ΣΣΑΣ - Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων
Μπορεις κανονικα να εχεις εξω ιατρειο οποτε θελεις. Και μεταπτυχιακο στο εσωτερικο παιρνεις μονος σου και απλα το δηλωνεις για εξω εχει ορισμενες θεσεις και τις δηλωνεις μεσω του στρατου, απλα υπαρχουν καποιες εξτρα ειδικοτητες μεσω στρατου, αεροπορικη και καταδυτικη ιατρικη μεσα στη ΣΑΣ παιρνεις κανα 100 ευρο το μηνα μεχρι να ορκιστεις
Μπορεί κάποιος να μου περιγράψει την κατάσταση στο σσας οικονομικο; ευχαριστώ
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Καλησπερα σε ολους. Ειμαι αποφοιτος της ΣΣΑΣ στο τμημα οικονομικου και τωρα βρισκομαι στο στρατευμα σαν αξιωματικος. Τυχαια μπηκα στο φορουμ και ειδα οτι πολλα παιδια έχουν αποριες που θα μπορουσα να λυσω. Οι περισσοτερες βεβαια είναι παλαιοτερες οποτε δεν ξέρω αν ισχυουν ακομα. Οποτε ας απαντησω σε αυτη που βρηκα και ειναι προσφατη
και αν καποιος θέλει να ρωτησει κατι αλο και μπορω ευχαριστως να σας απαντησω.
Οι αποδοχες του μαθητη της ΣΣΑΣ ειναι συναρτηση του βασικου μισθου του Ανθυπολοχαγου (Το 15% αυτου). Αυτη τη στιγμη ειναι 135 ευρω. Αυτο ισχυει για όσο βρίσκεται κάποιος εντος ΣΣΑΣ. Δηλαδη 4 για οικ-στρατ- ψυχ 5 οδον-φαρμ-κτην και 6 για ιατρικο καθως ΚΑΙ για όσο καιρο θα είναι κάποιος επι πτυχιο μαθητης. Δηλαδή δεν έχει πάρει το πτυχιο στο πανεπιστημιο για να ορκιστει σαν ανθυπολοχαγος η το αντιστοιχο των 2 (ναυτικο αεροπορια). Οταν ορκιστει κάποιος σαν ανθυπολοχαγος οι αποδοχες του θα είναι γυρω στα 1150 (με σημερινα χρηματα) σε μη παραμεθωριες περιοχες και γυρω στα 1300 σε παραεθωριο/
και αν καποιος θέλει να ρωτησει κατι αλο και μπορω ευχαριστως να σας απαντησω.
Βασίλης έγραψε:Δον Κων έγραψε:Για καντε καμια ερωτηση τριτο ετος ιατρικο σσας ειμαι! Τοθ χρονου μερικους απο εσας ισως σας εχω σαν εκπαιδευτης!
Αγαπητέ φίλε,
Είμαι μαθητής Γ λυκείου με πολύ καλούς βαθμούς (20 παρά ένα στην Β Λυκείου) και θα ήθελα να περάσω στην ΣΣΑΣ επειδή μου αρέσει η Ιατρική και ο Στρατός (θεωρώ και τα δύο ύψιστα λειτουργήματα).
Επειδή όμως είμαστε πολλά παιδιά, οι γονείς μου δεν έχουν πολλές οικονομικές δυνατότητες και θα ήθελα να μην τους επιβαρύνω, θα ήθελα να σε ρωτήσω ποιές είναι οι οικονομικές ή/και άλλες απολαβές των φοιτητών της ΣΣΑΣ και ποιές όταν πλέον πάρουν το πτυχίο για να εκτιμήσω πως θα μπορώ να τα βγάλω πέρα.
Ευχαριστώ προκαταβολικά
Βασίλης
Οι αποδοχες του μαθητη της ΣΣΑΣ ειναι συναρτηση του βασικου μισθου του Ανθυπολοχαγου (Το 15% αυτου). Αυτη τη στιγμη ειναι 135 ευρω. Αυτο ισχυει για όσο βρίσκεται κάποιος εντος ΣΣΑΣ. Δηλαδη 4 για οικ-στρατ- ψυχ 5 οδον-φαρμ-κτην και 6 για ιατρικο καθως ΚΑΙ για όσο καιρο θα είναι κάποιος επι πτυχιο μαθητης. Δηλαδή δεν έχει πάρει το πτυχιο στο πανεπιστημιο για να ορκιστει σαν ανθυπολοχαγος η το αντιστοιχο των 2 (ναυτικο αεροπορια). Οταν ορκιστει κάποιος σαν ανθυπολοχαγος οι αποδοχες του θα είναι γυρω στα 1150 (με σημερινα χρηματα) σε μη παραμεθωριες περιοχες και γυρω στα 1300 σε παραεθωριο/
Φίλε MGM4 φετος περασα σσας οικονομικο και θα ηθελα αν μπορεις να μου περιγραψεις την κατασταση μεσα στην σχολη και να μου πεις οτι χρειαζεται ναξερω ευχαριστω
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Κοιταξε asd09 η ΣΣΑΣ σε σχεση με τις υπολοιπες στρατιωτικες σχολες έχει ένα τεραστιο πλεονεκτημα. Το πανεπιστημιο. Θα το καταλαβεις αυτό που σου λέω όταν τελειώσεις από τη βασική εκπαίδευση και βγαίνεις καθημερινά για να πας για μάθηματα. Ανοίγει το μυαλό σου δεν αποκτάς κολληματα.
Και πραγματικά εγώ δεν ξέρω αν θα μου άρεσε η ΣΣΕ που βγαίνουν μόνο τεταρτη απόγευμα και παρασκευη σαββατο κυριακη.
Λίγο δύσκολα είναι στην αρχή δηλαδή στη βασική αλλά μετά τα πραγματα είναι αρκετα χαλαρά. Στη διάρκεια της χρονιάς ελάχιστη στρατιωτική εκπαίδευση κυρίως θα ασχολείσαι με τα μαθήματα σου. Υπάρχουν υπηρεσίες π. Χ. Σκοπιές. Και το καλοκαίρι 21 μερούλες θερινή διαβίωση στο ποσείδι χαλκιδικης δίπλα στο camping των φοιτητωντου αριστοτελείου.
Και πραγματικά εγώ δεν ξέρω αν θα μου άρεσε η ΣΣΕ που βγαίνουν μόνο τεταρτη απόγευμα και παρασκευη σαββατο κυριακη.
Λίγο δύσκολα είναι στην αρχή δηλαδή στη βασική αλλά μετά τα πραγματα είναι αρκετα χαλαρά. Στη διάρκεια της χρονιάς ελάχιστη στρατιωτική εκπαίδευση κυρίως θα ασχολείσαι με τα μαθήματα σου. Υπάρχουν υπηρεσίες π. Χ. Σκοπιές. Και το καλοκαίρι 21 μερούλες θερινή διαβίωση στο ποσείδι χαλκιδικης δίπλα στο camping των φοιτητωντου αριστοτελείου.
Οσοι βρισκονται σε καποιο τμημα ΣΣΑΣ θα μπορουσαν να μου πουν για τις συνθηκες που επικρατουν;
Επειδη θελω πολυ να περασω ΣΣΑΣ ψυχολογια αλλα ολοι ως τωρα με αποθαρρυνουν χωρις να καταλαβω ακριβως τον λογο, θελω να μου πειτε εσεις που εχετε επιλεξει αντιστοιχο τμημα πως ειναι η κατασταση
ευχαριστω :)
Επειδη θελω πολυ να περασω ΣΣΑΣ ψυχολογια αλλα ολοι ως τωρα με αποθαρρυνουν χωρις να καταλαβω ακριβως τον λογο, θελω να μου πειτε εσεις που εχετε επιλεξει αντιστοιχο τμημα πως ειναι η κατασταση
ευχαριστω :)
-
- Επιλοχίας
- Posts in topic: 5
MGM4 έγραψε:Κοιταξε asd09 η ΣΣΑΣ σε σχεση με τις υπολοιπες στρατιωτικες σχολες έχει ένα τεραστιο πλεονεκτημα. Το πανεπιστημιο. Θα το καταλαβεις αυτό που σου λέω όταν τελειώσεις από τη βασική εκπαίδευση και βγαίνεις καθημερινά για να πας για μάθηματα. Ανοίγει το μυαλό σου δεν αποκτάς κολληματα.
Κατ΄ αρχάς για να επιλέξει κάποιος μια στρατιωτική σχολή πρέπει να εξετάσει πολλές παραμέτρους που βασίζονται σε υποκειμενικά και αντικειμενικά κριτήρια. Δηλαδή η επιλογή δεν εξαρτάται απλά αν τα μαθήματα στη ΣΣΑΣ γίνονται στο ΑΠΘ και η ΣΣΑΣ είναι πιο χαλαρή σε σχέση με ΣΣΕ, ΣΝΔ, ΣΙ.
Το πρώτο κριτήριο είναι το τι αρέσει σε κάποιον να κάνει στη ζωή του, δηλαδή που έχει κλίση, θέλει να γίνει γιατρός, μηχανικός, πιλότος κλπ. οπότε επιλέγει την αντίστοιχη σχολή.
Δεύτερο κριτήριο είναι πως βλέπει τη σταδιοδρομία του στις ΕΔ, δηλαδή θέλει να φθάσει στα ανώτατα αξιώματα των αρχηγών των επιτελείων, δηλαδή Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, οπότε επιλέγει ΣΣΕ (όπλα), ΣΝΔ (μαχίμων), ΣΙ (ικάρων).
Τρίτο κριτήριο είναι αν θέλει με την αποφοίτησή του από την στρατ. Σχολή να έχει και πανεπιστημιακό δίπλωμα, οπότε επιλέγει ΣΣΑΣ.
Τέταρτο κριτήριο είναι οι μεταθέσεις, οι μάχιμοι αξκοί έχουν περισσότερες μεταθέσεις από τους αξκούς των σωμάτων, άρα αυτό επηρεάζει πλέον αυτούς που έχουν οικογένεια.
Πέμπτο κριτήριο είναι η επικινδυνότητα των αποστολών, ο πιλότος, ο αλεξ/τής ή ο βατραχάνθρωπος κινδυνεύει περισσότερο από έναν οικονομικό ή ψυχολόγο αξκό, γι' αυτό παίρνουν και το σχετικό επίδομα, αλλά και η υπηρεσία τους μετράει στο διπλάσιο για τη σύνταξη.
Τέλος, υπάρχουν κι άλλα κριτήρια που δεν θα ήθελα να επεκταθώ, πάντως Αν κάποιος θέλει να σταδιοδρομήσει στις ΕΔ σαν 100% αξκός, τότε πρέπει να επιλέξει τον δύσκολο αλλά και τιμητικό δρόμο, ΣΣΕ (όπλα), ΣΝΔ (μαχίμων), ΣΙ (ικάρων).
Θα συμφωνησω αλλα...
Μηχανικοι καθαροι με πτυχιο πολυτεχνειου ειναι μονο αυτοι απο το στρατο ξηρας απο Τεχνικο σωμα κυριως απο υλικου πολεμου και εφοδιασμου απο σωματα της Ευελπιδων δηλαδη.
Οι μηχανικοι του ΠΝ και της ΠΑ για να παρουν επισημο χαρτι μηχανικου πρεπει να σπουδασουν 5 εξαμηνα στο πολυτεχνειο η στο εξωτερικο.
Παρ ολα αυτα χωρις να θελω να μπερδεψω τους υποψηφιους δε σημαινει οτι καποιος που τελειωσε οικονομικο ΣΣΑΣ μπορει να κανει ενα καλυτερο μαστερ απο ενα αποφοιτο της σχολης ικαρων που δεν ειναι πανεπιστημιο με την ευρυτερη εννοια ειναι ομως ανωτατη σχολη και εχει στειλει πολυ κοσμο ειδικα στο εξωτερικο σε πληθωρα μεταπτυχιακων απο engineering μεχρι law studies.
Μηχανικοι καθαροι με πτυχιο πολυτεχνειου ειναι μονο αυτοι απο το στρατο ξηρας απο Τεχνικο σωμα κυριως απο υλικου πολεμου και εφοδιασμου απο σωματα της Ευελπιδων δηλαδη.
Οι μηχανικοι του ΠΝ και της ΠΑ για να παρουν επισημο χαρτι μηχανικου πρεπει να σπουδασουν 5 εξαμηνα στο πολυτεχνειο η στο εξωτερικο.
Παρ ολα αυτα χωρις να θελω να μπερδεψω τους υποψηφιους δε σημαινει οτι καποιος που τελειωσε οικονομικο ΣΣΑΣ μπορει να κανει ενα καλυτερο μαστερ απο ενα αποφοιτο της σχολης ικαρων που δεν ειναι πανεπιστημιο με την ευρυτερη εννοια ειναι ομως ανωτατη σχολη και εχει στειλει πολυ κοσμο ειδικα στο εξωτερικο σε πληθωρα μεταπτυχιακων απο engineering μεχρι law studies.
-
- Επιλοχίας
- Posts in topic: 5
roverr24 έγραψε:Θα συμφωνησω αλλα...
Συμφωνώ ότι του στρατού οι αξκοί οι προερχόμενοι από την ΣΣΕ φοιτούν στο ΕΜΠ, άλλωστε το έχω αναλύσει σε άλλο θέμα.
/forum/forum_posts.asp?TID=1157&PN=10
Εδώ τόνισα ότι από την ΣΣΑΣ Οι απόφοιτοι έχουν στα χέρια τους ΚΑΙ ένα πανεπιστημιακό πτυχίο (ιατρικής, οδοντιατρικής, φαρμακευτικής, νομικής κλπ.) ανάλογα με το σώμα που επιλέξουν, ενώ τα πτυχία της ΣΣΕ, ΣΝΔ, ΣΙ, μπορεί να θεωρούνται ισότιμα των ΑΕΙ, αλλά δεν αναφέρονται σε καμιά επιστήμη που να μπορεί να σταδιοδρομήσει κάποιος αποστρατευόμενος. Επομένως, οι αξκοί απ' αυτές τις σχολές προκειμένου να αποκτήσουν κάποιο συγκεκριμένο πτυχίο ΑΕΙ επιδιώκουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ΑΕΙ ή να πάνε για μεταπτυχιακές σπουδές.
Επίσης θα ήθελα να προσθέσω τα εξής :
α. Εκτός αυτών που αναφέρεις ότι πάνε στο πολυτεχνείο από τα σώματα της ευελπίδων, πηγαίνουν επίσης και οι του Μηχανικού (όπλο) και του Γεωγραφικού.
β. Οι αξκοί από τη ΣΣΕ είναι οι μόνοι (σε σχέση με ΣΝΔ, ΣΙ), που τους δίδεται η ευκαιρία, μετά την κατάταξή τους στα όπλα, εφόσον θελήσουν για διαφόρους λόγους, να κάνουν μετάταξη στα σώματα Γεωγραφικού, Έρευνας-Πληροφορικής και Ελεγκτικού, κατόπιν εξετάσεων.
Καλησπέρα. Μπήκα φέτος πρωτοετής στην Ευελπίδων - Όπλα. Έμεινα 3 βδομάδες, αλλά αποφάσισα ό, τι η Σχολή δε μου ταίριαζε και πολύ τελικά. Θα ξαναδώσω Πανελλαδικές και σκέφτομαι να πάω ΣΣΑΣ, που ήθελα από την αρχή, αλλά δεν έπιασα τα μόρια. Γνώμες;
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 4
Καλημερα αδερφια... Ειμαι πρωτοετης στη ΣΣΑΣ (ιατρικο) και θα ηθελα να μαθω εαν μπορω να παω στις ειδικες δυναμεις αφου αποφοιτησω... Να παρω δηλαδη τον πρασινο μπερε
Ευχαριστω προκαταβολικα

Καλησπέρα. Συγχαρητήρια που μπήκες!
Τί γίνεται μέσα στη σχολή; Σκέφτομαι να έρθω του χρόνου. ΒΣΕ τελειώσατε; Ξες πότε γίνεται η ορκωμοσία των πρωτοετών; Απο πίεση, τρέξιμο κλπ, πώς είναι τα πράγματα; Όσο για την ερώτησή σου, αφού οι γιατροί διαμοιράζονται σε όλες τις μονάδες, πιστεύω ό, τι μπορείς να έχεις σχέση με καταδρομείς, αλλά δεν ξέρω αν μπορείς να γίνεις ένας (να πάρεις τον πράσινο μπερέ δηλαδή). Καταδρομείς γίνονται από πεζικό, δηλαδή από σχολή Όπλων νομίζω. Εσύ (και ελπίζω και εγώ του χρόνου, είσαι Υγειονομικό Υποστηρικτικό Σώμα. Όμως μπορεί να κάνω και λάθος. Μην απελπίζεσαι... 

-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 4
Τωρα εχει λιγο τρεξιμο... Αλλα ενταξει σε στρατιωτικη σχολη ειμαστε... Εγω προσωπικα γουσταρω εκει μεσα...
Όταν λες τρέξιμο τί εννοείς; Γιατί πχ στην Ευελπίδων, μετά το εγερτήριο στις 6:00, πρέπει στις 6:01 να είμαστε στο προαύλιο έτοιμοι για γυμναστική...
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες