Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Anonymous

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δημοσίευση από Anonymous »

Παιδια γεια σας! Ειμαι 17 χρονών και φετος δινω πανελληνιες με πρωτη επιλογη την ΣΙ Ιπταμενοι! Ειναι το ονειρο μου απο μικρο παιδι και θα τρελαθω αν δεν περασω! Το μονο που ειναι δυσκολο για μενα ειναι τα μορια ρε γαμωτο! Δυσκολα να βγαλω 17.303! Γιατι να πρεπει να περασεις μεσω πανελληνιων στην ικαρων; Θα πρεπε να θεσπισουν εναν αλλον διαγωνισμο! Γιατι να μας κοβουν τα φτερα για λιγα μοριακια; Καλη επιτυχια σε ολα τα παιδια που δινουν φετος για ιπταμενοι.

Με εκτιμηση,
Δημητρης
Anonymous

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Οι πανελληνιες ειναι το μονο αξιοκρατικο συστημα.

Anonymous

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δηλαδη αυτοι που θα περασουν φετος με 17.500 μορια θα ειναι καλυτεροι απο αυτους που περασανε με 16.000 μορια πριν λιγα χρονια; Δεν νομιζω...
Anonymous

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δεν ειναι αυτο το θεμα, το θεμα ειναι οτι με τις πανελληνιες δε μπαινουν οποιοι θελουν οποτε θελουν οπως θελουν επειδη εχουν βυσμα, ειναι ενα δικαιο συστημα

Anonymous

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Απο αυτη την αποψη εχεις δικιο...
dreik
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 3

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δημοσίευση από dreik »

Σε περιπτωση που τον 2ο,3ο ή 4ο χρονο μεσα στη σχολη το μετανιωσεις και δεν θελεις να γινεις ιπταμενος μπορεις να παραιτηθεις παραμενοντας ομως στη σχολη με ειδικοτητα εδαφουσ;
Anonymous

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δηλωνεις απαρεσκεια για τις πτησεις κ γινεσαι ελεγκτης αεραμυνας. Ασχολεισαι με κατευθυνση αεροπορικων σχηματισμων, ρανταρ, τηλεπικοινωνιες υπολογιστες κ προγραμματισμο, δορυφορικα συστηματα δικτυοκεντρικα συστηματα, μικροκυματα, ηλεκτρονικο πολεμο κτλ. Εχει ενδιαφερον
Anonymous

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δεν υπαρχει αλλη ειδικοτητα εδαφους, οι υπολοιπες που υπηρχαν παλαιοτερα καταργηθηκαν
dreik
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δημοσίευση από dreik »

Οκ. Ευχαριστω ρε συ ροβερ αφου εχεις λογαριασμο στο φορουμ γτ δεν τον χρησιμοποιεις; τεσπα οπως θες
r

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δημοσίευση από r »

Η σχολη ικαρων δε βγαζει πια τις ειδικοτητες διοικητικων, εφοδιαστων, μετεωρολογων και οικονομικων. Οι οικονομικοι προερχονται απο τη ΣΣΑΣ και οι υπολοιπες ειδικοτητες με ειδικο διαγωνισμο που γινεται καθε 2-3 χρονια για 45 ατομα με πτυχιο, νομικης, οικονομικων και φυσικομαθηματικου, αντιστοιχα για την καθε ειδικοτητα www.proslipsis.gr/cm_download.php?cm_attid=1002

παραθετω και το αντιστοιχο τελευταιο διαγωνισμο γιατι εχω κατηγορηθει οτι λεω ανακριβειες.

Οι αξιωματικοι αυτοι ονομαζονται ανθυποσμηναγοι και φτανουν ως το βαθμο του υποπτεραρχου

dreik
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δημοσίευση από dreik »

Τελικα μπορεις να γινεις οικονομολογος απο ικαρων;
r

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δημοσίευση από r »

Οι ιπταμενοι που εχουν κοπει μπορουν να γινουν μονο ελεγκτες και τιποτ αλλο, μπορεις να το δεις και στην ιστοσελιδα της ικαρων. Επειδη με ειχες ρωτησει ξερω αρκετα ατομα που μεταπηδησαν απο υπαξιωματικοι σε αξιωματικοι, λιγοι ομως καταφερνουν στο συνολο να τελειωσουν ΑΕΙ λογω μεταθεσεων, οικογενειας κτλ, επισης πολλοι γραφονται σε σχολες ασχετες με την ειδικοτητα τους οποτε, επισης ο καταληκτικος βαθμος ειναι υποπτεραρχος και οχι ταξιαρχος οπως αναφερεις, σε ενημερωνω τριτη φορα οτι εχω πατερα σμηναρχο,(διοικητικο) απο διαγωνισμο, που εχει υπηρετησει και σε στρατολογικα γραφεια-γραφεια προσωπικου και στο δικαστικο γιατι ειναι πτυχιουχος νομικης, νομιζω οτι το θεμα το γνωριζω καλα λοιπον.

Οσο για την Ελληνικη αρχομανια και το οτι νομιζουν καποιοι αξιωματικοι οτι ανηκουν στον Πρωσικο στρατο του Κλαουζεβιτς, θελω να πιστευω οτι δεν ειμαι απο αυτους γιατι βλεπω απο πανω με κραζετε εμεσως πλην σαφως... :) , Ο ηγετης γινεται δε γεννιεται.

r

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δημοσίευση από r »

Οι μηχανικοι αεροσκαφων, οι ηλεκτρονικοι και οι εγκαταστασεων προερχονται απο τη σχολη ικαρων το τμημα μηχανικων η οποια ειναι αλλη σχολη στο μηχανογραφικο και δεν ειναι κομμενοι ικαροι...
Rafael22
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δημοσίευση από Rafael22 »

Θα ηθελα την γνωμη σας...
Ειμαι νεος στο forum και θα ηθελα να σας ρωτησω... Ειμαι μαθητης της 3ης Λυκειου και προαιτημαζομαι για την Σ. Ι... Αλλα δεν νομλιζω να γράψω τοσα πολλα μόρια φετος. Πιστευεται οτι ειναι καλη ιδεα το να φυγω σε καπια αλλη στρατιωτικη σχολη πχ Την ΣΜΥ και να δωσω παλι του χρονου; Αξιζει εννοω; Γιατι ειμαι πολυ κολυμενος με την Π. Α οσο τπτ αλλο...
ΟΑΑΕΕ02
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 1

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δημοσίευση από ΟΑΑΕΕ02 »

Και γιατι οχι τις στυα ή συδ;

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης