΔΕΑ ΕΔ)
-Τι γινετε αν τελικα δεν βγαλω τα αθληματα;
-Εαν τα βγαλω εχω ακουσει οτι κανω ενα μηνα στο ΚΕΑΠ, εχω δει ομως και πολλους με πουλαδα παρολο που ηταν ΔΕΑ. Πως εβγαλαν και 2ο σχολιο;
Φοβαμαι να παρω το ρισκο και αν κοπω να κατσω 14 μηνες πεζικο. Καποιος που να τα εχει περασει ας μου πει παρακαλω ποσες πιθανοτιτες εχω να περασω ΔΕΑ ΕΔ;
Καλησπέρα σας,Είμαι 22 ετών και μόλις παρέλαβα το "σημείωμα κατάταξης" για 15/01/2017 (Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων). Θα ήθελα να θέσω μερικά ερωτήματα που με απασχολούν, σχετικά με την κατάταξή μου!
1) Θα ήθελα να καταταγώ ή στις Ειδικές δυνάμεις, και κατά προτίμηση στην Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών, είτε ως Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός. Κατ αρχάς, παίρνουν πλέον στρατεύσιμους στην Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών (Διότι είναι πολλά αυτά που "ακούγονται" σχετικά με το θέμα αυτό) ;
2) Εσείς θα μου προτείνατε να δοκιμάσω για Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός ή απλώς για Ειδικές Δυνάμεις (Διότι ακούω πολλά πλεονεκτήματα όπως και πολλά μειονεκτήματα) ;
3) Θα μπορούσα επίσης να μάθω σχετικά με τα στρατόπεδα εκπαίδευσης τόσο του Λόχου Ορεινών Καταδρομών (Ισχύει ότι υπάρχουν 3, μόνο σε Θεσσαλονίκη, Δράμα, Νάουσα;) όσο και της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών;
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
1) Θα ήθελα να καταταγώ ή στις Ειδικές δυνάμεις, και κατά προτίμηση στην Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών, είτε ως Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός. Κατ αρχάς, παίρνουν πλέον στρατεύσιμους στην Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών (Διότι είναι πολλά αυτά που "ακούγονται" σχετικά με το θέμα αυτό) ;
2) Εσείς θα μου προτείνατε να δοκιμάσω για Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός ή απλώς για Ειδικές Δυνάμεις (Διότι ακούω πολλά πλεονεκτήματα όπως και πολλά μειονεκτήματα) ;
3) Θα μπορούσα επίσης να μάθω σχετικά με τα στρατόπεδα εκπαίδευσης τόσο του Λόχου Ορεινών Καταδρομών (Ισχύει ότι υπάρχουν 3, μόνο σε Θεσσαλονίκη, Δράμα, Νάουσα;) όσο και της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών;
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!
Στον ίδιο τόνο με τα παιδιά από πάνω, με "καίει" κι εμένα να μάθω τι ακριβώς παίζει με ΕΔ και ΔΕΑ.
Παρουσιάζομαι Πεζικό στην Καλαμάτα με την Α' ΕΣΣΟ 2018 και θέλω να δηλώσω να υπηρετήσω στα ΛΟΚ και από εκεί ως ΔΕΑ.
Η λογική είναι απλή: Είμαι από Θεσσαλονίκη, ΛΟΚ απ' όσο γνωρίζω κάνουν σε Ρεντίνα (και ίσως Νάουσσα / Δράμα), πόλεις κοντινές στον τόπο μου και με εξιτάρει η ιδέα να υπηρετήσω τη θητεία μου, κάνοντας κάτι που θα με πορώνει και να 'μαι και κοντά.
α) Πόσο πολύ χρειάζομαι βύσμα για να μπω ΛΟΚ και ΔΕΑ,ενώ πληρώ τις προϋποθέσεις σε κριτήρια και αθλήματα;
β) Πώς εξελίσσεται η θητεία αν κάτσουν και τα 2; Δηλ. Παρουσιάζομαι αρχικά στο Κέντρο (Καλαμάτα Πεζικό), κάνω τις 3-4 εβδομάδες, με παίρνουν για ΕΔ, πάω Ρεντίνα και ΜΕΤΑ φεύγω για 4μηνο ΣΕΑΠ και μετά πάλι πίσω Ρεντίνα/Νάουσσα/Δράμα;
γ) Το μισθολόγιο που ψηφίστηκε Ιούλιο 2017 για ΔΕΑ έχει τεθεί σε ισχύ;
δ) Τα ποσά που αναγράφονται για ΔΕΑ και Ανθυπολοχαγούς εκ ΔΕΑ (834,75 και 1128,25 ευρώ) είναι καθαρά ή μικτά;
Ευχαριστώ πολύ και καλές γιορτές!
Στον ίδιο τόνο με τα παιδιά από πάνω, με "καίει" κι εμένα να μάθω τι ακριβώς παίζει με ΕΔ και ΔΕΑ.
Παρουσιάζομαι Πεζικό στην Καλαμάτα με την Α' ΕΣΣΟ 2018 και θέλω να δηλώσω να υπηρετήσω στα ΛΟΚ και από εκεί ως ΔΕΑ.
Η λογική είναι απλή: Είμαι από Θεσσαλονίκη, ΛΟΚ απ' όσο γνωρίζω κάνουν σε Ρεντίνα (και ίσως Νάουσσα / Δράμα), πόλεις κοντινές στον τόπο μου και με εξιτάρει η ιδέα να υπηρετήσω τη θητεία μου, κάνοντας κάτι που θα με πορώνει και να 'μαι και κοντά.
α) Πόσο πολύ χρειάζομαι βύσμα για να μπω ΛΟΚ και ΔΕΑ,ενώ πληρώ τις προϋποθέσεις σε κριτήρια και αθλήματα;
β) Πώς εξελίσσεται η θητεία αν κάτσουν και τα 2; Δηλ. Παρουσιάζομαι αρχικά στο Κέντρο (Καλαμάτα Πεζικό), κάνω τις 3-4 εβδομάδες, με παίρνουν για ΕΔ, πάω Ρεντίνα και ΜΕΤΑ φεύγω για 4μηνο ΣΕΑΠ και μετά πάλι πίσω Ρεντίνα/Νάουσσα/Δράμα;
γ) Το μισθολόγιο που ψηφίστηκε Ιούλιο 2017 για ΔΕΑ έχει τεθεί σε ισχύ;
δ) Τα ποσά που αναγράφονται για ΔΕΑ και Ανθυπολοχαγούς εκ ΔΕΑ (834,75 και 1128,25 ευρώ) είναι καθαρά ή μικτά;
Ευχαριστώ πολύ και καλές γιορτές!
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης