ΥΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

ΔΕΑ Ειδικών Δυνάμεων έγραψε:Αρχικά σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και τις απαντήσεις σου.Δηλαδή για να καταλάβω, μόλις περάσει το κλιμάκιο για Ειδικές Δυνάμεις, τότε δηλώνεις για ΥΕΑ σε αυτούς και σε δοκιμάζουν και σε δοκιμασίες για ΥΕΑ εκτός αυτών για Ειδικές Δυνάμεις που σε δοκιμάζουν έτσι κι αλλιώς; Ή το έχω καταλάβει λάθος.ΕικόναΕικόναΕικόνα.

Σαλάτα τα έχεις κάνει, διάβασε το θέμα από την μέση και μετά, πάρε ένα χαρτί και ένα μολύβι και θα σου λυθούν οι απορίες και άμα το φόρουμ δεν σε καλύπτει, ζάλισε το army.gr την επίσημη ιστοσελίδα του στρατού.

Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 34

Δημοσίευση από Καταδρομέας »

ΔΕΑ Ειδικών Δυνάμεων έγραψε:Πόσο γυμνασμένος θεωρείς πως πρέπει να είσαι για να περάσεις από ΣΕΑΠ και να σε στείλουν ΚΕΑΠ για να περάσεις ΣΒΕΚ. Ξέρω πως μπορώ να δω τα όρια στα αθλήματα αλλά αυτά είναι τα κατώτερα. Εγώ ρωτάω γενικά λοιπόν:1) Πόσα χιλιόμετρα πρέπει να βγάζεις την ημέρα σε ρυθμούς τζόκινγκ;

2) Πόσες κάμψεις την ημέρα;

3) Πόσους κοιλιακούς την ημέρα;

4) Πόσες έλξεις;

Γενικά, έχεις κανένα καλό προγραμματάκι για να αρχίσω να προετοιμάζομαι;

Το email μου είναι το εξής:panathinaikosathens9@gmail.com

Εκεί θα σου στείλω και το Facebook να τα λέμε και από εκεί άμα θες Εικόνα.

Πάντως ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου το εκτιμώ.

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο να πας στην ΣΕΑΠ, το σχετικά δύσκολο είναι να πας στο ΚΕΑΠ. Για τις αθλητικές εξετάσεις για το ΚΕΑΠ έχουν αναφερθεί πολλά σε προηγούμενες σελίδες και μερικοί έχουν βοηθήσει αρκετά. Συγκεκριμένα θα σου πω ότι μου έχει πει ο ΔΕΑ_2αμαλ καθώς είμαι αστράτευτος ακόμα και δεν έχω προσωπική εμπειρία. Επειδή υπάρχει μεγάλη ζήτηση πρέπει να είσαι ανταγωνιστικός. Το όριο για τις κάμψεις είναι 30 επαναλήψεις σε 2 λεπτά, το όριο για τους κοιλιακούς είναι 35 επαναλήψεις σε 2 λεπτά, το όριο για τα 2 μίλια είναι 20 λεπτά. Απ' όσο γνωρίζω δεν υπάρχει εξέταση σε έλξεις. Για κάθε άλλη επανάληψη αμείβεσαι με έναν βαθμό. Αν πχ κάνεις εσύ 35 κάμψεις θα πάρεις 5 βαθμούς, αν κάνεις 40 θα πάρεις 10 βαθμούς, αν κάνεις 45 θα πάρεις 15, αν κάνεις 50 θα πάρεις άριστα 20. Αντίστοιχα και για τους κοιλιακούς. Τα 2 μίλια πρέπει να τα τρέξεις όσο πιο γρήγορα μπορείς και για να είσαι ανταγωνιστικός πρέπει να τα βγάλεις σε χρόνο λιγότερο από 14 λεπτά. Δυστυχώς δεν έχω κάποιο πρόγραμμα εξάσκησης να σου προτείνω.

Τίποτα φίλε γι΄αυτό είναι το forum. Αν θες διάβασε τις προηγούμενες σελίδες καθώς έχουν αναφερθεί όλα αυτά γιατί μπορεί να σου έχω πει κάτι λάθος και άθελα να σε παραπληροφορώ.

fotis7
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από fotis7 »

Να ρωτησω κατι.. θελω να παω για Υεα.. μπορειτε ν μου πειτε ποιο ειναι το οριο βαθμων μυωπιας σε καθε ματι;
ΔΕΑ Ειδικών Δυνάμεων

Δημοσίευση από ΔΕΑ Ειδικών Δυνάμεων »

Τα όρια δεν τα θυμάμαι τώρα αλλά τα έχουν γράψει σε αυτό το θέμα πάρα πολλοί. Ψάξε λίγο και θα τα βρείς. Εσύ πόσο έχεις από κάθε μάτι;
Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

ΔΕΑ Ειδικών Δυνάμεων έγραψε:

3) Αν τελικά σε έχουν στείλει οπουδήποτε εκτός απο Μεγάλο Πεύκο, πότε περνάνε τα κλιμάκια για Εδικές Δυνάμεις και ΔΕΑ; Μπορείς να περάσεις και Ειδικές Δυνάμεις και ΔΕΑ; Αν περάσεις μετά την ορκωμοσία στο στρατόπεδό σου σε στέλνουν ΣΕΑΠ ως ΥΕΑ πεζικού και μετά σε ρωτάνε εκεί για Ειδικές Δυνάμεις;

Θα ήθελα να κάνω μια διόρθωση καθώς είπα κάτι που δεν ισχύει και δεν θέλω να παραπληροφορώ τα παιδιά που επισκέπτονται την σελίδα. Σχεδόν αναδημοσιεύω απάντηση που έχει δοθεί σε άλλο νήμα.

3. Σε τέτοια περίπτωση δεν ασχολείσαι καθόλου με το Κλιμάκιο Ειδικών Δυνάμεων που περνάει από το Κέντρο. Αρχικά δηλώνεις επιθυμία για ΥΕΑ και μετά μέσα από την Σχολή, αργότερα όταν υπάρξει πρόσκληση ενδιαφέροντος δηλώνεις επιθυμία για Ειδικές Δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
Antonis23
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Antonis23 »

Καλησπέρα αδέρφια, δύο ερωτήσεις, παρουσιάζομαι ΚΕΕΔ 9/9 σε 6 μέρες δηλαδή και θέλω να πάω για δόκιμος. Πως μετά μπορώ να υπηρετήσω σαν Δ. Ε. Α πεζοναύτης; Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Antonis23 έγραψε:Καλησπέρα αδέρφια, δύο ερωτήσεις, παρουσιάζομαι ΚΕΕΔ 9/9 σε 6 μέρες δηλαδή και θέλω να πάω για δόκιμος. Πως μετά μπορώ να υπηρετήσω σαν Δ. Ε. Α πεζοναύτης; Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Καλησπέρα.

Αρχικά πρέπει να πας στην ΣΕΑΠ ως ΥΕΑ (ΠΖ), αργότερα κατά την διάρκεια της 6ης εβδομάδας εκπαιδεύσεως πραγματοποιούνται οι εξετάσεις για το γκρουπάκι που θα πάει στο ΚΕΑΠ. Εφόσον είσαι επιτυχών καλείσαι να επιλέξεις φρουρά προτίμησης (Μονάδες δηλαδή) εκεί αν θέλεις μπορείς να δηλώσεις Μονάδες Πεζοναυτών. Έπειτα, ακριβώς μετά την ορκωμοσία στην ΣΕΑΠ μαθαίνεις για ποια Μονάδα προορίζεσαι. Μετά την ορκωμοσία λοιπόν πας στο ΚΕΑΠ για να περάσεις το ΣΒΕΚ και εφόσον το περατώσεις με επιτυχία γίνεσαι ΔΕΑ (ΕΔ) και μετατίθεσαι στην Μονάδα σου.

*Κάποιες φορές δίνεται ένα μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να αρχίσει το Σχολείο στο ΚΕΑΠ έτσι οι Δόκιμοι πάνε στις Μονάδες τους και περιμένουν να ξεκινήσει το ΣΒΕΚ.

Αν θες διάβασε τις προηγούμενες σελίδες καθώς έχουν αναφερθεί όλα αυτά και σίγουρα θα σου λυθούν άλλες τυχόν απορίες.

Καλή θητεία!

cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Ο παράγοντας βύσμα δεν παίζει πλέον καταδρομέα; Έχεις τελειώσει ΔΕΑ στις Ειδικές;
Άβαταρ μέλους
Antonis23
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Antonis23 »

Σε ευχαριστώ πολύ αδερφέ μου. Να είσαι καλά!
Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

cuervo έγραψε:Ο παράγοντας βύσμα δεν παίζει πλέον καταδρομέα; Έχεις τελειώσει ΔΕΑ στις Ειδικές;

Όχι cuervo, είμαι αστράτευτος ακόμα, το έχω αναφέρει και σε προηγούμενα posts στο νήμα. Απαντάω με κάθε επιφύλαξη μιας και πιστεύω ότι έχω ενημερωθεί σωστά (όσο μπορώ βέβαια) περί των ΔΕΑ (ΕΔ). Και ακόμα προσπαθώ να με κρατάω ενήμερο.

Ο παράγοντας του βύσματος σίγουρα θα υπάρχει και έχει αναφερθεί και εδώ μέσα. Κι εσύ πρέπει να το έχεις αναφέρει και παλαιότερα αν δεν κάνω λάθος. Αλλά πιστεύω ότι αν τα πας καλά στις αθλητικές εξετάσεις και είσαι μέσα στους πρώτους δύσκολα να βγεις εκτός του γκρουπ που πάει στο ΚΕΑΠ, όπως το έχει πει επίσης και ο ΔΕΑ_2αμαλ.

Ασφαλώς βέβαια θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη αυτός ο παράγοντας και να μην το δένει κάνεις ότι θα γίνει οπωσδήποτε ΔΕΑ (ΕΔ). Όμως να προσπαθεί και για το καλύτερο.

cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Όταν σε κόψουν την τελευταία ημέρα στο ΚΕΑΠ μετά από 4 βδομάδες λιωσίματος και ατελείωτης κούρασης Σωματικής και ψυχολογικής έλα να μου γράψεις για προσπάθειες και για το τι πιστεύεις, το έκαναν σε σειρά μου και τον έριξαν ΔΕΑ (ΠΒ) και μετά έλα να μου πεις με τι ψυχή θα συνεχίσεις να υπηρετείς.
Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

cuervo έγραψε:Όταν σε κόψουν την τελευταία ημέρα στο ΚΕΑΠ μετά από 4 βδομάδες λιωσίματος και ατελείωτης κούρασης Σωματικής και ψυχολογικής έλα να μου γράψεις για προσπάθειες και για το τι πιστεύεις, το έκαναν σε σειρά μου και τον έριξαν ΔΕΑ (ΠΒ) και μετά έλα να μου πεις με τι ψυχή θα συνεχίσεις να υπηρετείς.
Πρέπει να έχει ξανά συμβεί αυτό. Σίγουρα είναι πολύ άσχημο και άδικο... Τι να πω... Πάλι καλά που λέγονται κι αυτά στο forum για να γνωρίζουμε επίσης τι στραβό μπορεί να συμβεί λόγω βύσματος...

ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 25

Δημοσίευση από ΔΕΑ_2αμαλ »

Δεν ειναι απαραιτητως αδικο, αν και φανταζομαι πως θα υπαρχουν και τετοιες περιπτωσεις. Στη σειρα μου,4 υποψηφιοι απορριφθηκαν μια μερα πριν την αποδοση του μπερε. ΑΠογευματακι ηταν, ημασταν κομματια ολοι, και τους φωναξε ο εποπτης για να τους πει πως δε περαιωσαν επιτυχως. Να αναφερω πως αυτοι οι 4 ηταν οντως οριακα αποδεκτων επιδοσεων, τον περισσοτερο καιρο τους "κουβαλησαμε" εμεις οι υπολοιποι μεσα απο το σχολειο.

Επισης δε πρεπει να εκαναν καμμια προσπαθεια στη γραπτη δοκιμασια που ειχαμε στο τελος, αποτι θυμαμαι ειναι βαρυνουσας σημασιας το συγκεκριμενο τεστ. Για την ιστορια ο ενας απ τους απορριφθεντες ειναι γιος καθηγητη στο Καποδιστριακο, θυμαμαι που ακουγαμε τον Κουκουλοματη (ταξιαρχο τοτε, διοικητη της 1ης ταξ ΚΔ-ΑΛ) να απανταει σε τηλεφωνηματα για αυτον τον τυπο στην εκδηλωση αποφοιτησης, και να λεει πως "δε μπορει να κανει τιποτα".

Δεν ειναι ευκολο για οποιονδηποτε προισταμενο να παρακαμψει τις εισηγησεις των υφισταμενων του, σχολαρχου/στελεχων κλπ. Οποτε προς επιρρωση αυτου περι βυσματων, υπαρχουν βυσματα, αλλα δε περναει παντα το δικο τους. Ειναι ευκολο και ανεξοδο, να βγαλεις ενα συστημα που σε απερριψε, αδικο και αναξιοκρατικο, ωστε να δικαιολογησεις την αποτυχια σου. Φιλικα
Άβαταρ μέλους
Diasostis31
Στρατοπεδάρχης
Στρατοπεδάρχης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Diasostis31 »

Στο ΚΕΑΠ βαθμολογησε, αν σε κουβαλανε καθε μερα, την μπεργκιναδα την εκανες 3 ωρες, και δε μπορεις να βρεις ουτε τον Λευκο Πυργο με αζιμουθιο ποιος ο λογος να παρεις μπερε ; Για τον φιλο που ρωταει για ΔΕΑ (ΕΔ) , αν δεν βγαζεις 11 ελξεις,50+ καμψεις-κοιλιακους, και 2 μιλια σε 13.30 και ΔΕΝ εχεις βυσμα, μην κανεις τον κοπο...

Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Καλησπέρα ΔΕΑ_2αμαλ.

Οι πτυχιούχοι ΑΕΙ όντως παίρνουν επιπλέον 10 μόρια για το ΚΕΑΠ; Πιστεύεις ότι μπορεί να σου φανούν χρήσιμα;

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες