Μπορεί κάποιος που δεν βαριέται να μου πει πως να μπω στο Λιμενικό ως αξιωματικός;(17 είμαι και στο ΣΕΠ μέσα στην τάξη γίνεται παρτυ).apkatr@gmail.com όποιος θέλει ή εδώ ή στο e-mail. Ευχαριστώ πολύ εκ των πρωτέρων.
Αν θυμαμαι καλα υπαρχει ενα ''φασμα'' επιστημων που ειναι αποδεκτες λογω συμβατοτητας και σχετικοτητας με το ΛΣ... Αν ανατρεξεις σε μια προκυρυξη θα δεις... Μη σας λεω και λανθασμενες πληροφοριες... Πανε και λιγα χρονια που το κοιταξα
spirosgiapros έγραψε:Μεσω προκυρηξης αλλα πρεπει να εχεις τελειωσει ΑΕΙ
Οτι ΑΕΙ και αν έχεις τελειώσει; Δεν πάιζει ρόλο;
Υποψηφιοι αξιωματικοι ΛΣ: Αποφοιτοι ΑΕΙ και ΑΕΝ (ΠΛΟΙΑΡΧΟΙ &ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ με 6 μηνες θαλασσια υπηρεσια) με την προυποθεση να εχουν ενα πτυχιο ξενης γλωσσας (επιπεδο τουλαχιστον καλη) και πτυχιο ΕCDL,ACTA Δηλαδη οτι αναγνωριζεται απο το ελληνικο δημοσιο, υψος 1,70 και δινεται Γραπτες εξετασεις αναλογα με το Σπουδες σας υπαρχουν και τα αναλογα μαθηματα... Πριν ομως περνατε υγειονομικες και αθλητικες εξετασεις. Ελπιζω να σε καλυψα
Πέτρος έγραψε:Παιδιά ευχαριστώ πολύ με καλύψατε πλήρως. Αλλά κάτι τελευταί: Που μπορώ να δω την προκύρηξη όταν βγεί;
Στο site του Υ. Ε. Ν. http://www.yen.gr Ή στο site του υπουργειο προστασιας του πολιτη οπου θα υπαρχει σχετικο site για το λιμενικο, το οποιο αυτη τη στιγμη ειναι υπο κατασκευη... http://www.yptp.gr/main.php
Παιδιά είμαι λιγο άσχετος με τα μόρια μια βοήθεια (για τις επόμενες προκυρήξεις). Έχω τελειώσει Εν. Λύκειο με 13,4 έχω τελειώσει ΙΕΚ δημόσιο μετα και έχω και τη κρατική πιστοποίηση, τελείωσα ειδικές δυνάμεις σαν αμφίβιος, έχω το PET (pre lower) κ δίνω lower το Μάιο,ECDL Τις ενότητες που θέλει ο Ασεπ, άδεια οδήγησης και οι γονείς μου είναι διαζευγμένοι έχω άλλα δυο αδέρφια απο τον δεύτερο γάμο του πατέρα μου πόσα μόρια είναι αυτά πάνω κάτω... Και κάτι άλλο για τους βατραχανθρώπους του λιμενικού πρέπει να ξέρω καταδύσεις ή να εχω βγάλει ΟΥΚ; Ή μαθαίνεις στη σχολή; Και τι ενέργιες πρέπει να κάνω αφού βγούν προκυρήξεις για να μπώ σε κάτι τέτοιο; Με συγχωρήτε για τις τόσες ερωτήσεις άλλα δεν ξέρω πολλά γιαυτά τα θέματα
AndreasB έγραψε:Παιδιά είμαι λιγο άσχετος με τα μόρια μια βοήθεια (για τις επόμενες προκυρήξεις). Έχω τελειώσει Εν. Λύκειο με 13,4 έχω τελειώσει ΙΕΚ δημόσιο μετα και έχω και τη κρατική πιστοποίηση, τελείωσα ειδικές δυνάμεις σαν αμφίβιος, έχω το PET (pre lower) κ δίνω lower το Μάιο,ECDL Τις ενότητες που θέλει ο Ασεπ, άδεια οδήγησης και οι γονείς μου είναι διαζευγμένοι έχω άλλα δυο αδέρφια απο τον δεύτερο γάμο του πατέρα μου πόσα μόρια είναι αυτά πάνω κάτω... Και κάτι άλλο για τους βατραχανθρώπους του λιμενικού πρέπει να ξέρω καταδύσεις ή να εχω βγάλει ΟΥΚ; Ή μαθαίνεις στη σχολή; Και τι ενέργιες πρέπει να κάνω αφού βγούν προκυρήξεις για να μπώ σε κάτι τέτοιο; Με συγχωρήτε για τις τόσες ερωτήσεις άλλα δεν ξέρω πολλά γιαυτά τα θέματα
Κάτσε πρώτα να δούμε αν οι επόμενες προκυρήξεις θα είναι με το σύστημα των μορίων. Τα τελευταία χρόνια η επιλογή γίνεται μέσω γραπτών εξετάσεων. Αν επιστρέψουμε στο σύστημα των μορίων τότε μάλλον δεν θα μπορέσεις να κάνεις τα χαρτιά σου γιατί (βάσει του συστήματος που είχαν τότε) η βάση για το απολυτήριο Λυκείου νομίζω πως ήταν 17. Οπότε να εύχεσαι να παραμείνουμε στο σύστημα με τις γραπτές εξετάσεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Betty την Σάβ Μαρ 27, 2010 6:41 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Φιλε AndreasB συμφωνα με το νεο νομο που ψηφιστηκε το μαρτιο που αφορα κυριως την οργανωση, νεες αρμοδιοτητες και αλλα κυρια θεματα για το λιμενικο η επιλογη των υποψηφιων θα γινεται με τα μορια ή τις γραπτες εξετασεις. Συμφωνα με τις τελευταιες εξαγγελιες του υπουργου οι προσληψεις και οι μεταθεσεις στο λιμενικο σωμα θα γινονται με το συστημα των αντικειμενικων κρητηριων (μορια),με λιγα λογια οδηγουναστε προς σ΄αυτην την κατευθυνση εκτος και αν αλλαξει κατι.Επισης εχει μπει δυνατα και η πιθανοτητα το λιμενικο και η πυροσβεστικη να μπουν στις πανελληνιες με εφαρμογη απο το 2011 αλλα οπως δειχνουν τα πραγματα θα αργησει να υλοποιηθει μια τετοια προταση λογου πολλων προβληματων οπως πχ μια εννοιεα σχολη για το ΛΣ (η οποια δεν υπαρχει) κα πολλα.Με το χαρτι του ΙΕΚ το ECDL και το LOWER εχεις το δικαιωμα να συμμετασχεις και να μοριοδοτηθεις για το λιμενικο συμφωνα με παλαιοτερες προκυρηξεις οι οποιες ειχαν ως συστημα επιλογης τα μορια. Μ' αυτο το απολυτηριο ομως δεν εχεις δικαιωμα αλλα σε καλυπτει το διπλωμα απο το ΙΕΚ.Για να πας ΟΥΚ και γενικα ειδικες δυναμεις στο λιμενικο πρεπει να εχεις Παει Αντοιστιχα και ειδικες δυναμεις στον στρατο. Επισης για να μπορεσεις να συμμετασχεις στον διαγωνισμο θα πρεπει οπως καταλαβες να εχεις τελειωσει με το στρατιωτικο σου. Οσον αφορα για τις προκυρηξεις τα χαρτια σου τα καταθετεις στο κοντινοτερο λιμεναρχειο της περιοχης σου και στις προκυρηξεις υπαρχουν πολλες αναλυτικες πληροφοριες. Ελπιζω να σε καλυψα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος greko_27 την Σάβ Μαρ 27, 2010 9:43 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Συγγνωμη AndreasB επειδη μολις τωρα το θυμηθηκα... Επειδη εχεις παει ειδικες δυναμεις συμφωνα με τα λεγομενα σου, μπορεις και με το απολυτηριο του λυκειου με βαθμο 13,4 να συμμετασχεις σε περιπτωση που βγει προκυρηξη, συμφωνα ομως παντα με πολυ παλαιοτερες προκυρηξεις και αν ισχυσει βεβαια και το συστημα των μοριων.Απλα με το διπλωμα απο το ΙΕΚ θα παρεις επιπλεον και περισσοτερα μορια.Βασεις απολυτηριων λυκειων παλαιοτερων προκυρηξεων με μορια:Οσοι δηλωσουν Ειδικες Δυναμεις για το ΛΣ: Απολυτηριο λυκειου τουλαχιστον 13 για υπαξ και λιμενοφυλακες
Γενικη Κατηγορια: Απολυτηριο λυκειου τουλαχιστον 16 για υπαξ και 15 για λιμενοφυλακες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος greko_27 την Σάβ Μαρ 27, 2010 10:10 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Καλησπέρα σε όλους. Παρακολου8ώ το συγκεκριμένο ''forum'' εδώ και 8 μήνες βλέποντας πολλές φορές την αγωνία αρκετών μαζί με τη δική μου. Εφόσον η καινούρια σειρά λιμενοφυλάκων ορκίστικε Και αναλαμβάνει υπηρεσία από την ερχόμενη βδομάδα, γνωρίζει ο οποισδήποτε πότε ενδέχεται (και λέω ενδέχεται γιατί η περίοδος που διανύουμε είναι τρομερά προβληματική) να βγει νέα προκήρυξη;