ΣΑΝ - Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Όλα καλά, αλλά μια και σας βρήκα, μπορεί κάποιος να πεί σε εναν εφεδρο υπαξ ΤΘ, ο οποιος μολις γκατζολυθηκε, και μετατιθεται στην ΣΑΝ, τι ακριβως να περιμενει; Τι υπηρεσιες κανουν οι κληρωτοι, πως παει, και αν εχει κρυο, λασπη, και λεοπαρντ...
Με Λύπη Ανώνυμος

Δημοσίευση από Με Λύπη Ανώνυμος »

Είμαι απόφοιτος της ΣΑΝ και εργάζομαι στο νοσοκομείο της πολεμικής αεροπορίας. Πολύ δουλειά, άπειρη λάντζα και 0 στήριξη. Θεώρησε ο μέγιστος παρακατιανός, φταις για όλα και ο βαθμός σου σαν αξιωματικός υπάρχει μόνο για να σου ρίχνουν ευθύνες. Η νοσηλευτική δεν ξέρω αν είναι τέχνη, είναι πολύ βρώμικη δουλειά και στο 251 ΓΝΑ με τόσους λίγους νοσηλευτές στις κλινικές η εμπειρία σου με την βρώμικη πλευρά της νοσηλευτικής είναι μόνιμη, έντονη και δίχως ηθική ανταμοιβή. Θα μπορούσα να συνεχίσω με άπειρα παραδείγματα και παραγράφους...
marina

Δημοσίευση από marina »

Με Λύπη Ανώνυμος έγραψε:Είμαι απόφοιτος της ΣΑΝ και εργάζομαι στο νοσοκομείο της πολεμικής αεροπορίας. Πολύ δουλειά, άπειρη λάντζα και 0 στήριξη. Θεώρησε ο μέγιστος παρακατιανός, φταις για όλα και ο βαθμός σου σαν αξιωματικός υπάρχει μόνο για να σου ρίχνουν ευθύνες. Η νοσηλευτική δεν ξέρω αν είναι τέχνη, είναι πολύ βρώμικη δουλειά και στο 251 ΓΝΑ με τόσους λίγους νοσηλευτές στις κλινικές η εμπειρία σου με την βρώμικη πλευρά της νοσηλευτικής είναι μόνιμη, έντονη και δίχως ηθική ανταμοιβή. Θα μπορούσα να συνεχίσω με άπειρα παραδείγματα και παραγράφους...

Καλησπέρα! Επειδη εχω μπερδευτει μηπως μπορει να με βοηθησεις; Δεν ξερω αν ισχυει το ιδιο αλλα μου εχουν πει οτι δεν υπαρχει λαντζα στο 401 μηπως ξερεις κατι παραπανω επειδη σκεφτομαι φετος που δινω πανελληνιες να το δηλωσω. Ξερω οτι γινετε κληρωση που θα πας (αεροπορια-ξηρα, ναυτικο) αλλα νομιζα οτι τα πραγματα στην αεροπορια ειναι πολυ καλυτερα απο την Ξηρα. Καθε πληροφορια σου θα μου ηταν χρησιμη (με ενδιαφερει η ξηρα οπως εχω αναφερει πιο πανω) Ευχαριστω!
Με Λύπη Ανώνυμος

Δημοσίευση από Με Λύπη Ανώνυμος »

Είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα στο 401 αλλά και εκεί έχει τα δικά του προβλήματα ο τομέας της νοσηλευτικής. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν ισχύει το "δεν υπαρχει λαντζα στο 401" για τους απόφοιτους της ΣΑΝ. Και να ήταν μόνο η λάντζα το πρόβλημα θα ήταν καλά γιατί οι περισσότεροι (ελπίζω!) νοσηλευτές δεν φοβούνται την δουλειά. Η ίδια η φύση της (1) νοσηλευτικής αλλά και το (2) πανεπιστημιακό επίπεδο της είναι τελείως υποβαθμισμένο (το πρώτο) και ανύπαρκτο (το δεύτερο) στην συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό θα το βιώνεις καθημερινά στον τρόπο που θα σε βλέπουν οι ασθενείς, στον τρόπο που θα σου συμπεριφέρονται οι προϊστάμενοί/νες νοσηλευτές/τριες σου και οι άλλες ειδικότητες στο νοσοκομείο (γιατροί, φαρμακοποιοί, πολιτικό προσωπικό, στρατιωτικό προσωπικό ανεξαρτήτως βαθμού και γενικά όλοι) και ακόμα χειρότερα στο τρόπο που θα σε μεταχειρίζεται η υπηρεσία (γιατί ακόμα και αυτή σε θεωρεί στρατιωτικό β' κατηγορίας). Ελπίζω να σε κάλυψα.

Υστ: Ναι υπάρχουν και εξαιρέσεις (για να επιβεβαιώσουν τον κανόνα όμως)
Υστ2: Ακόμα και σε αυτό το forum η μοναδική σχολή που δεν έχει "sticky topic" ειναι η ΣΑΝ Εικόνα
μακης

Δημοσίευση από μακης »

Ειμαι τριτοετης στην Σ. Α. Ν... Η σχολη ειναι πολυ καλη και οσο για τους ΕΠ. ΟΠ, σου πηρε αιμα απευθειας γιατι ατο κανει ολη μερα, ενς οι αξιωματικοι κανουν σαν νεοι αξιωματικοι νοσηλεια (δηλαδη ετοιμαζουν και χορηγουν φαρμακα) και σαν πιο αρχαιοι, χρεη προισταμενου πτερυγας... Βεβαια, μολις τελειωσεις την σχολη εχεις και πολλες αλλες διαφορετικες μορφες στρατιωτικης καριερας που μπορεις να ακολουθησεις, αμα θελεις φυσικ (μεταπτυχιακα, δευτερο πτυχιο-μεταταξη, ειδικες δυναμεις αλεξιπτωτα, εξωετρικο, στρατοπεδα) ειναι πολυ καλη επιλογη, αν θελεις στρατιωτικη σχολη, σε σχεση με ευελπιδων, ναυτικων δοκιμων κ. Τ. Λ, και σαν σχολη και σαν εξελιξη (μηδαμηνες μεταθεσεις)
Nosotromos
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Nosotromos »

μακης έγραψε:Ειμαι τριτοετης στην Σ. Α. Ν... Η σχολη ειναι πολυ καλη και οσο για τους ΕΠ. ΟΠ, σου πηρε αιμα απευθειας γιατι ατο κανει ολη μερα, ενς οι αξιωματικοι κανουν σαν νεοι αξιωματικοι νοσηλεια (δηλαδη ετοιμαζουν και χορηγουν φαρμακα) και σαν πιο αρχαιοι, χρεη προισταμενου πτερυγας... Βεβαια, μολις τελειωσεις την σχολη εχεις και πολλες αλλες διαφορετικες μορφες στρατιωτικης καριερας που μπορεις να ακολουθησεις, αμα θελεις φυσικ (μεταπτυχιακα, δευτερο πτυχιο-μεταταξη, ειδικες δυναμεις αλεξιπτωτα, εξωετρικο, στρατοπεδα) ειναι πολυ καλη επιλογη, αν θελεις στρατιωτικη σχολη, σε σχεση με ευελπιδων, ναυτικων δοκιμων κ. Τ. Λ, και σαν σχολη και σαν εξελιξη (μηδαμηνες μεταθεσεις)

1) Οι αξιωματικοί δεν κάνουν μόνο νοσηλεία αλλά τους απασχολεί η υπηρεσία και για πολλά άλλα πράγματα.(μπάνια-καθαρισμούς ηλικιωμένων, στρώσιμο, μεταφορά ασθενών-υλικού κ. Τ. Λ.) Εξαιρείται το πολεμικό ναυτικό.

2) Οι οργανικές θέσεις για προϊσταμένου πτέρυγας είναι πολύ λίγες ειδικά στο πολεμικό ναυτικό και στην πολεμική αεροπορία οπότε κάθεσαι στο βαθμό του σμηναγού-υποπλοίαρχου και πάνω στο μέγιστο που καθορίζει ο νόμος.

3) Μεταπτυχιακά μπορείς να κάνεις από όλες τις σχολές και μάλιστα πολύ πιο εύκολα από την ΣΑΝ γιατί πολύ απλά θα δουλεύεις σταθερό ωράριο και όχι το κυλιόμενο που κάνουν οι νοσηλευτές.

4) Η μετάταξη επιτρέπεται μόνο για συγκεκριμένες ειδικότητες (Ιατρική, Ψυχολογία, οδοντιατρική και φαρμακευτική) και πάλι ίσως χρειαστεί να κάνεις δικαστήριο για μερικές από αυτές. Αυτές οι ειδικότητες άμα σε ενδιαφέρουν τότε να πας ΣΣΑΣ και όχι ΣΑΝ και μετά μετάταξη.

5) Οι ειδικές δυνάμεις δέχονται αξιωματικούς σχεδόν όλων των ειδικοτήτων οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί το βάζεις στα + της ΣΑΝ.

6) Για την εκπαίδευση στο εξωτερικό έχεις δίκιο η υπηρεσία άμα ενδιαφέρεσαι θα σε στείλει σχετικά εύκολα. Στρατόπεδα ξέχνα το. Οι μεταθέσεις όντως είναι ελάχιστες έως και μηδαμινές.
sammage

Δημοσίευση από sammage »

Μπορεί κάποιος να αναφέρει ενδεικτικά τους μισθους των τελειοφοιτων της ΣΑΝ; Και κάτι άλλο... Το ωράριο εργασίας είναι σταθερό;
ann

Δημοσίευση από ann »

Πλέον με τα νέα μέτρα ο μισθός του μικρότερου σε ιεραρχία είναι γύρω στα 950 ευρώ. Το ωράριο είναι κυκλικό και όσο μικρότερος είσαι τότε είναι που έχεις και τις πιο πολλές υπηρεσίες (απόγευμα, πρωι-νύχτα). Όσο για τα μεταπτυχιακά που αναφέρθηκαν μπορούν να γίνουνπέραν του ωραρίου σου!
ΑΝΤΖΕΛΑ

Δημοσίευση από ΑΝΤΖΕΛΑ »

Καλησπερα εγω εχω να πω οτι για να ασχοληθεις με τη νοσηλ πρεπει να σου αρεσει! Δεν υπαρχει περιπτωση στη βαρδια να μην τυχει να αλαξετε και ουροσυλεκτες +σεντονια η να κανετε καθαριοτητα σε καποιο ασθενη τι θα πειτε στους ασθενης οτι ειμαι αξιωματικος δεν τα κανω... Δεν υπαρχει περιπτωση να το πειτε! Και καλως η κακος η νοσηλ εχει ευθυνες, ειναι μια βρωμικη δουλεια, εχει να κανει με τον ανθρωπο που πρεπει να σεβεσται αυτον και της ιδιοτροπιες του και να τον ανεχεσται κιολας ειναι δυσκολη δουλεια αν δεν την αγαπας!
ΜΑΙΡΗ Σ.
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από ΜΑΙΡΗ Σ. »

Καλησπερα...
θελω καποιες πληροφοριες ελπιζω να με βοηθησει καποιοσ...
ειμαι αποφοιτη νοσηλευτικης (απο α. τ. ε. ι.) και θελω να ρωτησω αν γινεται να δωσω κατατακτηριες για τη ς. α. ν. και αν οι διαδικασιες ειναι ιδιες με αυτες για να μπεις με πανελληνιεσ...
ευχαριστω πολυ...
ρ

Δημοσίευση από ρ »

Μπορεις να περιμενεις καποια προκηρυξη για νοσηλευτικο προσωπικο αστυνομιας η λιμενικου, αλλα θα μπεις σαν υπαξιωματικος γιατι τα σωματα ασφαλειας και οι ενοπλες δυναμεις δεν αναγνωριζουν την ανωτατοποιηση των ΤΕΙ. Για τη ΣΣΑΝ μαλλον εχεις ξεπερασει και το οριο ηλικιας 21 και εκτος αυτου δε δεχονται με κατατακτηριες

ΜΑΙΡΗ Σ.
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από ΜΑΙΡΗ Σ. »

Οκ ευχαριστω πολυ παιδια...
Ιωαννα

Δημοσίευση από Ιωαννα »

Θα μπορουσε καποιος να μου πει σε ποιες πολεις πανε οι αποφοιτοι της ΣΑΝ εκτος απο τα Νοσοκομεια. Μην μου πειτε πχ σε μοναδες υγειονομικου ή κατι παρομοια, αν θα σας ηταν ευκολο θα ηθελα συγκεκριμενα ονομαστικα της πολεις.
Ιωαννα

Δημοσίευση από Ιωαννα »

Ιωαννα έγραψε:Θα μπορουσε καποιος να μου πει σε ποιες πολεις πανε οι αποφοιτοι της ΣΑΝ εκτος απο τα Νοσοκομεια. Μην μου πειτε πχ σε μοναδες υγειονομικου ή κατι παρομοια, αν θα σας ηταν ευκολο θα ηθελα συγκεκριμενα ονομαστικα της πολεις.

Δεν ξερει κανεις τιποτα;Εικόνα
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες