ΥΕΑ - Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
lostwu
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από lostwu »

Γεια σας κ απο μένα. Σήμερα μου ήρθε το χαρτί,
Σειρά 305 - 557 ΤΠ - YEA - ΛΥΒ Σταυρούπολη Ξάνθης.

Αν κ διάβασα όλες τις σελίδες περί ΥΕΑ έχω κάποιες ερωτήσεις για να είμαι σίγουρος.

1) Στο χαρτί δεν αναγράφεται κάτι συγκεκριμένο (π. χ. πυροβολικό) για ΥΕΑ. Αυτό έχει σημασία; Και σημαίνει οτι πάω Κρήτη ;

2) Είμαι φοιτητής ΤΕΦΑΑ αλλά δεν έχω πάρει πτυχίο για 1 μάθημα το οποίο θα δώσω τον Φεβρουάριο. Διάβασα κάτι περί γυμναστών και Στρατονομίας. Διαφωτίστε με!!

3) Το γεγονός ότι δεν είμαι πτυχιούχος ΑΕΙ και έχω απλά αστιγματισμό (όχι μυωπία) με κατατάσσει Ι1 ή Ι2 ; Και αυτό παίζει κάποιο ρόλο στην επιλογή μου για ΥΕΑ ;

Και αν υπάρχει κάποιο link για να διαβάσω τι παίζει και περί ΛΥΒ (υποψήφιων βαθμοφόρων) για να ξέρω τι μου γίνεται. Για να ξέρω τις διαφορές ανάμεσα σε ΥΕΑ και ΛΥΒ.
Γενικότερα αν δε κάνω λάθος συμφέρει ΥΕΑ > ΛΥΒ. Σωστά ;

Ευχάριστω
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 54

Δημοσίευση από yandr »

Αν παρουσιαστείς σε ΚΕΝ πυροβολικού πας ΥΕΑ πυροβολικού, σε πεζικού πας ΥΕΑ πεζικού κ. ο. κ. Υπάρχουν και εξαιρέσεις βέβαια, όπως εγώ που από Μηχανικό πήγα ΥΕΑ Υγειονομικού με βύσμα όμως.

Για να πέσεις σε Ι2, Ι3 κ. λπ πρέπει να έχεις αρκετούς βαθμούς μυωπείας, αστιγματισμού κ. λπ. Αν ψάξεις στο site το άρθρο για την σωματική ικανότητα θα βρεις το ΦΕΚ με τις παθήσεις που σε ρίχνουν κατηγορία.

Για τους ΛΥΒ υπάρχει επίσης άρθρο στο site και μία μηχανή αναζήτησης πάνω - δεξιά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

γεια σου φιλε,
εγω κατατασομαι στο πεζικο κορινθο και σκεφτομαι να παω Υ. Ε. Α εχω και ενα μεσο και θα ηθελα να σε ρωτησω αν ειναι καλυτερα να παω μετα στισ διαβιβασεις η στο υγειονομικο για την εκπαιδευση σαν Υ. Ε. Α;
Επισης ξέρω οτι η εκπαιδευση των δοκιμων για διαβιβασεις γίνεται στο χαιδάρι.. για το υγειονομικό ξερεισ αν γίνεται στην αθήνα;

ευχαριστώ πολυ
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

πολλες φορεσ μασ βαζαν χερι ειδικα σε καποιουσ που ειχαν τραγουδια για ξυπνητηρι αλλα κατα τα αλλα δεν μου ελεγε εμενα προσωπικα ο βητασ-πατερασ μου τιποτα.

Νικολακης
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Νικολακης »

Ρε παιδια γιατι δεν μου απανταει κανεις;
Υπαρχει περιπτωση να με παρουν ΥΕΑ αν δεν περασω ακριβως τα ορια στις αθλιτικες εξετασεις;
πειραιωτης
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από πειραιωτης »

Οι δεα που βρισκονται σχετικα με τους βαθμους κατα την διαρκεια της θητειας τους; Δεν εννοω στο τελος που γινονται ανθυπολοχαγοι! Ενας δεα ειναι ανωτερος απο εναν αρχιλοχια και κατωτερος απο εναν ανθυπασπιστη ή βρισκεται σε διαφορετικη κατηγορια;
panatha213
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από panatha213 »

Καλησπερα θελω να ρωτησω, στους ΥΕΑ ισχυει η μειωμενη θητεια;

επισης πρεπει να υποβαλλω χαρτια για την μειωμενη θητεια πριν καταταγω; η οταν παω την πρωτη μερα εκει δηλωνω μειωμενη θητεια;

ευχαριστω

Hλυσιακός-Ι ΜΑΚ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Hλυσιακός-Ι ΜΑΚ »

Τυπικά οι ΔΕΑ είναι ανώτεροι από τον Αλχία και κατώτεροι από τον Ανθπστή επειδή ο Ανθπστής είναι αρχαιότερος. Ουσιαστικά όμως ένας ΔΕΑ δεν παύει να είναι φαντάρος. Απλά είναι φαντάρος πολυτελείας, δηλαδή δεν κάνει σκοπιές, αλλά υπηρεσία στελεχών. Οπότε αντιμετωπίζεται γενικά σαν κατώτερο στέλεχος περίπου ισάξια με ένα παλιό εποπ δνέα. Μην τρελλαίνεστε με τους βαθμούς. Στο στρατό ισχύει κυρίως ο νόμος του αρχαιότερου. Όταν μπεις θα το διαπιστώσεις. Ι-ΜΑΚ
lostwu
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από lostwu »

Όλα καλά μέχρι στιγμής. Παρουσιάζομαι σε ΚΕΝ πεζικού άρα θα υποθέσω πως για ΥΕΑ πάω Κρήτη ή Λουτράκι εκτός εξαιρέσεων..
Για ΔΕΑ μετά Κύπρο πας μόνο με βύσμα;

Από εκεί και πέρα λόγω του ότι είμαι απο ΤΕΦΑΑ αν υπάρχει κάποιο link/url για να διαβάσω τι παίζει σχετικά με στρατονομία θα με βοηθούσε αρκετά.

Κ κάτι τελευταίο, συνδυάζεται ΥΕΑ/ΔΕΑ με στρατονομία ;

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Hλυσιακός-Ι ΜΑΚ έγραψε:Οπότε αντιμετωπίζεται γενικά σαν κατώτερο στέλεχος περίπου ισάξια με ένα παλιό εποπ δνέα. Μην τρελλαίνεστε με τους βαθμούς. Στο στρατό ισχύει κυρίως ο νόμος του αρχαιότερου. Όταν μπεις θα το διαπιστώσεις. Ι-ΜΑΚ

Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Όχι και ΕΠΟΠ δεκανέα!

Με συγχωρείς πολύ, αλλά ακόμη τρέχει ένας ΕΠΟΠ Δεκανέας που έκανε το κομμάτι του σε γκόμενα χρησιμοποιώντας τον ΑΜίτη ενώ είχα (για κακή του τύχη) υπηρεσία αρχιφύλακα.

Η αλήθεια είναι ότι σε επίπεδο Δοκίμου παίζει πάρα πολύ η προσωπικότητα, όμως το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους ΕΠΟΠ. Εννοείται ότι δεν μπορεί ένας ΔΕΑ να τιμωρήσει έναν Αρχιλοχία, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή τα πάντα είναι σάπια στο στρατό.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

πειραιωτης έγραψε:οι δεα που βρισκονται σχετικα με τους βαθμους κατα την διαρκεια της θητειας τους; δεν εννοω στο τελος που γινονται ανθυπολοχαγοι! ενας δεα ειναι ανωτερος απο εναν αρχιλοχια και κατωτερος απο εναν ανθυπασπιστη ή βρισκεται σε διαφορετικη κατηγορια;

Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται.

Είναι ομοιόβαθμος με Ανθυπασπιστή, αλλά ο Ανθυπασπιστής έχει αρχαιότητα και για το λόγο αυτό 'προηγείται'.

Ρίξε μια ματιά στην στρατιωτική ιεραρχία .
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

panatha213 έγραψε:καλησπερα θελω να ρωτησω, στους ΥΕΑ ισχυει η μειωμενη θητεια;

επισης πρεπει να υποβαλλω χαρτια για την μειωμενη θητεια πριν καταταγω; η οταν παω την πρωτη μερα εκει δηλωνω μειωμενη θητεια;

ευχαριστω

ρίξε μια ματιά στο κάτω μέρος του άρθρου για την μειωμένη θητεία .
Hλυσιακός-Ι ΜΑΚ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Hλυσιακός-Ι ΜΑΚ »

Aρχηγέ, εγώ μιλάω πάντα από δική μου πείρα και το τι έζησα στην Ι ΜΑΚ πριν 1 με 1,5 χρόνο. Οι δοκιμοί μας αντιμετωπίζονταν σαν ανώτεροι φαντάροι, κάτι σαν παλαιοί εποπ δεκανείς. Αυτό πιστεύω ότι είναι και το πιο δίκαιο. Δεν μπορεί πχ ένας Δόκιμος που μόλις έχει μπει στο στρατό να αντιμετωπίζεται σαν ένα ΕΜΘ Λοχία ή ένα επιλοχία της ΣΜΥ που έχουν φάει τα κορμιά τους στις ασκήσεις επί χρόνια. Άλλο αν στα χαρτιά δείχνει ανώτερος. Επίσης ένας έφεδρος Λοχίας με πχ 8 μήνες θητεία δεν μπορεί να διατάξει ένα εποπ Δνέα με 5 χρόνια στο στρατό. Δεν ξέρω τι γίνεται στα τάγματα του πεζικού, αλλά στις ειδικές δυνάμεις οι έφεδροι Λοχίες εκτελούσαν κανονικά από τους εποπ Δνεις και αυτό πιστεύω ότι είναι και το σωστό. ΛΟΚ-Ι ΜΑΚ
stergios
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από stergios »

Μπορω να δηλωσω οτι ειμαι πτυχιουχος τει και φοιτητης αει(δηλαδή 250 + 250 μόρια για δεα)ή ζητάω πολλά!!!
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Όχι. Ωστόσο ποια μόρια και βλακείες;

Τα βύσματα καθορίζουν τι γίνεται...

Αν μείνουν θέσεις για τους υπόλοιπους τότε αρχίζουν και μετρούν τα μόρια.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες