ΕΤΑ - Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών
Υπηρετησα 26 μηνες εκανα 65 αλματα ημερας-νυχτας τα πιο πολλα πολεμικα σε διαφορες ζωνες. Στην πολιτικη μου ζωη λατρευω την απογειωση ενος αεροπλανου αλλα μισω την προσγειωση, ετσι ειναι αμα συνηθισεις να πεφτεις. Παντως τα πραγματα τωρα ειναι μαλλον πιο σωστα. Τετοια εκπαιδευση για να πιασει τοπο θελει μονιμοτητα. Απο την αλλη οταν κατι σαν το ετα γινει επαγγελμα χανει. Αν μπορουσα εγω να κανω διαλογη για ετα θα διαλεγα κατι σαν 180 υψος.80 κιλα, ανυπαντρους φυσικα και χωρις παιδια. Με μεγιστο οριο τα 35 χρονια. Να πατε ειδικες δυναμεις μονον αν αυτο ειναι ονειρο ζωης για εσας. Αλλιως ουτε να περασει απο το μυαλο σας.
Πολλά αλμάτα είναι η αλήθεια, εκπαίδευση όχι *****! Μακάρι να με πάρουν αλεξίπτωτα είναι όντως όνειρο ζωής, όχι για τα μόρια, για την πάρτη μου και μόνο, αν και δεν έχω βύσμα που από ότι κατάλαβα χρειάζεται (και να είχα δεν θα το χρησιμοποιούσα λόγω δικών μου αρχών). Υπηρετήσατε ως ΔΕΑ φανταζομαι... Εχετε κάνει άλλα άλματα μετά τον στρατό;
Οχι δεα φιλε απλος φανταρος. Πηγα μεσολογγι γιατι δεν ειχα περασει περιοδευον. Εκει μετα την ορκομωσια ερχεται απο ενας ταγματαρχης απο καθε σωμα, λοκ, στρατονομια, τσολιαδες, και διαλεγουν. Οταν λοιπον ειπε ποιοι θενε να πανε λοκ πεταχτηκα μπροστα. Με ρωτησε το ασμ μου και οταν ακουσε 100 και καταλαβε οτι ειμαι απο αθηνα με εστειλε πισω και μου ειπε οτι για λοκ παιρνει μονον απο χωρια των τρικαλων, κρητης, τελος παντων σκληρα παιδια. Ξαναβγηκα μπροστα σε ολο το συνταγμα και φωναξα οτι αν δεν παω λοκ θα λιποτακτησω. Τοτε φωναξε τον ταλλα τον λοχαγο μου που του ειπε. Παρτε τον απο εδω να ησυχασουμε, λαδωνει αυτους που δεν θελουν να ριξουν χειρομβοβιδα στην εκπαιδευση και τις ριχνει αυτος. Και λεει ο μπαρμπας ο ταγματαρχης, φευγεις σημερα για πευκο κι αν κοπεις θα πλενεις τουαλετες μεχρι να απολυθεις. Τρια πραγματα θα θυμαμαι. Ενα οταν ηρθαν και μας πηραν 2 λοχιες απο τον σταθμο του τρενου για το πευκο.500 μετρα πηγαμε επειν με τους σακους στην πλατη. Δυο οταν πηγαμε για πρωτη φορα στο πευκο για φαι. Κανοντας σημειωτον μπροστα απο τα μαγειρια λεει ο αρχιλοχιασ. Η πρωτη μοναδα στα μονοζυγα. Αναρωτιεμαι εγω, πια μονοζυγα; Και τοτε σηκωνω το κεφακι μου και τα βλεπω εκει πανω. Κουφαθηκα. Και τριτο οταν κατεβηκαμε απο τα ρεο για να παμε σχολη αλεξιπτωτιστων. Μια ωρα 15 ατομα εχουν πεσει πανω μας και μας εχουν κανει κομματια. Οχι στο ξυλο αλλα με καταιγιστικο σω. Βε. Αλμα εκανα ενα μετα τον στρατο στην ολλανδια. Οι δουλειες βλεπεις.
26 μήνες φαντάρος; Ξέχασαν να σας απολύσουν η μου φαίνεται;
(απόπειρα χιούμορ, ελπίζω επιτυχημένη) Ποιά χρονολογία πήγατε; Αν έχετε άλλες φωτο ανεβάστε πάντως, εγώ προσωπικά δηλώνω εντυπωσιασμένος.

-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 28
ΠΥΡΠΙΛΙΔΗΣ80Α έγραψε:Υπηρετησα 26 μηνες εκανα 65 αλματα ημερας-νυχτας τα πιο πολλα πολεμικα σε διαφορες ζωνες. Στην πολιτικη μου ζωη λατρευω την απογειωση ενος αεροπλανου αλλα μισω την προσγειωση, ετσι ειναι αμα συνηθισεις να πεφτεις. Παντως τα πραγματα τωρα ειναι μαλλον πιο σωστα. Τετοια εκπαιδευση για να πιασει τοπο θελει μονιμοτητα. Απο την αλλη οταν κατι σαν το ετα γινει επαγγελμα χανει. Αν μπορουσα εγω να κανω διαλογη για ετα θα διαλεγα κατι σαν 180 υψος.80 κιλα, ανυπαντρους φυσικα και χωρις παιδια. Με μεγιστο οριο τα 35 χρονια. Να πατε ειδικες δυναμεις μονον αν αυτο ειναι ονειρο ζωης για εσας. Αλλιως ουτε να περασει απο το μυαλο σας.

Πολυ σωστος... Αν και γω θα ελεγα μαξ 180 υψος και μαξ 80 κιλα (χωρις παχαδια) με πολυ "***** το" στη θεληση και με κοντρολ στα νευρα, αρκετο απο το... Μπορα ειναι θα περασει (γιατι θα ερχοντε η μια μετα την αλλη)
Για σου ρε μακεδονα κομαντο απ τα παλια. Βεβαια μαξ 1.80 και βεβαια μαχ 80, αλλιως τα σχοινια δεν ανεβαινονται με τιποτα. Ημ0υν 1.78 και περιπου 75 κιλα ιδιαιτερα καλος σε σκοποβολη, αλλωστε ειχα την ειδικοτητα ελευθερος σκοπευτης, ιδιαιτερα καλος και ψυχραιμος πανω απ ολα στα εκρηκτικα, αφταστος στο νερο, αλλα μαπα στον ορεινο αγωνα, με το ζορι την εβγαζα περα στις αναριχησεις, παιδι της φωκιονος νεγρη βλεπεις. Προσπαθησα ομως πολυ να ερθω στα ισα. Μια φορα ετοιμαζουμε μια ''μπομπα'' και καλα για γεφυρα καμμια 10αρια μπλοκ σε3 μπετονια βενζινης ακαριαιο 10 μετρα, βαζω ηλεκτρικο πυροκροτητη θαλασσης και την ''αναβω'' ... Τιποτα. Ευθυνη τωρα δικη μου να παω να την μαζεψω. Ε ρε γλεντια. Καταλαβαινεις, τρεις φορες κατουρημα. Περιμενω την μιση ωρα ασφαλειας, και ξεκιναω. Ακομα θυμαμαι την ωρα που εβαζα αλλο πυροκροτητη, κανονικο αυτη την φορα τι σημαινει φοβος, ιδρωτας, μυρμιγκιασμα. Αλλα ολα καλα. Σε 4 δουλευαμε πιο πολυ προς το τελος της θητειας μου το 82.
- Snakeshit
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 10
Δηλαδή εγώ που'μαι 1,85 δεν μπορώ να πάω;
Και βεβαια μπορεις. λεμε ομως ποιος ειναι ο τελειος σωματοτυπος του κομμαντο. μετριος, αδυνατος, γρηγορος. και πααααααααααααανω απ ολα ψυχικο σθενος.
Κυριε πυρπιλιδη ευχαριστουμε για τις εμπειριες που μοιραζεστε μαζι μας... Αν ειναι δυνατον Θα ηθελα να μας πειτε οσο το δυνατον περισσοτερα για τα ετα! Αποστολες εκπαιδευση φωτογραφιες τα παντα! Εχω διαβασει ολες τιςπροηγουμενες σελιδες... Και μιας και ειναι ονειρο μου να παω εκει Θα ηθελα να ξερω τα παντα... Ιστοριες απο ετα και γενικοτερα απο στρατο και ΕΔ με κ@$%&Ουν αφανταστα... Ευχαριστω!
Καλυτερα να σας απαντησει καποιος που ειδη υπηρετει, η να ψαξετε σε αυτο το σαιτ. Αυτα που βλεπετε ειναι πριν 30 χρονια. Τοτε ηταν εφεδροι τωρα ειναι μονιμοι. Τοτε ηταν τσαμπα, τωρα πληρωνονται πλουσια. Το λεω αυτο για να καταλαβετε οτι μαλλον δεν εξαρταται μονον απο εσας και τις επιδοσεις σας. Τοτε παιρναμε μισθο 33ευρω τον μηνα, τωρα παιρνουν ολα μαζι καπου 2.500 το μηνα. Ειμαι ακαταλληλος για τετοιες απαντησεις. Το μονο που θελω ειναι να αγαπησουν τα παιδια τις ειδικες δυναμεις. Ο γιος μου ας πουμε ειναι φοβερος παλληκαρος τεικβοντιστας δολοφονος. Ομως ουτε να ακουσει για λοκ, μπουκαλες, κυνηγια, υον κανω χρυσο, αλλα τιποτα. Ειδατε ειναι το φρονημα. Τι να μαθει στο μπουρδελοσχολειο που οι καθηγητες κυτανε πως θα την κανουν, και μες την ταξη ειναι οι μισοι ξενοι; Ποιος θα τον κανει να αγαπησει την σημαια; 

Οκ. Ειναι στο χαρακτηρα του ανθρωπου. Εμενα ο πατερας μου ουτε που θελει να ακουει για ΕΔ. Ειναι για τρελους μου λεει... Αλλα εγω θα παω οπως και να χει... Ας με πουνε τρελο! Το οτι στον γιο σας δεν αρεσει δεν σημαινει πως δεν αγαπαει την πατριδα... Απλα ετσι ειναι... Οσο για την κατασταση στα σχολεια εχετε δικιο. Μαθητης ειμαι και ξερω... Μαθηματα τα οποια θα επρεπε να γινονται δεν διδασκονται για να μην θιξουμε τους ξενουσ... Μαθηματα τα οποια σε κανουν περηφανο που εισαι ελληνας...
- Snakeshit
- Αντισυνταγματάρχης
Πάντως κι εγώ κι ο πατε΄ρας μου είμαστε τρελοί για τ'αλεξίπτωτα και πατριώτες φυσικά.
Κύριε Πυρπιλίδη πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν όλα αυτά που μας γράφετε.
Προκαλείτε ρίγος - συγκίνηση και θαυμασμό και στους συνυπηρετούντας μαζί σας εκείνη την περίοδο (όπως ο κύριος Μακεδόνας άν έχω καταλάβει καλά) αλλά και στα νεότερα παιδιά (Όπως ο Snakesh*t, εγώ κλπ) που θα ήθελαν πολύ να ακολουθήσουν τα χνάρια σας!
Απλά ένα μεγάλο ευχαριστώ απο όλους μας!
Προκαλείτε ρίγος - συγκίνηση και θαυμασμό και στους συνυπηρετούντας μαζί σας εκείνη την περίοδο (όπως ο κύριος Μακεδόνας άν έχω καταλάβει καλά) αλλά και στα νεότερα παιδιά (Όπως ο Snakesh*t, εγώ κλπ) που θα ήθελαν πολύ να ακολουθήσουν τα χνάρια σας!
Απλά ένα μεγάλο ευχαριστώ απο όλους μας!
- Nicolas_mk2
- Αντισυνταγματάρχης
- Επάγγελμα: Υπάλληλος Μ.Ι.Τ.
- Επικοινωνία:
ΠΥΡΠΙΛΙΔΗΣ 80Α έγραψε:
1) Ποτε τα ποδια ανοιχτα οπως λαθος κανουν οι αμερικανοι. Ενα ποδι μπροστα και ελαφρο σκυψιμο μπροστα. Ποτε καφαλι παντα θωρακα και γονατα.

Τη συγκεκριμένη μπάλκο την έχω ενθύμιο απο τον παππού μου...100 χρόνια να περάσουν, καινούργια θα μείνει... Δύο φορές την πήρα μαζί μου σε κατάδυση και ήταν άψογη, στις ασκήσεις πανικού που την δοκιμάσαμε ήταν πολύ φιλική, μπηκε-βγηκε στα 35 μέτρα χωρίς προβλήματα και άγχος! Ντιζάιν και *****...

Έτσι είχα μάθει όταν έκανα σκοποβολή με Crossman και αεροβολο ντουφέκι. Παράλληλα πόδια ποτέ γιατί στην ανάκρουση χάνεις την ισορροπία.
Στη φωτογραφία κρατάς τη λαβή και με τις 2 παλάμες; Ή με το ένα τη λαβή και το άλλο κάτω στη θέση του γεμιστήρα;
Στη φωτογραφία κρατάς τη λαβή και με τις 2 παλάμες; Ή με το ένα τη λαβή και το άλλο κάτω στη θέση του γεμιστήρα;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Σάβ Μαρ 20, 2010 6:03 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες