Τι να πάρω μαζί μου στην κατάταξη (2009);

Πότε παρουσιάζομαι στο στρατό και ποια υλικά χορηγούνται; Επιτρέπονται τα κινητά τηλέφωνα και οι υπνόσακοι; Πως είναι οι πρώτες ημέρες κατάταξης;
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
spirosgiapros
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 23
Ενδιαφέροντα: Στρατ/κές-Αστ/κές Επιχειρήσεις
Επάγγελμα: Υπαξ/κός ΛΣ

Δημοσίευση από spirosgiapros »

cristi έγραψε:Προτεινω να Μην παρετε πολλα πραγματα μαζι σας περαν απο αυτα που συζητησαμε στις σελιδες Και γραψατε. Τα Ποστ του σπυρου Δεν ειναι απαραιτητο να τα υιοθετησετε. Και ουτε ειναι επισης στανταρ για τις αναγκες του καθενος.

εννοειτε οτι δεν ειναι απαραιτητο να υιοθετηθουν τα δικα μου καθως οπως ειπα καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικοςΕικόνα

cristi έγραψε:Ξανατονιζω οι συμβουλες του σπυρου Τυγχανουν απορροης προσωπικων εμπειριων καποιων χρονων

για την ακριβεια πσχεδον 15 χρονων...1994-1995 ... Οπως προειπα παρουσιαστηκα χωρις σχεδον τιποτα... Ειδα μεσα τι ειχαν οι αλλοι, ειδα τι ειχε το ΚΨΜ εκρινα και επραξα

πολλα απο αυτα που εγραψα ομως, στην μοναδα που υπηρετησα ηταν κοινη πρακτικη για αυτο και τα μετεφερα

cristi έγραψε:Καθως τωρα πια μπορειτε να τα βρειτε ολα ειτε στα κψμ των μοναδων ειτε στις εξοδους ειτε στα επισκεπτηρια σας αργοτερα. Εννοω μετα τις εκπαιδευσεις σας.

ομολογουμενως σχεδον τα παντα βρισκεις στα ΚΨΜ απλα δεν πετυχαινεις τιμες οπως JUMBO PRAKTIKER CAREFOURE κτλ κτλ

Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 20

Δημοσίευση από Rafale »

Παντως παρολα αυτα σπυρο σε ευχαριστουμε για τις καταθεσεις εμπειριων σου

spirosgiapros
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Στις διαταγες σας στρατηγε μου
Εικόνα
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Καταρχήν δεν υπάρχει λόγος να μπούμε στα προσωπικά του καθενός και σίγουρα η συζήτηση είναι σε φιλικότατα επίπεδα!

Απο εκεί και πέρα είπα πως θεωρώ υπερβολικό να σκάσει ένας "ψαρακας" με τόσα μπιχλιμπίδια στην κατάταξη, την στιγμή που σε 20 μέρες θα είναι σπίτι του.

Απ' την άλλη εσύ δικαιολόγησες την χρήση τους.

Ο καθένας διαλέγει και παίρνει, τόσο απλά.

Άλλα είναι τα προβλήματα του στρατού που δεν είναι στο χέρι του καθενός να τα λύσει, πιο συγκεκριμένα εμένα με βασανίζει το θέμα της υγηϊνής! Δεν αρρώστησα ποτέ, αλλά στο w.c. Της μάνας μου ή αυτό που διατηρούσα ως φοιτητής στο σπίτι μου αν σου έπεφτε η στίχλα κάτω μπορούσες να την ξαναφάς! Αν μεθαύριο δεν μπορώ να πιάσω το πόμολο της τουαλέτας τίθεται ένα θέμα αν θα γυρίσω υγειής ή με 500 μήκυτες!

Αυτά είναι τα προβλήματα πιστεύω, το σκάσουν τα χίλια σου θα ματώσουν και αυτό είναι όλο.

Αυτά, φιλικά!

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 46
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Θα κάνεις κάτι ωραία εμβόλια και δεν θα καταλαβαίνεις τίποτα από βρωμιές και μύκητες.

Οι τουαλέτες καθαρίζονται μια χαρά. Στα μαγειρεία είναι που θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα. Έχε μαζί σου γάντια για πλύσιμο πιάτων. Γιατί εκεί θα σου χορηγήσουν μόνο ιατρικά μιας χρήσεως που σκίζονται εύκολα.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

spirosgiapros έγραψε:Ολα χωρανε σε ενα σακιδιο σαν αυτο

Εικόνα

η σαν αυτο
Εικόνα

και ριξτε και μια ματια σε αυτα

Εικόνα

Εικόνα

και εκει που ελεγα για τα κουτακια του σαπουνιου φανταστειτε δυο σαν αυτο

Εικόνα

τωρα αν το να εχετε ενα σακιδιο πλατης ενα σακιδιο μεσης και μια Σαπουνοθηκη σας δινει την εντυπωση οτι κουβαλησατε ολο σας το σπιτι παω πασο

Μπά, αυτό δεν είναι τίποτα. Που να έβαζες τα 2πλάσια σε σακίδιο πλάτης 120+ λίτρων... Εικόνα
spirosgiapros
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

BILL έγραψε:Καταρχήν δεν υπάρχει λόγος να μπούμε στα προσωπικά του καθενός και σίγουρα η συζήτηση είναι σε φιλικότατα επίπεδα!

εννοείτε φίλε μου Εικόνα

BILL έγραψε:Απ' την άλλη εσύ δικαιολόγησες την χρήση τους.

ακριβως... Ολα οσα μπορει να χρειαστεις τα περιεγραψα σαν χρηση ωστε να εχεις μια πληρη εικονα

BILL έγραψε: Απο εκεί και πέρα είπα πως θεωρώ υπερβολικό να σκάσει ένας "ψαρακας" με τόσα μπιχλιμπίδια στην κατάταξη, την στιγμή που σε 20 μέρες θα είναι σπίτι του.

εννοειται οτι ειναι υπερολικο να τα παρει ΟΛΑ... Παιρνει τα ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για το διαστημα μεχρι το πρωτο επισκεπτηριο... Μεσα στο κεντρο αντιλαμβανεται αν κατι του λειπει Και το παιρνει απο το ΚΨΜ η του το φερνουν στο πρωτο επισκεπτηριο... Οταν ερθει η ωρα της πρωτης αδειας λοιπον εχοντας στο μυαλο του ΟΛΑ αυτα που γραψαμε σε συνδυασμο με την προσωπικη του εμπειρια και εκτιμηση ΤΟΤΕ και ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ παιρνει ΟΛΑ οσα χρειαζεται για την μεταθεση του

BILL έγραψε:Ο καθένας διαλέγει και παίρνει, τόσο απλά.

τοσο απλα... Ειδες που τελικα λεμε πανω κατω σχεδον τα ιδια αλλα με διαφορετικο τροπο;Εικόνα

BILL έγραψε:

Άλλα είναι τα προβλήματα του στρατού που δεν είναι στο χέρι του καθενός να τα λύσει, πιο συγκεκριμένα εμένα με βασανίζει το θέμα της υγηϊνής! Δεν αρρώστησα ποτέ, αλλά στο w.c. Της μάνας μου ή αυτό που διατηρούσα ως φοιτητής στο σπίτι μου αν σου έπεφτε η στίχλα κάτω μπορούσες να την ξαναφάς! Αν μεθαύριο δεν μπορώ να πιάσω το πόμολο της τουαλέτας τίθεται ένα θέμα αν θα γυρίσω υγειής ή με 500 μήκυτες!

Αυτά είναι τα προβλήματα πιστεύω, το σκάσουν τα χίλια σου θα ματώσουν και αυτό είναι όλο.

Αυτά, φιλικά!

φιλε μου αυτο το θεμα δεν μπορει να στο λυσει ο στρατος... Επαφιεται στο σεβασμο που τρεφετε για το συναδελφο σας και τον ιδιο σας τον εαυτο

εσεις οι ιδιοι θα κρατησετε το χωρο σας καθαρο... Αν δεν καταλαβετε απο μονοι σας την σπουδαιοτητα των κοινοχρηστων ευαισθητων χωρων ο στρατος δεν μπορει να βοηθησει

για αυτο λοιπον καλο καθαρισμα ΟΛΟΙ σας στις τουαλετες, χαρτομαντηλα στη μια τσεπη και μωρομαντηλα στην αλλη

και παντα χειρουργικα γαντια στις τσεπες για τις καθαριοτητες

και προσοχη... Εχετε το νου σας γιατι υπαρχουν κατι μουλαρια που με τα γαντια κουζινας που καθαριζουν τουαλετες με τα ιδια πανε και στα μαγειρια... Οπου πετυχετε τετοιους καρπαζια γιουχαρισμα και τα γαντια στο στομα του

BILL έγραψε:ή με 500 μήκυτες!

για αυτην ακριβως τη λεξη μιλαγα για τις μασχαλες... Εικόνα φανταζεσαι ασκησεις παρελασεων με ερεθισμενες μασχαλες απο μυκυτες;Εικόνα

BILL έγραψε:Αυτά, φιλικά!

φιλικα ΠΑΝΤΑ Εικόνα
spirosgiapros
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

τελος τελος τι θα επερνα εγω τωρα με την λογικη του ''οσο το δυνατον λιγοτερα'';

ΡΟΥΧΑ
5 φανελες φαιοπρασινες και 5 σωβρακα
γαντια - κασκολ

παρουσιαστειτε με ρουχα που να κανουν για ολες τις περιπτωσεις και με ανετα αθλητικα παπουτσια και μην φερετε τιποτα αλλο απο πολιτικαμια απλη φορμα αθλητικη

ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ

ενα ζευγαρι πατους
καλτσες 3 ζευγαρια ορειβασιας-πεζοποριας
ενα βαζακι βαζελινη [για τις αρβυλες και τα χειλια]

ΕΙΔΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ κ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
νυχοκόπτη μεγαλο
Ξυραφακια - μικρο σωληναριο τζελ ξυρισματος - νιβεα
οδοντόβουρτσα-οδοντοκρεμα
σφουγγάρι κ ενα αφρολουτρο-σαμπουαν 2 σε 1 το οποιο θα κανετε χρηση και σαν σαπουνι
1 πετσετα προσωπου απλη λευκη
μπατονετες για τα αυτια
χαρτομαντηλα μια συσκευασια των 10 πακετων
Μωρομαντηλα 2-3 πακετα τα μικρα πλακε τετραγωνα
γαντια χειρουργιου ενα πακετο στο φαρμακειο - γαντια κουζινας
προφυλακτικο δακτυλου

ενα μπουκαλακι οινοπνευμα για μωρα [για ποδια χερια μασχαλες προσωπο κτλ κτλ]
γυαλια αντι για φακους
1 ελαστικο επιδεσμο για να τυλιξετε τους εσωτερικους ιμαντες του κρανους [για τη φαγουρα]

ΕΓΓΡΑΦΑ
Σημείωμα Κατάταξης - ΑΦΜ - Ταυτότητα η διαβατηριο - Ακτινογραφία θώρακος - Βιβλιάριο υγειας απολυτήριο - πτυχίο - βεβαιωσεις σπουδων - διπλωμα σε επικυρωμενο αντιγραφο βεβαιωσεις γιατρων αν εχετε καποιο ιδιαιτερο προβλημα

ΔΙΑΦΟΡΑ
2 βελονες 10 μετρα χακι κλωστη και 2-3 χακι κουμπια
μπλοκακι τσεπης και ενα στυλο τυπου φακο
5 λουκετα...1 για την ντουλαπα - 1 για το στρατιωτικο σάκ-βουαγιαζ - 1 για το λουκάνικο - 1 μακροστενο για το οπλο και 1 μικρο για τις αρβυλες για να μην ψαχνετε το πρωι να τις βρειτε σκορπισμενες
ενα μικρο πολυσουγια
25 ευρω σε κερματα για τα μηχανηματα καφε και αναψυκτικων και 10 πεντοευρα χαρτονομισματα για αλλες χρησεις τσιγαρα

2-3 αναπτηρες με ενσωματωμενο μινιφακο
Τηλεκάρτα

μια καρτα sim
ενα παγουρι τσεπης ποτου για να εχετε παντα πανω σας ποσιμο νερο

ενα σεικερ και φακελακια καφε ζαχαρη και πολυβιταμινες αναβραζουσες φρουτου [αν βαριεστε να περιμενετε στην ουρα του ΚΨΜ για καφε η αναψυκτικο η αν ειστε περιεργοι στον καφε η αν ξεμεινει το μηχανημα απο αυτο που πινετε]

χορανε ολα σε ενα σχολικο σακιδιο πλατης [η σε ενα σακιδιο τυπου ταχυδρομου που ειναι και της μοδας] και σε ενα τσαντακι μεσης

επισης αν υπαρχει στην περιοχη σας μαγαζι με κυνηγητικα η στρατιωτικα ειδη προτεινω και μια θηκη τετραγωνη για χειροπεδες διπλη [5 ευρω] οπου μπορειτε να εχετε πανω σας διαφορα κολοκυθακια [στη ζωνη χωρις να φαινετε ] η οποια θηκη αστυνομικης εξαρτυσης σας αρεσει

Εικόνα

Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Rafale »

Σπυρο αυτα ειναι γραμμενα σε εγχειριδιο; Γιατι οντως ειναι ενδιαφεροντα για τους νεοσυλλεκτους

spirosgiapros
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Στρατηγε μου δεν σε καταλαβαινω τι εννοεις να ειναι γραμμενα σε εγχειριδιο
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Rafale »

spirosgiapros έγραψε:Στρατηγε μου δεν σε καταλαβαινω τι εννοεις να ειναι γραμμενα σε εγχειριδιο
Επειδη τα βλεπω συγκεντρωμενα ναι με φωτο λεω νηπωε υαπαρχουν σε καποιο εγχειριδιο του στρατου Η ηταν Αυτα που θεωρησες εσυ και σου χρειαστηκανε; Αυτο εννοω
spirosgiapros
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Λοιπον η ιστορια εχει ως εξης
1. Ανεκαθεν ειχα παθος με τις ειδικες δυναμεις ειτε στρατου ειτε αστυνομιας
αυτο με αναγκασε να διαβασω απο παλια διαφορα βιβλια εξειδικευμενα του εξωτερικου απο καποιον γνωστο μου τοτε ΟΥΚ

2. Καποια στιγμη [πριν μπω στο στρατο] ειδα ενα βιντεο με μια ασκηση των αμερικανων swat σε εφοδο σε κτιριο απο τρυπα στο ταβανι... Εκει ειδα οτι εξωτερικα στο μπουτι εχουν ενα γυλεο που εχουν μεσα τυλιγμενο το σκοινι καταριχησης... Αυτο οπως καταλαβαινεις ειναι μεγεθους γυλεου μαχης [και μεγαλυτερο] ... Αυτο το σακιδιο το φορουσαν ΟΛΟΙ ανεξαρτητα απο το αν το χρησιμοποιουσαν η οχι
Εβλεπες λοιπον οτι οι καταριχητες με το που εφτανα στο πατωμα απασφαλιζαν τον κρικο και ξεκολουσαν το σκρτας και αφηναν τον γυλεο στο πατωμα
αντιθετα η μη καταριχητες ειχαν στο ποδι τους τον γυλεο κανονικα
Αυτο με εβαλε στη σκεψη οτι για να το φορουν καθημερινα στις επιχειρησεις ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ επιχειρησιακα... Αρα με το φτωχο μου το μυαλο λεω... Αφου δεν ενοχλει αυτους γιατι να ενοχλησει εμενα να εχω ενα στο ποδι σαν λοκατζης αλλα με αλλα αντικειμενα μεσα;
Αρα σκεφτηκα ποσα εξυπνα πραγματα θα μπορουσα να εχω μεσα ωστε να ειμαι ΑΚΡΩΣ ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ για οσο το δυνατον περισοτερες μερες και να κανω οσο ειναι δυνατον ΟΛΕΣ τις καθημερινες δουλειες

3. Στα ΤΠΕΝ μας ειχαν δειξει οι ιδιοι οι μονιμοι τι ακρινως κουβαλαν στις ασκησεις και για πιο λογο το καθε τι

4. Σε μια ασκηση με αμερικανους ranger παρακολουθησα τι κουβαλουσαν στους γυλεους και τι στα μπεργκεν και αυτες τις γνωσεις τις εφαρμοσα στις ασκησεις και στα συνορα αλβανιας

5. Σε ολες τις ασκησει τον γυλεο μου τον ειχα διαμορφωμενο καταλληλα

σημερα βεβαια καποια περιεχομενα του γυλεου εχουν αλλαξει συμφωνα με νεα δεδομενα που ελαβα υποψη απο :
α. Την εμπειρια μου σε επιτελικο γραφειο και τη εμπλοκη της υπηρεσιας μου σε πραγματικη εφαρμογη του γνωστου σχεδιου ξενοκρατης [σεισμος λευκαδας] οπου ειδα στην πραξη ποσο απροετοιμαστος μπορει να βρεθεις
β. Βιβλια που εχω διαβασει γενικα περι επιβιωσης σε πολεμο αλλα και σε αστικο περιβαλλον αλλα και σε κατασταση εκτεταμενων καταστροφων με παραλυση του κρατικου μηχανισμου
γ. Ανταλλαγη αποψεων με μονιμους που εχουν συμμετασχει σε επιχειρησεις εκτος ελλαδας
δ. Ανταλλαγη αποψεων με ουκαδες που επεβεναν σε περιπολιες φρεγατων
ε. Ανταλλαγη αποψεων με πληρωματα περιπολικων ανοιχτης θαλασσης του λιμενικου [περιπολιες που ξεκινουν απρογραμματιστα και ευκολα μπορουν να ξεπερασουν το δεκαημερο]
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Rafale »

Ναι γιατι και μενα μου εδωσαν την εντυπωση περισσοτερο για αντικειμενα επιβιωσης πιο πολυ πλουσιες οι εμπειριες σου
Su-35
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 5
Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Su-35 »

Spirosgiapros, ελα και στο θεμα που εχω ανοιξει:Κουτί επιβίωσης

/forum/forum_posts.asp?TID=2482

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Πολλά από τα αντικείμενα είναι ο standard εξοπλισμός των Ειδικών Δυνάμεων γενικότερα.

Ικανή ποσότητα για να σε κρατήσει τουλάχιστον 1 μήνα ζωντανό.

Και μέσα στον εξοπλισμό θα προσέθετα bivvy bag και μονοκυάλι night vision.

Εάν γίνεται συνεχίζουμε τη συζήτηση στο θέμα "Κουτί επιβίωσης".
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης