αλλο αυτοΕπισκέπτης έγραψε: Δευ Μαρ 23, 2026 11:23 amΕντάξει πόσο χάλια είναι? Ειδικά αν είσαι αμεταθετος Αθήνα δεν σε νοιάζειΕπισκέπτης έγραψε: Δευ Μαρ 23, 2026 11:05 am υπαρχουν και ειδικοτητες στην αεροπορια που ειναι χειροτερα κι απο πεζικο οπως υλικονομος και ταμειακος που περνανε χειροτερα απο ολους και αλλες που κανουν ζωαρα οπως κουρεας,φωτογραφος. ειναι αναλογα .δεν ειναι παντου καλα στην αεροπορια μη λεμε ο,τι θελουμε
Προκηρυξη ΕΠΟΠ (2026)
-
Επισκέπτης
Re: Προκηρυξη ΕΠΟΠ (2026)
-
GiannisP
- Στρατιώτης

- Posts in topic: 3
Υπάρχει περίπτωση να βγεί τον Άυγουστο όπως το 23' ;
-
Jrbs
GiannisP έγραψε: Σάβ Απρ 04, 2026 10:54 am Υπάρχει περίπτωση να βγεί τον Άυγουστο όπως το 23' ; Υπάρχει περίπτωση μετά το Πάσχα
-
episkeptis1
ταμιακός γιατί είναι άσχημα...ειδικότητα γραφείου δεν είναι?Επισκέπτης έγραψε: Δευ Μαρ 23, 2026 11:05 am υπαρχουν και ειδικοτητες στην αεροπορια που ειναι χειροτερα κι απο πεζικο οπως υλικονομος και ταμειακος που περνανε χειροτερα απο ολους και αλλες που κανουν ζωαρα οπως κουρεας,φωτογραφος. ειναι αναλογα .δεν ειναι παντου καλα στην αεροπορια μη λεμε ο,τι θελουμε
-
Επισκέπτης
και επειδη ειναι γραφειου τι σημαινει? απλα δεν εχει κουραση. εχει αλλα ομως.ρωτα και θα μαθεις. απο τις χειροτερες στην ΠΑepiskeptis1 έγραψε: Πέμ Απρ 16, 2026 11:22 amταμιακός γιατί είναι άσχημα...ειδικότητα γραφείου δεν είναι?Επισκέπτης έγραψε: Δευ Μαρ 23, 2026 11:05 am υπαρχουν και ειδικοτητες στην αεροπορια που ειναι χειροτερα κι απο πεζικο οπως υλικονομος και ταμειακος που περνανε χειροτερα απο ολους και αλλες που κανουν ζωαρα οπως κουρεας,φωτογραφος. ειναι αναλογα .δεν ειναι παντου καλα στην αεροπορια μη λεμε ο,τι θελουμε
-
Επισκέπτης
Παιδιά μην προσπαθείτε να μας πείσετε ότι δεν αξίζει η αεροπορία. Είναι η απόλυτη βυσματικη υπηρεσία δεν κάνεις τίποτα είσαι αμεταθετος Αθήνα και πληρώνεσαι το απόλυτο ένστολο δημόσιο
-
Επισκέπτης
Καλημέρα. Είμαι ΕΠΟΠ από προηγούμενη σειρά. Εν μέρει έχεις δίκιο. Ναι είναι ένστολο δημόσιο με όλα τα καλά του (μισθός, άδειες, εφάπαξ κτλ) και σίγουρα καλύτερα από δουλειές στοκ ιδιωτικό τομέα (για όσους δεν έχουν κάποιο πτυχίο στα χέρια τους ). Το αν δουλεύεις η όχι να ξέρεις δεν είναι πάντα υπέρ σου θα στο εξηγήσω απλά. Ειδικότητα όπως πυροσβέστης,αμαδ κτλ ναι κάθονται παρόλα αυτά είναι οι πρώτοι που τρώνε μετάθεση (ειδικά οι πυροσβέστες) και για αρκετά χρόνια. Επίσης να σου θυμίσω ότι αεροπορία δεν είναι μόνο Αθήνα υπάρχουν βάσεις σε όλη την Ελλάδα (ειδικά αν πας τίποτα ραντάρ, ελεγκτής πτήσεων κτλ θα φας πολύ νησί) . Ταμιακους που ανέφερες ναι είναι δουλειά γραφείου και έχει θέσεις Αθήνα αλλά είναι 50-50 . Γτ κάθε μονάδα της ΠΑ έχει ταμιακους. Καλύτερες ειδικότητες είναι οι τεχνικές. Ναι δουλεύεις πάντα δεν κάθεσαι ποτέ αλλά ούτε μεταθέσεις έχεις (ειδικά αν πάρεις τύπο) και γλυτώνεις πολύ αγγαρεία λόγω ειδικότητας . Και για όποιον πει θα βάλω βύσμα στη μετάθεση κτλ το ίδιο έλεγαν και οι δικοί μας και μετά είχαμε κλάματα.
-
Επισκέπτης
το δεν κανεις τιποτα μπορει να το ακουσες απο σμηνιτες.αλλο ομως οι σμηνιτες αλλο τα στελεχη . αεροπορια ειναι γενικα καλα αλλα οχι παντου. γιατι εγω ξερω οτι οι ταμιακοι δεν καθονται καθολου και ειναι δουλεια με μεγαλη ευθυνη.ισως απο τις χειροτερες στην ΠΑ. αλλο ταμιακος και αλλο κουρεας και φωτογραφος.αμεταθετος Αθηνα επισης ειναι καλο μονο για οσους ειναι απο Αθηνα. γιατι με 500€ ενοικιο δεν νομιζω οτι ειναι τοσο καλα για ολους
-
Επισκέπτης
Εμεις παντως που ειμαστε μεσα δεν εχει ακουστει κατι. Η αληθεια ειναι οτι απο τι μια χρειαζομαστε ατομα γενικα αλλα απο την αλλη πιστευω η συμμετοχη θα ειναι υπερβολικα χαμηλη. Και η δικια μας η σειρα (12η) ειχε αρκετες απωλειες. Το μονο που μπορω να σας πω σαν εποπ στρτς ειναι οτι αν τυχον ΒΓΕΙ αν εχετε να κανετε κατι καλυτερο εξω εννοειτε οτι θα ακολουθησετε αυτο και οχι τον στρατο. Και για να μην φλυαρω παιδια καλα θα κανετε πριν θελησετε να μπειτε οταν και αν βγει να ΡΩΤΗΣΕΤΕ γιατι πολυ δεν το εκαναν και την πατησαν. Και τελευταιο και κλεινω ο στρατος δυστηχως καθε μερα γινεται και χειροτερος γι αυτο το νου σας παιδες. Αυτα ειχα να πω, οσοι το θελετε μακαρι να βγει μια τελευταια και να προλαβετε. Και μακρια απο τα τεθωρακισμενα ετσι!!!!
-
Επισκέπτης
Εγώ που ήθελα να μπω από το 21 θύματα ότι είχαν γίνει 40 χιλιάδες αιτήσεις στην πρώτη σειρά του 21. Στην δεύτερη του 22 μειώθηκαν στις 18 χιλιάδες και στην τρίτη του 23 ήτα και κάτι παραπάνω από 6 μισή χιλιάδες που μπήκα τελικά. Το 25 δεν έχω εικόνα πόσες έγιναν γιατί δεν ασχολήθηκα καθόλου αλλά σίγουρα ο κόσμος είδε ότι οι ΕΠΟΠ δεν είναι το χρυσό δημόσιο απλά ήμασταν όλοι 20+ χρονών παιδιά και δεν είχαμε τριβή καθώς μεγαλώσαμε στα μνημόνια που ουσιαστικά είχε να βγάλει σειρά ΕΠΟΠ 11 χρόνια. Μόλις είδαν όλοι ότι δεν αξίζει απομυθοποιηθηκε και αυτός ο θεσμός. Αν δεν βρεις κάποια ειδικότητα στην πολεμική αεροπορία ή του σξ αμεταθετος Αθήνα έχεις θέμα. Μιλάω για Αθηναίους πάντα
-
Επισκέπτης
Παιδιά δεν διαφωνώ με όσα λέτε ίσα ίσα. Από την άλλη όμως να απευθύνω μια ερώτηση στο φόρουμ. Είσαι νέος στην Ελλάδα χωρίς κάποιο πτυχίο ή κάποιο τεχνικο επάγγελμα η κάποια επιχείρηση από την οικογένεια. Ποιες είναι πραγματικά οι επιλογές σου σήμερα?? Ντελιβερι,μπαριστα, σερβιτόρος, σεκιούριτι. Επειδή έτυχε να κάνω και τις 4 δουλειές πριν μπω ΕΠΟΠ και συζητούσα με αρκετά άτομα στο εργασιακό μου περιβάλλον λίγο μεγαλύτερα από εμένα (30-35 χρονών) όλοι έλεγαν το ίδιο πράγμα. Αυτά τα επαγγέλματα είναι με ημερομηνία λήξης και δεν υπάρχουν εγγυήσεις . Μακάρι να είχαν την ευκαιρία να έμπαιναν ΕΠΟΠ και κακώς δεν μπήκαν όταν είχαν την ευκαιρία.Ναι και στο στρατό υπάρχουν πολλά στραβά και σίγουρα δεν είναι ιδανικό επάγγελμα . Παρόλα αυτά κάθε 26 βλέπεις έναν αξιοπρεπή μισθό (που χρήζει βελτίωσης) και άδειες που απλά δεν υπάρχουν στον ιδιωτικό τομέα.
-
Επισκέπτης
Καλά σεκιούριτι βγάζεις το χαρτί και αν είσαι νορμάλ και όχι σαν την συντριπτική πλειοψηφία που δουλεύουν μπορείς να βρεις σε μία καλή εταιρεία δουλειά και είσαι καπάκι στο 1000αρι δεν έχει ημερομηνία λήξης. Και στην κρίση όλοι σεκιούριτι δούλευαν απλά τα χρήματα ήταν λίγα. Εντάξει αυτό που σου περιγράφουν είναι ο μέσος Έλληνας τεμπέλης χαραμοφάης που θέλει να μπει δημόσιο γιατί βαριέται να δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα. Ναυτικό δεν αξίζει με τίποτα είναι ότι χειρότερο ακόμα και αν δεν έχεις τι να κάνεις έξω. Στρατό ξηράς έχει μεταθέσεις μόνο αεροπορία αξίζει ή τίποτα αμεταθετο Αθήνα στον σξ. Γενικά αυτές οι δουλειές είναι για ασφάλεια αν σκάσει πάλι οικονομική κρίση που είναι πολύ πιθανό. Αν είσαι λίγο εργατικός και ξέρεις μία τέχνη βγάζεις τα διπλάσια λεφτά όχι με ιδιαίτερο κόπο.Επισκέπτης έγραψε: Δευ Απρ 20, 2026 9:40 pm Παιδιά δεν διαφωνώ με όσα λέτε ίσα ίσα. Από την άλλη όμως να απευθύνω μια ερώτηση στο φόρουμ. Είσαι νέος στην Ελλάδα χωρίς κάποιο πτυχίο ή κάποιο τεχνικο επάγγελμα η κάποια επιχείρηση από την οικογένεια. Ποιες είναι πραγματικά οι επιλογές σου σήμερα?? Ντελιβερι,μπαριστα, σερβιτόρος, σεκιούριτι. Επειδή έτυχε να κάνω και τις 4 δουλειές πριν μπω ΕΠΟΠ και συζητούσα με αρκετά άτομα στο εργασιακό μου περιβάλλον λίγο μεγαλύτερα από εμένα (30-35 χρονών) όλοι έλεγαν το ίδιο πράγμα. Αυτά τα επαγγέλματα είναι με ημερομηνία λήξης και δεν υπάρχουν εγγυήσεις . Μακάρι να είχαν την ευκαιρία να έμπαιναν ΕΠΟΠ και κακώς δεν μπήκαν όταν είχαν την ευκαιρία
-
Toyota
Φιλε μου η καθε περιπτωση ανθρωπου που μπηκε εποπ ειναι διαφορετικη. Καποιος εκανε μεγαλη βλακεια που μπηκε, για αλλον ηταν μια απλα καλη επιλογη και για αλλον ηταν το καλυτερο που μπορουσε να κανει. Ειναι ενας συνδυασμος της ειδικοτητας που εχεις και της εντοπιοτητας. Αν μιλησουμε για τεθωρακισμενα ειναι σιγουρα σκουρα τα πραγματα. Και εγω ενω εχω πτυχιο δουλευω σε κατι ακυρο προς το παρον γιατι στην προηγουμενη μου δουλεια αποφασισαν να μην μου ανανεωσουν την συμβαση. Στην δικια μου την περιπτωση ας πουμε θα με κρατουσε ο στρατος γιατι πλεον ετσι οπως ηρθαν τα πραγματα ειναι απλως θεμα χρονου να την κανω για εξωτερικο μιας και δεν υπαρχουν δουλειες στον ιδιωτικο τομεα στην περιοχη μου παρα μονο αν εχεις γνωριμιεςΕπισκέπτης έγραψε: Δευ Απρ 20, 2026 6:26 pm Εμεις παντως που ειμαστε μεσα δεν εχει ακουστει κατι. Η αληθεια ειναι οτι απο τι μια χρειαζομαστε ατομα γενικα αλλα απο την αλλη πιστευω η συμμετοχη θα ειναι υπερβολικα χαμηλη. Και η δικια μας η σειρα (12η) ειχε αρκετες απωλειες. Το μονο που μπορω να σας πω σαν εποπ στρτς ειναι οτι αν τυχον ΒΓΕΙ αν εχετε να κανετε κατι καλυτερο εξω εννοειτε οτι θα ακολουθησετε αυτο και οχι τον στρατο. Και για να μην φλυαρω παιδια καλα θα κανετε πριν θελησετε να μπειτε οταν και αν βγει να ΡΩΤΗΣΕΤΕ γιατι πολυ δεν το εκαναν και την πατησαν. Και τελευταιο και κλεινω ο στρατος δυστηχως καθε μερα γινεται και χειροτερος γι αυτο το νου σας παιδες. Αυτα ειχα να πω, οσοι το θελετε μακαρι να βγει μια τελευταια και να προλαβετε. Και μακρια απο τα τεθωρακισμενα ετσι!!!!
-
GiannisP
- Στρατιώτης

- Posts in topic: 3
Το καλοκαίρι παίρνω πτυχίο πληροφορικής και σκέφτομαι να παω εποπ στην αεροπορία, αξίζει; επειδή τα περισσότερα σχόλια αφορούν το πεζικό. Εχω παει και φαντάρος στην αεροπορία αλλά ήμουν στο γραφειο σημάτων ,1 μέτρο κάτω απ'τη γη, τυπου bunker, δεν είδα και πολλα. Γενικά μου φάνηκε καλό το κλίμα(117πμ)
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης