Φοιτητική άδεια

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 11

Φοιτητική άδεια

Δημοσίευση από yandr »

alexis έγραψε:Ποιά είναι η διαδικασία; θα ζητήσω άδεια για να πάω στην σχολή; θα πρεπει να παρω καποιο πιστοποιητικο απο την σχολή που να αποδεικνύει ό, τι εκεινη την ημερομηνια γινόνταν επανεγγραφες;

Ευχαριστω

Καλύτερα να το ρωτήσεις μέσα στο στρατό.

Οι φοιτητικές άδειες για να δώσεις μάθημα πάντα πρέπει να συνοδεύνται από βεβαίωση ότι προσείλθες στην εξέταση και μάλιστα στην εξεταστική πολλές φορές οι επιτηρητές ρωτούν ποιοι χρειάζονται τέτοια βεαίωση για το στρατό.

Υποθέτω ότι κάτι ανάλογο ισχύει και για την εγγραφή.

Έχω μία ερώτηση πάντως. Χρειάζεται να εγγραφείς ξανά; Γιατί εγώ δεν θυμάμαι να εγγράφομαι κάθε χρόνο.

alexis
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Φοιτητική άδεια

Δημοσίευση από alexis »

yandr έγραψε:
alexis έγραψε: Ποιά είναι η διαδικασία; θα ζητήσω άδεια για να πάω στην σχολή; θα πρεπει να παρω καποιο πιστοποιητικο απο την σχολή που να αποδεικνύει ό, τι εκεινη την ημερομηνια γινόνταν επανεγγραφες;

Ευχαριστω

Καλύτερα να το ρωτήσεις μέσα στο στρατό.

Οι φοιτητικές άδειες για να δώσεις μάθημα πάντα πρέπει να συνοδεύνται από βεβαίωση ότι προσείλθες στην εξέταση και μάλιστα στην εξεταστική πολλές φορές οι επιτηρητές ρωτούν ποιοι χρειάζονται τέτοια βεαίωση για το στρατό.

Υποθέτω ότι κάτι ανάλογο ισχύει και για την εγγραφή.

Έχω μία ερώτηση πάντως. Χρειάζεται να εγγραφείς ξανά; Γιατί εγώ δεν θυμάμαι να εγγράφομαι κάθε χρόνο.

Σε ΤΕΙ εχω περασει , οι επανεγγραφες γινοντε με την εναρξη του νέου εξαμήνου... δυο φορες το ετος, μια Σεπτεμβρη-Οκτωβρη στην εναρξη του χειμερινου εξαμηνου και μια Φεβρουαριο-Μάρτιο στην εναρξη του εαρινου εξαμηνου. Θα τηλεφωνησω στην γραμματεια της σχολής να δω τι θα μου πουν.. ειδικα εαν παω Κυπρο ισως υπάρχει πρόβλημα.

ΕυχαριστωΕικόνα

Anonymous

Φοιτητική άδεια

Δημοσίευση από Anonymous »

Καλησπέρα. Παρουσιάζομαι 11 Αυγούστου. Μπορώ να πάρω φοιτητική ή μη άδεια πριν την άδεια της ορκωμοσίας; Θα ήθελα να πάρω πχ γύρω στις 24 Αυγούστου, ενώ η άδεια της ορκομωσίας πρέπει να είναι μία βδομάδα μετά.
Επίσης, για την μετακίνηση στο φρουραρχίο τί ακριβώς γίνεται; Σε μεταφέρουν με δικά τους μεταφορικά μέσα ή σου δίνουν βεβαίωση με την οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις δωρεάν τραίνα;
Apap
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 4

Φοιτητική άδεια

Δημοσίευση από Apap »

unshaved_player έγραψε:Καλησπέρα. Παρουσιάζομαι 11 Αυγούστου. Μπορώ να πάρω φοιτητική ή μη άδεια πριν την άδεια της ορκωμοσίας; Θα ήθελα να πάρω πχ γύρω στις 24 Αυγούστου, ενώ η άδεια της ορκομωσίας πρέπει να είναι μία βδομάδα μετά.
Επίσης, για την μετακίνηση στο φρουραρχίο τί ακριβώς γίνεται; Σε μεταφέρουν με δικά τους μεταφορικά μέσα ή σου δίνουν βεβαίωση με την οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις δωρεάν τραίνα;

Πριν την ορκωμοσία όχι απλά δεν μπορείς να πάρεις άδεια αλλά δεν μπορείς καν να βγείς από το στρατόπεδο

Τι μετακίνηση για φρουραρχείο λές; Τι ακριβώς θες να κάνεις;
Στο φρουραρχείο πάς συνήθως αν θες να δηλώσεις εξέταση για το τοπικό στρατιωτικό νοσοκομείο ή να δηλώσεις λόγο για το οποίο δεν μπορείς να επιστρέψεις την καθορισμένη ημερομηνία στη μονάδα σου.

Γενικότερα για τη δωρεάν μετακίνηση δεν χρειάζεσαι βεβαίωση. Δείχνεις την στρατιωτική ταυτότητα που θα σου δώσουν μετά την ορκωμοσία και θα μπορείς να κινείσαι δωρεάν με όλα τα δημόσια μέσα μεταφοράς.
Apap
Λοχίας
Λοχίας

Φοιτητική άδεια

Δημοσίευση από Apap »

yandr έγραψε:Φυσικά...

Αν και την επανεγγραφή μπορεί να στην κάνει και άλλος εξόσων γνωρίζω.

Θέλει εξουσιοδότηση όμως για το συγκεκριμένο πρόσωπό που πάει εκ μέρους του. Αλλιώς δεν δέχονται
unshaved_player

Φοιτητική άδεια

Δημοσίευση από unshaved_player »

Apap έγραψε:

Στο χαρτί κατάταξης γράφει ότι αν θέλω να μετακινηθώ χωρίς δικά μου έξοδα να απευθυνθώ στο φρουραρχείο. Εννοώ για την ημέρα που παρουσιάζομαι.
Για την άδεια είναι 100% σίγουρο; Δεν μπορώ να βασιστώ ούτε στην καλή διάθεση των ανωτέρων; (δεν εννοώ βύσμα :)
Apap
Λοχίας
Λοχίας

Φοιτητική άδεια

Δημοσίευση από Apap »

unshaved_player έγραψε:
Apap έγραψε:

Στο χαρτί κατάταξης γράφει ότι αν θέλω να μετακινηθώ χωρίς δικά μου έξοδα να απευθυνθώ στο φρουραρχείο. Εννοώ για την ημέρα που παρουσιάζομαι.
Για την άδεια είναι 100% σίγουρο; Δεν μπορώ να βασιστώ ούτε στην καλή διάθεση των ανωτέρων; (δεν εννοώ βύσμα :)

Ναί , επικοινωνείς μαζί τους για να σε ενημερώσουν πότε φεύγει λεωφορείο για τη μονάδα σου.
Οι περισσότεροι πάντως (σχεδόν όλοι) πάνε με τους δικούς τους στη μονάδα (δεν είναι ντροπή)

Για την άδεια είναι 100% σίγουρο. Δεν βγαίνει κανείς από το στρατόπεδο πρίν την ορκωμοσία (θα το δεις). Προσωρινή έξοδο δεν μπορεί να σου δώσει ούτε ο Διοικητής (απαγορέυεται λόγω κανονισμών)
Είναι θέμα αρχής , υποχρεωτικό για όλους όπως και η ορκωμοσία.

Ο μόνος τρόπος να βγεί κανείς πριν την ορκωμοσία είναι με αναβολή αλλά δεν μπορείς να ξαναμπείς πριν την επόμενη ΕΣΣΟ (δηλαδή 3 μήνες μετά)

my_number_one
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Φοιτητική άδεια

Δημοσίευση από my_number_one »

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΕΙΜΑΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ. ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΜΑΙ. ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ; ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ 12ΜΗΝΟ;

ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ Ι4 ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ 12ΜΗΝΟ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Apap
Λοχίας
Λοχίας

Φοιτητική άδεια

Δημοσίευση από Apap »

my_number_one έγραψε: ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΕΙΜΑΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ. ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΜΑΙ. ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ; ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ 12ΜΗΝΟ;

ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ Ι4 ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ 12ΜΗΝΟ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

1)Ναι , αλλά είναι προαιρετικές και ο Λοχαγός σου διατηρεί το δικαίωμα να μην σου τις δώσει.

2)Εννοείς αν οι φοιτητικές άδειες επηρεάσουν τη διάρκεια της θητείας; Όχι δεν την επηρεάζουν.

3)Ναι , κανονικά 12μηνο. Το Ι4 δεν μειώνει τη θητεία. Η θητεία μειώνεται από τις ευνοούμενες κατηγορίες όπως πολύτεκνοι , τρίτεκνοι , προστάτες οικογενείας κτλπ... Δες αναλυτικά στο site

εδώ ---> /stratologia/meiwmeni.asp

τις κατηγορίες μηπως ανήκεις σε κάποια

my_number_one
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Φοιτητική άδεια

Δημοσίευση από my_number_one »

Εννοώ αν σαν Ι4 έχω μειωμένει θητεία και όχι ως φοιτητής. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 11

Φοιτητική άδεια

Δημοσίευση από yandr »

my_number_one έγραψε:Εννοώ αν σαν Ι4 έχω μειωμένει θητεία και όχι ως φοιτητής. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες

Αυτό σου απάντησε.

Ότι το Ι1, Ι2, Ι3 κ. λπ. δεν έχουν καμία επίπτωση στη διάρκεια της θητείας.

Anonymous

Φοιτητική άδεια

Παιδιά μία ερώτηση μονο:
Μπαίνω Ναύπλιο Μηχανικό 9 Φλεβάρι. Δίνω μάθημα 12 και 19 Φλεβάρι υπαρχει πιθανότητα να πάρω άδεια έστω για το 1 μάθημα;
Anonymous

Φοιτητική άδεια

aath

Όχι. Φοιτητική άδεια μόνο μετά από 2 μήνες θητείας :/
Τουλάχιστον έτσι μου είπαν.

9 μπαίνω κι εγώ ; )
Anonymous

Φοιτητική άδεια

Ευχαριστώ πολυ!
ilias-t
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Φοιτητική άδεια

Δημοσίευση από ilias-t »

Αδερφέ μη σε πάρω στο λαιμό μου Αλλά κάτι άκουσα πως αν είναι τόσο σημαντικό το μάθημα και έχουμε καλό διοικητή παίζει να σου δώσει καμιά 24ωρη... Άντε να μαζευόμαστε σιγά σιγά όσοι είμαστε για 9 Φλεβάρη... προς στιγμή πίστεψα πως είμαι ο μόνος...
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες