ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου
Στην ΕΛΔΥΚ δεν πάνε πλέον Δόκιμοι.
Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την "τοποθεσία κατάταξης". Τι εννοώ με αυτό; Πήγα στο https://www.stratologia.gr/userForm.php?mode= και μου δείχνει το ακόλουθο μύνημα: Είστε υπόχρεος για κατάταξη Στρατό Ξηράς με την 2016 Ε΄ ΕΣΣΟ (Σεπτέμβριος) πλην όμως δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη η ημερομηνία και το κέντρο υποχρέωσης κατάταξης. Εγώ θα επιθυμούσα να υπηρετήσω στην ΕΛΔΥΚ - Κύπρο δηλαδή, αλλά δεν είχα "δηλώσει" έτσι αρχικά. Η ερώτησή μου είναι: Τι διαδικασίες πρέπει να ακολουθήσω ώστε να μπορώ να υπηρετήσω στην ΕΛΔΥΚ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας!
Θα το δηλώσεις στο Κέντρο που θα παρουσιαστείς. Περισσότερες λεπτομέρειες στα προηγούμενα μηνύματα.
Έγινε. Ευχαριστώ για την απάντηση.
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 2
Υπηρέτησα στην ελδυκ πριν ενα χρονο,337 σειρα. Κοιταξτε θα σας πουν στο ΚΕΝ χιλια δυο πραγματα για να πατε ΕΛΔΥΚ. Πολλες αληθειες και πολλα ψεμματα. Λοιπον:α) wifi δεν εχει, αλλα εχει internet και pc που δικαιουσε να κατσεις 10-20 λεπτα εκτος αν εισαι παλιος (κλασικες μ... Ιες). Γυμναστηριο, βιβλιοθηκη εχει.
β) Πρεπει να εισαι φουλ προβλεπομενος αλλιως θα τσιμπας κρατησεις
γ) Θα χυσεις ιδρωτα (45 βαθμους για πλακα) ... Αν εισαι οδερπας εχει να πεσει πολυ λαδι...
δ) Θα φας και κρυο! Τα βραδια ειδικα. Σαν ερημος ειναι εκει.
ε) Φαγητο καλης ποιοτητας αλλα να εισαι και τυχερος με τον μαγειρα. Πολυ green cola και παγωτο.
στ) Σπεν, ΕΚΕ,(ΛΥΒ), σκηνακια θα περασεις σιγουρα
ζ) Αμα εχεις πτυχιο εισαι καλος στρατιωτης, εισαι πανω απο 20 δηλωσεις οτι εισαι καλος σε Η/Υ θα σε παρουν σιγουρα σε γραφειο η θα γινεις επιλοχιας (εγω μπηκα 1ο γραφειο και δεν εκανα ενοπλες υπηρεσιες)
η) Τιμητικες αναλογα διοικητη (εγω πετυχα σε εναν γαματο και εφυγα απο το νησι με 80 μερες αδεια συνολο)
θ) Κοντα σορτσακια μετα αρχες Ιουλιου
ι) Η Λευκωσια ειναι ΦΘΗΝΗ!3 ευρω μπυρα,3,5 φρεντο, φαι με 5ευρω.
κ) ΑΓΙΑ ΝΑΠΠΠΑ ΤΖΖΑΜΠΑΑΑ ΠΑΝΕ-ΕΛΑ 5 ΕΥΡΩ (οσοι υπηρετησαν ξερουν)
λ) Δεν θα γ... Εις ποτε παρα μονο αν πας σε μπουρ. Λο (δεν πηγα δεν εχω να σας πω εντυπωσεις)
μ) Πληρωμη στην ωρα της ΠΑΝΤΑ και σου φτανουν.
ν) Και ***** τα ΚΨΜ
Για το 2ο Μ/Κ οταν εφυγα αλλαξε διοικηση και μαυρισε λιγο το ταγμα. Αλλα κατα τα αλλα ΕΛΔΥΚ θα περασετε πολυ ωραια και δεν θα θελετε να φυγετε!
β) Πρεπει να εισαι φουλ προβλεπομενος αλλιως θα τσιμπας κρατησεις
γ) Θα χυσεις ιδρωτα (45 βαθμους για πλακα) ... Αν εισαι οδερπας εχει να πεσει πολυ λαδι...
δ) Θα φας και κρυο! Τα βραδια ειδικα. Σαν ερημος ειναι εκει.
ε) Φαγητο καλης ποιοτητας αλλα να εισαι και τυχερος με τον μαγειρα. Πολυ green cola και παγωτο.
στ) Σπεν, ΕΚΕ,(ΛΥΒ), σκηνακια θα περασεις σιγουρα
ζ) Αμα εχεις πτυχιο εισαι καλος στρατιωτης, εισαι πανω απο 20 δηλωσεις οτι εισαι καλος σε Η/Υ θα σε παρουν σιγουρα σε γραφειο η θα γινεις επιλοχιας (εγω μπηκα 1ο γραφειο και δεν εκανα ενοπλες υπηρεσιες)
η) Τιμητικες αναλογα διοικητη (εγω πετυχα σε εναν γαματο και εφυγα απο το νησι με 80 μερες αδεια συνολο)
θ) Κοντα σορτσακια μετα αρχες Ιουλιου
ι) Η Λευκωσια ειναι ΦΘΗΝΗ!3 ευρω μπυρα,3,5 φρεντο, φαι με 5ευρω.
κ) ΑΓΙΑ ΝΑΠΠΠΑ ΤΖΖΑΜΠΑΑΑ ΠΑΝΕ-ΕΛΑ 5 ΕΥΡΩ (οσοι υπηρετησαν ξερουν)
λ) Δεν θα γ... Εις ποτε παρα μονο αν πας σε μπουρ. Λο (δεν πηγα δεν εχω να σας πω εντυπωσεις)
μ) Πληρωμη στην ωρα της ΠΑΝΤΑ και σου φτανουν.
ν) Και ***** τα ΚΨΜ
Για το 2ο Μ/Κ οταν εφυγα αλλαξε διοικηση και μαυρισε λιγο το ταγμα. Αλλα κατα τα αλλα ΕΛΔΥΚ θα περασετε πολυ ωραια και δεν θα θελετε να φυγετε!
-
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Καλησπερα σας. Μολις ορκιστηκα απο το 586 ταγμα πεζικου γρεβενων και βρισκομαι σε αδεια. Με επελεξαν τυχαια για ΕΛΔΥΚ και θελω να μαθω καποιες πληροφοριες. Σε ποιες πολεις ειναι υποψηφιες για να παω, γινεται να εχώ κινητο smartphone η απαγορευεται και πρεπει να παρω καποιο κινητο χωρις καμερα και τελος ποια κινητη τηλεφωνια να επιλεξω στην κυπρο που να έχει καλα προγραμματα για ιντερνετ και κλησεις προς το εξωτερικο. Ειμαι και ενεργος φοιτητης επισης οποτε θελω να μαθω αν υπαρχει και καποιο φοιτητικο πακετο. Σας ευχαριστω και καλη θητεια σε ολα τα παιδια
οποιος παει κυπρο μπορει να παρει μερος σε αυτη την προκυρυξη που προκειται να βγει για οβα;
Ναι εφόσον ζητήσει άτομα και για το Όπλο / Σώμα που υπηρετείς.
ειδικες δυναμεις κυπρου ειναι καλα?αμα πεις θελω να κρατησω τα λεφτα και να κανω οικονομια θα φτασουν?
τα λεωφορεια, αεροπλανα ποιος τα πληρωνει?
τα λεωφορεια, αεροπλανα ποιος τα πληρωνει?
Καλησπέρα παιδιά.
Θα πάω σε 2 μήνες κι εγώ φαντάρος στην ΕΛΔΥΚ και ήθελα να σας κάνω μερικές ερωτήσεις. Ισχύει ότι οι πτυχιούχοι πληρώνονται με μεγαλύτερο μισθό από τους υπόλοιπους; Ποιός είναι ο μισθός που παίρνουν οι φαντάροι εκεί; Γιατί έχω ακούσει εξωφρενικά πράγματα από 100 ευρώ έως και 500. Προφανώς κανείς δεν ξέρει τι του γίνεται. Επίσης, τα γυμναστήρια μπορείς να τα χρησιμοποιείς όποτε εσύ θες και εννοείται ότι έχεις ελέυθερο χρόνο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!:)
Θα πάω σε 2 μήνες κι εγώ φαντάρος στην ΕΛΔΥΚ και ήθελα να σας κάνω μερικές ερωτήσεις. Ισχύει ότι οι πτυχιούχοι πληρώνονται με μεγαλύτερο μισθό από τους υπόλοιπους; Ποιός είναι ο μισθός που παίρνουν οι φαντάροι εκεί; Γιατί έχω ακούσει εξωφρενικά πράγματα από 100 ευρώ έως και 500. Προφανώς κανείς δεν ξέρει τι του γίνεται. Επίσης, τα γυμναστήρια μπορείς να τα χρησιμοποιείς όποτε εσύ θες και εννοείται ότι έχεις ελέυθερο χρόνο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!:)
- Όχι δεν ισχύει το ότι οι πτυχιούχοι παίρνουν περισσότερα χρήματα.
- Η μισθολογική διαφορά έχει να κάνει με τον βαθμό που φέρουν οι έφεδροι. Αν δεν έχει αλλάξει κάτι, ο Στρατιώτης παίρνει περίπου 290 ευρώ ενώ ο έφεδρος Δεκανέας γύρω στα 360 ευρώ μηνιαίως.
- Ως προς τα γυμναστήρια αλλά και κάθε είδους άλλη δραστηριότητα εντός των Στρατοπέδων η απάντηση είναι ναι.
- Η μισθολογική διαφορά έχει να κάνει με τον βαθμό που φέρουν οι έφεδροι. Αν δεν έχει αλλάξει κάτι, ο Στρατιώτης παίρνει περίπου 290 ευρώ ενώ ο έφεδρος Δεκανέας γύρω στα 360 ευρώ μηνιαίως.
- Ως προς τα γυμναστήρια αλλά και κάθε είδους άλλη δραστηριότητα εντός των Στρατοπέδων η απάντηση είναι ναι.
-
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Καλησπέρα σε όλους και από εμένα. Παρουσιάζομαι Λαμία στις 12/9 και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να δηλώσω Κύπρο από αυτά που διαβάζω και ακούω από παιδιά που έχουν πάει.
Ήθελα να ρωτήσω γιατί δεν το βρήκα κάπου αυτό, ως ορφανός από 2 γονείς δικαιούμαι επιπλέον χρήματα όπως θα γινόταν στην Ελλάδα ή είναι φιξ για όλους ο "μισθός"; Ξέρω ότι μειωμένη θητεία δε δικαιούμαι γιατί είμαι ο μικρότερος από τα 2 παιδιά κ ο αδερφός μου πήγε στρατό.
Επίσης, στο επίσημο site της ΕΛΔΥΚ διάβασα κάτι για εκθέσεις φωτογραφίας και χορευτικά και τέτοια. Επειδή έχω διακρίσεις στο προφίλ μου τόσο σε χορό και φωτογραφία, θα πρέπει να τις δηλώσω κάπως σε περίπτωση που το θεωρήσουν καλό να με χρησιμοποιήσουν κάπου;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Ήθελα να ρωτήσω γιατί δεν το βρήκα κάπου αυτό, ως ορφανός από 2 γονείς δικαιούμαι επιπλέον χρήματα όπως θα γινόταν στην Ελλάδα ή είναι φιξ για όλους ο "μισθός"; Ξέρω ότι μειωμένη θητεία δε δικαιούμαι γιατί είμαι ο μικρότερος από τα 2 παιδιά κ ο αδερφός μου πήγε στρατό.
Επίσης, στο επίσημο site της ΕΛΔΥΚ διάβασα κάτι για εκθέσεις φωτογραφίας και χορευτικά και τέτοια. Επειδή έχω διακρίσεις στο προφίλ μου τόσο σε χορό και φωτογραφία, θα πρέπει να τις δηλώσω κάπως σε περίπτωση που το θεωρήσουν καλό να με χρησιμοποιήσουν κάπου;
sk7lafkos έγραψε:Καλησπέρα σε όλους και από εμένα.Παρουσιάζομαι Λαμία στις 12/9 και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να δηλώσω Κύπρο από αυτά που διαβάζω και ακούω από παιδιά που έχουν πάει.
Είσαι υπόχρεος εξάμηνης στρατιωτικής θητείας λόγω του ότι έχουν απεβιώσει και οι δύο σου γονείς, συνεπώς δεν μπορείς να υπηρετήσεις στην ΕΛΔΥΚ.
Στην ΕΛΔΥΚ έχουν την δυνατότητα να υπηρετήσουν μόνο όσοι κάνουν 9μηνο ή 8μηνο.
Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά σύμφωνα με:
http://www.army.gr/
ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΘΗΤΕΙΑ
Σύμφωνα με το άρθρο 7 του Νόμου 3421/2005 (ΦΕΚ 302/13-12-2005 τ. Α') μεταφέρονται στους υπόχρεους μειωμένης θητείας, εφόσον επιθυμούν οι παρακάτω κατηγορίες οπλιτών:
α. Εξάμηνης διάρκειας:
(1) Όλοι οι αδελφοί από έξι ή περισσότερα ζώντα αδέλφια, καθώς και οι δύο μεγαλύτεροι αδελφοί από πέντε ζώντα αδέλφια.
(2) Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος του οποίου και οι δύο γονείς είναι ανίκανοι για κάθε εργασία ή έχουν πεθάνει.
εγώ ως μικρότερος από 2 αδέλφια (ο αδερφός μου όντως πήγε 6μηνο) σίγουρα είμαι 6μηνο;
Να ρωτήσω τη στρατολογία μήπως;
http://www.army.gr/
ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΘΗΤΕΙΑ
Σύμφωνα με το άρθρο 7 του Νόμου 3421/2005 (ΦΕΚ 302/13-12-2005 τ. Α') μεταφέρονται στους υπόχρεους μειωμένης θητείας, εφόσον επιθυμούν οι παρακάτω κατηγορίες οπλιτών:
α. Εξάμηνης διάρκειας:
(1) Όλοι οι αδελφοί από έξι ή περισσότερα ζώντα αδέλφια, καθώς και οι δύο μεγαλύτεροι αδελφοί από πέντε ζώντα αδέλφια.
(2) Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος του οποίου και οι δύο γονείς είναι ανίκανοι για κάθε εργασία ή έχουν πεθάνει.
εγώ ως μικρότερος από 2 αδέλφια (ο αδερφός μου όντως πήγε 6μηνο) σίγουρα είμαι 6μηνο;
Να ρωτήσω τη στρατολογία μήπως;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες