Ελεύθεροι σκοπευτές

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
πορομενος

Ελεύθεροι σκοπευτές

Δημοσίευση από πορομενος »

Καλησπερα... Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση... Ειμαι 17 και θελω να παω για Ε/Σ μπορει κανεις να μου πει που πρεπει να δηλωσω πανελινιες και μετα τι πρεπει να κανω; Ευχαριστω πολυ...

Συγνωμη για τυχον ορθογραφικα

Tokalopaidi
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Ελεύθεροι σκοπευτές

Δημοσίευση από Tokalopaidi »

Παιδιά, ξέρει κανείς τί παίζει απο Σ. Μ. Υ και μετά; Δηλαδή, τι πρέπει να γίνει μετά το τέλος της σχολής για να γίνει κάποιος Ε/Σ;
Έχω αποφασίσει απο μικρή ηλικία κιόλας πως θα γίνω μέλος του στρατού και το πιό ελκυστικό πράγμα είναι το να γίνω Ε/Σ Εικόνα ... Μπορεί να επιρεάστηκα κιόλας απο τον πατέρα μου που έχει αρκετά χρονάκια στον στρατό (εμθ).
Μπορώ να περάσω άνετα ΣΣΕ αλλά προτιμώ να πάω στην ΣΜΥ.
Λέτε είναι καλή επιλογή;Εικόνα
akarnanas

Ελεύθεροι σκοπευτές

Δημοσίευση από akarnanas »

Αν εχεις αχρωματοψια μπορεις να πας για ελευθερος σκοπευτης?
kalos123
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 1

Ελεύθεροι σκοπευτές

Δημοσίευση από kalos123 »

Πρεπει να πας πεζικο να περασεις τα αναλογα σχολεια εδ και αυτο ειναι ολο
Tokalopaidi
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Ελεύθεροι σκοπευτές

Δηλαδή ΣΜΥ=> ΟΠΛΑ=> ΠΕΖΙΚΟ=> Σχολή ελεύθερων σκοπευτών (νομίζω είναι στην ρεντίνα) ή προηγείται άλλη σχολή για να μπείς ειδικές δυνάμεις;
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 6
Επάγγελμα: Possessed Killing Machine

Ελεύθεροι σκοπευτές

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

Tokalopaidi έγραψε:Δηλαδή ΣΜΥ=> ΟΠΛΑ=> ΠΕΖΙΚΟ=> Σχολή ελεύθερων σκοπευτών (νομίζω είναι στην ρεντίνα) ή προηγείται άλλη σχολή για να μπείς ειδικές δυνάμεις;
ΣΒΕΚ ΣΒΕΑ ΚΕΑΠ ισως κανενα ΚΕΒΟΠ... πολλα παρα πολλα
Tokalopaidi
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Ελεύθεροι σκοπευτές

Όλες απο αυτές η κάποια απο αυτές; Δλδ για ε. ς πρέπει να πας αλεξίπτωτα, βαρύ οπλισμό, καταδρομείς, ανορθόδοξου πολέμου Πρώτα ή μετά απο κάποιο απο αυτά;
Giannhs1993
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Ελεύθεροι σκοπευτές

Δημοσίευση από Giannhs1993 »

Εδώ λέει για ελεύθερους σκοπευτές αρκετά ενδιαφέρον http://eskopeftis.blogspot.com/2009/02/blog-post_9083.html
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Ελεύθεροι σκοπευτές

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

Tokalopaidi έγραψε:Όλες απο αυτές η κάποια απο αυτές; Δλδ για ε. ς πρέπει να πας αλεξίπτωτα, βαρύ οπλισμό, καταδρομείς, ανορθόδοξου πολέμου Πρώτα ή μετά απο κάποιο απο αυτά;
Εγραψες ΣΜΥ! Οι μονιμοι δεν εχουν ειδικοτητα! Ενας ΕΠΟΠ η ΕΠΥ με ειδικοτητα Ελευθερου Σκοπευτη δεν εχει την ιδια θεση με εναν εκ ΣΜΥ που εχει περασει το ιδιο σχολειο. Οι εκ ΣΜΥ ειναι διοικητικοι, αναλαμβανουν κυριως θεσεις β. διμοιρητη, διμοιρητη, Αρχιλοχια... βοηθου Υπολογου στο οπλουργειο η στο γραφειο κινησεως... Εχουν αλλο ρολο και εν πολεμω και εν ειρηνη...
Tokalopaidi
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Ελεύθεροι σκοπευτές

Δηλαδή απο ΣΜΥ δεν βγαίνεις μάχιμος; Είσαι καθαρά διοικητικός; Εγώ πιο πολύ για αυτό ήθελα να αποφύγω την Ευελπίδων...
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Ελεύθεροι σκοπευτές

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

Tokalopaidi έγραψε:Δηλαδή απο ΣΜΥ δεν βγαίνεις μάχιμος; Είσαι καθαρά διοικητικός; Εγώ πιο πολύ για αυτό ήθελα να αποφύγω την Ευελπίδων...
Τι σημαινει για σενα μαχημος; για μενα σημαινει σημαδευω και πυροβολω ζωντανο στοχο με σκοπο την εξουδετερωση του. Μαχημος ειναι αυτος που εχει δει μαχη, που εχει ακουσει την σφαιρα να σφυριζει διπλα στα αυτια του κ βγηκε ζωντανος. Μαχημοι ειναι οσοι πανε σε αποστολες κ ειδαν τον διπλανο τους αιμοφηρτο η νεκρο και συνεχησαν γιατι ο πολεμος εχει απολυες. Μαχιμοι στην Ελλαδα δεν υπαρχουν. Ισως οι βατραχοι που πηγαν Σομαλια να τραβηξαν σκανδαλες...

Ασκησεις θα κανεις μεχρι του Αρχιλοχια... πριν γινεις Ανθυπας θα βαρεθεις. Θα κλειστεις σε ενα γραφειο κ θα περιμενεις να παει 3 για να πας σπιτι σου. Αν γινεις ΕΠΟΠ αυτο θα γινει οταν θα εισαι Επιλοχιας αν γινεις Ευελπιςοταν θα φτασεις Λοχαγος.10-12 χρονια μετα την πρωτη τοποθετηση. Αργα η γρηγορα θα κουραστεις και θα βαρεθεις...

PETER.D
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Ελεύθεροι σκοπευτές

Δημοσίευση από PETER.D »

Πως μπορεις να γινεις ελευθερος σκοπευτης μετα απο μια παραγωγικη σχολη (σσε) βασικα ειναι σαν σχολειο?
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 17
Επικοινωνία:

Ελεύθεροι σκοπευτές

Δημοσίευση από Nassos »

Διάβασε τα προηγούμενα μηνύματα. Έχει αναλυθεί λεπτομερώς το θέμα.Εικόνα
Anwnimus

Ελεύθεροι σκοπευτές

Δημοσίευση από Anwnimus »

Άμα θελω να μπω ςτο τμημα ελευθερων ςκοπευτων οταν ενηλικιωθω πως μπορω;
ΠΑΝΟΣ

Ελεύθεροι σκοπευτές

Δημοσίευση από ΠΑΝΟΣ »

Εγω το μονο που ξερω ειναι οτι πρεπει να πας στο εξωτερικο για αριστη εκπαιδευση! Μια μερα στο history channel εδειχνε την εκπαιδευση τους στο εξωτερικο. Καθε μερα κανενε ασκησεις και αν αποτυνχανες σε εκοβαν! Θυμαμε 2 ασκησεις:1) εβαζαν καθημερινα πραγματα μικρου-μεγαλου μεγεθους σε αποσταση 1χλμ (κρυμμενα) και εσυ με κυαλια επρεπε να τα βρεις!2) σε εβαζαν σε ενα χωραφι με χωρταρια τον καταληλο εξοπλισμο και επρεπε να φτασεις οσο πιο κοντα γινοταν σε στους αλλους ελευθερους σκοπευτες (εκπαιδευμενουσ) οπου ηταν πανω σε ενα τζιπ και κοιτουσαν με κυαλια παντου ωστε να τους εντοπισουν και οταν τους εβρισκα ελεγαν στους αξιωματικους οπου ηταν μεσα στο χωραφι την θεση τους και που (υποτιθετε) εφαγαν την σφαιρα!(δεν θυμαμε τιποτα αλλο γιατι δεν εκατσα να το δω ολο ειχα μια δουλεια και επρεπε να φυγω. Ουτε αλλες λεπτομεριες που ελεγαν δεν θυμαμε!)

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης