Μόρα: ο μύθος του ύπνου
Εχετε ιδεα τι ειναι; Εψαξα στο ιντερνετ και βρηκα οτι ειναι μυθολογικο τερας. Αλλα μπορει και αληθεια
"Η λέξη Μόρα είναι σλαβική <mora> Και σημαίνει ερωμένη, πολύ πιστεύουν ότι η καταγωγή της είναι ελληνική και προέρχεται από την "Μορμώ" το θηλυκό μυθολογικό τέρας με το οποίο φόβιζαν τα παιδία οι αρχαίοι. Ούτος ή άλλως η Μόρα είναι ένας από τους πιο αμφιλεγόμενούς μύθους του οποίου η ιστορία χάνεται στο βάθος των αιώνων. Παρόλα αυτά αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν πως η Μόρα δεν είναι μύθος παρά μια ζωντανή πραγματικότητα"
"Η λέξη Μόρα είναι σλαβική <mora> Και σημαίνει ερωμένη, πολύ πιστεύουν ότι η καταγωγή της είναι ελληνική και προέρχεται από την "Μορμώ" το θηλυκό μυθολογικό τέρας με το οποίο φόβιζαν τα παιδία οι αρχαίοι. Ούτος ή άλλως η Μόρα είναι ένας από τους πιο αμφιλεγόμενούς μύθους του οποίου η ιστορία χάνεται στο βάθος των αιώνων. Παρόλα αυτά αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν πως η Μόρα δεν είναι μύθος παρά μια ζωντανή πραγματικότητα"
Τωρα εμεις τι να πουμε εδω;
Εγω ξερω οτι θεος του υπνου ειναι ο μορφεας.

Μιλησα σημερα με κατι φιλους γιαυτο το θεμα και μου επαν οτι εμφανιζεται μονο σε αντρες με την μορφη μαυρου καπνου στον υπνο
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 30
- Ενδιαφέροντα: μονο καλα
- Επάγγελμα: υπαλληλακος
Μαυρη σκια (συχνα ανρωποσχηματικη).
Δεν ηξερα για αυτο το πραγμα αλλα οταν μου το ειπαν θυμηθηκα οτι πριν μερικα χρονια ειχα δει τετοια ονειρα και τους ειπα τι μου συνεβαινε. Το ιδιο συνεβαινε κ σε αυτους
ναι. Μαυρη σκιααιας έγραψε:Μαυρη σκια (συχνα ανρωποσχηματικη).
Διαβαστε κ αυτο: "Η Μόρα είναι ένα ανεξάρτητο πνεύμα. Σύμφωνα με τις περιγραφές είναι μία γυναίκα μαυροφορεμένη, η οποία εμφανίζεται στον ύπνο κάποιου συνήθως όταν κοιμάται ανάσκελα, του κρατάει τα χέρια και προσπαθεί να του πάρει την ανάσα
Αντε βρε παιδια. Και πιστευετε ς αυτα;

αν δεν το ειχα ζησει δεν θα το πιστευαcristi έγραψε: Αντε βρε παιδια. Και πιστευετε ς αυτα;
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 30
- Ενδιαφέροντα: μονο καλα
- Επάγγελμα: υπαλληλακος
φαινομενο που Τα τελευταια χρονια γινεται Ολο και πιο συχνο. Στα ονειρα σου, ησουν και ηταν μεσα στο σπιτι σου;Kostas13 έγραψε:Δεν ηξερα για αυτο το πραγμα αλλα οταν μου το ειπαν θυμηθηκα οτι πριν μερικα χρονια ειχα δει τετοια ονειρα και τους ειπα τι μου συνεβαινε. Το ιδιο συνεβαινε κ σε αυτους
μεσα στο σπιτι μου. Αλλα δε θυμαμαι αν μου εχει ξανασυμβει καπου αλλουαιας έγραψε:φαινομενο που Τα τελευταια χρονια γινεται Ολο και πιο συχνο. Στα ονειρα σου, ησουν και ηταν μεσα στο σπιτι σου;Kostas13 έγραψε:Δεν ηξερα για αυτο το πραγμα αλλα οταν μου το ειπαν θυμηθηκα οτι πριν μερικα χρονια ειχα δει τετοια ονειρα και τους ειπα τι μου συνεβαινε. Το ιδιο συνεβαινε κ σε αυτους
Ελατε βρε παιδια. Εγω δεν μπορω να πιστεψω σε τετοιου ειδους ξωτικα

Έχετε παρατηρήσει ότι όταν κοιμάστε ανάσκελα μπορείτε και τρέχετε ή περπατάτε πιο εύκολα απ'ότι μπρούμητα;
το προβλημα ειναι οτι εμφανιζεται μονο σε αντρες. Γιαυτο δεν το πιστευειςcristi έγραψε:Ελατε βρε παιδια. Εγω δεν μπορω να πιστεψω σε τετοιου ειδους ξωτικα
Αλλο και τουτο παλι
Δηλ αναλυσε το μας. Τι φταιει δηλ;

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης