Προκήρυξη ΕΠΟΠ στο Στρατό Ξηράς (2021)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 255

Δημοσίευση από D.Y.K »

Αθροιστικά πήγαινε το 2009. Τα πάντα πηγαίνουν αθροιστικά.

Mark26
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 635

Δημοσίευση από Mark26 »

Διασωστη δίκιο έχεις. Δικό μου λάθος. Βγήκε το φεκ απλά για τον αριθμό που θα πάρει κάθε σώμα. Απλά δεν νομίζω να ανέβει το όριο ηλικίας. Αυτό είχε φανεί άλλωστε και από τις προάλλες που είχαμε διαβάσει όλοι εδώ για τις δηλώσεις του υπουργου για οβα κλπ Προσωπικα δεν πιστεύω να αλλάξει κάτι.

Άβαταρ μέλους
Pyr
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 146

Δημοσίευση από Pyr »

George_Trls έγραψε:
Pyr έγραψε:
George_Trls έγραψε:Ρε παιδιά είναι απλο. Δεν γίνεται να ανέβει το όριο μονο για οβα. Η θα ανέβει για όλους ή για κανέναν. Δεν εχει σημασία επειδή είναι οβα να τους ανεβάσουν το οριο. Ηδη έχουν αρκετά μόρια τα παιδιά να ναι καλα, δεν χρειάζεται κ αύξηση ηλικίας.

Αερολογείς, πολύ φιλικά.

Αν το θέλουν γίνεται που το βασίζεις οτι δεν γίνεται;

εγώ το βασίζω σε άλλο Σώμα.

Οι περισσότεροι που μιλάνε εδω για αύξηση του ορίου, είναι επειδή είναι οβα. Απο την στιγμή που θέλουν να κατεβάσουν το μ. Ο. Ηλικίας, προφανώς δεν στέκει να ανεβάσουν το οριο. Και πόσο μάλλον μόνο στους οβα. Γιατί να το ανεβάσει εκει; Επειδή έχουν προϋπηρεσία; Αν είναι έτσι ας μπούνε μόνο οι οβα. Αν ανεβάσουν μονο για οβα, θα υπάρξουν αντιδράσεις απο τους υπόλοιπους και είναι φυσιολογικό. Τέλος, φιλικά πάντα, αν λεω κάτι επειδή δεν βολευει ορισμενους (και είναι γνώμη μου), δεν σημαίνει οτι αερολογω. Λεω τα γεγονότα ως έχουν σύμφωνα με αυτα που βλέπω και γνωρίζω

Μπές ΟΒΑ φτάσε 30-32, άσε να βγεί προκήρυξη ΕΠΟΠ να μπεί το κάθε φανταράκι που έχει το 1/100 απο τις γνώσεις σου στο αντικείμενο σου και μετά ξανα μπές στο φόρουμ να πείς τα ίδια φίλε μου.

Mark26
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από Mark26 »

Pyr φίλε μου είναι ο όπως στο δημόσιο με τις συμβάσεις. Ξέρεις ότι δεν είναι κάτι μόνιμο συν ότι έχει όριο ηλικίας. Το είπε άλλωστε και ο υπουργός τις προαλλες, ότι όσοι μπαίνουν ξέρουν και αποδέχονται ότι δεν είναι μόνιμοι. Το λάθος είναι να μην ψάχνεσαι και για άλλες εναλλακτικές. Αν εγώ πχ ειμαι στα όρια ηλικίας ή βασιζω όλη μου την ζωή μόνο στο στρατό, εγώ θα φταίω όχι κάνας άλλος.

Ναι μεν έχουν γνώσεις οι οβα, αλλά αφού έτσι είναι τα όρια ηλικίας τι να κάνουμε;

Και εγώ θα προτιμούσα να ανέβει το όριο, γιατί δεν έχω πολλά χρόνια μπροστά μου, αλλά το δέχομαι και εγώ και άλλοι πόσοι.

Άβαταρ μέλους
George_Trls
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 347

Δημοσίευση από George_Trls »

Pyr έγραψε:
George_Trls έγραψε:
Pyr έγραψε:
George_Trls έγραψε:Ρε παιδιά είναι απλο. Δεν γίνεται να ανέβει το όριο μονο για οβα. Η θα ανέβει για όλους ή για κανέναν. Δεν εχει σημασία επειδή είναι οβα να τους ανεβάσουν το οριο. Ηδη έχουν αρκετά μόρια τα παιδιά να ναι καλα, δεν χρειάζεται κ αύξηση ηλικίας.

Αερολογείς, πολύ φιλικά.

Οι περισσότεροι που μιλάνε εδω για αύξηση του ορίου, είναι επειδή είναι οβα. Απο την στιγμή που θέλουν να κατεβάσουν το μ. Ο. Ηλικίας, προφανώς δεν στέκει να ανεβάσουν το οριο. Και πόσο μάλλον μόνο στους οβα. Γιατί να το ανεβάσει εκει; Επειδή έχουν προϋπηρεσία; Αν είναι έτσι ας μπούνε μόνο οι οβα. Αν ανεβάσουν μονο για οβα, θα υπάρξουν αντιδράσεις απο τους υπόλοιπους και είναι φυσιολογικό. Τέλος, φιλικά πάντα, αν λεω κάτι επειδή δεν βολευει ορισμενους (και είναι γνώμη μου), δεν σημαίνει οτι αερολογω. Λεω τα γεγονότα ως έχουν σύμφωνα με αυτα που βλέπω και γνωρίζω

Μπές ΟΒΑ φτάσε 30-32, άσε να βγεί προκήρυξη ΕΠΟΠ να μπεί το κάθε φανταράκι που έχει το 1/100 απο τις γνώσεις σου στο αντικείμενο σου και μετά ξανα μπές στο φόρουμ να πείς τα ίδια φίλε μου.

Το καθε φανταρακι μπορει να γινει καλυτερο απο εναν οβα, πολυ απλα γιατι και ο οβα, φανταρακι ξεκινησε. Κανεις το λαθος να τους βαζεις ολους στο ιδιο τσουβαλι. Εξ αλλου οι ικανοτεροι οπως ακουγεται, θα ανταμειφθουν περισσοτερο απο τους υπολοιπους οβα. Τωρα το αν ο αλλος μπηκε στα 27 του π. Χ. Δεν του φταιει κανεις. Τα ορια της ηλικιας ειναι γνωστα απο ολες τις προκυρηξεις ενστολων.

Οπως και να χει, καταλαβαινω το σκεπτικο αυτο αλλα δεν το συμμεριζομαι, μου κανει αδικο για τους υπολοιπους που μπορει να το θελουν παραπανω απο εναν οβα που εχει γνωσεις.

Άβαταρ μέλους
Diasostis31
Στρατοπεδάρχης
Στρατοπεδάρχης
Posts in topic: 153

Δημοσίευση από Diasostis31 »

Αυτοι που θα την πληρώσουν τώρα είναι οι οβα ΕΔ του 2014, και του 2017 που καθοντουσαν ακούγανε λοχαγους και δοικες, ότι θα σας μονιμοποιησουν και μην φεύγετε. Και χάσανε τόσες προκηρύξεις, επειδή έπρεπε να παραιτηθούν πρώτα (ΕΦ, ΣΦ).

Μονο οι ΟΒΑ ΟΥΚ ήταν έξυπνοι, όλοι πέρασαν λιμενικο.

Άβαταρ μέλους
Pyr
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από Pyr »

George_Trls έγραψε:
Pyr έγραψε:
George_Trls έγραψε:
Pyr έγραψε:

Αερολογείς, πολύ φιλικά.

Το καθε φανταρακι μπορει να γινει καλυτερο απο εναν οβα, πολυ απλα γιατι και ο οβα, φανταρακι ξεκινησε. Κανεις το λαθος να τους βαζεις ολους στο ιδιο τσουβαλι. Εξ αλλου οι ικανοτεροι οπως ακουγεται, θα ανταμειφθουν περισσοτερο απο τους υπολοιπους οβα. Τωρα το αν ο αλλος μπηκε στα 27 του π. Χ. Δεν του φταιει κανεις. Τα ορια της ηλικιας ειναι γνωστα απο ολες τις προκυρηξεις ενστολων.

Οπως και να χει, καταλαβαινω το σκεπτικο αυτο αλλα δεν το συμμεριζομαι, μου κανει αδικο για τους υπολοιπους που μπορει να το θελουν παραπανω απο εναν οβα που εχει γνωσεις.

Φίλε μιλάς εκ του ασφαλούς και μιλάω αντικειμενικά.

Με δεδομένο οτι ένας απλός στρατιώτης το θέλει όσο κ ενας ΟΒΑ δε μπορείς να ακούω απο εσένα ότι το ήξερε και ότι καλά να πάθει ο ΟΒΑ διότι ο ΟΒΑ έμεινε ΟΒΑ για να κάνει καργιέρα ώς μόνιμος στρατιωτικός όπως σε κάθε δουλειά του δημοσίου ανταμείβονται οι συμβασιούχοι.

Και ναι λόγο προυπηρεσίας είδες κάπου εσύ να μην μετράει η προυπηρεσία στο δημόσιο; Εδώ μήπως δεν ειναι δημόσιο;

Να υπάρξουν αντιδράσεις απο τους υπόλοιπους; Ας έμπαιναν ΟΒΑ και οι υπόλοιποι ...

ΚΑΙ δεν μου απάντησες αν εσύ ήσουνα ΟΒΑ κ δεν είχες δικαίωμα για αίτηση για ΕΠΟΠ θα έλεγες καλά έπαθα στον εαυτό σου; Επίσης θα χαιρόσουνα να βλέπεις τον φαντάρο της σειράς σου που δεν έμεινε ΟΒΑ να είναι ΕΠΟΠ κ εσύ να χτυπάς κάρτα ανεργίας στον ΟΑΕΔ;

Περιμένω την απάντηση σου κ μην μιλάς εκ του ασφαλούς, θα πρέπει να τα βλέπεις σφαιρικά τα πράγματα.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Pyr την Κυρ Νοέμ 22, 2020 2:01 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Lefteris 2αμαλ
Αντιστράτηγος
Αντιστράτηγος
Posts in topic: 887

Δημοσίευση από Lefteris 2αμαλ »

Απο τη στιγμη που γνωριζει ενας ΟΒΑ, πρωτου κανει τα χαρτια του, οτι θα ειναι με συμβαση 3+3, τοτε δεν του φταιει κανενας παρα μονο ο εαυτος του. Υπαρχει ΟΒΑ φορουμ να τα πετε εκει, μη κανετε ***** αυτο το νημα.
Άβαταρ μέλους
Pyr
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από Pyr »

Lefteris 2αμαλ έγραψε:Απο τη στιγμη που γνωριζει ενας ΟΒΑ, πρωτου κανει τα χαρτια του, οτι θα ειναι με συμβαση 3+3, τοτε δεν του φταιει κανενας παρα μονο ο εαυτος του. Υπαρχει ΟΒΑ φορουμ να τα πετε εκει, μη κανετε ***** αυτο το νημα.

Δεν αφορά ΟΒΑ η κουβέντα μου, Αφορά την πρόσληψη ΟΒΑ ΩΣ ΕΠΟΠ επομένως η κουβέντα γίνεται για την ΕΠΟΜΕΝΗ προκήρυξη ΕΠΟΠ καθαρά.

Ναι γνωρίζει ο ΟΒΑ οτι θα ειναι για Χ χρόνια γράφει κάπου μέσα όμως οτι τον αποκλείει ηλικιακά; Για να το ξέρει; Το μόνο που γνωρίζει ειναι οτι θα έχει περισσότερα μόρια ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ όπως παντού στις επόμενες προκηρύξεις απο τον ίδιο του τον εργοδότη και όχι οτι θα τον αποκλείσει αυτό δε το γράφει κάπου φίλτατε, για να το ξέρει κ να μην πάει κάν.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Pyr την Κυρ Νοέμ 22, 2020 2:09 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Mark26
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από Mark26 »

Pyr ο George σου εξηγεί απλά ότι το όριο είναι συγκεκριμένο και ότι ας μην τσουβαλιαζουμε τους πάντες.

Εγώ είμαι 26, δεν πέρασα στρατό στις πανελλήνιες. Δεν θα έπρεπε όμως να κάνω και κάτι άλλο στην ζωή μου; Θα έπρεπε πχ να το κυνηγάω μόνο για οβα η να μην κάνω τίποτα και να περιμένω για εποπ;

Όσοι έχουν μπει οβα ξέρουν ότι δεν είναι μόνιμοι και ξέρουν ότι υπάρχει συγκεκριμένο ηλικιακό όριο. Το ότι αντιδρούν όλοι οι οβα για την ηλικία αν πχ είναι 28 και άνω. Δεν τους φταίει κάποιος, αλλά οι ίδιοι που δεν κοιτούσαν να έχουν και κάποια εναλλακτική στην ζωή τους. Ο υπουργός ήταν ξεκάθαρος για την ηλικία νομίζω.

Mark26
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από Mark26 »

Και αφού λέμε για δημόσιο κλπ.

Όταν πχ βγει προκηρυξη σοχ με σύμβαση 8μηνο στο δημόσιο, ξέρεις εξ αρχής ότι μετά δεν θα είσαι μόνιμος, δεν μπορείς δηλαδή να αντιδράς όταν τελειώσει το 8μηνο γιατί ήξερες ήδη ότι μέχρι τότε είναι η σύμβαση σου.

Έτσι και οι οβα, ξερουν ότι ναι μεν παίρνουν μόρια αλλά δεν είναι μόνιμοι, και ότι θα μπορούν για εποπ ως τα 28 τους.

Το ότι δεν μας αρέσει αυτό οκ, αλλά γνωρίζουμε εξ αρχής τα πράγματα.

Άβαταρ μέλους
George_Trls
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 347

Δημοσίευση από George_Trls »

Εγω δοξα τω θεω pyr μου, σαν Γιωργος, δεν στηριζομουν μονο στην προοπτικη του να μπω εποπ ή οβα. Αλλα ακομα και αυτο να περιμενα ολη μου την ζωη, θα δεχομουν τις συνεπειες γιατι ολα ηταν δικη μου επιλογη. Οπως ειπε κ ο φιλος Mark παραπανω, δικη σου επιλογη στο να κανεις μονο οβα στην ζωη σου. Οποτε αυτοματως παιρνεις ρισκο και δεν νομιζω να περιμενε κανεις να βγει προκυρηξη για εποπ οποτε δηθεν μπηκατε με αυτη την προοπτικη.Τα βλεπω τα πραγματα πολυ πιο σφαιρικα απο τους οβα, γιατι οι οβα θα υποστηριξουν αποκλειστικα τον θεσμο τους. Ακομα και 50 χρονων να πηγαινε το οριο ναι ναι θα λεγανε. Οποτε σφαιρικα πρεπει να το βλεπετε εσεις. Εγω αν δεν μπω εποπ, ξερω τι θα κανω στην ζωη μου μετα (εκτος απο το να προσπαθω παραλληλα για τις επομενες). Καλο θα ηταν να ειχαν ολοι ενα πλανο

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος George_Trls την Κυρ Νοέμ 22, 2020 2:13 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Pyr
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από Pyr »

Mark26 έγραψε:Και αφού λέμε για δημόσιο κλπ.

Όταν πχ βγει προκηρυξη σοχ με σύμβαση 8μηνο στο δημόσιο, ξέρεις εξ αρχής ότι μετά δεν θα είσαι μόνιμος, δεν μπορείς δηλαδή να αντιδράς όταν τελειώσει το 8μηνο γιατί ήξερες ήδη ότι μέχρι τότε είναι η σύμβαση σου.

Έτσι και οι οβα, ξερουν ότι ναι μεν παίρνουν μόρια αλλά δεν είναι μόνιμοι, και ότι θα μπορούν για εποπ ως τα 28 τους.

Το ότι δεν μας αρέσει αυτό οκ, αλλά γνωρίζουμε εξ αρχής τα πράγματα.

Εγώ ξέρω καλά τι μου λέει, απλά δε μπορώ να συμφωνήσω με αυτό γιατί στο δημόσιο που λές μπαίνουν με ΣΟΧ συμβάσεις δε τους αποκλείει ηλικιακά μετά μπορούν μέχρι τα 65 τους να χρησιμοποιήσουν την προϋπηρεσία τους.

Lefteris 2αμαλ
Αντιστράτηγος
Αντιστράτηγος
Posts in topic: 887

Δημοσίευση από Lefteris 2αμαλ »

Στην ηλικια εχεις δικιο, αλλα δεν αλλαξε τοσα χρονια αυτο οποτε δεν νομιζω να αλλαξει και ποτε και ο λογος, ισως, να ειναι το συνταξιοδοτικο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Lefteris 2αμαλ την Κυρ Νοέμ 22, 2020 2:20 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Pyr
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από Pyr »

George_Trls έγραψε:Εγω δοξα τω θεω pyr μου, σαν Γιωργος, δεν στηριζομουν μονο στην προοπτικη του να μπω εποπ ή οβα. Αλλα ακομα και αυτο να περιμενα ολη μου την ζωη, θα δεχομουν τις συνεπειες γιατι ολα ηταν δικη μου επιλογη. Οπως ειπε κ ο φιλος Mark παραπανω, δικη σου επιλογη στο να κανεις μονο οβα στην ζωη σου. Οποτε αυτοματως παιρνεις ρισκο και δεν νομιζω να περιμενε κανεις να βγει προκυρηξη για εποπ οποτε δηθεν μπηκατε με αυτη την προοπτικη.Τα βλεπω τα πραγματα πολυ πιο σφαιρικα απο τους οβα, γιατι οι οβα θα υποστηριξουν αποκλειστικα τον θεσμο τους. Ακομα και 50 χρονων να πηγαινε το οριο ναι ναι θα λεγανε. Οποτε σφαιρικα πρεπει να το βλεπετε εσεις. Εγω αν δεν μπω εποπ, ξερω τι θα κανω στην ζωη μου μετα (εκτος απο το να προσπαθω παραλληλα για τις επομενες). Καλο θα ηταν να ειχαν ολοι ενα πλανο

Όπως είπες δεν εισαι ΟΒΑ και ούτε ήσουνα, άρα αυτό που λές για τους ΟΒΑ οτι κοιτάνε την πάρτυ τους αυτομάτως το ίδιο κάνεις εσύ που δεν εισαι ΟΒΑ κοιτάς την πάρτυ σου.

Ε άρα που ειναι το κακό ο καθένας να κοιτάει την πάρτυ του; Πώς εισαι εσύ σωστός κ οι ΟΒΑ λάθος;

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες