ΣΥΔ - Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Ερε φιλε θα το κυνηγησουμε... ! Ειναι η καλυτερη επιλογη απ'ολες με ζητουμενα αυτα του ψαχνομαι παντα

Anonymous

Αρε συδ και παλι συδ... ! Τρελααααααααααα... ! Η καλυτερη επιλογη ποτε δεν θα το μετανιωσετε... !

Anonymous

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Ο roverr εχει αδικο παιδια. Καταρχας ξεκινησε με την φραση πως η συδ ειναι η χειροτερη σχολη της ελλαδας. Φιλε σταματα να παραπληροφορεις τον κοσμακη γιατι εχεις εξαγριωσει πολλους μα κι εμενα. Δεν ξερεις πως ειναι τα πραγματα γι αυτο αστο. Εχεις ηδη πει πολλες ανακριβειες. Μιλα μονο γι το ναυτικο που ξερεις καλα και ζησε εκει που σου αξιζει. Προσωπικα οσα λεφτα κι αν περνει το καθε ναυτικο ποτε δεν τα ζηλεψα οσα κι αν ειναι τα εκτος εδρας. Σας λυπαμαι και θαυμαζω υταυτοχρονα. Ηρεμησε και σκεψου πως ο mrg που ειναι αμυνης Εχει δικιο. Ολοι το λεμε. Εσυ τραγουδα οσο θες μα μην παραπληροφορεις. Σε παρακαλω πολυ
Anonymous

Η ΣΥΔ απο ακαδημαικης αποψης ειναι τιποτα, οταν με 19000 μορια μπορεις να μπεις στο πολυτεχνειο η στην ιατρικη και να γινεις επιστημονας και να προσφερεις εχοντας τουλαχιστον 10 ακαδημαικα εξαμηνα εκπαιδευση. Η ΣΥΔ ειναι απλα για αποκατασταση και ς αυτο τον τομεα ειναι η καλυτερη σχολη στην Ελλαδα. Αλλα σε 4 εξαμηνα με αυπνιες σκοπιες παρελασεις κτλ ουτε τα βασικα δε μαθαινεις... Στις στρατιωτικες σχολες γινεται οτι θελει ο διοικητης και οι λοιποι αξιωματικοι, δεν εχουν πρυτανεια, τα προγραμματα σπουδων ειναι αναχρονιστικα και αυθεραιτα και δεν ανταποκρινονται στο συγχρονο περιβαλλον ενος συγχρονου στρατου. Οι σχολες ειναι παραγωγικες και δεν εχουν καμια σχεση με πανεπιστημιο. Εχω τελειωσει στρατιωτικη σχολη και ο πατερας μου διδασκε στη ΣΥΔ σαν αξιωματικος διοικητικος... Ουτε Τα ξερω ολα για τη σχολη φυσικα και οσα ειπε ο MGEN για το ναυτικο Το 80 τοις εκατο ειναι αληθεια. Απλα τη γνωμη μου λεω και θα τη λεω , νομιζω πως ειναι δημοκρατικο το φορουμ. Και τελος ξαναλεω οτι αν νομιζετε πως θα λουφαρετε στη ΣΥΔ κανετε λαθος, μπορει οι περισσοτερες ειδικοτητες να ειναι γραφειου αλλα οι αμυνης ειναι οι πρωτοι που θα υπερασπιστουν τη χωρα σε περιπτωση αεροπορικης εισβολης με συστηματα ΑΑ μικρης και μεγαλης ακτινας και ειναι οι πρωτοι που θα ριξουν στον εχθρο και οι πρωτοι που θα φανε τα κατευθυνομενα βληματα και τις βομβες του εχθρου.

dreik
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από dreik »

"Η ΣΥΔ ειναι απλα για αποκατασταση και ς αυτο τον τομεα ειναι η καλυτερη σχολη στην Ελλαδα. " Ξαναδινω για ΣΥΔ αυτη την φορα και ο κυριοτερος λογος ειναι η παραπανω προταση σου. Αλλα τι εννοεις με την παρακατω φραση... "Στις στρατιωτικες σχολες γινεται οτι θελει ο διοικητης και οι λοιποι αξιωματικοι, δεν εχουν πρυτανεια, τα προγραμματα σπουδων ειναι αναχρονιστικα και αυθεραιτα και δεν ανταποκρινονται στο συγχρονο περιβαλλον ενος συγχρονου στρατου. Οι σχολες ειναι παραγωγικες και δεν εχουν καμια σχεση με πανεπιστημιο"[U][/U][U][/U]
Anonymous

Εννοω πως γινονται αυθαιρεσιες, ο νοων νοητω... Οσοι θελουν να δωσουν για ΣΥΔ να δωσουν, αξιζει, θα περασουν ζορι στη σχολη αλλα μετα θα ζησουν μια αξιοπρεπη ζωη, μη το σκεφτεστε καν, ειναι πολυ πιο ανθρωπινα και πιο καλα απ το δημοσιο και ιδιωτικο τομεα και σιγουρα καλυτερα απο το στρατο ξηρας, εγω δεν αποθαρρυνω κανεναν.
mrg2
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από mrg2 »

Χαιρομαι που με δικαιωνεις Κυρο και σε ευχαριστω. Οπως βλεπεις οτι ουσιωδες ηταν να πω το ειπα κ δεν ασχολουμαι αλλο. Αλλα ο γεματος επαρση roverr μιλαει για τα ορθογραφικα λαθη καποιου φιλου παραπανω. Ας κοιταξει πρωτα τα δικα του. Η Λημνος γραφεται με κεφαλαιο κ με η οχι με λ μικρο κ ι. Αυθαίρετα κ οχι αυθέραιτα. Αυτά τα λίγα.
Anonymous

mrg εγω τα παραδεχομαι τα λαθη μου που ειναι αλλωστε λογω κεκτημενης ταχυτητας, σταματα να με λοιδωρεις και βοηθα λιγο τους ενδιαφερομενους.
dreik
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από dreik »

Μηπως γνωριζετε με βαση ποια κριτηρια διαλεγει ο καθε φοιτητης την ειδικοτητα που θελει να ακολουθησει, μεσα στη σχολη; Με σειρα νομιζω διαλεγουν. Αλλα το κριτηριο ειναι ο βαθμος των πανελληνιων.
Anonymous

MRG ο ROVER, ειδικά στην αρχή των λόγων του ήταν ιδιαιτερα επιθετικός εναντίον της σχολης συδ. Στη συνέχεια και απο αυτα που λεει βλέπω καταλαβε πως ηταν φαουλ. Διάβασε τι ελεγε τον ιουλιο και τι ελεγε προχθές. Καμια σχεση. Τελοσπάντων εγώ εχω να πω στα παιδιά που ενδιαφέρονται πως η συδ ειναι ένα μεγαλο λαχειο που βεβαια δεν τυχαίνει στον καθένα μα τα παιδια μπαινουν με την αξία τους και γι αυτό ανταμείβονται. Ειδικά οπως πανε τα πραγματα στην ελλάδα οι απόφοιτοι γενικα των σχολων αυτων ειναι τυχεροι γιατι απο τα 19 τους εχουν μονιμη μετριου μα σιγουρου εισοδήματος δουλεια. Ειδικά για τη συδ έχω να πω πως έχεις το κεφάλι σου ησυχο λίγες σκοτούρες Και καλο κλίμα ωστε να αφοσιωθει στην προσωπική σου ζωή και στο μελλον και στην οικογενεια που θα κανεις. Ασε που εχω γνωρισει 5-6 ατομα απο συδ και ειναι ολα παιδια διαμαντια. Αυτή η σχολη ειναι λαχειο ακουστε με παιδια.
Anonymous

mrg o roverr ama δεις στην αρχη των λογων του ηταν πολυ επιθετικος εναντιον της συδ ενω στη συνεχεια καταλαβε πως ηταν φαουλ και πως αυτα που ελεγε δεν παιζουν ουτε κατα διανοια και γι αυτο αλλαξε γραμμη. διαβασε τι ελεγε φιλε τον ιουλιο και τι ελεγε χθες. οσον αφορα τη συδ και οσους περναν εκει εγω ξερω πως ειναι ενα λαχειο που το κερδιζεις με την αξια σου σαφως. μα ειναι λαχειο. γιατι στα 19 του χρονια καποιος εχει σιγουρη εστω και μετριου εισοδηματος δουλεια. κι αυτο για την σημερινη Ελλάδα ειναι απιστευτο κατορθωμα. επιπλεον στο αντκειμενο της δουλεια σου εχεις λιγες σκοτουρες και κατα συνεπεια μπορεις να αφιερωσεις πολυ χρονο σε σενα και στην οικογενεια σου. τωρα τι αλλο να ζητησεις δεν ξερω. εχω γνωρισει καμια δεκαρια ατομα απο συδ και ολα ηταν διαμαντια. παιδια ακουστε με. ολοι συδ αν ειναι να πατε ενοπλες δυναμεις. αν θελετε κατι διαφορετικο δεν εχω γνωμη να εκφρασω. ευχαριστω

dreik
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από dreik »

Κυρο αν μπορεις η οποιος αλλος απαντα λιγο στην ερωτηση μ
Anonymous

dreik κι αυτα που γραφω ειναι βασικα. Οσον αφορα την απορια σου η επιλογη γινεται εντελως τυχαια. Οι μαθητες χωριζονται σε ομαδες των 10 ατομων και τραβανε κληρο απο ενα σακουλι με αριθμους απο το 1 εως το 10. Αν σου τυχει το νουμερο 1 διαλεγεις πρωτος, το 2 δευτερος κ. Ο. Κ. Αλλα δε διαλεγεις οτι θες. Εννοω πως σε καθε 10αδα αντιστοιχουν πχ 4 αμυνης 2 μετεωρολογοι 1 ταμιακος αναλογα με τις αναγκες. Αρα εντελως τυχαια. Μονο οι πρωτοι 5 που εγραψαν καλυτερα στις πανελληνιες επιλεγουν οτι θελουν. Καπακι μετα το περας της διαδικασιας ανταλασσεις αυτο που σου ετυχε αν δεν σου αρεσει με καποιον αλλον που αν και εφοσον θελει και υπαρχει. Ελπιζω να σε καλυψα φιλε. Τι σε καλυψα δηλαδη μονο αναπαρασταση δεν σου εκανα

dreik
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από dreik »

Ευχαριστω ρε λοσφι με διαφωτισες πληρως μπορω να πω... Εσυ απο συδ εισαι;
dreik
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ