Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2015-2016)
D.Y.K έγραψε:Vasss έγραψε:Οι νέοι ΕΠΟΠ μπαίνουν σε κέντρο εκπαίδευσης, σαν τους νεοσύλλεκτους, ακόμα κι αν έχουν υπηρετήσει τη θητεία τους;
Φυσικά.
Είναι φυσιολογικό, άτομα που έχουν υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις, ή που ήταν ΔΕΑ κι έχουν φάει τα σαμάρια τους στο στρατό, να τα βάζουν σε ένα κέντρο και να τους λένε "έτσι κάνουμε προσοχή, έτσι επ' ώμου"; Εκτός κι αν οι νέοι ΕΠΟΠ κάνουν διαφορετική εκπαίδευση απο τους νεοσύλλεκτους έφεδρους.
Σωστός έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι...:)Λυπάμαι γιατί δεν βλέπω μέλλον για της προκηρύξεις γενικά ούτε φρουρούς ούτε τπτ καλό θα ήταν έστω 1000 άτομα αλλά ούτε καν 1000 θέσεις τπτ αρχίζω και απελπίζομαι...
Vasss έγραψε:
Είναι φυσιολογικό, άτομα που έχουν υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις, ή που ήταν ΔΕΑ κι έχουν φάει τα σαμάρια τους στο στρατό, να τα βάζουν σε ένα κέντρο και να τους λένε "έτσι κάνουμε προσοχή, έτσι επ' ώμου"; Εκτός κι αν οι νέοι ΕΠΟΠ κάνουν διαφορετική εκπαίδευση απο τους νεοσύλλεκτους έφεδρους.
Είναι απόλυτα φυσιολογικό καθώς θα κληθείς να έχεις ακριβώς τα ίδια καθήκοντα και την ανέλιξη με τους υπόλοιπους συναδέρφους σου.
Κατά τα άλλα για την ιστορία η μόνη διαφορά είναι ότι στο Κέντρο όσοι έχουν υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις κάποιες φορές αναλαμβάνουν χρέη βοηθού εκπαιδευτή ενώ όσοι υπηρέτησαν ως ΔΕΑ συνήθως αναλαμβάνουν καθήκοντα βοηθού διμοιρίτη. Επίσης η μόνη διαφορά είναι το ότι όσοι έχουν κάνει την θητεία τους γίνονται δεκανείς στον έναν χρόνο ενώ όσοι δεν υπηρέτησαν στα δύο χρόνια.
Η εκπαίδευση που περιλαμβάνεται στα Σχολεία μαχητή και ειδικότητας είναι ίδια για όλους και δεν περιλαμβάνει "διακρίσεις" αν θες να το θέσουμε έτσι.
Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.
D.Y.K έγραψε:
Είναι απόλυτα φυσιολογικό καθώς θα κληθείς να έχεις ακριβώς τα ίδια καθήκοντα και την ανέλιξη με τους υπόλοιπους συναδέρφους σου.
Κατά τα άλλα για την ιστορία η μόνη διαφορά είναι ότι στο Κέντρο όσοι έχουν υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις κάποιες φορές αναλαμβάνουν χρέη βοηθού εκπαιδευτή ενώ όσοι υπηρέτησαν ως ΔΕΑ συνήθως αναλαμβάνουν καθήκοντα βοηθού διμοιρίτη. Επίσης η μόνη διαφορά είναι το ότι όσοι έχουν κάνει την θητεία τους γίνονται δεκανείς στον έναν χρόνο ενώ όσοι δεν υπηρέτησαν στα δύο χρόνια.
Η εκπαίδευση που περιλαμβάνεται στα Σχολεία μαχητή και ειδικότητας είναι ίδια για όλους και δεν περιλαμβάνει "διακρίσεις" αν θες να το θέσουμε έτσι.
Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.
Δεν διαφωνώ σε κάτι, αλλά ο ΕΠΟΠ είναι στέλεχος, δεν είναι ότι καλύτερο η εκπαίδευσή του να είναι όλη κι όλη ένα ΚΕΝ. Κατα τη γνώμη μου θα έπρεπε όλοι οι ΕΠΟΠ όλων των σωμάτων να περνάνε ενα ΚΕΑΠ ή κάτι αντίστοιχο.
- dimitris mak
- Ταξίαρχος
- Posts in topic: 145
Κεν και ειδικοτητα περνανε φιλε, μετα λυβ και οποιος θελει περναει καποια σχολεια. Φυσικα μιλαμε μονο για πεζ, τεθ κλπ πλην ειδικων δυναμεων.
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 45
- Επάγγελμα: πολεμικο ναυτικο
bilis έγραψε:Παιδια σκεφτηται καλα τ αν θελεται... Απλα ν μιλαμε ξεκαθαρα τ ολο προβλημα ειναι οι μεταθεσεις-τοποθετηση. Το καλοκαιρι κλεινω 9χρονια στν εβρο, εγω κ αλλοι ποσοι εκατονταδες. Μακρια απο πζ τθ. Οτι απορεια ρωτατε για ν μν ειναι αργα μετα. Παντως τελος μαιου θα ολοκληρωθει η διαδικασια τς προκυρξς
πρεπει να εχεις καμμενες επαφες για να το λες αλλα τεσπα μαζι σου στο τελευταιο. Ελπιζω. Τωρα για το πιο πανω που εγραψες δεν ειναι απαραιτητο να κατσεις εβρο 9 χρονια κ γω 5 χρονια στην ιδια φρεγατα ειμαι. Μην τρομαζεις τα παιδια. Καποιο καιρο σιγουρα θα εισαι εβρο αλλα καλυτερα αθηνα η οπου αλλου κ πεινασμενος; Μην ακουτε τιποτα κ μην το βαζετε κατω.
ΜΕΓΑ ΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ!
Παιδια αμα βγει προκιρικσι μπωρο παω τεθορακιζμενα ειπιρετισα ελδυκ πεζικοs
xarhs έγραψε:Παιδια αμα βγει προκιρικσι μπωρο παω τεθορακιζμενα ειπιρετισα ελδυκ πεζικοs
Ναι.
Στον καιρό αυτό που είπε ο Billy's ότι τέλος του Μαΐου θα έχει τελειώσει και το θέμα με την προκηρυξη;
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
οχι δεν εχουν καμια διαφορετικη εκπαιδευση. Σαν φανταρακια φτου κ απο την αρχη.Vasss έγραψε:D.Y.K έγραψε:Vasss έγραψε:Οι νέοι ΕΠΟΠ μπαίνουν σε κέντρο εκπαίδευσης, σαν τους νεοσύλλεκτους, ακόμα κι αν έχουν υπηρετήσει τη θητεία τους;
Φυσικά.

-
- Δεκανέας - Έφεδρος
κοιτα να δεις δημοκρατια εχουμε ο καθενας λεει οτι θελει... Πιστευω οτι σε καλυψαΣπύρος1μαλ έγραψε:Στον καιρό αυτό που είπε ο Billy's ότι τέλος του Μαΐου θα έχει τελειώσει και το θέμα με την προκηρυξη;
-
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 8
Παιδια ας μην χανουμε την αισιοδοξια μας. Το οτι δεν εχουν πει καποια πραγματα σε θεματα προσληψεων δεν σημαινει οτι δεν θα βγει προκηρυξη μη ξεχνατε οτι για αλλες προκηρυξεις λεγανε λεγανε και στο τελος δεν βγηκε τιποτα. Πρεπει να κανουμε υπομονη και ολα θα γινουν. Εγω ρωτησα ατομο που ηταν καθηγητης μου ο οποιος ειναι πολυ φιλος με τον υπουργο τον Καμμενο και μου ειπε οτι το καλοκαιρι θα βγει προκηρυξη. Δεν ξερω ποσο ισχυει αυτο απλα επειδη ειναι φιλοι τον ρωτησα μηπως ξερει κατι και μου πε αυτο. Επισης ρωτησα και εναν αξιωματικο μου ειπαν οτι ασχολειται αυτος με αυτα τα θεματα και μ ειπε το ιδιο πραγμα για το καλοκαιρι αυτος ο συγκεκριμενος ειναι απ οτι καταλαβα απο το γραφειο διαταξεων ΔΥΚ τι ακριβως κανουν σε αυτο το γραφειο;
Δεν υπάρχει γραφείο διατάξεων με την έννοια που μπορεί να αφήνει να εννοηθεί κάποιος. Απλώς το κάθε Υπουργείο διαθέτει συμβούλους και υπαλλήλους που ασχολούνται κυρίως με τις ισχύουσες διατάξεις, τους νόμους, την κύρωση και την έκδοση των ΦΕΚ και κάποια άλλα θέματα που αφορούν το νομικό καθεστώς.Την αισιοδοξία σας πάντως κάνετε πολύ καλά που δεν την χάνετε. Πάνω απ'όλα θετική ενέργεια και σκέψη και όλα θα γίνουν αλλά και να μην γίνουν την υγεία μας να έχουμε και για όλους έχει ο θεός.
-
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 8
Σε ευχαριστω ΔΥΚ για την απαντηση! Πιστευεις οτι αυτο το ατομο γνωριζει κατι παραπανω που ειναι εκει και μου το πε; Γιατι αυτος που μου τον γνωρισε μου ειπε οτι δεν λεει γενικα πραγματα που δεν ξερει καλα
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες