Καλύτερη περίοδος/ΕΣΣΟ για κατάταξη;
Όταν είχα καταταχθεί, μας έλεγαν ότι η χειρότερη εποχή είναι το καλοκαίρι γιατί οι ΕΣΣΟ είναι μικρότερες και δεν βγαίνουν οι υπηρεσίες.
Επίσης έλεγαν ότι το καλοκαίρι κατατάσσονται χαμηλότερου μορφωτικού επιπέδου άτομα, γιατί οι φοιτητές που τελείωναν με τις σπουδές τους συνήθως έμπαιναν τον Σεπτέμβρη μετά την εξεταστική.
Αναρωτιέμαι αν ισχύει κάτι τέτοιο ή αν έχουν αλλάξει τα πράγματα σήμερα.
Επίσης έλεγαν ότι το καλοκαίρι κατατάσσονται χαμηλότερου μορφωτικού επιπέδου άτομα, γιατί οι φοιτητές που τελείωναν με τις σπουδές τους συνήθως έμπαιναν τον Σεπτέμβρη μετά την εξεταστική.
Αναρωτιέμαι αν ισχύει κάτι τέτοιο ή αν έχουν αλλάξει τα πράγματα σήμερα.
Το ίδιο ίσχυσε και όταν μπήκα εγώ.
Η 296 Γ ΕΣΣΟ (Αύγουστος 2007) ήταν "σειρά αυτοκτονίας" με πολλές εμπλοκές (30+ ημέρες μέσα), η 297 ήταν λίγο καλύτερη, ενώ η 298 από τις μεγαλύτερες της δεκαετίας.
Βέβαια στη δικιά μου ΕΣΣΟ 2 πράγματα έπαιξαν καθοριστικό παράγοντα:
1) Το σκάνδαλο των παράνομων απαλλαγών (για παράδειγμα,200 άτομα από Αεροπορία τους έστειλαν ΚΕΕΔ - Νέα Πέραμο)
2) Η φημολογούμενη τότε αύξηση της θητείας στους 15 μήνες.
Στο ΚΕΤΘ ήμασταν κάπου 1700 άτομα. Αν και σε κάποιες μονάδες στον Έβρο τους πήγαινε εμπλοκή (15 μέσα,1 έξω).
Πάντα θυμόμουν ότι η Α' ΕΣΣΟ έπαιρνε τα περισσότερα άτομα.
Η 296 Γ ΕΣΣΟ (Αύγουστος 2007) ήταν "σειρά αυτοκτονίας" με πολλές εμπλοκές (30+ ημέρες μέσα), η 297 ήταν λίγο καλύτερη, ενώ η 298 από τις μεγαλύτερες της δεκαετίας.
Βέβαια στη δικιά μου ΕΣΣΟ 2 πράγματα έπαιξαν καθοριστικό παράγοντα:
1) Το σκάνδαλο των παράνομων απαλλαγών (για παράδειγμα,200 άτομα από Αεροπορία τους έστειλαν ΚΕΕΔ - Νέα Πέραμο)
2) Η φημολογούμενη τότε αύξηση της θητείας στους 15 μήνες.
Στο ΚΕΤΘ ήμασταν κάπου 1700 άτομα. Αν και σε κάποιες μονάδες στον Έβρο τους πήγαινε εμπλοκή (15 μέσα,1 έξω).
Πάντα θυμόμουν ότι η Α' ΕΣΣΟ έπαιρνε τα περισσότερα άτομα.
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 2
- Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
- Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
- Επικοινωνία:
Με 12-μηνο συμφερει να μπεις φθινοπωρο για να εχεις αδεια απολυσεως το καλοκαιρι.
Για στρατο ξηρας 9-μηνο συμφερει να μπεις χειμωνα.
Για στρατο ξηρας 9-μηνο συμφερει να μπεις χειμωνα.
Δεν μας δικαιολόγησες όμως γιατί.
Υποθέτω για να απολυθείς καλοκαίρι και να μπορέσεις να βρεις δουλειά άμεσα με τη νέα 'σεζόν';
Υποθέτω για να απολυθείς καλοκαίρι και να μπορέσεις να βρεις δουλειά άμεσα με τη νέα 'σεζόν';
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 2
- Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
- Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
- Επικοινωνία:
Και αυτο αλλα και για να κανεις τα μπανια σου και να μην εισαι μεσα καλοκαιριατικα ενω εξω γινεται της Ποπης!
-
- Ταξίαρχος
- Posts in topic: 1
Τι να σας πω, δεν ξερω. Εγω καταταχθηκα 25-1-2000 και απολυθηκα 25-10-2001. Εκανα μεσα δυο καλοκαιρια, δυο πασχα και μια χριστουγεννα
Γίνε και εσύ μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Στρατευσίμων
Θελω να κόψω την αναβολή και δεν ξέρω για πότε. Αυγουστο ή νοέμβριο?
Παιδια καλημερα! Ισχυει οτι αν δεν εχεις αντιγραφο πτυχιου στα χερια σου,(τελειωνω ΤΕΙ ορκιζομαι Ιουνη) θεωρειται "κακη χρηση της αναβολης" κι τοτε μπαινω 15μηνο; Τυπικα εχω τελιωσει, απλα το πτυχιο το παιρνω περιπου τοτε! Τι προτεινετε; Επειδη σκεφτομουν να κοψω την αναβολη τωρα, να μπω Αυγουστο.(Επειδη φημολογειτε αυξηση θητειας, στο στρατο ξηρας. Να προλαβω 9μηνο δηλαδη)
1) θητεια δεν αυξανεται εφοσον δεν εχει ανακοινωθει τιποτα.
2) για το πτυχιο μη φοβασαι αλλα εξαλλου πρεπει να εχεις κανει αιτηση πτυχιου που συνεπαγεται οτι σου εχουν δωσει το πιστοποιητικο αποφοιτησης αρα δεν εχεις προβλημα.
(το πτυχιο της ορκομωσιας ειναι το τυπικο που συνηθως κανουν κορνιζα οι γονεις και οχι αυτο που χρησιμοποιεις στη ζωη σου και τις δουλειες)
2) για το πτυχιο μη φοβασαι αλλα εξαλλου πρεπει να εχεις κανει αιτηση πτυχιου που συνεπαγεται οτι σου εχουν δωσει το πιστοποιητικο αποφοιτησης αρα δεν εχεις προβλημα.
(το πτυχιο της ορκομωσιας ειναι το τυπικο που συνηθως κανουν κορνιζα οι γονεις και οχι αυτο που χρησιμοποιεις στη ζωη σου και τις δουλειες)
Καλησπέρα σε όλους!
θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις...
έχω αναβολή μέχρι το 2012 και λέω να την κόψω για να μπω να τελειώνω...
αυτά που θέλω να ρωτήσω είναι τα έξεις...
πριν πάρω αναβολή μου είχε έρθει χαρτί να πάω τεθωρακισμένα Αυλώνα.
τώρα το χαρτί θα αλλάξει η θα μπω εκεί πάλι λογικά;
και 2ον σκεφτόμουν να μπω
η με την σειρά του Mαιου η του Αυγούστου... ;
έχει καμιά διαφορά Ο μηνάς που θα μπεις με το ποσό σχετικά καλή η κακή μπορεί να είναι η θητεία σου;
ευχαριστώ εκ τον πρότερον
έχει καμιά διαφορά Ο μηνάς που θα μπεις με το ποσό σχετικά καλή η κακή μπορεί να είναι η θητεία σου;

dvlc έγραψε:Καλησπέρα σε όλους!
1) Ναι θα έχει αλλάξει το Όπλο/Σώμα που θα καταταχθείς.
2) Συνήθως η ΕΣΣΟ του Μαϊου είναι μεγλαύτερη από αυτης του Αυγούστου και παίζει σημαντικό ρόλο στις Μονάδες (επάνδρωση, αριθμός υπηρεσίων κλπ.)
dvlc έγραψε:
1) Ναι θα έχει αλλάξει το Όπλο/Σώμα που θα καταταχθείς.
2) Συνήθως η ΕΣΣΟ του Μαϊου είναι μεγλαύτερη από αυτης του Αυγούστου και παίζει σημαντικό ρόλο στις Μονάδες (επάνδρωση, αριθμός υπηρεσίων κλπ.)
Αρα τον αυγουστο ειναι περισοτερο λουφα απο οτι τον μαιο;
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 1
Πάντα με την λογική ναι. Αλλά αν μπεις αύγουστο θα απολυθείς μαιο δεν χάνεις καλοκαίρι ...
Κατάλαβα
πάντως πολλοί μου λένε ότι είναι καλύτερα τον Αύγουστο...
πάντως πολλοί μου λένε ότι είναι καλύτερα τον Αύγουστο...
-
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 3
- Ενδιαφέροντα: ποδοσφαιρο-γυμναστικη-μουσικη
- Επάγγελμα: φοιτητης
Μονο και μονο επειδη χανεις το καλοκαιρι καλυτερη ΕΣΣΟ πιστευω οτι ειναι του Αυγουστου. Αλλα επειδη μπαινω σε μερικες εβδομαδες,(μαιο) το εχω σκευτει και πιστευω οτι. Περαν του οτι χανεις καλοκαιρι, ειναι καλυτερα να μπαινεις τοτε. Γλιτωνεις το κρυο, γλιτωνεις τις αρρωστιες που τον χειμωνα ειναι συνηθες φαινομενο... Προσωπικα το ηθελα μαιο γι αυτο εκοψα την αναβολη οταν επρεπε, στο χρονικο οριο που θετουν.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης