Προβλήματα στα μάτια και ειδικές δυνάμεις (2009)

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Greek_Army »

Vaggos έγραψε:Ρε παιδια έχω 5,25 μιωπία και θελω να παω στα λοκ τι θα γίνει να τους πω ψέματα στο κέντρο ή θα με στείλουν απευθείας στο 401; Επίσης αν βγω ι2 υπάρχει πιθανότητα να με πάρουν πάλι; ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΟΠΟΙΟ ΞΕΡΕΙ!

1) Σπάνια στέλνουνε στο οφθαλμίατρο Εκτός και αν υπάρχει κι'άλλο πρόβλημα. Πες οτι έχεις 4 συνήθως δεν ασχολούνται άλλο...
2) Αν βγεις ι2 κόβεσε
Vaggos
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από Vaggos »

Οχι φίλε απο ότι μου έχουν πει και εμένα εδώ μέσα και εγώ έχω πανω απο το όριο μυωπία δλδ ι2. Αν δεν αναφερεις τπτ δεν θα σου πουν και τπτ. Αλλα το θεμα ειναι πως θα πας μεσα στο κέντρο; Χωρις τα γιαλια; Θα ειναι λιγο δύσκολο εκτός και αν έχεις γιαλια ηλιου-μυωπίας και δεν το καταλαβουν
fideas emk
Λοχαγός
Λοχαγός

Δημοσίευση από fideas emk »

Βάγγο και λοιποί:

ΟΤΙ είπε ο Γ ΜΑΚ παραπάνω ισχύει. Εγώ στο ένα μάτι μπορεί να έχω και παραπάνω μυωπία από σένα αλλά και τα δύο χαλαρά πάνω από το όριο (4+ και 5+ στο άλλο). Δε μιλάς, αν σε ρωτίσουν που θα σε ρωτίσουν πες του το όριο (2.5 ή 2 αν δεν κάνω λάθος). Εξέταση ματιών δεν γίνεται.

Παρ'ολα αυτά γίνεται αν πάς για δόκιμος μετά. Εγώ πάνω που έλεγα τη γλυτώσαμε ΄... Σκάει επιτροπή για ΔΕΑ με συνταγματάρχη οφθαλμίατρο και λέω "κοίτα να δείς θα μας κόψει αυτός τώρα". Για ΔΕΑ είμαι σχεδόν σίγουρος το όριο είναι 4. Μου λέει βγάλε τα γυαλιά σου να τα δώ και μου λέει "γύρω στο 4; " λέω "ναι ακριβώς" και μετά ήθελε να μου πουλήσει φακούς!

Όλη η θητεία με γυαλιά και μάλιστα στο έρπειν της ΣΗΕ! Ο ρε γλέντια. Μετά τη θητεία βέβαια τα πέταξα τα γυαλιά γιατί αλλάξανε χρώμα, τρομερή σκόνη! Δυαληθήκανε εντελώς. Πάρε φτηνλά γυαλιά αλλά και με φακούς γίνεται! Το κάνανε σειρές. Βασικά θα δήλωνα αλεξίπτωτα αν ήξερε ότι δεν έτρεχε κανένα προβλημα οπότε αμα θες πάνε και ΚΔ-ΑΛ. Αν και καλύτερα στην Ε ΜΚ στο τέλος... Απλά στη ΣΧΑΛ μπορεί να σε κόψουνε για τα γυαλιά και δεν ξέρω πόσο αυστηρή είναι με τα μάτια. Πάντως ορθοπεδικά εκεί είναι πολύ αυστηροί σύμφωνα με σειρές μου αλεξιπτωτιστές. Μπορεί να σου βγάλουν πρόβλημα που δεν ήξερες ότι είχες. Ένα τον κόψανε λιγες μέρες πρίν το πρώτο άλμα μες στο ΣΒΕΑ...

Ελπίζω να βοήθησα

λήξις ΛΟΚ

dimitri
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από dimitri »

Το αν καποιος θα "κοπει" απο ειδικες δυναμεις εξαρταται απο πολλους λογους, δεν ειναι σωστο να αποθαρυνουμε ατομα που εχουν σκοπο να πανε ειδικες δυναμεις, επειδη βλεπω να παιζει πολυ "ραδιο αρβυλα" σε μερικα θεματα κ υπερβολικα πολυ παραπληροφορηση...

Οποιος θελει να περασει ειδικες δυναμεις ας δηλωσει, απο εκει κ περα να τον κοψουν τελειωνει το θεμα εκει, αλλα αξιζει να προσπαθησεις, κ μην αποθαρυνεται κανενας...

καταρχας για εξετασεις θα πηγαινετε ανα γκρουπ, την μια μερα μπορει να εχει αυστηρους γιατρους κ να σε κοβουν με το παραμικρο κ την αλλη μερα να εχει καλλους γιατρους κ να σε περνανε χωρις να σε εξετασουν καν... Ετσι μπορει 2 ατομα απο την ιδια στρατευσιμη σειρα να εχουν το ιδιο προβλημα (π. Χ με τα ματια που λετε κ εσεις) κ ο ενας να περασει κ ο αλλος να "κοπει"...

Οσο για αυτο που λες φιλε οτι στα ορθοπαιδικα ειναι πολυ αυστηροι, ουτε αυτο ισχυει. Παλι αυτο εξαρταται απο την στρατευσιμη σειρα. Οταν π. Χ η 200 ΕΣΣΟ εχει στα 3 κεντρα ειδικων δυναμεων παρουσιασεως νεοσυλεκτων γυρω στα 1500 ατομα κ απο αυτους οι 200 θελουν να γινουν αλεξιπτωτιστες λογικο ειναι να "κοψουν" αρκετα ατομα ωστε να φτασουν στα επιθυμητα ατομα (γυρω στα 100-150... Ενω αν η 201 ΕΣΣΟ εχει στα 3 κεντρα γυρω στα 1000 ατομα κ απο αυτους οι 150 θελουν να γινουν αλεξιπτωτιστες λογικο ειναι να "κοψει" λιγοτερα ατομα... Ετσι δουλευουν αυτα.
fideas emk
Λοχαγός
Λοχαγός

Ρε φίλε αυτά που έγραψα του παιδιού είναι από την εμπειρία μου δηλ. Μιας και μόνο ΕΣΣΟ και ο νοών νοείτω. Τώρα πώς μου βγάζεις εσύ ότι είναι αναληθή. Τι να σου πώ. Είσαι της 2007Α ΕΣΣΟ μήπως;

εν κατακλείδι όπως είπαν και πολλά άλλα παιδιά πρόβλημα με γυαλιά στους καταδρομείς ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ εκτός κι αν έχεις 14 και τα γυαλιά είναι όσο 5 δάχτυλα μαζί στο πάχος. Εγώ ΠΟΤΕ δεν είδα κάποιον που να τον διώξανε γιατί φορούσε γυαλιά... Στους ΚΔ-ΑΛ δε ξέρω δεν είμουν αλλά είχα άτομα στη μοίρα που μας τους φέρανε από αλεξίπτωτα που περάσαν τα τέστ κάνανε κομμάτι του ΣΒΕΑ και τους κόψανε για ορθοπεδικούς λόγους...

αλλά σε ένα είσαι σωστός κι ας μείνει στα παιδιά που θέλουνε να πάνε: Πάτε παίδες ελλήνων κι αν είναι να σας κόψουνε. Τουλάχιστον προσπαθήσατε... Όσο για αλεξιπτωτιστές. Αν σας κόψουνε απο το σχολείο τους ΜΠΟΡΕΙΤΕ και θα Σας στείλουν Στα ΛΟΚ (ή ΜΑΚ)

dimitri
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από dimitri »

Δεν αναφερθηκα προσωπικα σε σενα fidea... Γενικα ειπα "να μην αποθαρυνετε τον κοσμο να δηλωσει για ειδικες δυναμεις"...

Τωρα θα σου εξηγησω λιγο κ για το Σ. Β. Ε. Α... Ας πουμε οτι στα 3 κενρα νεοσυλεκτων ειδικων δυναμεων δηλωσανε 250 ατομα, απο τους 250 κοπηκανε οι 70, αρα μενουν οι 180 ατομα, οι οποιοι απο το κεντρο νεοσυλεκτων πανε στην ΣΧ. ΑΛ απευθειας. Εκει αμεσως με παραπεμτικο τους στελνουν στο 401 στρατιωτικο νοσοκομειο (τις πρωτες 2-3 μερες) κ επειδη 180 ατομα ειναι πολλα "κοβουν" αλλους 10 αρα μενουν 170, αυτα ειναι τα ατομα που θα περασουν το σχολειο... Απο εκει κ περα οποιος θα "κοβεται" ειναι επειδη δεν μπορει να συνεχισει στο σχολειο... Η δικαιολογια "με κοψανε οι γιατροι για ορθοπαιδικο λογο μια μερα πριν τα αλματα δεν ισχυει" αλλα αντιθετα ισχυει αυτο "εκανα μαλακια χτυπησα το ποδι μου κ με κοψανε"...

Επισης στην Σ. Β. Ε. Α αν βγεις ελευθερος υπηρεσιας κ ασκησεων για 2 μερες για οσες εβδομαδες διαρκει το σχολειο τοτε σε "κοβουν" αυτοματα...

Επισης αν τελικα 2-3-4 μερες πριν τα αλματα απο τα 170 ατομα εχουν "κοπει" μονο οι 20, με αποτελεσμα να μενουν 150 ατομα που θα γινουν αλεξιπτωτιστες τοτε κανουν το εξης... Οσοι εχουν βγει ελευθεροι υπηρεσιας για 1 μερα μπορουν να βγουν για αλλη μια μερα σωστα; Ε οταν παει αυτος ο καταδρομεας να βγει αλλη μια μερα ελευθερος υπηρεσιας για γλυτωσει το τρεξιμο η την εκπαιδευση τοτε ο γιατρος τον βγαζει ελευθρο υπηρεσιας για 2 μερες συν1 μερα που ειχε απο πριν παμε στις 3 μερες οποτε αυτος ο καταδρομεας εχει "κοπει"...

Επισης "κοβονται" ατομα κ στον πυργο. Πιστευεις οτι καποιος που θα κοπει στον πυργο θα παει κ θα πει οτι "κοπηκε" στον πυργο;
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από yandr »

Σας παρακαλώ εδώ να συζητήσουμε μόνο για τα οφθαλμολογικά προβλήματα.
Aryan
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Aryan »

Παιδες οσοι θελετε να μπειτε ειδικες δυναμεις η υεα και εχετε πανω απο 4,5μυωπια μν το δηλωνετε... Εγω εκανα την μαλακια το δηλωσα, με στειλανε 401 και με βγαλανε Ι2 (αθελα μου). Με κοψανε δλδ απο υεα που ηθελα να περασω... Στο κεντρο δεν καθοντε νασχολιθουν αν δεν πειτε ΤΠΤ!

τωρα φευγω για κυπρο και εμαθα πως μπορει να γινει αναθεωρηση της ικανοτητας και να ξαναβγω Ι1... Θα περασω παλι απο γιατρους και αν βγω με το καλο ι1 θα ρωτησω αν γινεται ακομα να μπω υεα...
fideas emk
Λοχαγός
Λοχαγός

ΟΚ Δημήτρη για ΣΒΕΑ έχεις δίκιο. Μεταφέρω τα λόγια των κομμένων... Αλλά μου δώσαν να καταλάβω ότι ορθοπεδικά είναι αυστηροί ώς πρέπει δηλαδή.

Πάντως και αλεξιπτωτιστές πάνε με γυαλιά. Γι'αυτούς Που θέλουν να μάθουν.

Άρυαν είναι ότι πήγαινες για δόκιμος που σου βρήκανε τη μυωπία αυτή. Αλλιώς δεν ισχύει το... Αν έχω πάνω από 4,5 δεν μπορώ να πάω ειδικές δυνάμεις... Στο λέω γιατί έχω πάνω απο 4,5 και μια χαρά πήγα Εικόνα

Αλλά έχεις Δίκιο ότι για δόκιμος ΜΠΟΡΕΙ να σε κόψουνε. Εμένα ούτε για δόκιμο με κόψανε αλλά δήλωσα ότι δε θέλω να πάω ο ίδιος. Οπότε όπως σωστά Είπε Ο Δημήτρης αν έχετε μυωπία και Πάνω από τα όρια μην αποθαρρύνεστε, πάτε. Αν ο γιατρός σας πεί καμιά παπάτζα πείτε τους ότι έχουν πάει κι άλλοι με πολύ χάλια όραση.

στη διάθεσή σας και πείτε του γιατρού και μυωπία 5,5 είχαμε και 10/10 στα 300μ με Α2 είχαμε και πολλά άλλα και να μη σας παραμυθιάζει! Εκτός κι αν θέλουν να κόψουν κόσμο οπότε σκούρα... Αλλά και πάλι πολύ χλωμό γιατί παρακαλάνε για κόσμο τόσο για ΚΔ όσο και για δόκιμου εγώ και μια σειρά μου πιο μικρός αυτός απο μένα (27 χρονώ τότε αυτός) πήγαμε από καύλα και περάσαμε για πλάκα όλα τα αθλητικά τέστ για ΥΕΑ (εύκολα) και ο λοχαγός μόνο με το ζόρι που δεν έβαλε τα ονόματά μας να φύγουμε ΣΕΑΠ...

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Greek_Army »

Aryan έγραψε:Παιδες οσοι θελετε να μπειτε ειδικες δυναμεις η υεα και εχετε πανω απο 4,5μυωπια μν το δηλωνετε... Εγω εκανα την μαλακια το δηλωσα, με στειλανε 401 και με βγαλανε Ι2 (αθελα μου). Με κοψανε δλδ απο υεα που ηθελα να περασω... Στο κεντρο δεν καθοντε νασχολιθουν αν δεν πειτε ΤΠΤ!

τωρα φευγω για κυπρο και εμαθα πως μπορει να γινει αναθεωρηση της ικανοτητας και να ξαναβγω Ι1... Θα περασω παλι απο γιατρους και αν βγω με το καλο ι1 θα ρωτησω αν γινεται ακομα να μπω υεα...

να ξαναβγεις Ι1 μπορείς να πας ΥΕΑ δεν γίνετε δυστηχώς
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Τα παντα γινοντε αν εχεις βυσμαΕικόνα
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες