Στάθης έγραψε:Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά σύμφωνα με:
http://www.army.gr/
ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΘΗΤΕΙΑ
Σύμφωνα με το άρθρο 7 του Νόμου 3421/2005 (ΦΕΚ 302/13-12-2005 τ. Α') μεταφέρονται στους υπόχρεους μειωμένης θητείας, εφόσον επιθυμούν οι παρακάτω κατηγορίες οπλιτών:
α.Εξάμηνης διάρκειας: (1) Όλοι οι αδελφοί από έξι ή περισσότερα ζώντα αδέλφια, καθώς και οι δύο μεγαλύτεροι αδελφοί από πέντε ζώντα αδέλφια.
(2) Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος του οποίου και οι δύο γονείς είναι ανίκανοι για κάθε εργασία ή έχουν πεθάνει.
εγώ ως μικρότερος από 2 αδέλφια (ο αδερφός μου όντως πήγε 6μηνο) σίγουρα είμαι 6μηνο;
Να ρωτήσω τη στρατολογία μήπως;
Τότε πράγματι δεν δικαιούσαι το εξάμηνο (εφόσον είσαι ο μικρότερος και έχει ήδη υπηρετήσει ο αδερφός σου εξάμηνο).
Θα κάνεις πλήρη θητεία (9μηνο) και μπορείς να υπηρετήσεις κανονικά στην ΕΛΔΥΚ.
Κάτι σχετικά με το αν δικαιούμαι επιπλέον χρήματα ως ορφανός από 2 γονείς στην ΕΛΔΥΚ γνωρίζεις; Ή αν ξέρεις που να ρωτήσω για να μάθω; Επίσης κάποιος μου απάντησε ότι θέλει μέσο για να πας ελδυκ. Ισχύει; Γιατί εγώ διάβασα γενικά πως είναι εθελοντικό κ αν δηλώσεις πας Ευχαριστώ
Καλησπέρα Υπηρετείς ελδυκ 1ο ταγμα πεζικου σαν όψμ. Δεν είναι απαραίτητο ότι το υγειονομικο πάει σύνταγμα μαλουντα. Το 1ο ταγμα είναι το καλύτερο στρατόπεδο από θέμα εγκαταστασεων. Τα στρατόπεδα της ελδυκ που μπορεί ένας Έλληνας στρατιώτης να υπηρέτησει είναι το πρώτο ταγμα στον Αι Γιάννη μαλουντας (20 λεπτά από Λευκωσία) το 2ο ταγμα λίγο πιο έξω από τη Λευκωσία και το σύνταγμα στη μαλουντα επίσης είκοσι λεπτά έξω από Λευκωσία.
Υπάρχει επίσης η 5η ΕΜΑ τεθωρακισμενων σε ένα βουνό ανάμεσα σε Λευκωσία και Λάρνακα. Γενικά είναι πολύ τέντα από θέμα εμφάνισης οπότε ξεχάστε το αξυριστο μια μέρα και το αγυαλιστο γιατί οι καμπάνες πέφτουν βροχή. Είναι αρκετά δύσκολα σε σχέση με τα ελληνικά στρατόπεδα αλλά έχει τα καλά του. Οι υπηρεσίες και οι έξοδοι σαν νέοι σας πάνε 2/1 η 3/1 και σε περίοδο εμπλοκής μπορεί και 4/1. Όταν παλιωσε κάποιος είναι περίπου 1/1 οι 3/1 σε εμπλοκή.
τα χρήματα είναι 267 ευρώ για στρατιώτη και 360 για δεκανεα. Η ένδειξη για δεκανεας δίνεται τυχαία από το ΓΕΣ και θα το μάθετε μόλις φτάσετε στο στρατόπεδο. Μολαταυτα μπορεί να σας επιλέξουν για δεκανεα (πολύ λιγους ακόμα κι αν δεν έχετε ένδειξη, εφόσον ο επιλοχιας και ο λοχαγος σας προτείνει και είστε κομπλέ. Σε όλα τα ταγματα της Κύπρου οι ώρες εξόδου είναι Δευτέρα Τρίτη και Πέμπτη 19:00 - 21:30 Τετάρτη Παρασκευή 15:00 - 21:30 Σάββατο 12:00 - 21:30 και Κυριακή 10:00 - 21:30.
Όπως καταλαβαίνετε κάποιες μέρες επειδή τα λεωφορεία κάνουν και μισή ώρα να φτάσουν από τα στρατόπεδα στη Λευκωσία θα έχετε στην ουσία μιάμιση ώρα έξοδο... Σάββατο και Κυριακή αποκλείεται να βγείτε μαζί. Αφορητη ζέστη το καλοκαίρι που δε περιγράφεται και πολύ κρύο το χειμώνα λόγω υγρασίας. Γυμναστήριο υπάρχει αλλά δε θα προλαβενετε να κάνετε καθώς ανοίγει λόγο απόγευμα και δε θα χετε ούτε χρόνο ούτε τπτ. Το ίδιο ισχύει και για την αίθουσα ίντερνετ. Γενικά στη Κύπρο θα έχετε δύσκολη θητεία λόγω τεντωματος και αυστηροτητας.
Προσέξτε όχι μαχιμη αλλά αυστηρή. Η κράτηση και η φυλακή δίνεται για πλάκα και το παλιός νέος ισχύει πάρα πολύ οπότε χαμηλά το κεφάλι στην αρχή καθώς θα έχετε πρόβλημα σε όλη τη θητεία. Ότι άλλο θέλετε ρωτήστε!
Σ' ευχαριστώ για την απάντηση ! Να φανταστώ ότι όταν Πρωτοπάω εκεί που παρουσιάζομαι θα έχω τα σχετικά έγγραφα για να αποδείξω την οικογενειακή κατάσταση έτσι ώστε μέχρι να φύγω να έχει διευθετηθεί το θέμα την ορφάνειας, σωστά; Λογικά θα με ρωτήσουν στις συνεντεύξεις έτσι; Ή θα πρέπει να τους πιέσω κ εγώ να κουνήσουν τις διαδικασίες; Συγνώμη αν ρωτάω πολλά
Με το αεροπλάνο δικαιούσαι ένα δωρεάν εισητήριο το οποίο μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μια φορά οπότε επιθυμείς. Επίσης δικαιούσαι και δωρεάν απεριόριστες μεταφορές με το c130 αλλά οι πτήσεις με το C είναι περίπου δύο το μήνα οπότε πρακτικά είναι δύσκολο να ταξιδέψεις οπότε σε βολεύει από θέμα ημερομηνιών. Γενικά όμως τα εισητήρια είναι φθηνά για Αθήνα.
Την ημέρα που θα παρουσιαστείς στην καταγραφή των στοιχείων θα σε ρωτήσουν αν επιθυμείς να πας ΕΛΔΥΚ (ίσως και της επόμενες μέρες να γίνει και σχετική ενημέρωση) και εφόσον το επιθυμείς θα σε πάρουν. Στο τέλος της εκπαίδευσης η μετάθεση σου θα είναι για Κύπρο. Τέλος αν δεν κάνω λάθος όσοι είναι για Κύπρο πανε για μερικές μέρες σε στρατόπεδο της Αθήνας και απο εκεί μαζεύονται όλοι μαζί και φεύγουν για την Κύπρο
Καλησπέρα! Να ρωτήσω κάτι κι εγώ με τη σειρά μου... Την πρώτη μέρα που παρουσιάζεσαι στο κέντρο σε ρωτάνε αν θες να πας ΕΛΔΥΚ. Στην περίπτωση που σε ρωτήσουν και γιατί; Εκεί τι απαντάς; Εννοώ τι θα ήταν πιο σωστό να απαντήσεις; Εγώ προσωπικά πάω μόνο και μόνο επειδή πληρώνουν καθώς η οικονομική μου κατάσταση δεν είναι καλή. Γενικά στη συνέντευξη που λένε ότι σου παίρνουν τι σε ρωτάνε; Επίσης στην Κύπρο σε ρωτάνε κι εκεί γιατί επέλεξες να πας ΕΛΔΥΚ; Εκεί τι απαντάς; Ξέρω ότι είναι πολλές οι ερωτήσεις μου και εξειδικευμένες αλλά δείξτε κατανόηση αδέρφια μιας και είμαι κυριευμένος από άγχος.
Υποψήφιος Ελδυκάριος έγραψε:Καλησπέρα! Να ρωτήσω κάτι κι εγώ με τη σειρά μου... Την πρώτη μέρα που παρουσιάζεσαι στο κέντρο σε ρωτάνε αν θες να πας ΕΛΔΥΚ. Στην περίπτωση που σε ρωτήσουν και γιατί; Εκεί τι απαντάς; Εννοώ τι θα ήταν πιο σωστό να απαντήσεις; Εγώ προσωπικά πάω μόνο και μόνο επειδή πληρώνουν καθώς η οικονομική μου κατάσταση δεν είναι καλή. Γενικά στη συνέντευξη που λένε ότι σου παίρνουν τι σε ρωτάνε; Επίσης στην Κύπρο σε ρωτάνε κι εκεί γιατί επέλεξες να πας ΕΛΔΥΚ; Εκεί τι απαντάς; Ξέρω ότι είναι πολλές οι ερωτήσεις μου και εξειδικευμένες αλλά δείξτε κατανόηση αδέρφια μιας και είμαι κυριευμένος από άγχος.
Δεν θα σας ρωτήσουν προφορικά γιατί θέλετε να υπηρετήσετε στην ΕΛΔΥΚ. Δεν θα περάσετε από συνέντευξη δηλαδή. Θα συμπληρώσετε μια υπεύθυνη δήλωση γραπτώς και εκεί μπορείτε να γράψετε για ποιο λόγο ΔΕΝ επιθυμείτε να υπηρετήσετε στην ΕΛΔΥΚ όσοι μπορεί να μην θέλετε. Όσοι επιθυμείτε, απλά θα συμπληρώσετε κάποια στοιχεία σας και θα σας στείλουν 100% στο νησί.
Γεια σας.Εχω επιλεγει να παρουσιαστω Αυλωνα ως Διαβιβαστης (ΥΕΑ). Θελω ομως να υπηρετησω στην ΕΛΔΥΚ. Τα παραπανω κιλα που εχω αποτελουν προβλημα; Επισης τι αλλο χρειαζεται για να πας ΕΛΔΥΚ;
Αν δεν είσαι υπέρβαρος και κριθείς ως σωματικής ικανότητος Ι1 ή Ι2 μπορείς να υπηρετήσεις στην ΕΛΔΥΚ κανονικά.
Εννοείται επίσης, πως θα πρέπει να είσαι υπόχρεος 9μηνης ή 8μηνης (το λιγότερο) στρατιωτικής θητείας για την ΕΛΔΥΚ. Εάν είσαι 6μηνίτης δεν μπορείς να υπηρετήσεις στο νησί.
Κατά τα άλλα έχουμε γράψει πολλές φορές ότι αρκεί να το δηλώσεις μέσω μιας γραπτής αίτησης που θα σας δοθεί και θα σας πάρουν 99,9% στην ΕΛΔΥΚ σίγουρα.