ΔΥΚ - Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών
Μαγκες που ειναι το στρατοπεδο των ουκ;
-
- Α/ΓΕΑ
- Posts in topic: 2
TΟ αρχηγείο τους απο οσο ξέρω είναι στο σκαραμαγκα
Θα θελα να ρωτησω δυο πραγματα αν ειναι ευκολο. Αν θελει καποιος να υπηρετησει στα ουκ στην ελλαδα κατ αναγκην πρεπει να ειναι μονιμος; Η απλως στρατιωτης και δευτερο επειδη το εχω καιμο! Υπαρχει καποια ακαδημια, σχολη σαν Military training camp ιδιωτικη στην ελλαδα η εξωτερικο που σε εκπαιδευει παρομοια αλλα πιο χλαρα; Το προβλημα μου με αλλα λογια ειναι οτι δεν θελω να γινω μονιμος για ενα μεγαλο χρονικο διαστημα αν θελω να γινω ουκ και μου τυχει κατι αναγκαστικα υπηρετω. Δεν ειναι λογικα απτην αλλη ομως το θελω! Κατι σχετικο; Σας ευχαριστω
-
- Α/ΓΕΑ
Μονο μονιμα στελέχη του ΠΝ μπορουν. Ιδιωτικες σχολες εκπαίδευσης μισθοφορων υπάρχουν στο εξωτερικό
- Markos1996
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 1
Γνωριζει καποιος τι ειναι Ο. Ε. Ν; 

Ομάδες Εξουδετέρωσης Ναρκών.
Καλησπέρα και από εμένα παιδιά και συγχαρητήρια για το site.Λίγα λόγια για εμένα, τελειώνω τώρα τις υποχρεώσεις μου σαν φοιτητής και ελπίζω με τη σειρά μου να υπηρετήσω στα αλεξίπτωτα, στα 18 έδωσα για στρατιωτικές σχολές και απέτυχα στον βαθμό, μετά σπούδασα.
Συγγνώμη αν κούρασα με τον πρόλογο.
Στο θέμα μας τώρα, διάβασα ότι λόγω της άρσης του θεσμού των ΕΠΟΠ υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε συγκεκριμένες μονάδες όπως η ΜΥΚ.
Υπάρχει σκέψη να δηλώνουν εθελοντές για 12μηνο και να υπηρετούν. Εμένα μου φαίνεται πολύ περίεργο αλλά μοιάζει σαν λύση ανάγκης.
Καμιά ιδέα;
Συγγνώμη αν κούρασα με τον πρόλογο.
Στο θέμα μας τώρα, διάβασα ότι λόγω της άρσης του θεσμού των ΕΠΟΠ υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε συγκεκριμένες μονάδες όπως η ΜΥΚ.
Υπάρχει σκέψη να δηλώνουν εθελοντές για 12μηνο και να υπηρετούν. Εμένα μου φαίνεται πολύ περίεργο αλλά μοιάζει σαν λύση ανάγκης.
Καμιά ιδέα;
Δεν γίνεται να δηλώνουν 12μηνό. Πριν το 2004 ίσχυε 6μηνο Σχολείο Υ/Κ σύν υπόλοιπο θητείας 12 μήνες, δηλαδή 18 μήνες.
Πλέον παίρνουν μόνο ΟΒΑ (Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης), αλλά και πάλι λόγω απαιτητικότητας του Σχολείου της ΔΥΚ δεν περνάνε πολλά άτομα.
Προσωπικά μου φαίνεται πρακτικά δύσκολο να επαναφέρουν τον θεσμό της κληρωτής θητείας, έστω και με εθελοντική "επέκταση" στους 18 μήνες, γιατή η ΔΥΚ έχει γίνει πλήρως επαγγελματική. Ο θεσμός των ΟΒΑ είναι προς το παρόν η μόνη λύση, από τη στιγμή που "πάγωσε" ο θεσμός των ΕΠΟΠ.
Πλέον παίρνουν μόνο ΟΒΑ (Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης), αλλά και πάλι λόγω απαιτητικότητας του Σχολείου της ΔΥΚ δεν περνάνε πολλά άτομα.
Προσωπικά μου φαίνεται πρακτικά δύσκολο να επαναφέρουν τον θεσμό της κληρωτής θητείας, έστω και με εθελοντική "επέκταση" στους 18 μήνες, γιατή η ΔΥΚ έχει γίνει πλήρως επαγγελματική. Ο θεσμός των ΟΒΑ είναι προς το παρόν η μόνη λύση, από τη στιγμή που "πάγωσε" ο θεσμός των ΕΠΟΠ.
-
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Το σχολείο ειναι σίγουρα πολύ απαιτητικο καθως εχει ποσοστο επιτυχιας περιπου 16% στα μονιμα στελεχη. Ωστοσο το αντιστοιχο σχολειο του στρατου ξηρας ειναι 3μηνο για την ακριβεια 100μερες το οποιο εχει και αυτο πολυ αυξημενος απαιτησεις, αλλα απο την στιγμη που ειναι 3μηνο θα μπορουσαν να υπηρετησουν εφεδροι, οι ωστε να δοκιμασουν τις αντοχες τους. Υπαρχουν βεβαια προβληματα οπως οτι οι μαθητες πρεπει να ειναι ηδη αλεξιπτωτιστες καθως εκτελουν αλμα οχι σε ζωνη ρίψης αλλα σε θαλασσα (αλμα υψηλου κινδυνου) και οι σωματικες απαιτησεις ειναι υπεραυξημενες. Οπως προανεφερα οι εκπαιδευομενοι ειναι ηδη καταδρομεις δηλαδη εξικοιωμενοι στη μαχη και σε πολλα αλλα αντικειμενα.Απλα καλυτερα να βρεθει τροπος να υπηρετησουν ωστε και λιγοι εφεδροι παρα να υπαρχουν ελλειψεις, οι οποιες δεν καλυπτονται απο τους ΟΒΑ απο οσο γνωριζω απο αυτα που ακουγονται.
Τα παραπανω ειναι προσωπικη γνωμη.
Τα παραπανω ειναι προσωπικη γνωμη.
Άλλο το ΣΥΚ του ΠΝ και άλλο το Σχολείο Αυτοδυτών-Υ/Κ του Στρατού Ξηράς.
Στο Στρατό υϊοθέτησαν και προσάρμοσαν το Combat Diving School του Αμερικανικού Στρατού, άσχετα αν αργότερα τους στέλνουν ΗΠΑ για να περάσουν και το Σχολείο των US Navy SEALs (όπως και η ΔΥΚ).
Για τους Οπλίτες Αμφιβίους Καταδρομείς πράγματι το Σχολείο του Στρατού Ξηράς θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοκιμάσουν τις αντοχές τους, αν όχι για όλους, έστω για όσους περάσουν κάποια τεστ προεπιλογής.
Στο Στρατό υϊοθέτησαν και προσάρμοσαν το Combat Diving School του Αμερικανικού Στρατού, άσχετα αν αργότερα τους στέλνουν ΗΠΑ για να περάσουν και το Σχολείο των US Navy SEALs (όπως και η ΔΥΚ).
Για τους Οπλίτες Αμφιβίους Καταδρομείς πράγματι το Σχολείο του Στρατού Ξηράς θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοκιμάσουν τις αντοχές τους, αν όχι για όλους, έστω για όσους περάσουν κάποια τεστ προεπιλογής.
Να ρωτησω παιδια. περασα αλεξιπτωτα 3ος, βαριομουνα τις ελξεις, προτεινομενος για εκπαιδευτης σχαλ, δεν με ηθελε ενας υπολοχαγος για ενα σκηνικο χαβαλε που ειχε γινει, προτεινομενος για λυβ μετα απο τον λοχο οπου και πηγα... οταν φυγανε σειρες μου για τεστ βστραχανθρωπων δεν ηθελα δεν με τρελαινει η θαλασσα.Απορια, τοτε,1984-86 που πηγα μπορουσες να τελειωσεις και
Την διαβολοβδομαδα να παρεις πουλαδα ΧΩΡΙΣ να αρχισεις
καταδυσεις ποτε?
Την διαβολοβδομαδα να παρεις πουλαδα ΧΩΡΙΣ να αρχισεις
καταδυσεις ποτε?
Η σωστη ονομασια ειναι ΟΥΚ δυκ η μυκ?
Σήμερα λέγεται ΔΥΚ (Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών). Παλαιότερα λεγόταν ΜΥΚ (Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών), μέχρι το 2004. Όταν δημιουργήθηκαν ονομάζονταν ΟΥΚ (Ομάς Υποβρυχίων Καταστροφών), απευθείας μετάφραση του UDT του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ (Underwater Demolition Team).
-
- Στρατιώτης
Καλησπερα παιδια, Θελω να ρωτησω αν γινεται να παω στα ουκ. Ειμαι φοιτητης και θα ηθελα σε κανα 2 χρονια να μπω ουκ. Γινεται η μονο μονιμους παιρνουν; Γινεται να μπω σαν εφεδρος; Προφανως δεν θελω σαν μονιμος αλλα δεν με πειραζει πχ να κανω παραπανω μηνες απο το κανονικο να συμπληρωθει η εκπαιδευση πχ14 μηνες.
Όχι αδερφέ, δε μπορείς σαν έφεδρος να μπεις στα Ο. Υ. Κ. Και επίσης δε μπορείς σε καμία περίπτωση να κάνεις μεγαλύτερη σε διάρκεια θητεία από την προβλεπόμενη με το τρόπο που το θέτεις εσύ, δηλαδή εθελοντικά.
Πάλι με Φάνη Πετραλιά, πάλι δικια μας θα'ναι...
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες