Ειδικές κατηγορίες Στρατιωτικών Σχολών

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, τα όρια ύψους, η σωματική ικανότητα και τα μόρια που απαιτούνται
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Rafale »

Υπάρχουν τρεις (3) κατηγορίες (με διαφορετικές βάσεις) για τις στρατιωτικές σχολές: 1. Η Γενική Σειρά,

2. Η Ειδική Κατηγορία 3648/α, στην οποία εισάγονται σε ποσοστό 35% επί του εκάστοτε καθοριζόμενου αριθμού εισακτέων κατά σειρά επιτυχίας οι ανήκοντες στις ακόλουθες ειδικές κατηγορίες: Α) τέκνα Πολυτέκνων β) τέκνα Οικογενειών με τρία παιδιά

3. Η Ειδική Κατηγορία 3648/β, στην οποία εισάγονται επί του ανωτέρου ποσοστού 35% και μέχρι ποσοστόυ 10% επ' αυτού, σε κάθε περίπτωση όμως τουλάχιστον ένα άτομο, οι ανήκοντες στις ακόλουθες ειδικές κατηγορίες: α) τέκνα ή αδερφοί αναπήρων και τραυματισθέντων σε πολεμικές επιχειρήσεις, καθώς και στρατιωτικών και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων ειρηνικής περιόδου, οι οποίοι έχουν αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω, λόγω παθήσεώς τους σε διατεταγμένη υπηρεσία και ένεκα αυτής, β) τέκνα των θανόντων στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων στον πόλεμο ή στην ειρήνη κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής, γ) τέκνα Ελλήνων Μονίμων Στρατιωτικών Εφέδρων και Κληρωτών Οπλιτών, που συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο στα πολεμικά γεγονότα της χρονικής περιόδου από την 20η Ιουλίου ως την 20η Αυγούστου 1974 στην Κύπρο, καθώς και στα γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1964 στην Τυληρία και Λευκωσία και το 1967 στην Κοφίνου και τους Αγ. Θεοδώρους της Κύπρου.

Μέχρι τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2007 η κατηγοριοποίηση των ειδικών κατηγοριών ήταν διαφορετική (Ειδική Κατηγορία 72 και Ειδική Κατηγορία 80). Η υπάρχουσα κατηγοριοποίηση εφαρμόστηκε πρώτη φορά στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2008. Για το λόγο αυτό κάποια στατιστικά στοιχεία δεν είναι δυνατόν να συγκριθούν με προηγούμενα έτη.Www.prosanatolismos.gr

Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Rafale »

• Οι υποψήφιοι των Α. Σ. Σ. Υ. Θα πρέπει:

α. Να μην έχουν απολυθεί ή παραιτηθεί στο παρελθόν από Α. Σ. Σ. Υ. Για οποιοδήποτε λόγο και να μην έχουν καταδικασθεί ή διωχθεί για ανυποταξία ή λιποταξία.

β. Ειδικά για τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας (Σ. Τ. Υ. Α.- Σ. Υ. Δ.) :

(1) Να μην έχουν απολυθεί από την ίδια Σχολή.

(2) Να μην έχουν αποβληθεί από οποιαδήποτε Σχολή Αξιωμα¬τικών ή Υπαξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

γ. Να μην έχουν καταδικαστεί για οποιοδήποτε κακούργημα ή σε οποιαδήποτε ποινή για παραχάραξη, πλαστογραφία και κατάχρηση ενσήμων, υπεξαγωγή εγγράφων, ψευδορκία, ψευδή ανώμοτη κατάθεση, ψευδή καταμήνυση, δωροδοκία, εγκλήματα κατά της γενετησίου ελευθερίας, συκοφαντική δυσφήμηση, κλοπή, υπεξαίρεση, παρασιώπηση ευρέσεως, υφαίρεση, κιβδηλεία, κυκλοφορία παραχαραγμένων ή κίβδηλων νομισμάτων και προπαρασκευαστικές πράξεις αυτών, ψευδορκία πραγματογνώμονα και διερμηνέα, απάτη, απάτη ευτελούς αξίας, απάτη σχετική με τις ασφάλειες και απατηλή πρόκληση βλάβης, εκβίαση ή έγκλημα κατά της χώρας ή παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ή παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία της κοινωνίας από το οργανωμένο έγκλημα και να μην έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ή να διώκονται για κάποια από αυτά τα εγκλήματα, ούτε να έχουν καταδικασθεί σε στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

Αυτές είναι οι γενικές βασικές πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζει κάθε υποψήφιος που ενδιαφέρεται να δηλώσει τις Στρατιωτικές ή Αστυνομικές Σχολές. Εξειδικευμένες πληροφορίες για κάθε σχολή παρουσιάζονται στην αναλυτική περιγραφή της. Τέλος, η Προκήρυξη των Στρατιωτικών Σχολών αποστέλλεται στα σχολεία όλης της χώρας στο μέσο περίπου της σχολικής χρονιάς και είναι απαραίτητο όλοι οι ενδιαφερόμενοι να την συμβουλεύονται για να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές και εξειδικευμένες πληροφορίες.

Από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων, Τμήμα Β εστάλη εγκύκλιος στις 25/9/2008, σύμφωνα με την οποία ενημερώνονται οι υποψήφιοι σπουδαστές για εισαγωγή στα ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ, ακαδημαϊκού έτους 2009 - 2010 και σύμφωνα με το Π. Δ.207/17 Αυγ.2007 (ΦΕΚ Α΄ 233/02 Οκτ.2007) και το Π. Δ.66/2008, ότι από 1ης Ιανουαρίου 2009 αλλάζουν τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά και ο Δείκτης Μάζας Σώματος των υποψηφίων για τις Στρατιωτικές Σχολές, ως ακολούθως:

1. Τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά των υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών (ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ) τροποποιούνται όπως παρακάτω :

α) για το άρρεν προσωπικό αποκλείεται η είσοδος σε Στρατιωτική Σχολή, εφόσον έχουν ανάστημα μικρότερο από 1,70 μ. Ειδικά για το τμήμα Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων, κρίνονται ακατάλληλοι όσοι έχουν ανάστημα μεγαλύτερο από 1.90 μ.

β) για το θήλυ προσωπικό αποκλείεται η είσοδος σε Στρατιωτική Σχολή, εφόσον έχουν ανάστημα μικρότερο από 1,65 μ.

2. Για όλες τις παραπάνω κατηγορίες ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ), δηλαδή το πηλίκο του σωματικού βάρους του /της υποψηφίου σε χιλιόγραμμα, προς το τετράγωνο του ύψους του /της σε μέτρα, για μεν τους άνδρες πρέπει να βρίσκεται εντός των ορίων 20-25, για δε τις γυναίκες εντός των ορίων 18-22.Www.prosanatolismos.gr (kai ayta για ενημερωση)

athanas

Δημοσίευση από athanas »

Θα επρεπε να υπαρχει ειδικη κατηγορια για αυτους που ενας απο τους 2 γονεις του εχουνε πεθανει (και δν ειναι στον στρατο)
panagiotisOYK
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από panagiotisOYK »

Ρε παιδια φετος γιατι η ΣΜΥ δεν ειχε ειδικη κατ?
TASSOS e.w.
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από TASSOS e.w. »

Παιδια ειμαι 17 του χρονου δινω εξετασεις για Σ. Σ. Ε. Και Θελω να μου πειτε αν υπαγομαι σε ειδικη κατηγορια εχω μια αδερφη 26 και αλλη μια 30 ειμαι στους τριτεκνουσ. Απο οτι εχω ακουσει ο στρατος δν κοιταει την ηλικια των αλλων αδρφιων σε αντιθεση με την αστυνομια τι λετε παιζει να αλλαξει και να μν προλαβω;
hetfield
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από hetfield »

TASSOS e.W. έγραψε:Παιδια ειμαι 17 του χρονου δινω εξετασεις για Σ. Σ. Ε. Και Θελω να μου πειτε αν υπαγομαι σε ειδικη κατηγορια εχω μια αδερφη 26 και αλλη μια 30 ειμαι στους τριτεκνουσ. Απο οτι εχω ακουσει ο στρατος δν κοιταει την ηλικια των αλλων αδρφιων σε αντιθεση με την αστυνομια τι λετε παιζει να αλλαξει και να μν προλαβω;

Oι τετρατεκνοι περνουν 4,000 μορια στο στρατο εσυ μαλλον 3,000 θα παρεις. Θα ρωτισω σε ενα γραφειο ΣΕΠ την δευτερα και θα σου στειλω μυνημα.
TASSOS e.w.
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

ok. Σε ευχαριστω πολυ!
Γιάννης

Δημοσίευση από Γιάννης »

Καλυσπέρα, μπορεί κάποιος να μου πει ποιές προυποθέσεις πρέπει να πληρώ για να ανήκω στην ειδική κατηγορία, δηλαδή έχω αλλα δύο αδέλφια ο ένας όμως δεν μένει στο σπίτι ανήκω στην ειδική κατηγορία η οχι; Και αν δεν μπορείτε να μου απαντήσετε μήπως μπορείτε να μου δώσετε ένα λίνκ για να μπω να δω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

TASSOS e.w.
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Συμφωνα με αυτα που μας ειπες ανηκεις στην ειδ κατ των τριτεκνων που σημαινει χοντρα χοντρα μειωση μοριων
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος yandr την Δευ Μαρ 08, 2010 12:23 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Γιάννης

Δημοσίευση από Γιάννης »

ΕυχαριστώΕικόνα, μήπως ξέρεις αν παίζει ρόλο το ότι είναι ετερωθαλής;
TASSOS e.w.
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Κοιτα, ξερω τοι τα δικαιολογητικα που χρειαζονται ειναι απο τον τοπικο δημο που να αναγραφονατι σε αυτα οτι υπαρχουν 2 η 3 η 4 κτλ αδερφια. Το πιο πιθανο ειναι να μην παιζει ρολο το οτι εισαι ετεροθαλης!
Γιάννης

Δημοσίευση από Γιάννης »

Ωραίος μου έφτιαξες την μέρα, μπαίνεις και εσύ με ειδική κατηγορία;

TASSOS e.w.
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Ναι πρωτα ο θεος!
Giannis

Δημοσίευση από Giannis »

Με τους Ελληνες του εξωτερικου πως εχουν τα πραγματα; Εγω που Ζω Στη Κυπρο ειμαι ειδικη κατηγορια;

hetfield
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από hetfield »

Giannis έγραψε:Με τους Ελληνες του εξωτερικου πως εχουν τα πραγματα; Εγω που Ζω Στη Κυπρο ειμαι ειδικη κατηγορια;

Δεν εχει διαφορα στα μορια.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης