Φυσική κατάσταση και σωματικές προϋποθέσεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 20

Δημοσίευση από Greek_Army »

Συγνώμη που θα σε απογοητεύσω αλλά δεν θα τα καταφέρεις. Για να πας ειδικές δυνάμεις από τεθωρακισμένα πρέπει να κάνεις 20κάμψεις 4-5 έλξεις και 1 μίλι σε 5 λεπτά.
Fotis1991
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Fotis1991 »

Μα ρωτήσω κάτι. Για Ειδικές Δυνάμεις είναι 1 μίλι σε 7 και 30 ή σε 5 λεπτά γιατί υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο χρονικών περιθωρίων (5 λεπτά είναι δυσκολούτσικο και το λέω αυτό ενώ κάνω τρέξιμο). Οι ακριβείς αριθμοί για τα αθλήματα ποιοι είναι για Ε. Δ (εγώ ξέρω 1 μίλι σε 7 και 30,30 κάμψεις τουλάχιστον,30 Κοιλιακούς τουλάχιστον σηκώνοντας όλο τον κορμό και λίγες έλξεις). Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Φιλος που τελειωσε ΕΔ μου μιλησε για άτομα που δεν εκαναν καν πάνω απο 5 καμψεις... Και ηταν περισσοτερα κιλα απο μενα
Anonymous

Γεια σας παιδια! Εχω μια ερωτηση να σας κανω! Τον φλεβαρη, εφοσον κοψω τωρα την αναβολη μου νομιζω, θα παω φανταρος (θελω να παω Ειδικες Δυναμεις και αν γινεται και Δοκιμος) αλλα ειμαι 1.75 Και μολις 58 κιλα και μειωπια περιπου 3. Ανυσηχω για το βαρος αν και προσπαθω να παρω και για την μειωπια... Σχετικα με την γυμναστικη τα παω καλα, κανω βαρη kick box κλπ. Λετε να υπαρξει προβλημα; !

Violent
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από Violent »

Παιδια το μιλη μην το λετε δεν κανουν 1 μιλι αλλα 1 χιλιομετρο και εχει διαφορα το ενα απο το αλλο.

Sneak&Seek
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: Σινεμα,Jet Ski,Λογοτεχνία

Δημοσίευση από Sneak&Seek »

Παιδιά καλησπέρα και καλή θητεία σε όλους,

Λόγω οικογενειακού ιστορικού (θείος στις Ε. Δ. παππούδες πεσόντες σε Αλβανία/Σμύρνη) νοιώθω μια "υποχρέωση" αν θέλετε, να τιμήσω όπως και όσο μπορώ τους συγγενείς μου για τους οποίους είμαι τόσο περήφανος και μεγάλωσα με τα Διπλώματα Ευγνομωσύνης που τους αποδόθηκαν, στο προσκεφάλι μου. Οφείλω όμως παράλληλα να είμαι και ειλικρινής απέναντι σας αλλά πολύ περισσότερο απέναντι στον εαυτό μου. Έχω μεγάλη θέληση, όμως δεν πιστεύω ότι έχω και την αντίστοιχη φυσική κατάσταση που απαιτείται. Καπνίζω σχεδόν ένα πακέτο, και ως τώρα ζώ Μια πολύ καναπεδίστικη ζωή. Παρόλαυτα, ούτε υπέρβαρος είμαι (πιο συγκεκριμένα είμαι 1.90 83 κιλά), ούτε κάποια άλλα προβλήματα έχω (π. Χ. Άσθμα, καρδιοπάθειες κλπ), όμως απο άποψη αντοχής... Δεν. Έχω φυσικά όλη την καλή διάθεση να κάνω εντατική γυμναστική με σκοπό να φτάσω σε κάποιο ικανοποιητικό σημείο, όμως έχω μόνο 3 μήνες μπροστά μου (Φεβρουάριο παρουσιάζομαι). Θα ήθελα λοιπόν αν σας είναι εύκολο, να με ενημερώσετε κατα πόσον είναι εφικτό για ένα άτομο σχεδόν εντελώς αγύμναστο να ανταπεξέλθει στο πρόγραμμα των Πεζοναυτών. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
ventouza29
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από ventouza29 »

Sneak&Seek έγραψε:Παιδιά καλησπέρα και καλή θητεία σε όλους,

Λόγω οικογενειακού ιστορικού (θείος στις Ε. Δ. Παππούδες πεσόντες σε Αλβανία/Σμύρνη) νοιώθω μια "υποχρέωση" αν θέλετε, να τιμήσω όπως και όσο μπορώ τους συγγενείς μου για τους οποίους είμαι τόσο περήφανος και μεγάλωσα με τα Διπλώματα Ευγνομωσύνης που τους αποδόθηκαν, στο προσκεφάλι μου. Οφείλω όμως παράλληλα να είμαι και ειλικρινής απέναντι σας αλλά πολύ περισσότερο απέναντι στον εαυτό μου. Έχω μεγάλη θέληση, όμως δεν πιστεύω ότι έχω και την αντίστοιχη φυσική κατάσταση που απαιτείται. Καπνίζω σχεδόν ένα πακέτο, και ως τώρα ζώ Μια πολύ καναπεδίστικη ζωή. Παρόλαυτα, ούτε υπέρβαρος είμαι (πιο συγκεκριμένα είμαι 1.90 83 κιλά), ούτε κάποια άλλα προβλήματα έχω (π. Χ. Άσθμα, καρδιοπάθειες κλπ), όμως απο άποψη αντοχής... Δεν. Έχω φυσικά όλη την καλή διάθεση να κάνω εντατική γυμναστική με σκοπό να φτάσω σε κάποιο ικανοποιητικό σημείο, όμως έχω μόνο 3 μήνες μπροστά μου (Φεβρουάριο παρουσιάζομαι). Θα ήθελα λοιπόν αν σας είναι εύκολο, να με ενημερώσετε κατα πόσον είναι εφικτό για ένα άτομο σχεδόν εντελώς αγύμναστο να ανταπεξέλθει στο πρόγραμμα των Πεζοναυτών. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

ξεκινα δεν εχεις να χασεις και τιποτα... Καλη δυναμη !
Anonymous

Για σας αδερφια ειμαι 16 χρονον χτες αρχισα γυμναστικη τρεξιμο, καμψεις, ελξεις. Εχω να τρεξω 2χρονια, και πριν 2χρονια που ετρεχα δεν ετρεχα κανικα δηλαδη πηγενα για μπαλα στο 5Χ5 Σ Ε μικρο γηπεδακη. Θελω να σας πω οτι χτες που ετρεξα σε χαλικη εκανα 1χιλιομετρο περιπου,10 καμψεις, και 7 ελξεις, και εχω απελπιστη, πιστεβετε οτι πορω να φτιαξω την αντοχη μου; Μεσα σε 2χρονια ωστε οταν παω ε. Δ να εχω αντοχη; Γιατι θελω να παω και στα Ο. Υ. Κ σαν μονιμος αφου κανω την κανονικη μου θειτεια. Συγνωμη εαν σας κουρασα αλλα εχω απελπιστη πολη πιστεβετε οτι μπορω να φτιαξω αντοχη;
Άβαταρ μέλους
ΛΟΚ soldier
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από ΛΟΚ soldier »

Για να φτιάξεις αντοχή δεν γίνεται μονο με μια βδομαδα γυμναστική. Εάν θέλεις κάνε τα εξής: Σε εβδομαδιαία βάση, τρείς φορές τουλάχιστον (π. Χ. Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο) πήγαινέ και τρέξε σε γήπεδο. Τις δυο πρώτες βδομάδε κάνε τρείς γύρους. Τις δύο επόμενες τέσσερις κ. Ο. Κ. Θεωρητικά σε ένα μήνα θα δείς αποτελέσματα. Το ίδιο και με έλξεις, κάμψεις, κοιλιακούς (κα νε και αυτά πρίν ή μετά απο το τρέξιμο) κλπ.

Αλλά να έχεις υπόψην οτι τα αποτελέσματα τις εκγύμνασης είναι ανάλογα με την ένταση, τροπο άσκησης και τον σωματότυπο του καθενός.

Άβαταρ μέλους
Snakeshit
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από Snakeshit »

1,85 73 κιλά,11 χρόνια γυμναστική και τρέλα με τις ειδικές δυνάμεις (θα πάω μόνιμος). Παρ'όλα αυτά φοβάμαι πως δεν θα τα καταφέρω σ'οτιδήποτε σχετίζεται με τα χέρια (σχοινιά, εμπόδια και τέτοια). Δεν ξέρω γιατί αλλά τα χέρια μου τα νιώθω αδύναμα. Κάνω με το ζόρι 7 έλξειςΕικόνα

Anonymous

Αδερφε ΛΟΚ soldier ευχαριστω, κατι τελευταιο επειδει το γηπεδο ειναι λιγο μακρια απο εδω που μενω, στον δρομο η στο χαλικη δεν κανει; Αλλιως αν δεν κανει σε δρομμο η στο χαλικη τοτες θα παω στο γηπεδο, αλλα κανει στοβ δρομο η το χαλικη; Σε παρακαλω αν μπορεις να μου απαντησης;
Anonymous

Να ρωτησω κατι εγω πρωτη φορα εκανα τρεξιμο ειχα 1 χρονο να τρεξω και σημερα ετρεξα περιπου 800μετρα *τρεχω σε δρομο και στον γυρισμω εννοιωσα εναν εντονο πονο στον λαιμο με ποναγε το και κεφαλι, και οταν επαιρνα βαθεια ανασα με Τσιμπαγε ενας μικρος πονος αριστερα στο στηθος και ετσι φοβηθηκα και Σταματησα λετε να ειναι επειδεις ετρεξα πρωτη φορα; Η Πρεπει να σταματησω το τρξιμο; Ευχαριστω εκ τον Προτερον.

Anonymous

Γιωργο ειναι επειδη ειχες να τρεξεις καιρο. Τρεχα με λιγοτερη ταχυτητα την ιδια αποσταση. Οι υπερβαροι που διαβαζω οτι θελουν να καταταγουν Ε. Δ. Καλυτερα να το ξανασκεφτουν γιατι αν δεν το χουν μεσα τους και δεν ειναι αποφασισμενοι να πονεσουν μαζι με τους αγυμναστους για να βγαλουν αποτελεσμα θα ειναι βαρος. Εγω προσωπικα οταν μπηκα εκανα 20 καμψεις με το ζορι τωρα 3ο μηνα θητειας και κανω 100. Ξερω χοντρους που κανουν 60 καθολου ασχημα! Αλλα υπαρχουν κ τα γιοτομπαλα που ειναι φυσιολογικοι και πολλοι με παραπανισια κιλα και βγαινουν σχεδον καθε μερα ελευθεροι υπηρεσιας ριχνοντας μπιφτεκια οπως τα λεμε εδω. Αυτοι καλυτερα να μεινουν σπιτι τους. Εγω προσωπικα πιστευω οτι δεν παιζει ρολο η σωματικη διαπλαση αλλα η αποφασιστηκοτητα.
Anonymous

Φιλε μου ΕΜS ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, σε αργο ρυθμο πηγαινα (δεν ειμαι χοντρος). Σε περιπτωση που νοιωσω το ιδιο τσιμπημα στο στηθος, εντονο πονοκεφαλο τι κανω σταματαω η σεχινεχιζω, η τρεχω λιγοτερο; Παντως ευχαριστω που μου απαντησεςπριν. Αν μου απαντουσες και τωρα θα με καλυπτες εντελος.
Άβαταρ μέλους
ΛΟΚ soldier

Δημοσίευση από ΛΟΚ soldier »

Γιαανης Τουρ. έγραψε:Αδερφε ΛΟΚ soldier ευχαριστω, κατι τελευταιο επειδει το γηπεδο ειναι λιγο μακρια απο εδω που μενω, στον δρομο η στο χαλικη δεν κανει; Αλλιως αν δεν κανει σε δρομμο η στο χαλικη τοτες θα παω στο γηπεδο, αλλα κανει στοβ δρομο η το χαλικη; Σε παρακαλω αν μπορεις να μου απαντησης;

Μπορείς και στον δρόμο. Όμως να τρέχεις στον ίδιο δρόμο και να μετράς με κάποιο τρόπο την απόσταση που διανύεις (για να μπορείς να γυμνάζεσαι κάθε φορά με τον ίδιο τρόπο).

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης