Επιλαχόντες Πυροσβεστικής (2011)

Πληροφορίες για προκηρύξεις Πυροσβεστών, Ειδικών Φρουρών, Λιμενικού και τα τα όρια ηλικίας, ύψους και ΔΜΣ.
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
testpasword
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 280

Δημοσίευση από testpasword »

Φίλε Νικόλα, αυτό που θα γράψω είναι προσωπική εκτίμηση και δεν θέλω να απογοητεύσω κανέναν. Άλλωστε κανείς δεν ξέρει τί πρόκειται να γίνει στο μέλλον. Προσωπικά πιστεύω ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Είχε υποχρέωση να κινήσει τις διαδικασίες και να απορροφήσει τους υπόλοιπους επιλαχόντες (7ΓΕΛ+2ΤΕΛ), από τις αρχές του χρόνου, κι αυτοί να ενσωματωθούν με τους επιλαχόντες που φοιτούν τώρα στην Κηφισιά. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία γνώριζε από τις 18-12-2012 για τον αριθμό των νέων επιλαχόντων ΠΠΥ, αφού την ίδια ημερομηνία προσείλθαν οι Δόκιμοι Ανθυποπυραγοί για ορκομωσία. Δυστυχώς όμως το θέμα πάγωσε. Έχω καταθέσει προσφυγή στο ΣτΕ γι'αυτό το θέμα. Για τους υπόλοιπους επιλαχόντες, νομίζω ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η προκήρυξη των 725, ώστε μετά από μεταπηδήσεις ΠΠΥ σε Μόνιμους να δημιουργηθούν θέσεις για επιλαχόντες ΠΠΥ. Με μία πρόχειρη καταμέτρηση μιλάμε για τουλάχιστον 100 ΠΠΥΓΕΛ και 50 ΠΠΥΤΕΛ που θα μεταπηδήσουν στους Μόνιμους. Σε αυτήν την περίπτωση όλοι οι επόμενοι επιλαχόντες θα προσληφθούν. Πως να προσληφθούν όμως επιλαχόντες αφού σύμφωνα με : http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/8010318.pdf
δεν θα εισαχθούν ιδιώτες στην Πυροσβεστική Ακαδημία τα έτη 2013-2014 κ 2014-2015 (ενώ οι πίνακες επιλαχόντων ισχύουν για 3 έτη, από το 2012 και μετά). Οπότε υποθέτω ότι δεν έχουν σκοπό να ενεργοποιήσουν την προκήρυξη των 725 πριν το 2016. Άρα οι πίνακες επιλαχόντων ΠΠΥ δεν θα έχουν ισχύ όταν η προκήρυξη των 725 ενεργοποιηθεί. Νομίζω ότι πρέπει να πιέσουμε όλοι μας (οτιδήποτε μπορεί να κάνει ο καθένας-τηλέφωνα, δικηγόροι, κτλ-) να παρατείνουν την ισχύ των πινάκων, και να προσληφθούμε.
Προσωπικά βλέπω ότι τα πράγματα για όλους εμάς είναι πολύ δύσκολα.
Μακάρι να βγω ψεύτης.
Rubik

Δημοσίευση από Rubik »

παιδιά εγώ προτείνω να μαζευτούμε εμείς οι 7 ή όσοι είμαστε και να παμε σε έναν εργατολογο να βγάλουμε ακρη γιατί μόνο έτσι μπορούμε από μια συζήτηση που είχα
Νικολας Φραγκ

Δημοσίευση από Νικολας Φραγκ »

Φίλε Rubik ποιους 7 εννοείς; Εγω είμαι στο δευτερο γκρουπ που συμμετείχε στα αγωμισματα. Ειμαστε γυρω στους 29 μαλλον +-. Ειναι και καποια παιδια απο το πρωτο ακομη που περιμενουν. Δυστυχως ολα θα παιχτουν οταν καλεσουν για φοιτηση τους 725. Μη χανουμε τις ελπιδες ομως. Φτασαμε στη πηγη. Μην χασουμε και εν πιουμε νερο.
testpasword
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=F31nBXCDu_A
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Kr4vR4sPrm0

Ο Δένδιας δεν μας δουλεύει, τα λέει μια χαρά και ξάστερα. Κόβει θέσεις από παντού. Κι εμείς τα κορόιδα ελπίζουμε σε θαύματα.
Νικολας Φραγκ

Πραγματικά δεν έχω λόγια. Φοβαμαι μην μετανιώσω και για όλα τα έξοδα που κάναμε ωστε να κατέβουμε Α8ήνα 2 φορές. Σχεδόν 2000 χλμ καναμε συνολικα με τις 2 φορες που πηγαμε Α8ήνα. Δεν 8έλω να γινω καυστικός αλλα χαλάλι στα λαμογια που ειναι τωρα μέσα και εχουν 8έσεις δικές μας.
testpasword
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Νικολας Φραγκ

Μακαρι να εχουμε 8ετικα αποτελέσματα.
testpasword
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Μας δουλεύουν κανονικά, ξεχάστε το παιδιά, δεν γίνεται τίποτα.

Αθήνα 08-04-2013

Απαντηση συμβασιουχοι και πενταετεις πυροσβεστες

Στην 8449/14-3-2013 Ερώτηση που είχε καταθέσει, από κοινού με ομάδα Βουλευτών, Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Ανδριανός με θέμα ζητήματα πρόσληψης συμβασιούχων πυροσβεστών και απορρόφησης επιλαχόντων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, απάντησε γραπτώς ο αρμόδιος Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδιας.
Ο Υπουργός στην απάντησή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι:

«[.] Αναφορικά με την προτεινόμενη ενεργοποίηση της διάταξης της παραγράφου 6 του άρθρου 15 του ν.3938/2011 για την αναφερόμενη «απορρόφηση» ποσοστού της τάξεως του 50% από τον κυρωμένο πίνακα, σημειώνεται ότι στη διάταξη αυτή, μεταξύ άλλων, ορίζεται ρητώς ότι «Με την εξαίρεση τον αριθμό των προσλαμβανομένων κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος νόμου, ο αριθμός των ως άνω προσλαμβανομένων κατ' έτος δεν μπορεί σε κάθε περίπτωση να υπερβαίνει το 50% του αριθμού των οργανικών θέσεων των μόνιμων πυροσβεστών που κενώθηκαν το προηγούμενο από την πρόσληψή τους έτος. Ο ακριβής αριθμός των προσλαμβανομένων αυτών καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη. Οι κενούμενες θέσεις εποχικών πυροσβεστών μεταφέρονται στο Πυροσβεστικό Σώμα ως θέσεις Πυροσβεστών με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη». Επομένως, η εν λόγω διάταξη αφορά σε τυχόν νέο διαγωνισμό πρόσληψης πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και όχι σε εκείνον που διενεργήθηκε κατά την πρώτη εφαρμογή του ν.3938/2011.

Τέλος, σας διαβεβαιώνουμε ότι από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος εκδηλώνονται όλες οι, κατά περίπτωση, απαραίτητες ενέργειες για την ουσιαστική αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν το προσωπικό και την ικανοποίηση των εύλογων αιτημάτων του στο πλαίσιο του εφικτού. Προς την κατεύθυνση αυτή, αξιοποιούμε κατάλληλα κάθε δημοσιονομική και εν γένει οικονομικού χαρακτήρα δυνατότητα που μας παρέχεται και συνεργαζόμαστε αρμονικά με τα συναρμόδια Υπουργεία σε όλα τα επίπεδα διοίκησης. Στόχος μας είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων του προσωπικού και η εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος για την καλύτερη εξυπηρέτηση του υπηρεσιακού και του ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος. »

Είναι η δεύτερη φορά που ο Υπουργός απαντάει ότι το 50% είναι για καινούργιο διαγωνισμό !
Αυτό αμέσως έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την απάντηση που έδωσε ο ιδιος προ ημερών στον Συριζα και λέει ότι έχει σταλεί αίτημα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για πρόσληψη Επιλαχόντων Π. Π. Υ, όταν μάλιστα και το Αρχηγείο έχει εκφράσει την επιθυμία να καλυφθούν τα οργανικά κενά του Σώματός που όπως αναφέρει πηγή του Αρχηγείου ξεπερνούν κατά πολύ τα 150 !
Επίσης ολοι ξέρουμε ότι το 50% ισχύει για τον πίνακα επιτυχόντων - επιλαχόντων και το παραδέχθηκε και το ίδιο το Αρχηγείο όταν επικοινωνήσαμε μαζί του.
Το συμπέρασμα λοιπόν είναι:
α) Δεν ξέρουν τι τους γίνετε στο Υπουργείο και απαντούν με αντιγραφή επικόλληση.
β) κάποιοι θέλουν να εκθέσουν τον Υπουργό, γιατί η δική του υπογραφή φαίνεται !

Πηγή :http://spyth.blogspot.gr/
Νικολας Φραγκ

Τι ***** ειναι αυτα ρε γμτ. Δε εχουν τσίπα πανω τους τα παλιο λαμόγια. Μας πετανε σα μπαλακι... Αλλα τι τους νοιαζει για εμας, αφου αυτοι ειναι βολεμενοι ηδη. Κουραγιο παιδια. Καλη τυχη σε οτι κανετε.
testpasword
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/8032989.pdf
bobos

Δημοσίευση από bobos »

Εγω δεν καταλαβαινω γιατι δεν παμε νομικα ρε παιδια; Οσοι ειμαστε ενδιαφερομενοι να το προσπαθησουμε και οτι καταφερουμε.
Νικολας Φραγκ

Ειναι πολλα τα λ7 φιλε μπομπο. Μακαρι να μπορουσα να δια8εσω χιλια και 2 χιλιααδες ευρω σε δικηγορο. Σ λεει 500 για εναρξη και μετα 1500 οταν γινει το δικαστηριο και παρεις την 8εση. Ασχετα ποτε 8α μπεις στο σωμα. Αυτα τα ξερω απεξω απεξω. Δν εχω ασχολη8ει εκτενεστερα με το 8εμα.
testpasword
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Φίλε Μπομπο, εγώ είμαι ο τελευταίος επιλαχών από το 1ο γκρουπ των 32 ΓΕΛ. Όπως ξέρεις τον Δεκέμβριο του 2012 κάλεσαν 26 ΓΕΛ απ'αυτό το γκρουπ. Άρα είμαι ο 6ος επιλαχών ΓΕΛ. Αν ανατρέξεις στα προηγούμενα πόστ μου, θα δεις ότι το'χω ψάξει αρκετά το θέμα. Περιληπτικά: Τώρα στην σχολή υπάρχουν 24ΓΕΛ και 6ΤΕΛ- (Διαγράφθηκαν 2ΓΕΛ). Αφού έγινε η ορκομωσία των ΠΠΥ τον Ιούλιο του 2012, έπειτα 4ΓΕΛ παραιτήθηκαν για να γίνουν αξιωματικοί,1ΓΕΛ παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους,2ΤΕΛ παραιτήθηκαν για προσωπικούς λόγους.

Αυτά τα στοιχεία τα γνωρίζω 100% με ονόματα, καθώς επίσης τα γνωρίζανε και στην Πυροσβεστική από τον Δεκέμβριο του 2012, αλλά δεν καλέσανε του υπόλοιπους επιλαχόντες όπως είχαν υποχρέωση. Οπότε έχω κάνει προσφυγή με τον δικηγόρο Πέτρο Αγγελάκη γι'αυτό το θέμα (γνωστός εγγυημένος δικηγόρος στην Αθήνα). Τα λεφτά είναι περίπου στο χιλιάρικο, αλλά του'χω δώσει περίπου τα μισά γι' αρχή. Οι προσφυγές κάνουν πάνω από ένα χρόνο για να εκδικαστούν. Οπότε περιμένω απάντηση αρχές του 2014.@@μησέ τα η κατάσταση.

Αφού δεν έχουν πάρει ούτε καν εμάς, φαντάσου τί γίνεται με τους επόμενους επιλαχόντες. Οπότε "άποψή μου", όλοι οι υπόλοιποι επιλαχόντες περιμένουν να ανοίξουν θέσεις απ'τις μετακινήσεις της προκήρυξης των 725 μονίμων (Περίπου 100ΓΕΛ και 50ΤΕΛ σύμφωνα με δική μου έρευνα). Την οποία προκήρυξη ουσιαστικά μάλλον καθυστερούν εσκεμμένα για να μην την βγάλουν, αφού δεν παίρνουν ιδιώτες πολίτες στην Πυροσβεστική Ακαδημία τα έτη 2013-2014 και 2014-2015 με βάση κάποιο νόμο που τους επιβλήθηκε και καλά απ'την τρόικα. Οι κυρωμένοι πίνακες τους όμως έχουν ισχύ 3 χρόνια. Οπότε καταλαβαίνεις τί γίνεται. Η κατάσταση είναι μετέωρη κι απίστευτη. Άποψή μου είναι, αν θες φυσικά, να βρεις το τηλέφωνο του Αγγελάκη (γράψε στο google "πέτρος αγγελάκης δικηγόρος") και να του πεις τις ανησυχίες σου. Αυτός θα σου πει τι μπορείς να κάνεις και τι ή όχι.

Προσωπικά πιστεύω ότι μάλλον δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Εδώ δεν παίρνουν τους 725 μόνιμους απ'τους κυρωμένους πίνακες, και μιλούν για κάτι 50% απορρόφηση θέσεων και μα@@κίες. Δεν ξέρουν τί τους γίνεται. Χέζονται για την θεσούλα τους τώρα με την τρόικα, κι ενώ πριν βάζανε με βύσμα κάθε γιωτά, τώρα φοβούνται να κάνουν το αυτονόητο και μας παίζουν σαν μπαλάκι από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και πάλι τούμπαλιν.

Υ. Γ. Από το 2003 υπάρχουν επίσης 25 περίπου προσφυγές που κερδήθηκαν τόσο στο Συμβούλιο της Επικρατείας όσο και στην Ολομέλεια, είναι στην Πυροσβεστική κι ο Αρχηγός αρνείται να προσλάβει τα άτομα ή κάνει τα στραβά μάτια. Οπότε για ποια δικαιοσύνη μιλάμε καια πα@@ρια. Και περιμένουμε εμείς να βγάλουμε άκρη με τους "μηδέν βαθμούς" τιποτένιους ανθυπάνθρωπους (Ας μην πω τίποτα άλλο).
testpasword
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

http://www.scribd.com/doc/135603554/%CE%95%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-22-%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%A3%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%96%CE%91

Υ. Γ. Μιλάει γενικά για τους εποχικούς ΠΠΥ κι όχι για μας τους ιδιώτες. Αφού όπως είπαμε ιδιώτες δεν μπαίνουν στην Πυροσβεστικκή Ακαδημία τα έτη 2013-2014 και 2014-2015.
Νικολας Φραγκ

Καλησπέρα σας, δλδ με λιγα λόγια μας εχουν ξεγραμμενους. Δε γινεται λογος για εμας πουθενα. Μονο αν τρεξει η προκυρηξη των 725 τότε ισως να ασχολη8ουν και με εμας για να γινει απορροφηση, που οπως δειχνουν τα πραγματα τους εχουν στο να τους ακυρωσουν και αυτους τους 725
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης