Επιλαχόντες Πυροσβεστικής (2011)

Πληροφορίες για προκηρύξεις Πυροσβεστών, Ειδικών Φρουρών, Λιμενικού και τα τα όρια ηλικίας, ύψους και ΔΜΣ.
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
testpasword
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 280

Δημοσίευση από testpasword »

Μάλλον έτσι είναι φίλε Νικόλα. Αυτό το συμπέρασμα έχω βγάλει μετά από πολύ ψάξιμο. Αλλά και πάλι, μπορεί να κάνω λάθος (μακάρι να κάνω) και να μας πάρουν. Κανείς δεν ξέρει. Καλό κουράγιο σε όλους.
testpasword
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Συνάδελφοι,

Στα πλαίσια της επίσκεψης του αρχηγού του ΑΠΣ στην Κρήτη για τον σχεδιασμό της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου, το προεδρείο του σωματείου μας αλλά και πλήθος συναδέλφων πήραν μέρος στην σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Π. Δ. Π. Υ Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο.

Δυστυχώς οι απαντήσεις που δόθηκαν στα ερωτήματα μας δεν μας ικανοποίησαν. Πλέον απαντήσεις του τύπου το επόμενο χρονικό διάστημα θα λυθούν προβλήματα αλλά διαρκώς να συνοδεύονται αυτές οι απαντήσεις και με επίκληση στην οικονομική κρίση και στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο, μας δίνουν να καταλάβουμε τι λύσεις θα είναι αυτές.

Ερχόμαστε στο δια ταύτα και στα θέματα που κυρίως μας απασχολούν.

1. Πρόσληψη συμβασιούχων και ανανέωση θητείας.

Για άλλη μία φορά μας ανέφερε ο κύριος Αρχηγός ότι πρόθεση του είναι 15 Μαΐου να είμαστε στις υπηρεσίες για 5 μήνες. Αλλά δεν έχει πάει ακόμα η έγκριση πρόσληψής μας. Αυτό από μόνο του και με βάση το περυσινό μαρτύριο που τραβήξαμε μας κάνει να ανησυχούμε. Επίσης κόβει ένα μήνα από την εργασία μα καθώς η αντιπυρική περίοδος ανοίγει 1 Μαΐου και κλείνει 31 Οκτωβρίου.

2. Ως προς την πρόσληψη επιλαχόντων η απάντησηστο ερώτημα μας για την

εφαρμογή του νόμου και απορρόφηση του 50% των κενών οργανικών από τους πίνακες επιλαχόντων μας έδωσε ; Αρνητική απάντηση και στην ουσία μας απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο.

3. Για την εξομοίωση καθηκόντων των ΠΠΥ με τους μόνιμους μας ανέφερε ότι στο

επικείμενο νομοσχέδιο θα γίνει. Αλλά το δόλωμα το είδαμε, την φάκα την είδαμε συνάδελφοι; Ίδια καθήκοντα αλλά λιγότερες παροχές.

4. Το περιβόητο επίδομα είναι ένα επίδομα και δεν είναι αντίθετος ο Αρχηγός στην

χορήγηση του. Το θέμα είναι ξεκάθαρα πολιτικό και πρέπει να υπάρξει πίεση για την επαναχορήγηση του. Διεκδικούμε την χορήγηση του σε όλο το προσωπικό καθώς το επάγγελμα μας είναι ανθυγιεινό.

Συνάδελφοι κάποιοι θα πουν ότι ο δρόμος και ο αγώνας με συλλαλητήρια έχει πεθάνει στην μνημονιακή Ελλάδα. Συνάδελφοι τόσα χρόνια τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Συνάδελφοι ας δείξουμε ότι ακόμα μπορούμε και ότι είμαστε ένα. Την Πέμπτη 25/4/2013 συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Πηγή :http://forestfirefightersgreece.blogspot.gr/
Πλέον είναι όλα ξεκάθαρα ! Δυστυχώς γι'άλλη μια φορά η αδικία νικά. Καλή συνέχεια ς'όλα τα παιδιά, ς'ότι κι αν κάνετε.

Νικολας Φραγκ

Δημοσίευση από Νικολας Φραγκ »

Καλησπερα Χρονια πολλα και Χριστός Ανεστη σε ολους. Δν υπαρχει κίνηση μάλλον δν έχει κανείς νεα δυστυχώς
testpasword
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Αληθώς ο Κύριος. Δεν κυκλοφορεί τίποτα παιδιά. Τελικά δεν υπάρχει καμιά ελπίδα να προχωρήσει οτιδήποτε έχει σχέση με μας. Καλή συνέχεια
testpasword
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Συνάντηση της Ένωσης Π. Π. Υ Ελλάδος με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Δένδια.
Συνάδελφοι, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες συνάντηση της ΕΠΠΥΕ με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Κ. Δένδια. Στην συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο Γεν. Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Δ/ντης του Υπουργού κ. Περδίκης Δημήτριος και άλλοι επιτελείς.
Στην συνάντηση τέθηκαν θέματα που άπτονται του Υπουργείου όπως είναι τα παρακάτω:
1) Το θέμα της οικονομική μελέτης της Ε. Π. Π. ΥΕ. Για την ένταξη των Π. Π. Υ. Στο Ειδικό Μισθολόγιο. Ο Υπουργός ήταν ενήμερος για την μελέτη, τόνισε πως είναι μια καλή βάση προς την ομογενοποιήση του Πυροσβεστικού Σώματος κάτι το οποίο και επιθυμεί, αλλά τα οικονομικά δεδομένα της χώρας είναι αυτά που μας κάνουν να βρίσκουμε δυσκολίες υλοποίησης. Συνεχίζοντας τόνισαν και ο Υπουργός και ο Γεν. Γραμματέας, ότι Τόσο το Υπουργείο αλλά και η Κυβέρνηση, έχουν ως βασικό στόχο θέματα όπως η ομογενοποιήση και ο εκσυγχρονισμός του Σώματος, ενώ βρήκαν την πρόταση της Ένωσης μας Ως μια καλή βάση συζήτησης ώστε να βρεθεί η κατάλληλη λύση που θα εξυπηρετεί το σύνολο των Π. Π. Υ.(συνταξιοδοτικά, μετακινήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις), έτσι ώστε και το Σώμα να μπορέσει να βρει τους κατάλληλους ρυθμούς του αλλά και οι Π. Π. Υ. Να προσφέρουν τα μέγιστα έχοντας πλέον εξασφαλισμένη την συνεχή εργασία τους στο Πυροσβεστικό Σώμα.2) Επισημάναμε και αναλύθηκε η εξάλειψη της επικουρικότητας στο καθηκοντολόγιο των ΠΠΥ στο οποίο όπως μας είπαν σύντομα θα δοθεί λύση εξομοίωσης των καθηκόντων μας με το μόνιμο Προσωπικό.3) Τονίσαμε και θέσαμε το θέμα των μεταθέσεων και των αποσπάσεων των ΠΠΥ. Και σε αυτό το θέμα η απάντηση ήταν προς θετική κατεύθυνση και ειπώθηκε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρχουν αποσπάσεις σύμφωνα με το μόνιμο προσωπικό καθώς και διευκόλυνση μεταθέσεων όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη.4) Για τις άδειες μας διαβεβαίωσαν ότι Θα παραμείνουν ίδιες με το μόνιμο προσωπικό αλλά και θα ενισχυθούν και θα εκσυγχρονιστούν συμφώνα με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.5) Για το θέμα Ελλείψεων στα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) μας τόνισαν πως υπάρχει εμπλοκή στην παραγγελία 12.000 στολών (η εμπλοκή αφορά τις προσφορές των διαφόρων εταιριών και τον ανταγωνισμό) και αναζητούνται λύσεις πιο άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος.6) Μετά από παραίνεση και συνεννόηση με συναδέλφους μας Συμβασιούχους Πυροσβέστες, ρωτήσαμε για τον χρόνο πρόσληψης του. Η απάντησαν που λάβαμε ήταν πως αυτή θα γίνει το συντομότερο δυνατό μετά την υπογραφή της σχετικής Π. Υ. Σ. Αν είναι δυνατό και την επομένη μέρα, και θα είναι έως 5 μήνες.7) Για το θέμα των συναδέλφων μας Επιλαχόντων Π. Π. Υ μας αναφέρθηκε ότι αναμένετε σχετική απάντηση από το Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ είναι θετικό το γεγονός για τους συναδέλφους η απαγόρευση των προλήψεων ιδιωτών για τα έτη 2013,2014 και 2015.
Συνάδελφοι, η συζήτηση με τον Υπουργό αν και μετά από αρκετό χρονικό διάστημα, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. Διαπιστώσαμε την πρόθεση για λύση των προβλημάτων που μας απασχολούν, σε πρώτο βαθμό αυτών που δεν χρειάζονται επιπλέον χρήματα και δεύτερο τις μικρές διαφοροποιήσεις που ίσως χρειαστούν επιπλέον χρήματα. Η Ένωση μας είναι σε συνεχή επαφή και με το Υπουργείο και με το Α. Π. Σ. Καθώς και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των μονίμων συναδέλφων ώστε οι λύσεις που θα δοθούν να είναι οι καλύτερες δυνατές και πάνω σε στέρεες βάσεις. Σε αυτόν τον αγώνα ζητούμε την συμμετοχή όλων σας. Η προσπάθεια που γίνετε είναι για την διασφάλιση όλων και δεν περισσεύει κανείς.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Καστανίδης Γιώργιος
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Πυργιώτης Απόστολός

Από http://spyth.blogspot.gr/

Υ. Γ : Σας τα'λεγα παιδιά δυστυχώς. Τα έτη 2013-2014-2015 δεν παίρνουν ιδιώτες στις σχολές. Φάγαμε ΑΚΥΡΟ, όπως ΑΚΥΡΟ θα φάνε και οι 725 μόνιμοι πυροσβέστες. Καλή τύχη σε όλους!
Νικολας Φραγκ

Οπα οπα τι εγινε εδω ρε παιδα. Τι διαβαζω. Ξερουμε κατθ παραπανω; Τι πραγματα ειναι αυτα ρε ακομη ετσι δηλαδη δουλευει αυτο το σαπιο συστημα; Παντα ετσι δεν θα καθαρισει ποτε; Εμεις δηλαδη τι κανουμε; Κλαιμε την μοιρα μας; Σας παρακαλω οποιος γνωριζει ας το αναφερει.
bobos

Δημοσίευση από bobos »

Παιδια μην περιμενετε αδικα δεν προκειται να προχωρησουν απο μονοι τους. Ειναι και ψυχοφθορο να περιμενετε. Ηδη καποιοι απο μας καταφυγαμε δικαστικα.
Νικολας Φραγκ

Τα λεφτα ειναι πολλα παιδια; Ελπιζω οχι κατι τιμες που διαβασα εδω μεσα σε προηγουμενες αναρτησεις. Εξωφρενικα ποσα. Θελουμε δανειο για τοσα λεφτα.
Άβαταρ μέλους
Rubik
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 32

Δημοσίευση από Rubik »

Παιδια ποιους δικηγορους εχετε;
bobos

Δημοσίευση από bobos »

Εχουμε μαζευτει λιγοι και βρηκαμε μια δικηγορο στη θεσαλλονικη. Την βρηκανε τα παιδια που ζουν πανω γιατι εγω ειμαι απο πατρα.
Άβαταρ μέλους
Rubik
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από Rubik »

Ειμαι και εγω σε μια απο τις διεκδικουμενες θεσεις αν θες και γινεται στειλε μου στοιχεια σου εχω στειλει και pm

Άβαταρ μέλους
Rubik
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από Rubik »

Φιλε bobo σ εχω στελει pm και email

Ρε παιδια οι πινακες μεχρι ποτε εχουν ισχυ;
testpasword
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Καλημέρα σε όλους, δυστυχώς για άλλη μια φορά το ένστικτό μου βγαίνει αληθινό. Μόλις έχει γίνει η πρόσληψη 22 επιλαχόντων εποχικών πυροσβεστών με το ΦΕΚ Γ' 20.06.2013, Αρ. Φύλλου 639 (Ε'ιναι το πρώτο που εμφανίζεται στην παρακάτω διεύθυνση:http://www.et.gr/index.php/2013-01-28-14-06-23/2013-01-29-08-13-13). Σε αυτήν την πρόσληψη έπρεπε να υπήρχαν και άτομα από τους ιδιώτες, αλλά δυστυχώς υπάρχουν μόνο εποχικοί. Η ισχύς της προκήρυξης είναι τρία χρόνια (2013-2014-2015). Δυστυχώς όμως τα έτη 2013-2014-2015 δεν εισάγονται ιδιώτες στην πυροσβεστική ακαδημία, σύμφωνα με διαταγή της τρόικας. Οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουν ιδιώτες ΠΠΥ. Γι'άλλη μια φορά τα μαγειρεύουν όπως θέλουν. Προσλαμβάνουν 22 εποχικούς από τον πίνακα των επιλαχόντων, ώστε ο αριθμός των συμβασιούχων να πέσει στους 1.497. Έτσι θα βγάλουν διαταγή πρόσληψης 1.500 συμβασιούχων για 4 μήνες και όλα τα βύσματα θα είναι ευχαριστημένα. Εκτός φυσικά από μας τους ιδιώτες που περάσαμε με ΑΣΕΠ, από αγωνίσματα και γιατρούς, και πήγαμε με το σταυρό στο χέρι, αφού πιστέψαμε ς'ένα σάπιο κράτος, που μετέτρεψε την πρώτη διαφανή προκήρυξη της πυροσβεστικής σε αδιαφανή και βυσματική όπως και τα παλιότερα έτη.

Υ. Γ. Προσωπικά έχω ήδη κινηθεί νομικά με τον δικηγόρο Αγγελάκη Πέτρο που έχει γραφείο στην Αθήνα (Όποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί του, ας πληκτρολογήσει το όνομά του στο google). Έχω πεισθεί πως τελικά αυτοί που έχουν χρήματα και βύσματα αποκτούν μία θέση σε βάρος των άλλων. Εγώ δεν έχω τίποτα απ'τα δύο. Έχω όμως την δικαιοσύνη με το μέρος μου και θα το πάω μέχρι τέλους, όσες αναβολές κι αν δώσουν στην δίκη. Όχι γι'αυτήν την ***** θέση των 600 ευρώ, αλλά γιατί έφαγα τα καλύτερά μου χρόνια σε σχολεία και πανεπιστήμια μαθαίνοντας για δικαιοσύνη και κανείς βυσματωμένος @ούστης δεν θα επιτρέψω να με κοροϊδέψει.
Καλή τύχη σε όλους παιδιά.
testpasword
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Το ΦΕΚ πρόσληψης των 22 εποχικών επιλαχόντων
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες