ΥΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
ΖΙΑΚΗΣ

Δημοσίευση από ΖΙΑΚΗΣ »

Μου εχει ερθει το χαρτι για να παρουσιαστω θηβα εγω ομως θελω να παω εφεδρος αξιωματικος ειδικών δυναμεων γίνεται να αλλαξω πριν να παρουσιαστω?
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 28
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Στη Θήβα θα δηλώσεις ότι θες να υπηρετήσεις στις Ειδικές Δυνάμεις και όταν σε επιλεξει το κλιμάκιο που θα επισκεφθεί το Κέντρο, θα ζητήσεις να υπηρετήσεις ως ΥΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις. Μην το έχεις σίγουρο, γιατί μπορεί και να υπηρετήσεις ως ΥΕΑ Πεζικού.
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

ΖΙΑΚΗΣ έγραψε:Μου εχει ερθει το χαρτι για να παρουσιαστω θηβα εγω ομως θελω να παω εφεδρος αξιωματικος ειδικών δυναμεων γίνεται να αλλαξω πριν να παρουσιαστω;
Χωρίς βύσμα δεν, άστο.
ΜητσάραςΜακεδόνας
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από ΜητσάραςΜακεδόνας »

Καλησπέρα αδέρφια. Ενδιαφέρομαι για Δεα στις Ειδικές δυνάμεις και θα ήθελα να μου πεί κάποιος που αποφοίτησε πρόσφατα ποια είναι τα αθλήματα. Γιατί έχω διαβάσει πολλά και διαφορετικά νούμερα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλή δύναμη!
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 64

Δημοσίευση από D.Y.K »

ΜητσάραςΜακεδόνας έγραψε:Καλησπέρα αδέρφια. Ενδιαφέρομαι για Δεα στις Ειδικές δυνάμεις και θα ήθελα να μου πεί κάποιος που αποφοίτησε πρόσφατα ποια είναι τα αθλήματα. Γιατί έχω διαβάσει πολλά και διαφορετικά νούμερα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλή δύναμη!

Επιλογή ΔΕΑ Ειδικών Δυνάμεων - Γενικό Επιτελείο Στρατού

ΔΕΑ Ειδικών Δυνάμεων

Δημοσίευση από ΔΕΑ Ειδικών Δυνάμεων »

Καλησπέρα σε όλους σας.Καταρχήν, θα ήθελα να σας συγχαρώ για την εκπληκτική σας δουλειά όσον αφορά το φόρουμ και να τονίσω πως με έχει βοηθήσει ιδιαίτερα και έχω πάρει πολλές απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματά μου. Είναι το πρώτο μου μήνυμα και θα ήθελα να σας εκφράσω κάποιες λίγο εξειδικευμένες απορίες μου που αν και φαινομενικά φαίνονται απλές ίσως είναι πιο σύνθετες, τουλάχιστον για μένα που δεν έχω τις δικές σας γνώσεις. Ας αρχίσω λοιπόν:

1) Αν έρθει χαρτί που αναφέρει πως πρέπει να παρουσιαστείς στο υγειονομικό υπάρχει περίπτωση να μπορείς πηγαίνοντας στην κατάλληλη υπηρεσία να ζητήσεις να το αλλάξουν έτσι ώστε να παρουσιαστείς στο ΚΕΕΔ;

2) Εφόσον έχει κάποιος πτυχείο ιατρικής προτείνεται να το κρύψει έτσι ώστε να μην το στείλουν υγειονομικό;

3) Αν τελικά σε έχουν στείλει οπουδήποτε εκτός απο Μεγάλο Πεύκο, πότε περνάνε τα κλιμάκια για Εδικές Δυνάμεις και ΔΕΑ; Μπορείς να περάσεις και Ειδικές Δυνάμεις και ΔΕΑ; Αν περάσεις μετά την ορκωμοσία στο στρατόπεδό σου σε στέλνουν ΣΕΑΠ ως ΥΕΑ πεζικού και μετά σε ρωτάνε εκεί για Ειδικές Δυνάμεις;

4) Πότε περνάνε τα κλιμάκια;

5) Αν πας στο ΣΕΑΠ ύστερα από ΚΕΕΔ και ολοκληρώσεις την εκπαίδευση ονομάζεσαι ΔΕΑ πεζικού και μετά πας για ΣΒΕΚ στο ΚΕΑΠ.

6) Αν κοπείς στο ΣΒΕΚ τότε παραμένεις ΔΕΑ απλώς σε στέλνουν σε πεζικό αντί για μονάδα ειδικών δυνάμεων;

7) Τέλος, αν στο υγειονομικό περάσεις και από το κλιμάκιο για ΔΕΑ και για Ειδικές Δυνάμεις πας στο ΣΕΑΠ ως ΔΕΑ υγειονομικού ή πεζικού;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια και συγγνώμη αν κούρασα. Παρακαλώ μην μου πείτε πως υπάρχουν και αλλού οι απαντήσεις αφού ίσως υπάρχουν αποσπασματικά αλλά όχι στο συγκεκριμένο πλαίσιο που εντάσσονται στα δικά μου ερωτήματα. Ευχαριστώ.

Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 34

Δημοσίευση από Καταδρομέας »

Καλημέρα.

1. Δεν νομίζω να γίνεται να αλλάξεις το Κέντρο στο οποίο έχεις επιλεγεί να παρουσιαστείς εκτός αν έχεις κάποιο βύσμα. Παρόλα αυτά μπορεί να απαντήσει κάποιος που ξέρει σίγουρα.

2. Εδώ να θυμάσαι πως αν δηλώσεις ψευδείς γραμματικές γνώσεις αποκλείεσαι από ΥΕΑ. Οπότε δεν θα στο συνιστούσα.

3. Για να πας στην ΣΕΑΠ ως ΥΕΑ (ΠΖ) πρέπει να έχεις παρουσιαστεί σε Κέντρο Ειδικών Δυνάμεων ή σε Κέντρο Πεζικού. Αν παρουσιαστείς αλλού, όταν έρθει το Κλιμάκιο Ειδικών Δυνάμεων στο Κέντρο μπορείς να ζητήσεις να γίνεις ΥΕΑ αλλά απ' όσο έχω καταλάβει είναι πολύ δύσκολο και όσοι το επιτυγχάνουν αυτό ή είναι πολύ τυχεροί ή έχουν κάποιο γερό βύσμα. Ναι, μετά φεύγεις για την ΣΕΑΠ.

4. Η επιλογή των ΔΕΑ (ΕΔ) γίνονται απ' όλους τους ΥΕΑ (ΠΖ) την 6η εβδομάδα στην ΣΕΑΠ.

5. Ακριβώς. Όσοι είναι επιτυχόντες για το ΚΕΑΠ μετά την ορκωμοσία στην ΣΕΑΠ πάνε στο ΚΕΑΠ για το ΣΒΕΚ. Κάποιες φορές δίνετε ένα μικρό χρονικό διάστημα πριν ξεκινήσει το Σχολείο, έτσι οι ΔΕΑ πάνε στις Μονάδες τους και περιμένουν να ξεκινήσει το ΣΒΕΚ.

6. Αν κάποιος κοπεί στο ΚΕΑΠ παραμένει ΔΕΑ (ΠΖ) και μετατίθεται σε Μονάδα Πεζικού.

7. Αν στο Κέντρο δηλώσεις ΥΕΑ θα γίνεις ΥΕΑ (ΥΓ). Αν δηλώσεις ΥΕΑ στο Κλιμάκιο Ειδικών Δυνάμεων και επιλεγείς θα γίνεις ΥΕΑ (ΠΖ). Πρόσεξε όμως γιατί υπάρχει περίπτωση να επιλεγείς από το Κλιμάκιο ως Στρατιώτης και όχι ως ΥΕΑ.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

Μήτσος

Δημοσίευση από Μήτσος »

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε. Και κάτι άλλο. Στα αλεξίπτωτα υπάρχει όριο μυωπίας; Εάν ναι, γνωρίζεις ποιο είναι αυτό;
Μήτσος

Δημοσίευση από Μήτσος »

Βασικά Φίλε το βρήκα από προηγούμενες αναρτήσεις. Το όριο είναι 2,5 συνολικά και από τα δύο μάτια. Δυστυχώς :)
ΔΕΑ Ειδικών Δυνάμεων

Ευχαριστώ πολύ για την παραπάνω απάντηση, βοήθησε.Έχω μία ακόμη απορία εάν σου σε καλέσουν στο υγειονομικό και εσύ θές να πας ΔΕΑ και Ειδικές Δυνάμεις, περνάς από τα κλιμάκια και μετά πας ΣΕΑΠ ως ΥΕΑ πεζικού και μετά είτε περνάς ΚΕΑΠ είτε μένεις πεζικό ή μπορείς μόνο ως ΥΕΑ υγειονομικού να πας για ΔΕΑ. Λογικά αν περάσεις και από τα δύο κλιμάκια στο ΣΕΑΠ δεν πας ως στρατιώτης πεζικού, όπως πάνε και όλοι που προέρχονται από το ΚΕΕΔ, σωστά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
ΔΕΑ Ειδικών Δυνάμεων

Αν πάω πεζικό και περάσει το κλιμάκιο για ΔΕΑ και αυτό για Ειδικές Δυνάμεις μπορώ να πάω μόνο σε αυτό για ΔΕΑ και να μπω στις Ειδικές Δυνάμεις μέσω της επιλογής που θα γίνει την έκτη εβδομάδα στο ΣΕΑΠ; Μιας που και αυτοί που έρχονται από το ΚΕΕΔ ως ΥΕΑ πεζικού πάνε... Σωστό σκεπτικό;
Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

ΔΕΑ Ειδικών Δυνάμεων έγραψε:Ευχαριστώ πολύ για την παραπάνω απάντηση, βοήθησε.Έχω μία ακόμη απορία εάν σου σε καλέσουν στο υγειονομικό και εσύ θές να πας ΔΕΑ και Ειδικές Δυνάμεις, περνάς από τα κλιμάκια και μετά πας ΣΕΑΠ ως ΥΕΑ πεζικού και μετά είτε περνάς ΚΕΑΠ είτε μένεις πεζικό ή μπορείς μόνο ως ΥΕΑ υγειονομικού να πας για ΔΕΑ. Λογικά αν περάσεις και από τα δύο κλιμάκια στο ΣΕΑΠ δεν πας ως στρατιώτης πεζικού, όπως πάνε και όλοι που προέρχονται από το ΚΕΕΔ, σωστά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με μπέρδεψες λίγο φίλε μου Εικόνα

Αν επιλεγείς από το Κλιμάκιο Ειδικών Δυνάμεων για ΥΕΑ. Πηγαίνεις στην ΣΕΑΠ ως ΥΕΑ (ΠΖ). Δεν υπάρχουν ΥΕΑ (ΕΔ). Για να μπεις στο γκρουπάκι για το ΚΕΑΠ περνάς κάποιες αθλητικές εξετάσεις και μια συνέντευξη. Αν κακιά η ώρα αποτύχεις στις εξετάσεις δεν πας στο ΚΕΑΠ και συνεχίζεις μετά την ορκωμοσία στην Μονάδα σου ως ΔΕΑ (ΠΖ).

Αν κατάλαβα καλά δεν έχεις καταλάβει ακριβώς τι είναι ΥΕΑ και ΔΕΑ. Σε όλες τις Σχολές Έφεδρων Αξιωματικών του ΣΞ λέγεσαι Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός (ΥΕΑ) και όταν ορκιστείς γίνεσαι Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός (ΔΕΑ). Και συνήθως τον τελευταίο μήνα της θητείας σου ή και λίγο αργότερα παίρνεις το αστέρι και γίνεσαι Έφεδρος Ανθυπολοχαγός.

ΔΕΑ Ειδικών Δυνάμεων

Αρχικά σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και τις απαντήσεις σου.Δηλαδή για να καταλάβω, μόλις περάσει το κλιμάκιο για Ειδικές Δυνάμεις, τότε δηλώνεις για ΥΕΑ σε αυτούς και σε δοκιμάζουν και σε δοκιμασίες για ΥΕΑ εκτός αυτών για Ειδικές Δυνάμεις που σε δοκιμάζουν έτσι κι αλλιώς; Ή το έχω καταλάβει λάθος. ΕικόναΕικόναΕικόνα.

Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

ΔΕΑ Ειδικών Δυνάμεων έγραψε:Αρχικά σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και τις απαντήσεις σου.Δηλαδή για να καταλάβω, μόλις περάσει το κλιμάκιο για Ειδικές Δυνάμεις, τότε δηλώνεις για ΥΕΑ σε αυτούς και σε δοκιμάζουν και σε δοκιμασίες για ΥΕΑ εκτός αυτών για Ειδικές Δυνάμεις που σε δοκιμάζουν έτσι κι αλλιώς; Ή το έχω καταλάβει λάθος.ΕικόναΕικόναΕικόνα.

Καλή ερώτηση. Σ' αυτό δεν ξέρω να σου απαντήσω αλλά φαντάζομαι όταν δηλώσεις στο Κλιμάκιο Ειδικών Δυνάμεων ΥΕΑ περνάς μόνο τα αθλήματα για ΥΕΑ. Όμως και πάλι αυτό δεν το ξέρω με σιγουριά.

ΔΕΑ Ειδικών Δυνάμεων

Πόσο γυμνασμένος θεωρείς πως πρέπει να είσαι για να περάσεις από ΣΕΑΠ και να σε στείλουν ΚΕΑΠ για να περάσεις ΣΒΕΚ. Ξέρω πως μπορώ να δω τα όρια στα αθλήματα αλλά αυτά είναι τα κατώτερα. Εγώ ρωτάω γενικά λοιπόν:1) Πόσα χιλιόμετρα πρέπει να βγάζεις την ημέρα σε ρυθμούς τζόκινγκ;

2) Πόσες κάμψεις την ημέρα;

3) Πόσους κοιλιακούς την ημέρα;

4) Πόσες έλξεις;

Γενικά, έχεις κανένα καλό προγραμματάκι για να αρχίσω να προετοιμάζομαι;

Το email μου είναι το εξής:panathinaikosathens9@gmail.com

Εκεί θα σου στείλω και το Facebook να τα λέμε και από εκεί άμα θες Εικόνα.

Πάντως ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου το εκτιμώ.

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες