ΥΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Γρηγορης

Δημοσίευση από Γρηγορης »

Παιδιά έχω δηλώσει αλεξιπτωτιστές. Τα αθλήματα από ότι είδα τα βγάζω για πλάκα τα όρια. έχω όμως 3.5 μυωπία. οταν λεει 8 στα 10 στα κριτήρια βάση του πίνακα. πόσο είναι σε βαθμούς μυωπιας; αν κανω λειζερ μπορώ να μπω μετα κανονικά;
γιαννηςγ

Δημοσίευση από γιαννηςγ »

Καλησπέρα, θα ήθελα να κανω μια ερώτηση, σε ενα μήνα μπαίνω στρατό και σκέφτομαι να δηλώσω δόκιμος στις ειδικές δυνάμεις, μπορω απο αυτό να πάρω μόρια για να πάω αστυνομία μετα ;
Άβαταρ μέλους
Soap
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Soap »

Γρηγορης έγραψε:Παιδιά έχω δηλώσει αλεξιπτωτιστές. Τα αθλήματα από ότι είδα τα βγάζω για πλάκα τα όρια. Έχω όμως 3.5 μυωπία. Οταν λεει 8 στα 10 στα κριτήρια βάση του πίνακα. Πόσο είναι σε βαθμούς μυωπιας; Αν κανω λειζερ μπορώ να μπω μετα κανονικά;

Με 3,5 κοβεσαι. Αν θυμαμαι καλα το οριο για ΣΧ, ΑΛ ειναι περιπου στο 1,25 για καθε ματι.

Εαν κανεις lazer, ναι μπορεις να παρακολουθησεις τη σχολη αλεξιπτωτιστων καθως η ορατοτητα σου θα ειναι αριστη, αλλα ρε παλικαρι αξιζει να ριξεις ενα τσουβαλι λεφτα μονο και μονο για 9 μηνες θητειας; Εχει 2 χιλιαρικακια στο νερο η διαδικασια.

Πάλι με Φάνη Πετραλιά, πάλι δικια μας θα'ναι...
Άβαταρ μέλους
Soap
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Soap »

γιαννηςγ έγραψε:Καλησπέρα, θα ήθελα να κανω μια ερώτηση, σε ενα μήνα μπαίνω στρατό και σκέφτομαι να δηλώσω δόκιμος στις ειδικές δυνάμεις, μπορω απο αυτό να πάρω μόρια για να πάω αστυνομία μετα ;

Νομιζω παιρνεις 500 μορια λογω οτι υπηρετεις ως ΔΕΑ + 500 μορια απο τις ειδικες δυναμεις, δηλαδη θα παρεις 1,000 μορια στο συνολο.

Αποστόλης

Δημοσίευση από Αποστόλης »

Καλησπέρα παιδιά, μου ήρθε χαρτί για στρατό και συγκεκριμένα στο ΚΕΕΔ Ειδικές Δυνάμεις με ένδειξη ΥΕΑ.
Κανονικά παρουσιάζομαι 11 Ιουλίου αλλά πήρα αναβολή 2 μήνες γιατί έδωσα πανελλαδικές 2η φορά και περιμένω τα αποτελέσματα γιατι μπορεί να περνάω αστυνομία η πυροσβεστική. Σε περίπτωση που δεν περάσω σε καμια απο τις 2 σχολές πριν σπουδάσω θα πάω στρατο για να πάρω μόρια για προκυρήξεις. Έχω 2 απορίες όμως.
1-> Θα μου έρθει καινούργιο χαρτί το Σεπτέμβρη; Αν ναι μπορει να ειναι και σε αλλο κέντρο;(Θέλω Δόκιμος και συγκεκριμένω Ειδικων Δυνάμεων)
2-> Αν επιλέξω Δόκιμος θα πάω 100%;(ΣΕΑΠ εννοώ). Από την ΣΕΑΠ για να πάω Ειδικές Δυνάμεις για να τελειώσω ως Δόκιμος Ειδικών Δυνάμεων τι πιθανότητες έχω;
Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 34

Δημοσίευση από Καταδρομέας »

1. Ναι θα σου έρθει εκ νέου χαρτί. Ναι, μπορεί και να είναι και σε άλλο Κέντρο. Για να πας στην ΣΕΑΠ ως ΥΕΑ (ΠΖ) πρέπει να είσαι καλούμενος για κατάταξη στο ΚΕΕΔ ή σε ΚΕΝ Πεζικού. Αλλιώς είναι λίγο δύσκολο να πας στην ΣΕΑΠ.

2. Ναι σχεδόν σίγουρα με τις προϋποθέσεις παραπάνω. Το πόσο δύσκολο και το πόσο εύκολο είναι να γίνεις ΔΕΑ (ΕΔ) εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Από την ζήτηση, από το πως θα πας στα αθλήματα και το πόσα άτομα θα πάρει.

Αν θες διάβασε τις προηγούμενες σελίδες καθώς έχουν αναφερθεί όλα αυτά και σίγουρα θα σου λυθούν άλλες τυχών απορίες. Μην γράφουμε τα ίδια ξανά και ξανά.

Καλά αποτελέσματα!

Άβαταρ μέλους
Soap
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Soap »

Αποστόλης έγραψε:Καλησπέρα παιδιά, μου ήρθε χαρτί για στρατό και συγκεκριμένα στο ΚΕΕΔ Ειδικές Δυνάμεις με ένδειξη ΥΕΑ.
Κανονικά παρουσιάζομαι 11 Ιουλίου αλλά πήρα αναβολή 2 μήνες γιατί έδωσα πανελλαδικές 2η φορά και περιμένω τα αποτελέσματα γιατι μπορεί να περνάω αστυνομία η πυροσβεστική. Σε περίπτωση που δεν περάσω σε καμια απο τις 2 σχολές πριν σπουδάσω θα πάω στρατο για να πάρω μόρια για προκυρήξεις. Έχω 2 απορίες όμως.
1-> Θα μου έρθει καινούργιο χαρτί το Σεπτέμβρη; Αν ναι μπορει να ειναι και σε αλλο κέντρο;(Θέλω Δόκιμος και συγκεκριμένω Ειδικων Δυνάμεων)
2-> Αν επιλέξω Δόκιμος θα πάω 100%;(ΣΕΑΠ εννοώ). Από την ΣΕΑΠ για να πάω Ειδικές Δυνάμεις για να τελειώσω ως Δόκιμος Ειδικών Δυνάμεων τι πιθανότητες έχω;

1. Ναι θα ρθει εκ νεου χαρτι οταν ειναι να παρουσιαστεις και επισης υπαρχει η πιθανοτητα να ειναι σε αλλο κεντρο.

2. Αν επιλεξεις για δοκιμος ναι θα πας, γιατι γενικα χρειαζονται ατομα. Απο κει και περα το τι πιθανοτητες εχεις να τελειωσεις δοκιμος ειδικων δυναμεων, ετσι οπως το εθεσες ειναι παρα πολυ γενικο. Αν αναφερεσαι ας πουμε στο αν θα καταφερεις να αναταποκριθεις στις απαιτησεις της εκπαιδευσης τοτε αυτο εχει να κανει πιο πολυ με σενα, το πεισμα σου και το ποσο πολυ το θελεις. Δε χρειαζεται ουτε υπεραθλητης να εισαι ουτε να εχεις κανενα υπερδιαστημικα γυμνασμενο σωμα για να ανταπεξελθεις. Καταδρομεας ουτως η αλλως ειναι ο ανθρωπος της διπλανης πορτας. Ανεκαθεν ηταν. Οποτε κανε γυμναστικουλα στο μεταξυ και μην το φιλοσοφεις πολυ. Εννοειται οτι θα τα καταφερεις να ανταποκριθεις εαν εχεις την απαραιτητη θεληση.

Αποστόλης

Δημοσίευση από Αποστόλης »

1)Αν είμαι σε άλλο κέντρο θα είμαι και άλλο όπλο για παράδειγμα (πεζικό) η ίδια ειδικότητα με το πρωτο χαρτι δηλαδή Ειδικές Δυνάμεις ΥΕΑ?2)Δεν εννοώ στο θέμα της εκπαίδευσης αλλά στο θέμα επιλογής. Αφού είμαι στο ΣΕΑΠ Κρήτης, και πλήρως τα κριτήρια για να ειδικευτω στην Ρεντίνα έχω πιθανότητες να πάω η θέλει μέσο?

eleos

Δημοσίευση από eleos »

Αποστόλης έγραψε:1) Αν είμαι σε άλλο κέντρο θα είμαι και άλλο όπλο για παράδειγμα (πεζικό) η ίδια ειδικότητα με το πρωτο χαρτι δηλαδή Ειδικές Δυνάμεις ΥΕΑ; 2) Δεν εννοώ στο θέμα της εκπαίδευσης αλλά στο θέμα επιλογής. Αφού είμαι στο ΣΕΑΠ Κρήτης, και πλήρως τα κριτήρια για να ειδικευτω στην Ρεντίνα έχω πιθανότητες να πάω η θέλει μέσο;

Και στο ΚΕΑΠ (Ρεντίνα) μπορείς και την τελευταία ημέρα να κοπείς,

pavlosg
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από pavlosg »

Μπορεί ένας ΔΕΑ εφόσον ολοκληρώσει τη ΣΕΑΠ, να περάσει μετέπειτα τη Δ. Υ. Κ του Πολεμικού Ναυτικού;Κάνω αυτή την ερώτηση επειδή δεν έχω δει σε κάποια αποφοίτηση Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφών Π. Ν κάποιον έφεδρο αξιωματικό.

Ευχαριστώ πολύ

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 64

Δημοσίευση από D.Y.K »

Όχι δεν γίνεται.
pavlosg
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από pavlosg »

Ευχαριστώ για την απάντηση

Steven

Δημοσίευση από Steven »

Εκτος της σκληρης εκπαιδευσεως, αποκτας και ενα "κυρος" σαν εφερδρος αξιωματικος... Επισης αποκτας μορια σαν εφεδρος και ξεχωριστα μορια αναλογα την ειδικοτητα που θα επιλεξεις. Δεν ειναι τιποτα μην ανχωνεσαι!

Παιζουν ρολο βεβαια και τι χαρτια εχεις π. Χ απο ειδικοτητα λυκειου, αν εχεις σπυδασει και τι.
Private Ryan
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Private Ryan »

Καλησπερα,

Τον Σεπτεμβρη θα μπω να υπηρετησω και εχω λιγο καιρο που σκεφτομαι τι πορεια θα ηθελα να ακολουθησω και τι θα με συνεφερε περισσοτερο. Θα ηθελα τη γνωμη σας στο ποσο ρεαλιστικη ειναι η πορεια που εχω σκεφτει και αν κατι απο αυτα που ξερω ειναι λαθος, καθως μολις προσφατα αρχισα να μαθαινω τα τι και τα πως.

Το σιγουρο ειναι οτι θελω να μπω ειδικες δυναμεις. Συγκεκριμενα, αλεξιπτωτιστες. Στην αρχη πηγαινα για 9μηνη θητεια εκει, μετα ομως σκεφτηκα για ΥΕΑ.
Για να μην πολυλογω, αυτο που θελω να κανω ειναι να μπω ΥΕΑ και αφου τελειωσω το 4μηνο στη σχολη να μπω για το 9μηνο στους αλεξιπτωτιστες στον Ασπροπυργο. Ποσο ρεαλιστικο ειναι αυτο; Ειναι μικρη πιθανοτητα και θελει πολλη τυχη ή ειναι αρκετα πιθανο;
Φυσικα υπαρχει και οικονομικο θεμα, και για αυτο με ενδιαφερει να ειμαι εφεδρος στον ασπροπυργο για τους 9 μηνες διοτι εχω σπιτι κοντα και δε θα χρειαστει να νοικιασω. Υπαρχει και η πιθανοτητα να με παρουν χανια ομως, σωστα; Επισης και οι πιθανοτητες του να μην με παρουν γενικοτερα στους αλεξιπτωτιστες, ή ΥΕΑ, και να παει ολο στραφι;

Επισης, μετα το τελος της θητειας σαν εφεδρος αξιωματικος, υπαρχουν ευθυνες που σε κυνηγανε και πιθανο να δημιουργησουν προβλημα με δουλειες και εξωτερικο; Οπως π. Χ. Το να εισαι υποχρεωμενος να παρευρεθεις σε πολιτικα η στρατιωτικα συμβαντα καιρο μετα το τελος της θητειας, κλπ.

Αν μπορουσε καποιος να ξεκαθαρισει λιγο πως λειτουργουν τα πραγματα θα με βοηθουσε αρκετα. Ευχαριστώ.

παραπλευρη ερωτηση: Γινονται ακομη κανονικα πτωσεις στους αλεξιπτωτιστες; Αν ναι, δινονται χρηματα ακομη για καθε πτωση; Ακουγονται διαφορα και δεν ξερω τι ισχυει πλεον.

Λογω της φυσης της ερωτησης μου θελω να ξεκαθαρισω οτι η θητεια μου στις ειδικες δυναμεις δεν εχει σκοπο την αποκτηση οποιουδηποτε "κερδους" και θελω να παω εκει ουτως η αλλως γιατι μου αρεσει, αλλα εαν σαν κατι δευτερευον υπαρχει και ενα χρηματικο "επαθλο" θα βοηθουσε πολυ στις σπουδες μου.
slalom

Δημοσίευση από slalom »

Μην κάνεις όνειρα, σε κάθε σειρά μόνο 2-3 γίνονται ΔΕΑ στα Αλεξίπτωτα και με χοντρό βύσμα.
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης