Αρρωστα καράβια

Συζήτηση για θέματα που σχετίζονται με το στρατό
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11238
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Αρρωστα καράβια

Δημοσίευση από yandr »



«Σύνδρομο άρρωστου κτιρίου» και στη... θάλασσα. Το αντιμετωπίζει το προσωπικό πλοίου του πολεμικού ναυτικού και αποκαλύπτεται έπειτα από μετρήσεις σε αέρια δείγματα που εντοπίστηκαν στον εσωτερικό χώρο του καραβιού.
*Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο από το εργαστήριο περιβαλλοντικής χημείας και βιοχημικών εργασιών του ΤΕΙ Κρήτης και αφορούν την πυραυλάκατο «Καβαλούδης».

Οπως διαπιστώνεται από τις μετρήσεις, τα αποτελέσματα «συγκλίνουν στην ύπαρξη του "συνδρόμου του άρρωστου κτιρίου"» και γι' αυτό «συνίσταται η άμεση συντήρηση του συστήματος αερισμού συμπεριλαμβανομένου του καθαρισμού των αεραγωγών, της αλλαγής των φίλτρων και της ρύθμισης της ταχύτητας και ροής αέρα για την αποφυγή διάδοσης ασθενειών στο πλήρωμα». Παράλληλα, επισημαίνουν ότι χρειάζεται να καθαριστούν όλες οι επιφάνειες στο εσωτερικό του πλοίου.

*Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε πέντε διαφορετικούς χώρους του καραβιού: το δωμάτιο του α' υπάρχου, το διαμέρισμα του κυβερνήτη, το καρέ των αξιωματικών, το Κέντρο Πληροφοριών Μάχης και τον χώρο ενδιαίτησης του πληρώματος. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων λειτουργούσε μόνο το σύστημα αερισμού (όχι ο κλιματισμός) και δεν δούλευαν οι μηχανές του πλοίου. Ακριβώς επειδή βρισκόταν ελλιμενισμένο στον ναύσταθμο της Σούδας και δεν ήταν επιτόπου το σύνολο του προσωπικού, το εργαστήριο επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα στο καρέ των αξιωματικών και στον χώρο ενδιαίτησης του πληρώματος δεν είναι αντιπροσωπευτικά. Συγκεκριμένα:

Ελευθεροτυπία

DM90
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δημοσιεύσεις: 159
Εγγραφή: Κυρ Μαρ 23, 2008 1:01 am
Επικοινωνία:

Αρρωστα καράβια

Δημοσίευση από DM90 »

Τη περιέργο που συμβαίνει κάτι τέτοιο ε...
Ιφικράτης
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δημοσιεύσεις: 65
Εγγραφή: Τετ Μάιος 14, 2008 1:13 pm
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Αρρωστα καράβια

Δημοσίευση από Ιφικράτης »

Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο, όλα τα καράβια υποφέρουν από αυτό.

Ένας φίλος μου, Πλοίαρχος Εμπ. Ναυτικού,

μου είχε πεί κάποτε, ότι η ζωή μέσα σε πλοίο μπορεί να προκαλέσει σκορβούτο, λόγω του ότι τα τρόφιμα υστερούν σε βιταμίνη C.

Δεν ξέρω αν αυτό σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Αν είναι κάποιος γιατρός ας μας διαφωτίσει.

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες