Ολη αυτή η ιστορία που απ τη μία μας βρίζουν οι δανειστές μας και στο τέλος τσακώνονται ποιός θα μας δανείσει είναι για κλάματα. Ο Τζέφρυ θα γίνει μέσα σε 4 μέρες μπαλάκι μεταξύ Γαλλίας, Γερμανίας και ΗΠΑ.
Γύρω γύρω όλοι στη μέση ο Μανώλης.
Τι Μαχητικά θα διαλέξει; Από αυτόν που θα του δώσει δανεικά ή από αυτόν που απειλεί να του πάρει θάλασσα, νησιά και Θράκη;
Η δήλωση πάντως περί μείωσης εθνικής κυριαρχίας μου μυρίζει γιάνκη.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος TOPOL-M την Τετ Μαρ 03, 2010 6:47 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λοιπόν ο ξάδερφος από Αμερική (μηχανολόγος ο. Συστημάτων) μου σφύριξε ότι η βασική πρόταση του μαύρου στον Γιωργάκη δέν θα είναι ούτε super korne, ούτε F μ΄έκαψες. Η πρόταση θα είναι για αγορά UAV!
Για τους fan του F-35 διαβάστε ίσως την καλύτερη ανάλυση που έχει γραφτεί εδώ και καιρό και τα συμπεράσματα μετά δικά σας για το αν θα αποκτήσει πλεονέκτημα η Τουρκία σε 10 χρόνια ή όχι. http://www.enkripto.com/2009/11/f-35_03.html
TOPOL-M έγραψε:Λοιπόν ο ξάδερφος από Αμερική (μηχανολόγος ο. Συστημάτων) μου σφύριξε ότι η βασική πρόταση του μαύρου στον Γιωργάκη δέν θα είναι ούτε super korne, ούτε F μ΄έκαψες. Η πρόταση θα είναι για αγορά UAV!
Για να δούμε
Οχι ρε μαν δεν νωμιζω,UAV φτιάχνει η Ελλάδα σε συνεργασία με την EADS... Θα έχουμε σε λίγο καιρό... Τις Αγριομέλισσες θα πάρουμε... Και θα τα μαμήσουμε τα "μεμετια"...
UCAV θελετε να πειτε. Αναφερεστε στο προγραμμα nEUROn στην κοινοπραξια του οποιου συμμετεχει οντως και η Ελλαδα. Μακαρι να πανε ολα καλα και να αποκτησουμε καποτε αρκετες μοιρες...
Απο UAV παραγουμε τα Πηγασος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Su-35 την Παρ Μαρ 05, 2010 7:25 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Su-35 έγραψε:UCAV θελετε να πειτε. Αναφερεστε στο προγραμμα nEUROn στην κοινοπραξια του οποιου συμμετεχει οντως και η Ελλαδα. Μακαρι να πανε ολα καλα και να αποκτησουμε καποτε αρκετες μοιρες...
Η στάση του Νικολά Σαρκοζί υπαγορεύεται από μια σειρά λόγων. Πρώτα πρώτα είναι γνωστό ότι σε περίπτωση που χρειαστεί βοήθεια η Ελλάδα, η γερμανική κυβέρνηση είναι αυτή που θα σηκώσει το κύριο βάρος και όχι η γαλλική. Αυτό επιτρέπει στον Σαρκοζί να είναι φραστικά πολύ πιο γενναιόδωρος από τη Μέρκελ, αφού δεν είναι αυτός που θα χώσει πιο βαθιά απ' όλους το χέρι στην τσέπη, αν έρθει η κρίσιμη ώρα. Βεβαίως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι γαλλικές τράπεζες έχουν ήδη δανείσει στην Ελλάδα διπλάσιο ποσό από όσο οι γερμανικές!
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι το Παρίσι ενδιαφέρεται σφοδρότατα -ιδίως αυτούς τους καιρούς της κρίσης- να υλοποιηθεί η ήδη συμφωνημένη αγορά γαλλικών φρεγατών από την Ελλάδα, ενώ ο Σαρκοζί πάντα διατηρεί την ελπίδα μήπως και κατορθώσει τελικά να πουλήσει στην Ελλάδα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Ραφάλ. Του το είχε υποσχεθεί σε κάποια φάση ο Καραμανλής, αλλά δεν το υλοποίησε.
Φυσικά, το ίδιο θέλει να κάνει και η Μέρκελ -απλώς αυτή θέλει να μας πουλήσει «Γιουροφάιτερ»-, αλλά η γερμανική τακτική εξευτελισμού και ταπείνωσης της Ελλάδας δείχνει ότι οι Γερμανοί μάλλον είναι πεισμένοι πως ο Γιώργος Παπανδρέου στο τέλος θα αγοράσει πιθανότατα αμερικανικά F-16, σε περίπτωση που όντως προχωρήσει σε απόφαση προμήθειας πολεμικών αεροπλάνων, οπότε θεωρούν την υπόθεση χαμένη εκ των προτέρων.
Γ. Δελαστίκ
Έχω πει εδώ και αρκετό καιρό ότι ο συνδυασμός Ομπάμα (Boeing) - Jeffrey (αμερικανάκι) δείχνει προμήθεια F-18. Το αντιγερμανικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί δικαίως στον Ελληνικό λαό βοηθάει την απόφαση του Jeffrey.
Εγώ πάντως θα προτιμούσα Rafale αν και πιστεύω ότι δεν είναι καλύτερα από το F-18. Τουλάχιστον θα είχαμε μια στρατηγική έμπρακτη υποστήριξη στην Μεσόγειο. Ενω οι άλλοι ξέρουμε τι ρόλο και πως μας εμπαίζουν
Ναι, αυτό ισχύει. Οπως επίσης ότι έχει μικρό κόστος συντήρησης γιατί αυτή γίνεται στα αεροπλανοφόρα.
Πάντως αν και είναι το μόνο που έχει έτοιμο aesa δοκιμασμένο δεν μπορώ να καταλάβω που υπερτερεί ας πούμε έναντι του ef ακόμα και του rafale σε Ναυτικές αποστολές.
Για το f-35 δεν το συζητώ. Καλύτερα το SH το οποίο είναι μαχητικό κρούσης σε αντίθεση με το 35 που είναι... Κάτι άλλο!
Πάντως καλύτερα να πέρναμε rafale ή ef παρά f-18.
Το ef έχει πάρα πολλά περιθώρια εξέλιξης ενώ το aesa του είναι προ των πυλών.
Επίσης δεν θα είμαστε δέσμιοι των Αμερικανών οι οποίοι μας έχουν ρίξει ουκ ολίγες τρικλοποδιές εδώ και 25 χρόνια.
Τέλος το f-18 είναι μεν ένα καλό και ώριμο μαχητικό αλλά με λίγα περιθώρια βελτίωσης και με λίγα ψωμιά στο μέλλον.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος yandr την Παρ Οκτ 16, 2020 3:05 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Το πρόγραμμα του F-35 Lightning II θα ξεπεράσει τα όρια του αμερικανικού λεγόμενου νόμου Nunn-McCurdy περί υπερβάσεων αμυντικών προγραμμάτων, ο οποίος ορίζει διακοπή αν ξεπεράσουν κατά 50% τις προβλεπόμενες δαπάνες. Ετσι ανέφερε η κορυφαία ελέγκτρια του Πενταγώνου Christine Fox, προσθέτοντας ότι η υπέρβαση θα δημοσιοποιηθεί επίσημα την Πρωταπριλιά. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου άμυνας ενώ τα αεροσκάφη είχαν προγραμματιστεί να στοιχίζουν έκαστο μεταξύ $80-92 εκατομμύρια δολάρια σε τιμές 2002 το οποίο σε σημερινές τιμές θα αντιστοιχούσαν σε σημερινά $95-113 εκατομμύρια.
Σύμφωνα με την Fox τα αεροσκάφη που προορίζονται για της αμερικανική αεροπορία και το ναυτικό θα ενταχθούν σε υπηρεσία το 2016, με καθυστέρηση τριών και δύο ετών αντίστοιχα, ενώ των πεζοναυτών υπολογίζεται ότι θα παραδοθούν στην ώρα τους το 2012.
Τα αεροσκάφη των πεζοναυτών θα χρησιμοποιούν λογισμικό Block 2, ενώ τα υπόλοιπα λογισμικό Block 3. Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Απο το κακο στο χειροτερο. 1000 φορες καλυτερα Super hornet η Εurofighter που ειναι πολυ ανωτερα στις αερομαχιες απο το F-35. Εστι οπως παει το F-35 στο τελος θα κοστιζει περισσοτερο απο το Eurofighter.
Το ναυτικο των ΗΠΑ θα εχει τα επομενα 30 χρονια το F-35 για αποστολες κρουσης και το Super hornet για αερομαχιες. Αυτο αποδεικνυει πολλα πραγματα.