ΣΕΑΠ - Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού
Ημουν στην σεαπ πριν 2 χρονια εχει απο γυμναστικη δεν ειχε τπτ μεχρι να φυγουν οι β αδες ειναι τα ζορια απο πλευρας ψυχολογικης πιεσης. Μετα ειναι οι υπηρεσιες κ οι αγγαριες απο τους αξιωματικους. Δεν ειναι τοσο τραγικα οσο λενε. Αν ειναι αρκετα ατομα κ εχει εξοδους τοτε ειναι καλυτερα. Αν εχει λιγα ατομα οπως ηταν η σειρα μου τοτε ειναι λιγο δυσκολα απο πλευρας κουρασης. Εμεις ειχαμε σιγουρα στις 7 μερες 5
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 13
Καλησπέρα παιδια μια ερώτηση θέλω να κάνω. Η ΣΕΑΠ λειτουργεί και σαν μονάδα ή μόνο για ΥΕΑ; Δικαιούμαι μετάθεση πάνω στο εξάμηνο και σαν Ηρακλειωτης σκέφτομαι να τη δηλώσω. Τι λέτε;
Η ΣΕΑΠ δέχεται και έφεδρους. Μην ξεχνάμε ότι έχει και ΜΕ μέσα (Μονάδα επιστράτευσης) !
Αρα δέχεται Πεζικάριους ε; Ωραία... Γιατί είναι 2 λεπτά από το σπίτι μου!Άραγε τι κάνουν όσοι δεν είναι δόκιμοι; Περνάνε απαρατήρητοι ή κάνουν κανονικά υπηρεσίες κλπ;
Εχει μεσα 2 μοναδες, η ΜΕ και το ΤΕ ηρακλειου, αλλα υπαρχει και ο λοχος διοικησεως, οπου καλυπτουν τις σκοπιες οταν οι υεα κανουν εκπαιδευση, οπως επισης μαγειρια κτλ (ζωαρα τιποτα δεν κανουν).
Απλα διστάζει γιατι έχω ακούσει τα χειρότερα για το στρατόπεδο, απο κοριους μέχρι ατελείωτα χωσιματα. Διαβάστε κ αυτο http://diktiospartakos.blogspot.gr/2012/07/blog-post_30.html?m=1
Μ' αυτή όμως την κατάσταση αποτρέπονται και όσοι πραγματικά ήθελαν να καταταχθούν ως Υ. Ε. Α. Και να εξελιχθούν σε έφεδρους. Οι πολιτικοί και ιδιαίτερα οι υπουργοί αντί να εφαρμόσουν μια ενιαία σωστή στρατιωτική πολιτική, αδιαφορώντας για τα πάντα-ακόμη και τα αναγκαία-"αποτρέπουν" την ιδέα της στράτευσης ακόμα και ς' εκείνους που τους αρέσει ο στρατός

- antonisaek
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 1
Καλημερα αδερφια! Ηθελα να σας ρωτησω τα εξης: Το πρωτο διμηνο στην σεεαπ παιρνεις καθολου αδειες; Επισης οταν παρουσιαστω π. Χ ρεθυμνο... Μετα απο ποσο καιρο παω σεααπ αν με παρουν. Και τελος ακουσα κατι οτι σαβ/κυριακα Εισαι εξω... Ισχυει; Ευχαριστω προκαταβολικα!
Το σκ μπορεις να εισαι εξω, αλλα ρολο παιζει ποσα ατομα εχει δυναμη για τις υπηρεσιες, ιδικα στην σεαπ, σπανια βγαινεις εξω και σαββατο και κυριακη, συνηθως μια απο τις δυο.
Αν μπορει καποιος να μου πει πως ειναι η διαδικασια στη ΣΕΑΠ απο οταν πας μεχρι να φυγεις.επισης για την εβδομαδα των ασκησεων στον καταυλισμο στη χερσονησο τι περιπου γινεται εκει και ποσο διαρκει; Γινονται χειμωνα η καλοκαιρι;
Μπορεις να διαβασεις τα προηγουμε ποστ για να παρεις πληροφοριες. Η σχολη λειτουργει με προγραμμα εκπαιδευσης και γενικα αλλαζει σε μερικα σημεια 
Τα σκηνακια διαρκουν απο μια εβδομαδα εως 10 μερες, αναλογα, στο τετραμηνο πας μια φορα, αλλα μπορει να πας και αλλη καμια 4-5 μερες στην ειδικοτητα μετα, αναλογα ξαναλεω το προγραμμα.

Τα σκηνακια διαρκουν απο μια εβδομαδα εως 10 μερες, αναλογα, στο τετραμηνο πας μια φορα, αλλα μπορει να πας και αλλη καμια 4-5 μερες στην ειδικοτητα μετα, αναλογα ξαναλεω το προγραμμα.
Εκεί στα σκηνάκια τι περιλαμβάνει η διαδικασία;
Σκοπετα κανονικα, πυρ και κινηση, αμυνα, επιθεση, οτι εχεις μαθει τους προιγουμενους μηνες στην σχολη το κανεις στο βουνο τωρα...
Μια σκοπια εχει (2 ατομα) πανω στο δρομο ειναι και μετα λογικα ειναι μεχρι το λοφο πανω ο χωρος των ασκησεων. Ξερω το μερος γιατι περναω συχνα.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες