Πετρέλαιο στο Αιγαίο

Πληροφορίες για τα ελληνοτουρκικά θέματα (ΑΟΖ, ΕΕΧ, υφαλοκρηπίδα, χωρικά ύδατα), την εξωτερική πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 47

Πετρέλαιο στο Αιγαίο

Δημοσίευση από Markos_Hdi »

Έτσι ακριβώς όπως τα λέει ο yandr. Μόνο άτυπες βέβαια που δεν είναι αυτές οι συμφωνίες.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 59
Επικοινωνία:

Πετρέλαιο στο Αιγαίο

Δημοσίευση από Nassos »

Οι έρευνες που ξεκίνησαν οι Τούρκοι δεν είναι πέραν των 6 ν. μ, όπως ορίζει η συμφωνία Οζάλ-Παπανδρέου.

Όσο για τα πηγαδάκια του Χρηματιστηρίου, δε νομίζω να τα παίρνουν κάποιοι στα σοβαρά. Σαν σοβαρή πηγή θεωρώ π. χ τον Νικολας Μπέρνς και τον Στέφανο Μάνο που κατά καιρούς έχουν μιλήσει για ύπαρξη πετρελαίου.

Για τα δισεκατομμύρια βαρέλια, σε λίγες περιοχές υπάρχουν ενδείξεις για τέτοιες ποσότητες (Γαύδος-Καστελόριζο). Με άλλα λόγια κοντά στο τρίγωνο Ελλάδος-Κύπρου-Αιγύπτου. Αλλά δεν ξέρουμε εάν είναι εκμεταλλεύσιμα ή όχι.
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Πετρέλαιο στο Αιγαίο

Σε αυτά που έχω δει μέσω ρεπορτάζ διάφορων δημοσιογράφων που εμπιστεύομαι και έχουνε δείξει την αξία τους, βασίζω την άποψη ότι είναι πιο πολύ ιστορίες για μερικές στιγμές εθνικής έκστασης και τίποτα πρακτικό και υλοποιήσιμο.
Su-35
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 55
Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
Επικοινωνία:

Πετρέλαιο στο Αιγαίο

Δημοσίευση από Su-35 »

Εσένα Μάρκο ποιες είναι οι πυγές σου που λένε ότι δεν υπάρχει πετρέλαιο; Εγώ ήμουν μέτοχος τόσο στην ΜΟΗ όσο και στα ΕΛΠΕ. Όλοι έχουμε δικαίωμα στην ασχετοσύνη Μάρκο.

Αρκεί να μην επιμένουμε φανατικά σε κάτι που έχουμε μηδενικές γνώσεις !!

Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Πετρέλαιο στο Αιγαίο

Μόλις πιο επάνω ανέφερα μερικές από τις πηγές μου

Filippos
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 15

Πετρέλαιο στο Αιγαίο

Δημοσίευση από Filippos »

Markos_Hdi έγραψε: Μόλις πιο επάνω ανέφερα μερικές από τις πηγές μου

ειπες για καποιους δημοσιογραφους που εμπιστευεσαι και εχουν αποδειξει την αξια τους. Σορρυ αλλα περιμενεις οτι ετσι μας λες τις πηγες σου;

Ονοματα γιατι δεν ξερω ποιους εμπιστευεσαι(σορρυ)

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 59
Επικοινωνία:

Πετρέλαιο στο Αιγαίο

Δημοσίευση από Nassos »

Μόνο ιστορίες εθνικής έκστασης δεν είναι.

Ουδείς λησμονεί επίσης ότι πριν από περίπου δύο χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 2005, ένα κορυφαίο στέλεχος της πολυεθνικής Shell, ο αντιπρόεδρος της μητρικής εταιρείας κ. Ρομπ Ρόουντς, είχε επισκεφθεί διαδοχικά την Αθήνα και την Αγκυρα, όπου σε «αθώες» συνομιλίες με υπουργούς και υφυπουργούς των δύο χωρών είχε διερευνήσει διακριτικά αλλά με σαφήνεια την προοπτική συνεκμετάλλευσης των πετρελαίων του Αιγαίου από τις δύο χώρες, φυσικά με τη σφραγίδα του πολυεθνικού ομίλου.

TO BHMA

Συγγνώμη αλλά για μένα αυτές οι συναντήσεις όχι μόνο τυχαίες δεν είναι, αλλά σίγουρα κρύβουν πολλά μυστικά.

Και μάλιστα καθόλου τυχαίο δεν θεωρώ ότι το Τουρκικό ΥΠΕΞ μέσω της γνωστής ιστοσελίδας του ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει ότι υπάρχει ορυκτός πλούτος στις λεγόμενες "γκρίζες ζώνες".
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Πετρέλαιο στο Αιγαίο

Παπαχελά, Τέλλογλου πχ καθώς και άρθρα από εφημερίδες από τα οποία δεν γνωρίζω ονόματα αλλά εμπιστεύομαι το όνομα της εφημερίδας.

Filippos
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Πετρέλαιο στο Αιγαίο

πες την εφημεριδα για να δω τα αρθρα. Σαν εφημεριδα θα κραταει ρεπορταζ χρονων πριν(λογικα)

οποτε θα δουμε και θα κρινουμε κι εμεις τις πηγες σου.

Οι δηκες μου πηγες ειναι οτι βλεπω στα google news(για οικονομια και τετοια μιλαμε τωρα. Για εξοπλισμους και διπλωματια βλεπω απο αλλου)

οτι εχει εκει διαβαζω. Απο Εφημεριδες προτιμω τις: Καθημερινη, Ελευθεροτυπια κ Εθνος. Αυτες κοιταω

Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Πετρέλαιο στο Αιγαίο

για τις ίδιες εφημερίδες μιλάω
Filippos
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Πετρέλαιο στο Αιγαίο

Markos_Hdi έγραψε:για τις ίδιες εφημερίδες μιλάω
τοτε θα τα εχει παρει το ματι μου. Ομως θυμαμαι οτι καποιες εταιριες προσπαθουν να παρουν αδεια για να ψαξουν στην Ελλαδα. Οποτε δεν μπορει να ειναι τοσο ηλιθιες. Ειδικα θυμαμαι με την Shell που πιστευε οτι υπαρχει πετρελαιο. Ωστοσο με το ουρανιο εχω ακουσει λιγα αρθρα.

Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Πετρέλαιο στο Αιγαίο

Μα εγώ δεν το αρνήθηκα ποτέ. Απλά απορώ με απόψεις του στυλ "τρισεκατομμύρια βαρέλια", "μεγατόνοι ουρανίου" κτλ

ufo (sos)

Πετρέλαιο στο Αιγαίο

Δημοσίευση από ufo (sos) »

Μα καλά ρε φίλε Μάρκο περίμενες από κάποιο ufo σε ένα forum, ακόμη και αν ήξερε, να σου έδινα πληροφορίες που αξίζουν τρισεκατομμύρια;

Πλακά μας κάνεις; Πιστεύεις ότι ακόμα και αν ήξερε κάποιος για standard τοποθεσία και ποσότητα, θα το έγραφε; Οι άλλοι δηλαδή που ψάχνουν στα τυφλά Λαλακες είναι;

Στην Ελλάδα φίλε μου δεν υπάρχει πετρέλαιο και αέριο μόνο στον πρίνο και στην καβάλα.

Κάποιοι {(κλιστεί κύκλοι)} ίσως βλέπουν τα πετρέλαια από δορυφόρο. Όσο για τα πηγαδάκια, εκτός από τα κομπαρσιλε υπάρχουν και αυτά τον κύκλων που προανέφερα. Άμα έχεις πρόσβαση στα τελευταία απλά γίνεσαι πλούσιος...

Επίσης καλό είναι να μην υποτιμάμε εύκολα την άποψη κάποιου που απλά προτίμα να αστειεύεται.Είναι προτιμότερο από το να το παίζει σοβαροφανείς και να νομίζει ότι κάνει επίδειξη γνώσεων.

Επίσης ίσως πρέπει να μην είμαστε ευκολόπιστοι στις διάφορες εκτιμήσεις που βγαίνουν στον τύπο και αφορούν τοποθεσίες και ποσότητες. Γιατί ίσως να πρόκειται για προπαγάνδα αποπροσανατολισμού. Το ίδιο ίσως ισχύει για αυτά που θεωρούμε έμπιστα και αξιόπιστα - δοκιμασμένα πρόσωπα, όπως και το ίδιο για αυτούς αυτούς που θεωρούμε {πηγαδάκια του (κλειστού) κύκλου} ..

Η εξόρυξη πετρελαίου που υπάρχει κάτω από την θάλασσα, δεν γίνεται αποκλειστικά από θαλάσσιες περιοχές. Μήπως είχατε ακούσει μικροί τις λέξεις (συγκοινωνούντα δοχεία); ...

ΥΓ 1. Η κοκορομαχία και η κολοκυθιά είναι πάντα ευπρόσδεκτες ! Αλλιώς δεν θα υπήρχε ενδιαφέρων.Συχνά μάλιστα προωθείται από τα κοκόρια και τα κολοκύθια.(Δεν το λέω για την συζήτηση μας, αλλά για την κατάσταση με τον γείτονα)..

ΥΓ2. Νασσο πιστεύω ότι είσαι μέσα.

crusader
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 6

Πετρέλαιο στο Αιγαίο

Δημοσίευση από crusader »

τωρα sorryπου πεταγομαι αλλα τωρα το θεμα παει αλλου ετσι που το θετης... απλα κανετε μια συζητηση οι οποια δεν εχει τελιωμο και βγενετε σε παρακλαδια΄...
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Πετρέλαιο στο Αιγαίο

Ρε συ ufo τότε αλλάζει το πράγμα!!! Γιατί δεν τα έλεγες από πριν αυτά! Να σε έχουμε από κοντά τότε για να πλουτίσουμε κι εμείς!!! :)
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης