aggelopoulosθα χρειαστεί να ράψετε τα Αλφόσημα αλλά και τα Βητόσημα που θα πάρετε και θα πρέπει να είστε έτοιμοι στο αψε σβησε! Όταν με το καλό έρθουν και οι δικοί μας αλφάδες δε πρόκειται να τους κάνουμε κάτι τέτοιο, αλλά θα πέφτουν βροχές οι παρατηρήσεις. <br/ έγραψε:
και εννοείται πως ισχύει και αυτό που είπε και ο gioalex![/QUOTE">[quote=aggelopoulosθα χρειαστεί να ράψετε τα Αλφόσημα αλλά και τα Βητόσημα που θα πάρετε και θα πρέπει να είστε έτοιμοι στο αψε σβησε! Όταν με το καλό έρθουν και οι δικοί μας αλφάδες δε πρόκειται να τους κάνουμε κάτι τέτοιο, αλλά θα πέφτουν βροχές οι παρατηρήσεις. και εννοείται πως ισχύει και αυτό που είπε και ο gioalex!
Αυτό το ράψιμο το είχα ξεχάσει!!! Όσο για τα διακριτικά της μονάδας στην στολή την 8αρα (την επίσημη δλδ) μας τα είχε ράψει η ράφτρα της ΣΕΑΠ.
Κουμπιά μπορεί να μην κόψετε, αλλά Σ Ι Γ Ο Υ Ρ Α θα τους κάνετε τα καψωνάκια που έκαναν και σε εσάς. Ξέρεις, αυτά με το ξύπνημα, τα κρεβάτια, την παράταξη, όλες αυτές τις *****.
Α, και να μην ξεχάσω, να δεις ότι όλοι αυτοί που είναι γιωτόμπαλα, μόλις έρθουν οι Άλφα σας θα το παίζουν τα μεγαλύτερα μαχίμια. Το είδα στους βητάδες μας, το είδα και στην σειρά μας...
gioalex έγραψε:Ορκίζονται στο κέντρο, παίρνουν την άδεια και μετά την επιστροφή ΣΕΑΠ ή όπου αλλού. Εκεί έχει άδεια όταν ονομαστείς ΔΕΑ πριν πας στην μονάδα. Για την ΣΕΑΠ συγκεκριμένα, αν δεν έχει αλλάξει αυτό, όσοι είχαν ειδικότητα ΤΦ (τυφεκιοφόρος, ή τράχα φουκαρά) έπαιρναν 10 μέρες άδεια περίπου πριν παρουσιαστούν στην μονάδα. Όσοι είχαν αντιαρματιστές, ολμιστές και πολυβολητές, επειδή έμεναν επιπλέον στην ΣΕΑΠ για 5 εβδομάδες, δεν έπαιρναν την άδεια στην ονομασία, αλλά αφού τέλειωνε και αυτή η εκπαίδευση και πάλι πριν παρουσιαστούν στην μονάδα τους.
δηλαδή και σαν ΔΕΑ παίρνεις ειδικότητα; ντάξει στο πεζικό αλλα τεθωρακισμένα τι ειδικότητες θα υπάρχουν εκτός του αρχηγού πληρώματος;
Φυσικά και παίρνεις ειδικότητα. Απλά είσαι αρχηγός στοιχείου ή ομαδάρχης της ειδικότητας σου, αν και μπορεί να είσαι Α/Τ και να έχεις ομάδα Τ/Φ. Τώρα για τα άρματα, ας απαντήσει κάποιος που έχει πάει κ ξέρει...
παρουσιάζομαι Μεσσολόγγι την τετάρτη. Για μετά δεν ξέρω. Απ ότι έχω καταλάβει τους ΥΕΑ τους πάνε πιο πολύ Κρήτη και Αθήνα πάει το Πυροβολικό. Δεν γνωρίζω παραπέρα ή κατα πόσο Ισχύουν αυτά.
Sorbal έγραψε:παρουσιάζομαι Μεσσολόγγι την τετάρτη. Για μετά δεν ξέρω. Απ ότι έχω καταλάβει τους ΥΕΑ τους πάνε πιο πολύ Κρήτη και Αθήνα πάει το Πυροβολικό. Δεν γνωρίζω παραπέρα ή κατα πόσο Ισχύουν αυτά.
Του Πεζικού πάνε ή ΣΕΑΠ (Ηράκλειο Κρήτης) ή Λουτράκι (ΚΕΜΧ), του πυροβολικού πάνε Θήβα (ΚΕΠΒ) και των Τεθωρακισμένων πάνε ΚΕΤΘ (Αυλώνα).
για οσους ενδιαφερονται θα γραψω περιληπτικα απλα και ταξινομημενα σε λιγες μερες καποια βασικα πραγματα για τους δοκιμους με βαση τη δικια μου εμπειρια. θα το ειχα κανει ηδη αλλα δεν δεχεται το προγραμμα τα μηνυματα μου
σε παρακαλω πολυ φιλαρακι πες μου πως ειναι σαν εφεδρος ή δοκιμος γιατι με ενδιαφερει πολυ το θεμα! εχω διαβασει το σχετικο αθρο στη σελιδα αλλα θελω μια προσωπικη εμπειρια για τον αν αξιζει και τι ακριβως γινετε!!yanrd αν μπορεις πες μου και εσυ κατι μιας και εχεις παει και γνωριζεις!!
Παραθέτω λοιπόν κάποια βασικά πράγματα που αφορούν τους ΔΕΑ με βάση τη δική μου εμπειρια. θα χωρίσω την θητεία με βάση κατηγόριες 1ος μηνας Τον πρωτο περιπου μηνα της θητειας ειναι ολοι φανταροι στο κεντρο. Θα δωσετε ολοι τα αθληματα τα ψυχοτεχνικα τεστ και τις ιατρικες εξετασεις που αναφερονται στη σελιδα αυτη για να περασετε ΥΕΑ. Επισης πρεπει να εχετε και καποια κριτηρια που αναφερονται αναλυτικα στη σελιδα αυτη οποτε δεν τα αναφερω 4 μηνες Οποιοι επιλεγούν ΥΕΑ (υποψηφιοι εφεδροι αξιωματικοι) φευγουν απο το κεντρο και πανε σε κεντρα εκπαιδευσης ΥΕΑ για 4 μηνες. Μια πολυ δυσκολη περιοδος καθως το προγραμμα ειναι αυστηρα στρατικοποιημενο και περιλαμβανει και θεωρητική εκπαίδευση καθως επισης υπαρχει μεγαλη ψυχολογική πίεση και απειρες υπηρεσιες φανταρου. θυμαμαι π. χ οτι εμεις για 1 μηνα δεν ειχαμε βγει καθολου απο το στρατοπεδο λογω πολλων υπηρεσιων Γενικα μια σχολη ΥΕΑ υποτιθεται ειναι μια μικρογραφια της σχολης ευελπιδων. Θα κανετε γυμναστικη, θα γραφετε διαγωνισματα, αγηματα, απειρες υτπηρεσιες, πορειες, βολες κτλ. τους 2 πρωτους μηνες στη σχολη ΥΕΑ θα ειστε ΥΕΑ Α και τους επομενους 2 μηνες ΥΕΑ Β ή βαθμοφοροι ΥΕΑ . ο πρωτος μηνας ειναι ο πιο δυσκολος διοτι υπαρχει και η ψυχολογικη πιεση απο τους παλιους ΥΕΑ Β. Τον τελευταιο μηνα ομως θα ασκειτε εσεις ψυχολογικη πιεση στους καινουργιους ΥΕΑ Α. 11μηνες Μετα το περας της τετραμηνης εκπαιδευσης ονομαζεστε ΔΕΑ (δοκιμοι εφεδροι αξιωματικοι). Και φευγετε με μεταθεση για μοναδα παραμεθοριου.Πλεον εχετε ανεβει 5 βαθμους θεωρειστε αξιωματικος και ειστε σαν στελεχη. Κανετε ωραριο στελεχων και υπηρεσιες αξιωματικων ή και υπαξιωματικων 4 με 5 φορες το μηνα. Οι υπηρεσιες αυτες βεβαιως ειναι λιγοτερες σε σχεση με αυτες που κανατε πριν αλλα δεν εχουν επισης και καμια σχεση με σκοπιες κτλ διοτι ουσιαστικα ειναι υπηρεσιες διοικησης δηλαδη ΑΥΔΜ, ΒΑΥΔΜ, αξιωματικος πυλης, αρχιφυλακας φυλακιου κτλ. Επιπλεον μπορει να ειστε εκπαιδευτες, να εχετε δουλεια γραφειου και γενικα μια σοβαρη δουλεια ευθυνης μεσα στο στρατοπεδο. Υπενθυμιζω οτι ο ΔΕΑ ειναι ανωτερος απο στελεχη που ειναι στο στρατο 10 και 15 χρονια οποτε θα σας βλεπουν με μεγαλη καχυποψια 1 μηνας Τον τελευταιο μηνα στης θητειας σας παιρνεται ακομα εναν βαθμο (αν δεν εχετε πολλες ποινες) και ονομαζεστε Εφεδροι Ανθυπολοχαγοι. Σε αυτο το διαστημα δεν αλλαζουν και πολλα πραγματα απλα ισως να σας αντιμετωπιζουν με λιγο περισσοτερο σεβασμο. Αρα λοιπον γενικο συνολο 17μηνες Μετα τη θητεια ειναι πιθανο να σας καλουν για μια ή 2 βδομαδες επανεκπαιδευση καθε 3 με 4 χρονια και θα συνεχισετε να παιρνετε βαθμους μεχρι βαθμο Εφεδρου Ταγματαρχη. Επιπλεον θελω να ανφερω 2 πραγματα 1)Εκτος απο ΔΕΑ ο φανταρος εχει αλλες 2 επιλογες: να γινει εφεδρος δεκανεας(δηλαδη να ανεβει 1 βαθμο) ή να γινει δεκανεας στρατονομος. Σε αυτή την περιπτωση ο απλος δεκανεας κανει δωδεκαμηνο και γλιτωνει λιγες αγγαρειες αλλα μενει μεσα στο στρατοπεδο διοτι δεν θεωρειτε στελεχος. Ο δεκανεας στρατονομος κανει επισης 12μηνο και μετα τους 2 πρωτους μηνες δεν κανει σκοπιες κτλ. Επισης δεν θεωρειτε στελεχος. Σημειωνω ότι ο εφεδρος λοχιας εχει καταργηθει. 2) Ο μισθος του ΔΕΑ είναι ο εξης:βασικος μισθος 520 ευρω περιπου αλλα από το 2008 εχει αυξηει περιπου 70 ευρω αν θυμαμαι καλα. Επιδομα παραμεθοριου από 106 εως 180 περιπου ευρω ανα λογα με την παραμεθοριο. π. χ στη Ροδο είναι 106 ευρω επιπλεον. 52 ευρω κάθε τριμηνο,13 ευρω περιπου υπηρεσιες αργιων , επιπλεον μισθο ΔΕΑ τα χριστουγεννα δωρο και μισο μισθο το πασχα και αν πατε για σχοινακια παιρνετε 18 ευρω περιπου την ημερα δηλαδη για τετραημερο 70 ευρω περιπου. Τελος τους 5 πρωτους μηνες παιρνετε απλο μισθο φανταρου με εξαιρεση στο τελος της εκαπιδευσης ΥΕΑ που θα παρετε ένα ποσο που μπορει να είναι από 200 μεχρι 400 ευρω. Από τη στιγμη της ονομασιας σαν ΔΕΑ και για 3 μηνες δεν θα παρετε τον βασικο μισθο και θα μπουν όλα αυτά τα λεφτα μαζεμενα μετα τους 3 μηνες σαν ΔΕΑ. Μετα θα πληρωνεστε κανονικα. Ελπιζω να βοηθησα!!!
Ξεχασα να ανφερω οτι σαν Δοκιμος συνηθως υπαρχουν 2 μεταθεσεις: η πρωτη στην παραμεθοριο για 6 μηνες συνηθως και οι υπολοιποι 6 μηνες σε δευτερη μεταθεση που μπορει να ειναι και κοντα στην πολη του στρατευσιμου. Αρα συνολικα στο 17μηνο συνηθως αλλαζετε 4 στρατο πεδα. πρωτα στο κεντρο τον πρωτο μηνα, στις σχολες ΥΕΑ για 4 μηνες, στην παραμεθοριο για 6 μηνες, και στη παραμεθοριο ή καπου αλλου για τους τελευταιους 6 μηνες. Επισης ζηταω συγγνωμη για το παραπανω βιαστικο κειμενο αλλα το ειχα γραψει καλυτερα και αλλες φορες αλλα η σελιδα δεν το δεχοταν!!!
Επισης πιστευω οτι καλυτερα να γινει ΔΕΑ καποιος που εχει μια σχετικη πορωση με τον στρατο. Αν παει καποιος με την λογικη οτι μετα θα λουφαρει θα απογοητευτει διοτι εκτος απο το οτι θα περασει ενα πολυ δυσκολο αρχικο 5μηνο, μετα σαν ΔΕΑ θα φορτωθει ενα σωρο ευθυνες και θελει μεγαλη ωριμοτητα χαρακτηρα. Επιπλεον οι 5 επιπλεον μηνες αφου ολοκληρωθει το 12μηνο δυσκολα περνανε. Αυτα ειχα να πω για οποια ερωτηση εχετε θα απαντησω οποτε μπορω
σε ευχαριστω πολυ φιλε με κατατοπισες καλυτερα! δηλαδη εσυ προτεινεις να παει κανεις ΔΕΑ; γιατι εχω και εγω αυτη τη ποροση αλλα δεν ξερω! μια ακομη ερωτηση γινετε να μενεις μεσα στο στρατοπεδο και οχι εξω σε καποιο σπιτι; επισις επιδι εγω θα παω στους αμφιβιους γινετε να εισαι ΔΕΑ εκει;
Κοιτα φιλε εγω που δεν το ειχα μελετησει πολυ το θεμα αλλα τηρουσα ολα τα κριτηρια και ειπα ας παω ΔΕΑ και οτι γινει μολις μπηκα στη σχολη ΥΕΑ επαθα φοβερο σοκ διοτι ηταν 100 φορες χειροτερα απο τον πρωτο μηνα στο κεντρο! αφου συνηθιζεις ολα αυτα και ονομαζεσαι ΔΕΑ και νομιζεις οτι θα ειναι ολα ζαχαρη τα πραγματα μετα δεν ειναι ακριβως ετσι διοτι εχεις πολλες ευθυνες και πρεπει να αποδειξεις οτι αξιζεις το βαθμο σου.. πρεπει να προσεχεις βεβαια και να μην τιμωρηθεις διοτι αμα φας εστω και μια μερα φυλακη την υπηρετεις στο τελος της θητειας σου. πρεπει βεβαια να κανεις χοντρες βλακειες για να εχεις σοβαρες τιμωριες σαν ΔΕΑ. εγω στον 7ο μηνα περιπου της θητειας μου ειχα αρχισει να κουραζομαι και ο χρονος δεν περναγε. βεβαια τωρα που τελειωσα πιστευω οτι ισως αξιζε τον κοπο. τελος παντων αμα σου αρεσει ο στρατος και θες να δεις πως θα ησουν σαν αξιωματικος αμα ησουν μονιμο στελεχος και ειχες τελειωσει σχολη ευελπιδων τοτε πηγαινε!!! Για το σπιτι που ρωτας ο Δοκιμος απαγορευεται να μεινει μεσα στο στρατοπεδο. αρα θα πληρωνεις ενοικιο καπου. μην ανησυχεις ευκολα βρισκεις σπιτι. με το που θα πας στη μοναδα θα σου δωσουν 2-3 μερες να ψαξεις για σπιτι. παντως δεν υπαρχει λογος να μεινεις στο στρατοπεδο και πιστεψε με αφου περασουν οι μηνες της εκπαιδευσης και ονομαστεις ΔΕΑ δεν θα εχεις ορεξη να μενεις στο στρατοπεδο μετα τη ληξη του ωραριου!!!
Παντως ναι μεν σαν δοκιμος κανεις ωραριο αλλα υπενθυμιζω οτι θα εχεις 4-5 υπηρεσιες το μηνα αρα θα μενεις μεσα(αλλα οχι βεβαια με τους φανταρους). επιπλεον καποια απογευματα το σαββατοκυριακο μπορει να εισαι επικεφαλης σε αγηματα αρα θα χανεις χρονο και απο εκει. αλλες φορες μπορει να εχει 12ημερα σχοινακια ή εστω 4ημερα σχοινακια αρα θα χανεις τεσσερις μερες και απο εκει. αλλες φορες θα εχει νυχτερινη εκπαιδευση και θα χανεις ενα βραδυ. αλλες φορες μπορει να σε σε στειλουν αρχιφυλακα φυλακιου για 15 μερες! ναι μεν θα κανεις ωραριο και θα εισαι στελεχος αλλα και οι αξιωματικοι κανουν και ολα τα παραπανω και μαλιστα απο θεσης ευθυνης οποτε στην πραξη δεν θα εχεις καθε μερα οκταωρο σαν ΔΕΑ αλλα ισως τις περισσοτερες φορες. αναλογα βεβαια και την μοναδα που θα εισαι.
Για ΔΕΑ ειδικων δυναμεων το μονο που εχω ακουσει ειναι οτι εχει πιο σκληρη εκπαιδευση και βεβαια μετα σαν ΔΕΑ θα εχεις ακομα λιγοτερο ελευθερο χρονο απο εναν απλο ΔΕΑ διοτι θα κανεις πιο πολλες ασκησεις (π. χ καταληψη βραχονησιδων). επισης παιρνουν πολυ λιγα ατομα. μεσο στο στρατο υπαρχει ομως θελω να πιστευω οτι αμα εχεις τις ικανοτητες θα σε επιλεξουν!
σε ευχαριστω πολυ φιλε μου! μου ελεισες τις περισσοτερες απορειες που ειχα αυτο ηθελα καποιος που να εχει παει ΔΕΑ και να εχει απολυθει προσφατα γιατι αλλιως μπορουμε να λεμε μονο γνωμες! το μονο που με χαλαει ειναι οτι θα πρεπει να βρεις σπιτι και να το πληρωνεις! τωρα δεν ξερω τι να κανω το σκεφτομαι πολυ γιατι παντα μου αρεσε ο στρατος και αφου δεν μπορεσα να παω σε μια σχολη να το κανω ετσι!! δεν ξερω καθολου μαλλον εκεινη τη στιγμη θα αποφασισω! θα ηθελα να μου πεις και τη προσωπικη σου γνωμη αν αξιζει να παω;