Προνομιούχοι οι Στρατιωτικοί

Πληροφορίες για τις προκηρύξεις, τις υπηρεσίες και αρμοδιότητες, τον μισθό, την μονιμοποίηση και την διαδικασία παραίτησης
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Lxias
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Lxias »

Τελευταία έχει ξεκινήσει μία επίθεση εναντίον των Στρατιωτικών, αναφορικά με τη «δυνατότητα» που έχουν να βγαίνουν σε μικρή σχετικά ηλικία στη σύνταξη και βέβαια τις «υψηλές αποδοχές» και τα μεγάλα «προνόμιά» τους. Επίθεση η οποία, εν πολλοίς, έχει λάβει τη μορφή συνολικής υποτίμησης και απαξίωσης της προσωπικότητας και του επαγγελματισμού των Στρατιωτικών, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει στα όρια του εξευτελισμού.

Βέβαια, δεν νομίζω να τολμούσε κανείς να επιτεθεί σε άλλη επαγγελματική ομάδα με τον ίδιο τρόπο. Εδώ όμως, αυτοί που το κάνουν αισθάνονται απολύτως ασφαλείς, γιατί οι Στρατιωτικοί είναι οι μόνοι στην ελληνική επικράτεια που δεν έχουν το δικαίωμα του συνδικαλισμού και της συλλογικής εκπροσώπησης, της κινητοποίησης και της απεργίας, ανίκανοι να αμυνθούν και να υπερασπισθούν τους εαυτούς τους. Βλέπετε, είναι πολύ εύκολο να μας αποστρατεύσουν μέσα σε μια νύχτα και να συνταξιοδοτηθούμε σε μικρή ηλικία, ή να μας μεταθέσουν στο καρφί του χάρου! Είναι και αυτό ένα από τα προνόμιά μας!

Κάποια στιγμή όμως και οι φιμωμένοι πρέπει να μιλήσουν, και να είστε σίγουροι πως έχουν πάρα πολλά να πουν και άλλα τόσα να κάνουν! Για την οικονομία του χρόνου, αισθάνομαι την ανάγκη να αναφέρω ενδεικτικά στοιχεία που περιγράφουν το Στρατιωτικό ως «προνομιούχο» - «έχοντα και κατέχοντα». Στοιχεία τα οποία δεν έχουν ακουστεί, ή και αν ακουστήκαν ήταν ψιθυριστά. Το γνωρίζετε ότι οι Στρατιωτικοί μέχρι και το 1987 πλήρωναν το φαγητό που έτρωγαν μέσα στις Μονάδες (συσσίτιο), κατά τη διάρκεια ασκήσεων, υπηρεσιών, κινητοποιήσεων, επιφυλακών κλπ;

Το γνωρίζετε ότι αν υπολογίσει ο μέσος Στρατιωτικός τα 24ωρα που έχει εργασθεί στην Υπηρεσία,(πέραν του ωραρίου βεβαία) για ασκήσεις, υπηρεσίες, κινητοποιήσεις, επιφυλακές, κλπ (χωρίς να έχει πληρωθεί δραχμή) και τα μετατρέψει σε εργάσιμες ημέρες (8ωρα), μπορεί να συμπληρώσει μέχρι και 12 χρόνια δεδουλευμένης απλήρωτης εργασίας;

Το γνωρίζετε ότι κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του ο μέσος Στρατιωτικός έχει στερηθεί πράγματα που για τον μέσο εργαζόμενο είναι δεδομένα; Αξίζει να σημειώσω ότι προσωπικά, δεν μπόρεσα να είμαι παρών στη γέννηση του παιδιού μου, όπως και μετά το γάμο μου αμέσως, άφησα τη σύζυγό μου με το νυφικό για να φύγω λόγω έκτακτης κινητοποίησης της Μονάδας μου;

Το γνωρίζετε ότι ο μισθός του Ανθυπολοχαγού είναι μικρότερος από αυτόν του πρωτοδιοριζόμενου εκπαιδευτικού και ο μεν πρώτος εργάζεται κατά μέσο όρο 80 ώρες την εβδομάδα, ενώ ο δεύτερος 28; Για να μην συνυπολογίζω τις συνθήκες που εργάζεται ο ένας έναντι του άλλου. Το γνωρίζετε ότι η σύζυγος του μέσου Στρατιωτικού, δεν μπορεί κατ' ουσία να εργασθεί, λόγω των συχνών μετακινήσεων;

Γνωρίζετε πόσο μας κοστίζουν οι στολές, για την πληθώρα των οποίων κατηγορηθήκαμε; Αυτές τις στολές που μας έχουν κάνει να ντρεπόμαστε να τις φοράμε έξω από την Υπηρεσία! Αυτές τις στολές που η Πατρίδα μας εμπιστεύεται να υπερασπίζουμε! Δεν θα αναφερθώ σε δεκάδες άλλα συγκεκριμένα γεγονότα, παρά μόνον στο ότι οφείλετε να γνωρίζετε ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ο μέσος Στρατιωτικός στην ουσία πληρώνει ακριβά το ότι εργάζεται. Σκεφθείτε απλά κάποιον ο οποίος έχει οικογένεια και που λογικά μετά από 15 -20 χρόνια αυτή η οικογένεια που έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα, κάπου θα έχει κάνει την έδρα της.

Ο πατέρας Στρατιωτικός αυτής της οικογένειας όμως συνεχίζει να γυρίζει την Ελλάδα λόγω των μεταθέσεων του. Γνωρίζετε πόσο του κοστίζει αυτό; Με ποια κατηγορία εργαζόμενων μπορεί να συγκριθεί ο Στρατιωτικός; Καταλήγοντας, θα ήθελα να πω το απλό! Πιστεύω πως όλοι οι Στρατιωτικοί θα δέχονταν οποιαδήποτε αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, καθώς και περικοπές των όποιων επιδομάτων, αρκεί να τους κατέβαλαν τουλάχιστον τα μισά (!) από τις απλήρωτες δεδουλευμένες εργατοημέρες. Αγαπητοί κύριοι μην συνοδοιπορείτε σε επικίνδυνους για την Πατρίδα ατραπούς, συνεχίζοντας την απαξίωση και τον δημοσιοϋπαλληλισμό των Στρατιωτικών.
<<MOΛΩΝ ΛΑΒΕ >>
Lxias
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Lxias »

Είδατε τα αποτελέσματα αυτών των διαδρομών στην εσωτερική ασφάλεια της χώρας μας!

Ευχόμαστε να μη βιώσουμε παρόμοια αποτελέσματα στον τομέα της εξωτερικής μας ασφάλειας! Τα στρατόπεδα, οι Μονάδες μας, τα οπλικά μας συστήματα και τα σύνορά μας χρειάζονται απερίσπαστους τους Στρατιωτικούς στο βαρύ καθήκον που τους έχει αναθέσει η Πατρίδα. Αφήστε τους τουλάχιστον να κρατήσουν την τιμή και την αξιοπρέπεια τους"!
<<MOΛΩΝ ΛΑΒΕ >>
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 2
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Λοχία, αν σου είναι εύκολο, γράψε την τελευταία παράγραφο στο 2ο μήνυμα γιατί κόβεται λόγω χώρου. Ευχαριστώ.Εικόνα
Su-35
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 14
Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Su-35 »

Ποια ειναι τα ορια συνταξιοδοτησης;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 2
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Πραγματικά μερικά πράγματα δεν τα ήξερα, ούτε καν τα είχα ακούσει. Αυτό με το συσσίτιο πρώτη φορά το ακούω.

ΟΑΑΕΕ02
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 19

Δημοσίευση από ΟΑΑΕΕ02 »

Εδω πληρωνουμε και τη σημαια που θα σκεπασει στο φερετρο, αλλα δε με νοιαζει δε θελω ο γιος μου να εχει υποχρεωσει στους αχρηστους πολιτικους

ΟΑΑΕΕ02
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από ΟΑΑΕΕ02 »

Και πιστεψτε με καμαρωνω για τη στολη που φοραω γιατι εχω χυσει πολυ ιδρωτα για ολο αυτο τον τσιγκο που εχει πανω της
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 24

Δημοσίευση από Rafale »

Λχια καθιερωνεται για τους στρατιωτικους πια η 35ετια η συμπληρωση του 55 ετους της ηλικιας ως οριου για συνταξιοδοτηση. Και ερχομαστε στα δυσκολα τωρα. η προσωπικη μου αποψη περι συνδικαλισμου ειναι μακρια απο στρατιωτικους και σωματα ασφαλειας. Οι ενστολοι κατε εμε επουδενι δεν πρεπει να συνδικαλιζονται. Ειδαμε και στην ελας που μπηκε ο συνδικαλισμος τα αποτελεσμτα. Στο στρατο ξερεις πολυ καλα οτι οταν αισθανεσαι αδικημενος ακολουθεις την οδο της εγγραφης υπηρεσιακης αναφορας βαση των διαταγων. Προωθωντας την στα προισταμενα κλιμακια. Ε ; Τι να το δουμε και αυτο; Να απεργουν οι στρατιωτικοι και να βγαινουν στους δρομους πληρως εξαρτησεως και κρανους. Οταν ακολουθησες το επαγγελμα του στρατιωτικου δεν ηεξρες πως ειναι η ζωη των στρατιωτικων; Μα μερικα πραγματα μου κανουν εντυπωση. Πως εσυ ενας ενστολος στρατιωτικος μιλαει για συνδικαλισμο. Μη μας τρελενεις και μην μας οδηγεις σε επικινδυνα μονοπατια σκεψεων.

επισης ξερεις πολυ καλα οτι στα σωματα ασφαλειας και στο στρατο σα μορφη ¨τιμωριας" ειναι η Δυσμενη μεταθεση. Και σε μια ιδιωτικη εταιρεια να δουλευες αν εκανες κατι σοβαρο ο εργοδοτης σου Η θα σε απελυε η στη καλυτερη περιπτωση Θα πηγαινες σε αλλη εδρα της εταιρειας. Αυτο με το σισιτιο το 87 δεν το καταλαβα. Δηλ σου εφερνε ο μαγειρας το φαγητο απο τα μαγειρια και πληρωνες το μαγειρα; Δεν εχω ακουσει κατι σχετικο. Αν ισχυε για ποσο ισχυε;

φανταζομαι οτι ηξερες οτι Ο στρατιωτικος και ο αστυνομικος δεν εχουν ωραριο.

οσο για τις γυναικες αξκων-υπξκων μια χαρα μπορουν και δουλευουν στον ιδιωτικο τομεα. Οσες δεν το κανουν ειναι γιατι εχουν 2-3 παιδια μικρα χωρις γονεις διπλα τους να τους βοηθουν γι αυτο και καθονται. Αυτα απο μενα.

Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Rafale »

ΟΑΑΕΕ02 έγραψε: Εδω πληρωνουμε και τη σημαια που θα σκεπασει στο φερετρο, αλλα δε με νοιαζει δε θελω ο γιος μου να εχει υποχρεωσει στους αχρηστους πολιτικους

βρε παιδια μην λεμε οτι θελουμε. Υπαρχουν σχετικες διαταγες περι κηδειας στρατιωτικου. Τι πληρωνουμε κλπ;

ΟΑΑΕΕ02
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από ΟΑΑΕΕ02 »

Δηλαδη διαφωνεις οτι πληρωνουμε τη σημαια?
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Rafale »

Δηλ τι εννοεις πληρωνουμε τη σημαια; Πως την πληρωνουμε; Αν μου εξηγησεις Εικόνα
XristosK
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από XristosK »

cristi έγραψε:Λχια καθιερωνεται για τους στρατιωτικους πια η 35ετια η συμπληρωση του 55 ετους της ηλικιας ως οριου για συνταξιοδοτηση. Και ερχομαστε στα δυσκολα τωρα.η προσωπικη μου αποψη περι συνδικαλισμου ειναι μακρια απο στρατιωτικους και σωματα ασφαλειας. Οι ενστολοι κατε εμε επουδενι δεν πρεπει να συνδικαλιζονται. Ειδαμε και στην ελας που μπηκε ο συνδικαλισμος τα αποτελεσμτα. Στο στρατο ξερεις πολυ καλα οτι οταν αισθανεσαι αδικημενος ακολουθεις την οδο της εγγραφης υπηρεσιακης αναφορας βαση των διαταγων. Προωθωντας την στα προισταμενα κλιμακια. Ε ; Τι να το δουμε και αυτο; Να απεργουν οι στρατιωτικοι και να βγαινουν στους δρομους πληρως εξαρτησεως και κρανους. Οταν ακολουθησες το επαγγελμα του στρατιωτικου δεν ηεξρες πως ειναι η ζωη των στρατιωτικων; Μα μερικα πραγματα μου κανουν εντυπωση. Πως εσυ ενας ενστολος στρατιωτικος μιλαει για συνδικαλισμο. Μη μας τρελενεις και μην μας οδηγεις σε επικινδυνα μονοπατια σκεψεων.

επισης ξερεις πολυ καλα οτι στα σωματα ασφαλειας και στο στρατο σα μορφη ¨τιμωριας" ειναι η Δυσμενη μεταθεση. Και σε μια ιδιωτικη εταιρεια να δουλευες αν εκανες κατι σοβαρο ο εργοδοτης σου Η θα σε απελυε η στη καλυτερη περιπτωση Θα πηγαινες σε αλλη εδρα της εταιρειας. Αυτο με το σισιτιο το 87 δεν το καταλαβα. Δηλ σου εφερνε ο μαγειρας το φαγητο απο τα μαγειρια και πληρωνες το μαγειρα; Δεν εχω ακουσει κατι σχετικο. Αν ισχυε για ποσο ισχυε;

φανταζομαι οτι ηξερες οτι Ο στρατιωτικος και ο αστυνομικος δεν εχουν ωραριο.

οσο για τις γυναικες αξκων-υπξκων μια χαρα μπορουν και δουλευουν στον ιδιωτικο τομεα. Οσες δεν το κανουν ειναι γιατι εχουν 2-3 παιδια μικρα χωρις γονεις διπλα τους να τους βοηθουν γι αυτο και καθονται. Αυτα απο μενα.

Σε οτι αφορά τον συνδικαλισμό συμφωνώ μαζί σου. Αλλά τα κομματόσκυλα μια χαρά την κάνουν την δουλειά του στις Ε. Δ.
Οσο για το ωράριο... Και βέβαια αυτός που πήγε στις Ε. Δ. Ήξερε ότι θα έχει ''υπερωρίες''... Είναι ομως απλήρωτη εργασία. Αν μαζεψεις ολες αυτες τι ατελειωτες ωρες υπηρεσιών-ασκήσεων κλπ ξερεις ποσα χρονια είναι;(πιστευω ξέρεις).
Οπως επίσης Ήξερε ότι λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας, η υπηρεσία θα τον διευκόλυνε αν θέλει να συνταξιοδοτηθεί στα 25 χρόνια με μειωμένη σύνταξη. Κάτι που το έπραξαν λιγοστοί.
Οι περισσότεροι περίμεναν τα 29 η 31 χρόνια και άλλοι τόσοι τα 35 λόγω οικονομικών δυσκολιών.
Αφού λοιπόν Αφαιρούν αυτό το ''προνόμιο'' ας πληρώσουν τις υπερωρίες.

Παλιά οταν πήγαινε κάποιος στον στρατό τον κορόιδευαν και θεωρουσαν υποτιμητικο να γίνουν ''καραβανάδες''
Τώρα όλοι θυμήθηκαν ότι οι στρατιωτικοί είναι προνομιούχοι. Ρε πως αλλάζουν τα πράγματα!

Όσο για την εργασία των γυναικών. Άλλες δουλεύουνε και άλλες δεν δουλεύουν. Ξέρεις όμως πόσες έχασαν τη δουλειά τους εξ αιτίας μιας μετάθεσης;

Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Rafale »

Γιατι τις υπερωριες τις βαζεις σε εισαγωγικα γιατι σαν ενστολος φανταζομαι να καταλαβαινεις οτι δεν ειναι υπερωριες οπως στις δημοσιες υπηρεσιες νομαρχιες δημους Και κοινοτητες. Χμμ τα εχετε μπερδεψει λιγο. Ωρε ενοπλες δυναμεις ειναι και εισαι. Ποιες υπερωριες θες να πληρωνεσαι; Θα με τρελανεις; Εισαι και ενστολος ωρεΕικόνα

XristosK
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από XristosK »

Τις έβαλα σε εισαγωγικά γιατί είναι χειρότερες από υπερωρίες βρε cristi.
Πολλές φορές παγωμένες και ατελείωτες.
Δεν παραπονιέμαι να εξηγούμαι... Δικαιότερη αντιμετώπιση... Τίποτα παραπάνω.
Όταν ακούνε για 25ετιες... Ααα εσείς είστε προνομιούχοι.
Όταν μιλάμε για υπηρεσίες και κακουχίες... Α είστε ένστολοι αυτή είναι η δουλειά σας.
Τελικά έχουμε πουθενά δίκιο;

Όσο αφορά τη 35ετια... Ούτως η άλλως οι επόμενες γενιές στρατιωτικών θα φεύγουν στα 35 ακόμη και αν υπάρχει το όριο στα 25.
Και Ξέρετε γιατί; Έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά. Και μιλάω κυριως για Οικογενειάρχες με παιδιά.
Ξέρετε... Αλλού σπουδάζω αλλού νοικιάζω... Αλλού ο πατέρας μου, αλλού εγώ, αλλού το σπίτι μας.
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Rafale »

Αυτος Ειναι ο στρατος και αυτη ειναι η ζωη τους.
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης