Πεζοναύτες: Εκπαίδευση - Ασκήσεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
paris1810
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από paris1810 »

ALEX1990 έγραψε:
Nassos έγραψε:Όχι.
ποιοι περνανε διαβολοβδομαδα; Και τι ειναι η διαβολοβδομαδα; Υπαρχει σχετικο θεμα;
Διαβολοβδομαδα περνανε μονο οι ΟΥΚ, που ανηκουν στο Πολεμικο Ναυτικο, και οσα στελεχη του Στρατου Ξηρας περνανε εθελοντικα το σχολειο των ΟΥΚ (διαρκειας 6-8 μηνων νομιζω). Οι υπολοιπες Ειδ. Δυναμεις (του Στρατου Ξηρας) περνανε Π. Ε. Ν.3 βδομαδων (εαν εισαι κληρωτος), Σχολειο Καταδρομων (εαν εισαι μονιμος) και Σ. Π. Ε. Ε. Π. Ο. Π. Ε. Δ.(εαν εισαι ΕΠΟΠ), ωστε να εχουν το δικαιωμα/τιμη να φορανε το πρασινο μπερε. Τωρα το τι ειναι η διαβολοβδομαδα, καλυτερα ας απαντησει ενας ΟΥΚας που την εχει βγαλει κιολας. Απ'οτι ξερω, ειναι μια βδομαδα με ελαχιστο υπνο κ συνεχεις ''βατραχοδοκιμασιες'' σε ολο το 24ωρο...
NS

Δημοσίευση από NS »

Αν γίνεται να μας πει και κάποιος τι περιλαμβάνουν περίπου τα Π. Ε. Ν. Στους πεζοναύτες...
Άβαταρ μέλους
paris1810
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από paris1810 »

Αν γίνεται να μας πει και κάποιος τι περιλαμβάνουν περίπου τα Π. Ε. Ν. Στους πεζοναύτες... [/QUOTΑE] Απ ο, τι θυμαμαι: Αμφιβια εκπαιδευση (θαλασσίες, ΑΒΑΚ, αραχνη κτλ), γνωριμια με τα αρματαγωγα (οχι κανονικη αποβαση, αυτο γινεται στη μοναδα), νυχτερινες βολες, εκπαιδευση σε χειροβομβιδα, πυρ και κινηση, πορειες 15 χλμ (νυχτερινες και μη) ...
NS

Δημοσίευση από NS »

NS έγραψε: Αν γίνεται να μας πει και κάποιος τι περιλαμβάνουν περίπου τα Π. Ε. Ν. Στους πεζοναύτες... [/QUOTΑE] Απ ο, τι θυμαμαι: Αμφιβια εκπαιδευση (θαλασσίες, ΑΒΑΚ, αραχνη κτλ), γνωριμια με τα αρματαγωγα (οχι κανονικη αποβαση, αυτο γινεται στη μοναδα), νυχτερινες βολες, εκπαιδευση σε χειροβομβιδα, πυρ και κινηση, πορειες 15 χλμ (νυχτερινες και μη) ...

Σ'ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνηση.

Μια άλλη ερώτηση, έχω δισκοκοίλη στη μέση και έχω την εντύπωση ότι εφόσον το αναφέρω στην ιατρική επιτροπή είναι αδύνατο να βγω Ι1 και να μεταφερθώ στους πεζοναύτες. Πιστεύετε ότι θα κάνω μεγάλη ***** να το κρύψω και να πάω πάρ' αυτά.

ventouza29
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από ventouza29 »

paris1810 έγραψε:
NS έγραψε: Αν γίνεται να μας πει και κάποιος τι περιλαμβάνουν περίπου τα Π. Ε. Ν. Στους πεζοναύτες... [/QUOTΑE] Απ ο, τι θυμαμαι: Αμφιβια εκπαιδευση (θαλασσίες, ΑΒΑΚ, αραχνη κτλ), γνωριμια με τα αρματαγωγα (οχι κανονικη αποβαση, αυτο γινεται στη μοναδα), νυχτερινες βολες, εκπαιδευση σε χειροβομβιδα, πυρ και κινηση, πορειες 15 χλμ (νυχτερινες και μη) ...
Σ'ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνηση.

Μια άλλη ερώτηση, έχω δισκοκοίλη στη μέση και έχω την εντύπωση ότι εφόσον το αναφέρω στην ιατρική επιτροπή είναι αδύνατο να βγω Ι1 και να μεταφερθώ στους πεζοναύτες. Πιστεύετε ότι θα κάνω μεγάλη ***** να το κρύψω και να πάω πάρ' αυτά.

μπορει να εχεις μετα προβλημα στη πορεια 50 χλμ...
Dimitris

Δημοσίευση από Dimitris »

Παιδια εχω καταταγει υγειονομικο μιας και αποφοιτησα οδοντιατρος. μπορω να συνεχισω πεζοναυτης λμβανοντας μερος στην εκπαιδευση τους;
Triton
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: Ιστορία, Θάλασσα, Πολεμικές Τέχνες, Ορειβασία
Επάγγελμα: Επιχειρηματίας

Δημοσίευση από Triton »

Dimitris έγραψε:Παιδια εχω καταταγει υγειονομικο μιας και αποφοιτησα οδοντιατρος. Μπορω να συνεχισω πεζοναυτης λμβανοντας μερος στην εκπαιδευση τους;
Στις ημέρες μου υπήρχε ο 32 ΛΥΓ (Λόχος υγειονομικού) ο οποίος ήταν μέσα στο 32 ΤΥΠ (Τάγμα υποστήριξης Πεζοναυτών). Δεν ξέρω αν τώρα παίζει κάτι τέτοιο. Η εκπαίδευση δεν είναι ακριβώς η ίδια με των Πεζοναυτών (όχι η ίδια με των ταγμάτων) αλλά θα πάρεις μία γεύση.

/Τρίτων

Giorgos

Δημοσίευση από Giorgos »

Οι πρωτες μερες στο κεντρο πως ειναι; Για παραδειγμα σε χωνουν με τη μια να κανεις 40 καμψεις κλπ και να τρεχεις χιλιομετρα η ξεκινας με λιγα πχ 10-20 καμψεις και μετα σταδιακα αυξανονται; Και κατι αλλο πως γινετε να κοψουν καποιον; Για παραδειγμα αν κανει λιγοτερες καμψεις η δεν αντεξει ωρες τρεξιμο που ακουω η δν ισχυει; Ποια ειναι τα κριτηρια; Ευχαριστω προκαταβολικα.
NS

Δημοσίευση από NS »

Θα ήταν ενδιαφέρον να μας πει κάποιος περιληπτικά τις εμπειρίες του από τις πρώτες μέρες στους πεζοναύτες. Πέφτουν φωνές από την αρχή, ή όλα γίνονται απλώς αυστηρά προβλεπόμενα; Τι γίνεται με το θέμα της φυσικής κατάστασης όπως λέει και ο Giorgos παραπάνω;
Giorgos

Δημοσίευση από Giorgos »

Giorgos έγραψε:Ξερει κανεις;

Οι πρωτες μερες στο κεντρο πως ειναι; Για παραδειγμα σε χωνουν με τη μια να κανεις 40 καμψεις κλπ και να τρεχεις χιλιομετρα η ξεκινας με λιγα πχ 10-20 καμψεις και μετα σταδιακα αυξανονται; Και κατι αλλο πως γινετε να κοψουν καποιον; Για παραδειγμα αν κανει λιγοτερες καμψεις η δεν αντεξει ωρες τρεξιμο που ακουω η δν ισχυει; Ποια ειναι τα κριτηρια; Ευχαριστω προκαταβολικα.

kostas

Δημοσίευση από kostas »

Λοιπον μαγκες ακουστε πως εχουν τα πραγματα στους πεζοναυτες μεχρι την ημερα της ορκωμοσιας. Πολλες φωνες απο τους εκπαιδευτες, δικαιολογημενα βεβαια αφου προσπαθουν να σε βαλουν στο κλιμα, πολυ ορθοστασια, πολυ παρελαση και γενικα τεντα η κατασταση, αναλογως βεβαια και σε τι λοχο θα πεσεις, με τι εκπαιδευτες και τι ανθυπολοχαγους. Τα κινιτα με καμερα και τους υπνοσακους δεν αφηνουν μεχρι να παλιωσεις και γενικως πρεπει να εισαι προβλεπε ολη την ωρα για να περασεις καλα. Κατα τα αλλα θαρσειν χρη!
Πεζοναυτης !

Δημοσίευση από Πεζοναυτης ! »

Είμαι Πεζοναύτης της 307 σειράς. Μπήκα τον Μάιο του 2009 άρα είμαι 09 Β' ΕΣΣΟ.18 Μαρτίου απολύωμαι και μπορώ να πω πως σε όλη μου τη θητεία είχα πάντα κάποιον να μου σπάει τα αρχ... Νεύρα κάθε μέρα. Φανταστείτε οτι απο νεοσύλλεκτος μέχρι και τώρα που τελειώνω είμαι ο προβλεπόμενος. Όπως πρέπει να είναι ο Έλληνας Πεζοναύτης.

Είχαμε τον ανθυπολοχαγό που μας τάραζε στο ΣΩ. ΒΕ εντός και εκτός θαλάμου, τους εκπαιδευτές με φωνές απο το πρωί που ξυπνούσαμε μέχρι το βράδυ που πέφταμε για κάμψεις και για ύπνο. Και πολύ καλά έκαναν γιατί μας προετοίμαζαν για τη μονάδα. Το κέντρο δεν είναι για παιδάκια. Θα δείτε απο τις πρώτες μέρες πόσοι θα πηγαίνουν στα ιατρεία για να βγούν ελεύθεροι υπηρεσίας. Το αποτέλεσμα είναι ένα ποσοστό 50-60 % μέτά την ορκομωσία και πρίν τα ΠΕΝ να τα παρατήσει και να πάει πεζικό.

Στη μονάδα που θα πάτε θα έχετε τους παλιούς να σας πρίζουν απο το πρωί μέχρι το βράδυ καθώς επίσης και τους εποπ, που αρκετοί απο αυτούς είναι ζώα... Προετοιμαστείτε για πολύ αυπνία και ορθοστασία και πορεία και τρέξιμο και φωνή και τραγούδι. Τις πορείες και τα χιλιόμετρα που έχω κάνει σαν Πεζοναύτης οι καταδρομείς δεν τα έχουν Ονειρευτεί. Τα λέω αυτά γιατί έχω μιλήσει με καταδρομείς και έχουμε συγκρίνει την εκπαίδευση μας. Εμείς κάθε μέρα κάναμε εκπαίδευση στο βουνό το κατακαλόκαιρο πρώι και Τρίτη-Πέμπτη και το βράδυ. Κάθε μέρα 8 χιλιόμετρα πορεία και Τρίτη-Πέμπτη 16. Σύρσιμο σαν τα φίδια και πυρ και κίνηση!

Ακόμα και όταν θα πάτε στη μονάδα θα δείτε οτι πολλοί δεν θα αντέξουν ψυχολογικά και θα βαρέσουν αναβολή! Μην κάνετε το λάθος να φτιάξετε σώμα και πείτε οτι είστε εντάξει. Έχω δει πολλούς γυμνασμένους να τα παρατάνε δεξιά και αριστερά απο το δρόμο κάτω απο το ήλιο. Τί μας είχε κάνει αυτό το βατράχι ρε... Ψυχή θέλει και τρέλα!

Αν είστε τυχεροί θα κάνετε και πολλές ασκήσεις! Εγω ήθελα ασκήσεις αλλα΄λόγω συγκιριών με έπιασαν μόνο 2 πορείες βολές 50 χιλιομέτρων. Λογικά οι σειρές μου αν διαβάζουν το φορουμ, θα έχουν καταλάβει ποιος είμαι.

Ευχαρίστως να σας απαντήσω σε απορείες! Αν αντέχετε να υπηρετήσετε σαν πεζοναύτες διαφορετικά φύγετε, είναι κρίμα να βάλετε βύσμα και καταστρέψετε ένα τόσο δυνατό σώμα... !

Θαρσειν Χρη Παντού και Πάντα!
GiorgosPZN
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από GiorgosPZN »

Πεζοναυτης ! έγραψε:Είμαι Πεζοναύτης της 307 σειράς. Μπήκα τον Μάιο του 2009 άρα είμαι 09 Β' ΕΣΣΟ.18 Μαρτίου απολύωμαι και μπορώ να πω πως σε όλη μου τη θητεία είχα πάντα κάποιον να μου σπάει τα αρχ... Νεύρα κάθε μέρα. Φανταστείτε οτι απο νεοσύλλεκτος μέχρι και τώρα που τελειώνω είμαι ο προβλεπόμενος. Όπως πρέπει να είναι ο Έλληνας Πεζοναύτης.

Είχαμε τον ανθυπολοχαγό που μας τάραζε στο ΣΩ. ΒΕ εντός και εκτός θαλάμου, τους εκπαιδευτές με φωνές απο το πρωί που ξυπνούσαμε μέχρι το βράδυ που πέφταμε για κάμψεις και για ύπνο. Και πολύ καλά έκαναν γιατί μας προετοίμαζαν για τη μονάδα. Το κέντρο δεν είναι για παιδάκια. Θα δείτε απο τις πρώτες μέρες πόσοι θα πηγαίνουν στα ιατρεία για να βγούν ελεύθεροι υπηρεσίας. Το αποτέλεσμα είναι ένα ποσοστό 50-60 % μέτά την ορκομωσία και πρίν τα ΠΕΝ να τα παρατήσει και να πάει πεζικό.

Στη μονάδα που θα πάτε θα έχετε τους παλιούς να σας πρίζουν απο το πρωί μέχρι το βράδυ καθώς επίσης και τους εποπ, που αρκετοί απο αυτούς είναι ζώα... Προετοιμαστείτε για πολύ αυπνία και ορθοστασία και πορεία και τρέξιμο και φωνή και τραγούδι. Τις πορείες και τα χιλιόμετρα που έχω κάνει σαν Πεζοναύτης οι καταδρομείς δεν τα έχουν Ονειρευτεί. Τα λέω αυτά γιατί έχω μιλήσει με καταδρομείς και έχουμε συγκρίνει την εκπαίδευση μας. Εμείς κάθε μέρα κάναμε εκπαίδευση στο βουνό το κατακαλόκαιρο πρώι και Τρίτη-Πέμπτη και το βράδυ. Κάθε μέρα 8 χιλιόμετρα πορεία και Τρίτη-Πέμπτη 16. Σύρσιμο σαν τα φίδια και πυρ και κίνηση!

Ακόμα και όταν θα πάτε στη μονάδα θα δείτε οτι πολλοί δεν θα αντέξουν ψυχολογικά και θα βαρέσουν αναβολή! Μην κάνετε το λάθος να φτιάξετε σώμα και πείτε οτι είστε εντάξει. Έχω δει πολλούς γυμνασμένους να τα παρατάνε δεξιά και αριστερά απο το δρόμο κάτω απο το ήλιο. Τί μας είχε κάνει αυτό το βατράχι ρε... Ψυχή θέλει και τρέλα!

Αν είστε τυχεροί θα κάνετε και πολλές ασκήσεις! Εγω ήθελα ασκήσεις αλλα΄λόγω συγκιριών με έπιασαν μόνο 2 πορείες βολές 50 χιλιομέτρων. Λογικά οι σειρές μου αν διαβάζουν το φορουμ, θα έχουν καταλάβει ποιος είμαι.

Ευχαρίστως να σας απαντήσω σε απορείες! Αν αντέχετε να υπηρετήσετε σαν πεζοναύτες διαφορετικά φύγετε, είναι κρίμα να βάλετε βύσμα και καταστρέψετε ένα τόσο δυνατό σώμα... !

Θαρσειν Χρη Παντού και Πάντα!

Αδερφε μπορεις να μου απαντησεις σε αυτα;: Οι πρωτες μερες στο κεντρο πως ειναι; Για παραδειγμα σε χωνουν με τη μια να κανεις 40 καμψεις κλπ και να τρεχεις χιλιομετρα η ξεκινας με λιγα πχ 10-20 καμψεις και μετα σταδιακα αυξανονται; Και κατι αλλο πως γινετε να κοψουν καποιον; Για παραδειγμα αν κανει λιγοτερες καμψεις η δεν αντεξει ωρες τρεξιμο που ακουω η δν ισχυει; Ποια ειναι τα κριτηρια;

fideas emk
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από fideas emk »

Πεζοναυτης ! έγραψε: μπορώ να πω πως σε όλη μου τη θητεία είχα πάντα κάποιον να μου σπάει τα αρχ... Νεύρα κάθε μέρα. Είχαμε τον ανθυπολοχαγό που μας τάραζε στο ΣΩ. ΒΕ εντός και εκτός θαλάμου, τους εκπαιδευτές με φωνές απο το πρωί που ξυπνούσαμε μέχρι το βράδυ που πέφταμε για κάμψεις και για ύπνο. Και πολύ καλά έκαναν γιατί μας προετοίμαζαν για τη μονάδα. Το κέντρο δεν είναι για παιδάκια. Θα δείτε απο τις πρώτες μέρες πόσοι θα πηγαίνουν στα ιατρεία για να βγούν ελεύθεροι υπηρεσίας. Το αποτέλεσμα είναι ένα ποσοστό 50-60 % μέτά την ορκομωσία και πρίν τα ΠΕΝ να τα παρατήσει και να πάει πεζικό.
Καλός τον πεζοναύτη. Οπως τα λες ειναι η θητεία ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ... Αυτό που εγραψες μπορούν να το παρουν εδώ στην σελίδα και να το βάλουν επικεφαλίδα για όλους οσους θελουν να πανε ειδ δυναμεις και να καταλαβουν πως ειναι με δυο λόγια... Εικόνα

Στη μονάδα που θα πάτε θα έχετε τους παλιούς να σας πρίζουν απο το πρωί μέχρι το βράδυ καθώς επίσης και τους εποπ, που αρκετοί απο αυτούς είναι ζώα... Προετοιμαστείτε για πολύ αυπνία και ορθοστασία και πορεία και τρέξιμο και φωνή και τραγούδι.

Η ζωή στα ΛΟΚ (και στους πεζοναύτες νταξει!Εικόνα

Τις πορείες και τα χιλιόμετρα που έχω κάνει σαν Πεζοναύτης οι καταδρομείς δεν τα έχουν Ονειρευτεί. Τα λέω αυτά γιατί έχω μιλήσει με καταδρομείς και έχουμε συγκρίνει την εκπαίδευση μας. Εμείς κάθε μέρα κάναμε εκπαίδευση στο βουνό το κατακαλόκαιρο πρώι και Τρίτη-Πέμπτη και το βράδυ. Κάθε μέρα 8 χιλιόμετρα πορεία και Τρίτη-Πέμπτη 16. Σύρσιμο σαν τα φίδια και πυρ και κίνηση!

Όπα σειρά κόψε κατι! Το ποσο στριμόκωλη ειναι μια μοιρα εξαρταται απο το δικα και τους λοχαγους πρωτιστα... Αυτά που λες δεν ειναι κατι διαφορετικό από το κανονικο προγραμμα μια μοιρας ΛΟΚ ασχετα κατα ποσο τηρειται (και πιστεψε με σε καπιες τηρείται. Παρα πολυ... Εικόνα)

Για να σου δωσω παραδειγμα οχι απο το μοιρα μου αλλα απο τη Β ΜΚ (για να ειμαι ουδετεροςΕικόνα) Που ξερω καλα τι 50αρα κανανε... Ητανε 56χλμ και με κατακορυφα περασματα (νταξει τα παλια χρονια η πορεια βολη ητανε 80χλμ αλλα δεν τα εζησα.Εικόνα) ... Βγαινει ο λαχαγος μου Στην αναφορα, γιατι τους ειχαμε στειλει σκοπους απο τη μοιρα να κανουνε τις υπηρεσιες τους για να πανε ΟΛΟΙ στη Β' στην πενηνταρα τους, και μας λεει... Πεθανανε... Ασε που κανανε κανα 12 ωρο νομιζω! Αν εναι κανενας Βητας απο 3 χρονια Πριν μπορει να στα πει...

Ακόμα και όταν θα πάτε στη μονάδα θα δείτε οτι πολλοί δεν θα αντέξουν ψυχολογικά και θα βαρέσουν αναβολή! Μην κάνετε το λάθος να φτιάξετε σώμα και πείτε οτι είστε εντάξει. Έχω δει πολλούς γυμνασμένους να τα παρατάνε δεξιά και αριστερά απο το δρόμο κάτω απο το ήλιο.

Ακριβώς ετσι...

Χαιρομαι γιατι αν και 9μηνο βλεπω οτι ακομα υπαρχουν μοναδες που δε γινανε τελειως παιδική χαρα...

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος fideas emk την Τρί Μαρ 02, 2010 2:50 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Πεζοναυτης !

Δημοσίευση από Πεζοναυτης ! »

Φίλε μου Fidea αυτά τα κατακόρυφα περάσματα είναι μανίκια. Εμείς είχαμε και Ανηφόρες της Αναβολής. Αυτή η Ανηφόρα στο Βόλο ήταν άλλο πράγμα... Υπήρχαν φορές που έβαζα 4χ4 για να ανέβω (περπάτημα στα 4 δηλαδή). Αφου δε σπαστίκαμε στα βράχια κοντά στα Γλαφυρά τότε εντάξει. Ψυχή θέλει!

*** Σίδερο και Ατσάλι
Και δεν υπάρχουν άλλοι
Σώμα και Ψυχή
Σαν του Πεζοναύτη του Αλεξιπτωτιστή
Του Έλληνα Λοκατζή! ΕΛΑΣ!

Θαρσείν Χρή Παντού και Πάντα!
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες