Ποιός είπε το ΟΧΙ

Μία ματιά στην στρατιωτική ιστορία, σε γεγονότα και προσωπικότητες που άφησαν το στίγμα τους στης επόμενες γενεές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
GenerX
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 9
Δημοσιεύσεις: 649
Εγγραφή: Παρ Ιαν 30, 2009 5:29 pm
Τοποθεσία: Guinea-Bissau

Ποιός είπε το ΟΧΙ

Δημοσίευση από GenerX »

Αν δεχόταν, τον περίμενε κρεμάλα, απλά πράγματα.
Dargal
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 3
Δημοσιεύσεις: 238
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 17, 2009 8:50 pm

Ποιός είπε το ΟΧΙ

Δημοσίευση από Dargal »

Συμφωνω. Αν οχι κρεμαλα, ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα επεφτε.
MGEN
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 3
Δημοσιεύσεις: 114
Εγγραφή: Σάβ Σεπ 05, 2009 6:14 am
Τοποθεσία: Germany

Ποιός είπε το ΟΧΙ

Δημοσίευση από MGEN »

GenerX έγραψε:Γεγονός είναι ό, τι ο Μεταξάς ήταν γλάστρα και άλλοι έχυσαν το αίμα τους. Για αυτούς που καταθέτουν στεφάνι δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Εγώ δεν θέλω να καταθέτω στεφάνι, τους θυμάμαι και χωρίς λουλούδια στους τάφους τους.



Αν ο Μεταξάς ήταν γλάστρα, τότε θα άφηνε τους Ιταλούς να πιούνε τον καφέ τους την ίδια μέρα στην πλατεία συντάγματος. Πρέπει να ξέρεις ότι εξέχουσες προσωπικότητες απ' όλους τους πολιτικούς χώρους, με εξαίρεση τις πολιτικές γλάστρες στις οποίες καλλιεργούνται αναρχοφυή Φυτά, παραδέχονται ότι ο Μεταξάς ήταν ηγέτης. Επίσης αυτοί που σκαμπάζουν από στρατηγική και έχουν υπηρετήσει σε ανώτατες επιτελικές θέσεις, έχουν χαρακτηρίσει τον Μεταξά σαν έναν από τα μοναδικά επιτελικά μυαλά της νεώτερης Ελλάδος.

Η φοίτηση του Μεταξά στην Πολεμική Ακαδημία του Βερολίνου, από την οποία και αποφοίτησε, το 1902, με ιδιαίτερες διακρίσεις, ανέδειξε την ικανότητά του στα επιτελικά σχέδια που συνεισέφεραν στους νικηφόρους πολέμους του 1912-1913.
Τέλος, δεν είναι τυχαίο ότι ο Ελευθέριος Βενιζέλος, όταν έγινε πρωθυπουργός του πρόσφερε την θέση του πρώτου υπασπιστού του.

Επίσης, υποστηρίζεις ότι άλλοι έχυσαν το αίμα τους, μήπως όμως θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι ηγέτες δεν είναι δυνατόν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, διότι η απώλειά τους μπορεί να είναι καταστροφική. 'Ένας πολιτικός που αποφασίζει για την τύχη ενός έθνους πρέπει να έχει τρομερές ικανότητες και δύναμη ψυχής, όπως κι ένας στρατηγός για την τύχη της στρατιάς που ηγείται. Μην ξεχνάμε ότι ο Αλέξανδρος Κορυζής που διαδέχθηκε τον Μεταξά μετά τον θάνατό του, λόγω των ευθυνών του μετά την εισβολή των Γερμανών στην Ελλάδα αυτοκτόνησε με δύο σφαίρες στην καρδιά του.

Anonymous

Ποιός είπε το ΟΧΙ

Δημοσίευση από Anonymous »

GenerX έγραψε:Γεγονός είναι ό, τι ο Μεταξάς ήταν γλάστρα και άλλοι έχυσαν το αίμα τους. Για αυτούς που καταθέτουν στεφάνι δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Εγώ δεν θέλω να καταθέτω στεφάνι, τους θυμάμαι και χωρίς λουλούδια στους τάφους τους.



Οχι είπε ο Μεταξάς στις 5 το πρωί που τον επισκέφτηκαν σπίτι του στην Κηφισιά.
Παραχαράκτες της Ιστορίας υπάρχουν πολλοί σήμερα.
Επρεπε να πάρει και πιστόλι να πάει στο μέτωπο; Πας καλά;
Δηλαδή ο Τσώρτσιλ βούτηξε ένα μαχητικό της RAF και κυνήγαγε τους Γερμανούς;
GenerX
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 9
Δημοσιεύσεις: 649
Εγγραφή: Παρ Ιαν 30, 2009 5:29 pm
Τοποθεσία: Guinea-Bissau

Ποιός είπε το ΟΧΙ

Δημοσίευση από GenerX »

Φυσικά και έπρεπε να είναι στη μάχη. Όχι μπορούσε να πει και η γυναίκα του.

Το θέμα είναι ό, τι τον πόλεμο τον κέρδισαν αυτοί που έδιναν τις μάχες και όχι κάποιος που τα είπε πολιτισμένα με τον ομόλογό του.

Χέστηκα για τον Τσώρτσιλ.

Άλλοι κρατάνε όπλα στα χέρια και σκοτώνονται. Ωστόσο, ο Τσώρτσιλ ήταν στο κέντρο επιχειρήσεων, τα υπόγεια της Downing Street, παρ' ότι πέφτανε βόμβες σε κοντινές αποστάσεις.

Ωραίο αυτό.

Να γίνεται πόλεμος, ο Γιωργάκης κι ο Κωστάκης (στα ονόματα μπορούν να συμπεριληφθούν όλα αυτά, ακόμα και των άξιων πολιτικών) να την κάνουν -γιατί θα χάσουμε εξέχουσα μυαλά και προσωπικότητες, δεν υπάρχουν άλλοι ικανοί- εμείς να σκοτωνόμαστε και όταν λήγει ο πόλεμος, να έρχονται, να παίρνουν την εξουσία και να υψώνουν την Ελληνική σημαία. Να μας μιλάνε για ελευθερία και λοιπά.

Όχι. Στον αγώνα για απελευθέρωση συμμετέχουν όλοι. Όποιος πολιτικός-στρατιωτικός δεν συμμετέχει και βγαίνει έξω για διακοπές αορίστου χρόνου, δείχνει ξεκάθαρα ό, τι δεν τον νοιάζει ο τόπος, άρα πρόκειται για δειλό πρόσωπο.

Δεν λέω να τον στιγματίσουμε, αλλά όταν και αν επιστρέψει πίσω δεν θα έχει κανένα πολιτικό δικαίωμα όσον αφορά αυτό τον τόπο.

Χάνουν τις ζωές τους οι άσχετοι φαντάροι -διότι κανένας φαντάρος, από καμία πλευρά δεν ξεκινάει επεκτατικό πόλεμο, καθώς απλά δεν τον ενδιαφέρει- και παίρνουν την δόξα τα τομάρια.

Όσοι θέλουν ακόμη και σε πόλεμο να είναι σκύλοι, ας είναι, αλλά ας αφήσουν τους υπόλοιπους στην ησυχία τους.

aias
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 2
Δημοσιεύσεις: 219
Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 25, 2009 4:34 am
Ενδιαφέροντα: μονο καλα
Επάγγελμα: υπαλληλακος

Ποιός είπε το ΟΧΙ

Δημοσίευση από aias »

- Φυσικα και Δεν Επρεπε να ειναι στη μαχη, ηταν ο πρωθυπουργος. -το θεμα ειναι οτι για να κερδισεις τον πολεμο χρειαζεται καλη πολιτικη, στρατιωτικη ηγεσια, ηθικο, φρονημα, καλους στρατιωτες, πολιτες (λαος), εξοπλισμο... Δηλαδη τα παντα ολα, εκτος αν εισαι υπερδυναμη.- και εγω χεστηκα για τον τσωρτσιλ αλλα το παραδειγμα ηταν σωστο.- το κοματι για γιωργακη-κωστακη ειναι σωστο, ποιος διαφωνησε;-στον αγωνα συμμετεχουν ολοι απο την θεση τους. Οποιος δεν... Ειναι προδοτης και υπαρχει προβλεψη στο συνταγμα.-ο πολεμος ειναι αηδια και χανουν την ζωη τους οι φανταροι αλλα αυτη η ισοπεδωση ειναι φασισμος, δεν ισοπεδωνω ετσι τη θυσια των ελληνων νεων που εχασαν την ζωη τους το 40, ειναι ατιμια απεναντι τους.-καμια πλευρα δεν ξεκινα επεκτατικο πολεμο; Παρασυρθηκες παλι.-τα σκυλια του πολεμου που καταδικαζεις εδω (και εγω και ολοι) υπαρχουν σε απειρως μεγαλυτερο αριθμο στις γειτονικες χωρες και σε μερικες ντυνονται τον μανδυα του φονταμεταλισμου και αλυτρωτισμου (ακρως επικινδυνο και η αρνηση ειναι αυτοκαταστροφη).
GenerX
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 9
Δημοσιεύσεις: 649
Εγγραφή: Παρ Ιαν 30, 2009 5:29 pm
Τοποθεσία: Guinea-Bissau

Ποιός είπε το ΟΧΙ

Δημοσίευση από GenerX »

Τον επεκτατικό πόλεμο δεν τον ξεκινάει ο φαντάρος. Πορωμένοι πολιτικοί που δεν πρόκειται να χύσουν αίμα -εκτός αν τους γρατζουνήσει το σκυλί της οικογένειας- ξεκινάνε τους πολέμους. Για τα συμφέροντα αφεντικών -λέγε τα πετρέλαιο, τράπεζες κοκ- κάτω από τον μανδύα της μεγάλης ιδέας για τον κάθε κομπλεξικό κρυφοσπιούνο, ξεκινάνε όλα αυτά.

Όσο για τους τυπάκους σαν Γκρουέφσκι και σία. Αυτοί είναι καθαρά θέμα πολιτικής αντιμετώπισης. Οι ίδιοι ούτε καν ενδιαφέρονται για μεγάλες Μακεδονίες κλπ. Το κοκκαλάκι το πουλάνε στον εξαθλιωμένο -όχι μόνο από οικονομική άποψη- λαό, ο οποίος θα πολεμήσει αύριο π. Χ.

Το αποτέλεσμα θα είναι είτε ήττα, είτε νίκη. Που συνεπάγεται είτε τα ίδια σύνορα, είτε μειωμένα, είτε αυξημένα. Αυτός που είναι ο πραγματικός νικητής σε κάθε περίπτωση, είναι ο λεφτάς που θα κλείσει συμφωνίες εις βάρος του ενός ή του άλλου λαού, αλλά πολλές φορές εις βάρος και των δυο.

Εδώ έχει αποδειχθεί ό, τι συμφέροντα έχουν ακόμα και άνθρωποι που κάποτε ήταν σε ένοπλες επαναστατικές οργανώσεις -και όχι της πλάκας. Μιλάω για την RAF συγκεκριμένα.

Και δεν θα έχει συμφέρον ο Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής που κάτω από τον μανδύα του πατριώτη, του λαϊκού ανθρώπου, λίγοι γνωρίζουν ό, τι χρηματοδοτούνταν κάποτε από την ΚΥΠ ;

Όλα αυτά γίνονται για το συμφέρον λίγων. Ιδίως αυτός ο πατριωτισμός και εθνικισμός που πουλάνε σαν τρελοί, αν ψάξει κανείς, βρίσκει τομάρια ανάμεσά τους. Όπως σε όλους τους χώρους άλλωστε.

Αυτό πρέπει να καταλάβει ο κάθε άνθρωπος και ο κάθε φαντάρος που νομίζει ό, τι προσφέρει στην πατρίδα. Τυπικά προσφέρει. Ουσιαστικά διακινδυνεύει τη ζωή του ναι μεν για την ελευθερία -τι ωραία. Κοιμάσαι ελεύθερος και κάποια στιγμή ξυπνάς να πολεμήσεις για την ελευθερία ή την επέκταση συνόρων σου- αλλά τελικά για τα συμφέροντα κάποιου λεφτά που θα γλεντάει με γκόμενες την ώρα που οι νεκροί θα πέφτουν σαν ψεκασμένες μύγες.

Τι λέω με λίγα λόγια.

Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου οι αχυράνθρωποι των κυβερνήσεων. Ιδίως όταν αυτοί θαύμαζαν και ζήλευαν καθάρματα της ανθρωπότητας όπως οι Ναζί του Χίτλερ. Γενικά όμως δε με νοιάζουν.

Εμένα με ενδιαφέρει ό, τι την ζωή του την χάνει ο ανώνυμος στρατιώτης και την δόξα την παίρνουν και πάλι οι αχυράνθρωποι. Και βγάζουν και έναν ξύλινο λόγο για τις χαμένες ζωές και μπροστά στα μάτια του απελπισμένου, είναι Καλυμμένοι.

Και ύστερα έρχεται η Εκκλησία, η τράπεζα, ο Κυριακού και σία, καταλαμβάνουν τις δημόσιες εκτάσεις για τις οποίες κάποιοι πέθαναν και τις προσφέρουν έναντι αντιτίμου στον πολίτη που ούτως η άλλως τις δικαιούται ή ρίχνει μια περίφραξη και σου πετάει ένα "έσμπρωξα χρήμα, είναι δικό μου".

Γι αυτό εγώ προσωπικά βλέπω σαν γλάστρες πρωθυπουργούς και παρατρεχάμενους. Διότι ενεργούν για τα αφεντικά. Για καμία πατρίδα, αφού αυτές έχουν πεθάνει και το παραμύθι αρχίζει να τελειώνει σιγά σιγά.

Η δόξα πρέπει να πηγαίνει σε αυτόν που πολεμά για την ελευθερία του και όχι σε αυτόν που δίνει εντολές από το γραφείο του.

aias
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 2
Δημοσιεύσεις: 219
Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 25, 2009 4:34 am
Ενδιαφέροντα: μονο καλα
Επάγγελμα: υπαλληλακος

Ποιός είπε το ΟΧΙ

Δημοσίευση από aias »

Τον πολεμο σπανια τον ξεκινα ο λαος, συνηθως τον ντυνουν με κατι πιο αλτρουιστικο, απελευθερωση, αμυνα, προστασια... Κτλ. Ομως π. Χ. Πες πως η τουρκοι ξεκιναν εναν πολεμο (οχι απιθανο σεναριο) γιατι οι ελληνες καταπιεζουν την μειονοτητα στην θρακη, καπηλευονται το αιγαιο και γιατι πρεπει να προστατεψουν τους τουρ/κυπριους (αυτο εχει γινει). Εσυ τι κανεις; Λες δεν πολεμας γιατι αυτος ειναι ενας πολεμος που πηγαζει απο συμφεροντα και πεθαινουν μονο οι φτωχοι; Σωστο και εγω μεσα, να παρουμε τηλ. Και στα παπουδια στο φαρμακονησι να τους πουμε οτι ειναι ιμπεριαλιστες προβοκατορες και δεν συναινουμε σε τετοια εμεις. Τζενερ χανουμε την ουσια. Εμεις απο την στιγμη που απωλεσαμε την πολιτικη της μεγαλης ιδεας και τον κινδυνο του κομμουνισμου θα εχουμε πολεμο επιβιωσης. Τα λαμογια σωστα λες υπαρχουν παντου και κατ εξοχην σε τετοιες καταστασεις. Εδω και οι αριστεροι στον εμφυλιο σφαζοταν και η κομματικη τους ηγεσια εξεταζε τα θεωρητικα της υποθεσης... Τεσπα δεν ξερω ρε φιλε, εγω πηγα φανταρος οχι για τον "κοκαλοβαρδινογιαννακοπουλατση" (και το 91 οι ιδιοι ηταν και τους ξεραμε) Και σια. Δεν πηγα καν για τον πατριωτισμο μου, πηγα γιατι δεν ημουν τοσο μιζερος (να γκρινιαζω για τον χαμενο χρονο, λες και ολα τα παιδια αφηνουν καριερα) πηγα για τους φιλους μου (ουτε για την μανα μου που φοβοταν για τον κανακαρη της) , πηγα γιατι ηταν υποχρεωση και δικαιωμα μου, γιατην εμπειρια και την πλακα. Δεν το μετανοιωσα (ακομα και οταν τρελα πραγματα γινοταν, ιδιως στους μαυρους πριν 18 χρονια) οταν στην μοναδα ειδα τον απλο κοσμο (γερους παιδια) τη σημαινε για αυτους να περναει ο στρατος. Εκει λες "χαλαλι"

Anonymous

Ποιός είπε το ΟΧΙ

Δημοσίευση από Anonymous »

Το οχι το ειπε ο ιωαννης μεταξας διοτι ειχε καταστησει ετοιμη την ελλας απο το 1936! στα στρατιωτικα εγγραφα των συνεδριασεων του γενικου επιτελειου ειχε ηδη πει απο τοτε οτι πρεπει να ετοιμαζομαστε για πολεμο... οπως και ειμασταν ετοιμοι... γνωστες ειναι και ολες οι συγκροτησεις των ενοπλων τμηματων στα συνορα με την βορειο ηπειρο μηνες πριν αρχισει ο πολεμοσ...

τιμη και δοξα στους ηρωες μαχητες του 40 και στον μεταξα που σαν α ν η ρ και π α τ ρ ι ω τ η σ επραξε τα δεοντα...

ζητω η ελλασ

ελλην-φωσ-κυριαρχοσ

Άβαταρ μέλους
blood
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 1
Δημοσιεύσεις: 157
Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 11:40 pm
Τοποθεσία: Νοσοκομειο
Ενδιαφέροντα: Να πεθανω
Επάγγελμα: Αχρηστος

Ποιός είπε το ΟΧΙ

Δημοσίευση από blood »

έγραψε:Το οχι το ειπε ο ιωαννης μεταξας διοτι ειχε καταστησει ετοιμη την ελλας απο το 1936! Στα στρατιωτικα εγγραφα των συνεδριασεων του γενικου επιτελειου ειχε ηδη πει απο τοτε οτι πρεπει να ετοιμαζομαστε για πολεμο... Οπως και ειμασταν ετοιμοι... γνωστες ειναι και ολες οι συγκροτησεις των ενοπλων τμηματων στα συνορα με την βορειο ηπειρο μηνες πριν αρχισει ο πολεμοσ...

τιμη και δοξα στους ηρωες μαχητες του 40 και στον μεταξα που σαν α ν η ρ και π α τ ρ ι ω τ η σ επραξε τα δεοντα...

ζητω η ελλας

ελλην-φως-κυριαρχος

+1000 ότι το όχι το είπε ο μεταξας κάτι μεταξαδες χρειάζεται η Ελλάδα.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες